рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Чарівна вишивка гладдю: види швів і основні моменти

У кожної людини є своє хобі. Те заняття, яке здатне розслабити, відвернути від повсякденних справ, від різних думок і просто дати собі відпочити. Сьогодні хотіла б привернути вашу увагу на красивий вид рукоділля, як вишивка гладдю для починаючої умільці. Вишивка гладдю - це творчість і одне з чудових занять, коли відчуваєш радість і бачиш результат творіння своїх рук, коли після завершення чергового проекту «випурхне» метелик, що сиділа на квітці, а може бути гарна пташка (як на першому фото). І, нарешті, випробувати гордість за себе і свої творіння!

І, нарешті, випробувати гордість за себе і свої творіння

Вишивка технікою гладь в усі часи допомагала внести нотку вишуканості в будинок - неординарний домашній текстиль, оригінальні предмети інтер'єру, іграшки для маленьких дітей, одяг, білизна і багато інших речей які прикрасять будь-яке приміщення. Вишивки гладдю при обробки одягу будуть неповторною індивідуальною родзинкою в гардеробі кожної жінки.

Вишивки гладдю при обробки одягу будуть неповторною індивідуальною родзинкою в гардеробі кожної жінки

Існує безліч видів вишивки гладдю, але ми розглянемо найнеобхідніші види швів для починаючої умільці, щоб спробувати свої сили в цій, безперечно, цікавій техніці вишивки гладдю.

Існує безліч видів вишивки гладдю, але ми розглянемо найнеобхідніші види швів для починаючої умільці, щоб спробувати свої сили в цій, безперечно, цікавій техніці вишивки гладдю

Для того, щоб приступити до цього захоплюючого процесу створення чергового шедевру, вам знадобляться наступні предмети: п'яльці, канва, намальований малюнок майбутнього проекту на канві, муліне, ножиці і так далі.

Для того, щоб приступити до цього захоплюючого процесу створення чергового шедевру, вам знадобляться наступні предмети: п'яльці, канва, намальований малюнок майбутнього проекту на канві, муліне, ножиці і так далі

Вишивання гладдю це найраніша техніка. Її застосовували ще в давні часи на сході. Звідси інша назва цієї техніки - дамаська вишивка - серія плоских стібків, якими повністю заповнюється вільний контур візерунка, який наноситься на канву, тканину і закріплюється на п'яльцях для подальшої вишивки гладдю.

Звідси інша назва цієї техніки - дамаська вишивка - серія плоских стібків, якими повністю заповнюється вільний контур візерунка, який наноситься на канву, тканину і закріплюється на п'яльцях для подальшої вишивки гладдю

Ескізи малюнків для кольорової художньої гладі, як правило, чорно-білі. Це робиться для того, щоб вишивальниця могла підібрати колірну палітру на власний смак. У цій техніці застосовуються різні види швів і прийомів.

Розглянемо основні техніки вишивання гладдю.

Види швів:

1. шов - складається з стібків, що частково перекривають один одного, і зовні нагадує шнурок. У рослинних візерунках їм найчастіше вишивають стебла або окремі лінії, а також обшивають контури узорів. Шов зручно виконувати знизу вгору або зліва направо. Голка з робочою ниткою спрямована назад, як при виконанні шва «назад голку», але виходить на лицьову сторону тканини приблизно посередині останнього стібка, при цьому нитка лежить завжди з одного боку від вже вишитих стібків або зліва, або справа від. Зворотний бік стебельчатого шва збігається зі швом «назад голку».

2. Петельний шов - виконується в напрямку зліва направо рухом голки зверху. Нитка виводять на лицьову сторону в нижній точці шва, потім роблять стібок голкою в напрямку зверху вниз, нитка при цьому залишається під голкою і затягують робочу нитку до освіти петлі. Стежки шва можуть бути розташовані дуже щільно або на деякій відстані один від одного. При обшивці краю, для досягнення його більшої рельєфності і міцності, під нього попередньо прокладають настил. Стежки шва можуть бути різної довжини. Петельним швом можна вишивати окремі дрібні елементи, наприклад, листочки або квіти.

3. Шов «вузький гладьевой валик» виконується в 2 прийоми: перший етап - швом «вперед голку» справа наліво намічається лінія гладдєвий валика (пряма або криволінійна), другий етап - в напрямку зліва направо укладаються дрібні і часті вертикальні або похилі стежки однакової довжини . Такий шов використовується для вишивки тонких ліній малюнка, а також для обробки країв виробу-контура, а також для додання обсягу.

4. Шов «ланцюжок» - тамбурних шов. Це глухий односторонній шов, він складається з ряду петель, що виходять одна з іншої, і по лицьовій стороні нагадує ланцюжок, пов'язану гачком. Вишивають його зверху вниз, справа наліво і по контуру малюнка. Послідовність виконання шва: нитка виводять на лицьову сторону в першій точці і відводять її вниз, притримуючи великим пальцем лівої руки. Потім з другої точки в третю точку рухом голки зверху вниз роблять стібок і затягують нитку, утворюючи першу петлю. Наступні петлі виконуються аналогічно, таким чином утворюється шов «ланцюжок». Їм можна вишивати як прямі контури, так і криволінійні.

Їм можна вишивати як прямі контури, так і криволінійні

5. Гладь вприкреп - використовується для заповнення великих площ візерунка. Складається з довгих стібків і одного або декількох коротких поперечних-прикріплюють довгі стежки до тканини. Довгий стібок краще робити тільки по лицьовій стороні. Також можна спочатку заповнити всю площу візерунка довгими стібками, а потім поверх них прокласти короткі поперечні або косі прикріплюють стежки.

Також можна спочатку заповнити всю площу візерунка довгими стібками, а потім поверх них прокласти короткі поперечні або косі прикріплюють стежки

6. Гладь з настилом - виконується по попередньо прокладеному настилу, виконаному більш товстими нитками завдяки чому вишивка виходить більш опуклою, рельєфною. Послідовність виконання опуклою гладі така: контури малюнка обшивають швом «вперед голку», потім прокладають настил в один або два (для більшої опуклості) шару, а потім виконують вишивку в напрямку, протилежному настилу. Візерунки з хвилястою лінією контурів вишивають косий гладдю. При цьому обов'язково потрібно стежити за тим, щоб стібки гладі укладалися точно по контуру і щільно прилягали один до одного. У рельєфною гладі часто застосовуються в якості елементів так звані кульки пишечки. Нитка виводять на лицьову сторону, лівою рукою роблять 2-3 витка нитки, а на голку і виводять голку на виворітну сторону поруч з першим проколом. При цьому нитка на голці потрібно притримувати пальцем лівої руки до тих пір, поки на тканини не утворюється затягнутий вузлик.

При цьому нитка на голці потрібно притримувати пальцем лівої руки до тих пір, поки на тканини не утворюється затягнутий вузлик

7. Плоска гладь - є двосторонньою використовується в рослинних орнаментах для вишивання широких і вузьких візерунків. Голка з виворітного боку проходить по всій ширині візерунка, стежки щільно укладаються один до одного рис. Напрямок стібків може бути прямим і косим. Виконується без настилу. У великих деталях стежки гладі розташовуються по формі узору: в листі - від краю до середини, у напрямку прожилок, в пелюстках квітів - від краю до центру.

У великих деталях стежки гладі розташовуються по формі узору: в листі - від краю до середини, у напрямку прожилок, в пелюстках квітів - від краю до центру

8. Тіньова гладь - ця гладь виконується за вільним контуру нитками різних кольорів. При цьому немає чіткої межі між квітами, а перехід від одного тону ниток до іншого досягається за допомогою стібків різної довжини, що входять один в інший. Цим прийомом досягається так званий тіньовий ефект. Послідовність виконання тіньової гладі. Переводять візерунок на тканину і наносять умовний розподіл по тонам ниток. Для цього олівцем проводять вигнуті лінії, які служать кордоном переходу одного кольору в інший. Причому працювати голку потрібно не точно по цих лініях, а вище і нижче. Наносити стежки потрібно щільно один до іншого, а розташовувати їх в напрямку, який залежить від малюнка. Так, якщо це пелюстка квітки - то в напрямку центру квітки, якщо листочок, то в напрямку центральної жилки і так далі. Тому для спрощення роботи, можна олівцем нанести на тканину штрихові лінії, які вказують напрямок стібків.

Тому для спрощення роботи, можна олівцем нанести на тканину штрихові лінії, які вказують напрямок стібків

Послідовність виконання пелюстки квітки

Пелюстка ділять на 3-4 частини і починають вишивку від середини верхньої частини. Закінчивши праву половинку, голку з ниткою проводять по пелюстці з лицьового боку до лівого краю пелюстки і виконують вишивку лівої половинки. Коли закінчено вишивка верхньої частини пелюстки, обрізають нитку і точно так же від середини починають вишивати другу частину пелюстки ниткою іншого кольору. Щоб другий тон ниток входив в перший поступово, його виконують, то подовжуючи, то скорочуючи стежки (стежки другої частини укладають між стібками першої частини). Виконавши праву половинку, голку переводять в початок лівої половинки і аналогічним чином виконують її. Точно так же виконують інші частини. Перехід квітів в пелюстці - від світлішого (самий верхній) до більш темного (найнижчий).

Послідовність виконання листочка, що має жилку посередині

Вишивають листочок косою гладдю, укладаючи стібки у напрямку до жилці. Виконують спочатку праву, потім ліву половинку аркуша. Попередньо кожну половинку аркуша потрібно розділити на 2-4 частини (за кількістю квітів) Починати вишивку з крайньою (найяснішої) частини в напрямку зверху вниз. Стежки по краях коротші, до центру листочка довші. Другу і третю частини вишивають також зверху вниз, тільки колір ниток береться темніше. Другу (ліву) половинку аркуша вишивають аналогічно, тільки в напрямку знизу вгору і від центральної (темнішою) частини до зовнішньої (більш світлої).

Другу (ліву) половинку аркуша вишивають аналогічно, тільки в напрямку знизу вгору і від центральної (темнішою) частини до зовнішньої (більш світлої)

Знаючи ці ази техніки вишивки гладдю можна сміливо почати проект для початку невеликого візерунка вишивки гладдю.

Знаючи ці ази техніки вишивки гладдю можна сміливо почати проект для початку невеликого візерунка вишивки гладдю

Також існують і інші прийоми вишивання гладдю: шов назад голку, кручений вузол, французький вузол, володимирський шовкромочний шов, прорізна гладь, атласна гладь і так далі.

Для оволодіння технікою знадобиться чимало терпіння, як і в будь-якому іншому справі, що вимагає трудових витрат, фантазії, натхнення і акуратності. Вишивку гладдю для початківців, можна відтворити на різних тканинах. Якщо ви вирішили навчитися цьому складному і не менш захоплюючого справі, то не пошкодуєте, адже своїми руками зможете прикрасити будь-яку тканину.

На просторах інтернету зустріла дуже цікаві ідеї для натхнення вишивки гладдю, які представляю вашій увазі.

Китайський живопис гладдю

На прозорому шовку вишивають шовковими нитками картини, які здатні вразити будь-яку уяву. Подібні шедеври мистецтва в Японії є одними з найбільш дорогих.

Подібні шедеври мистецтва в Японії є одними з найбільш дорогих

Вишивка гладдю донині є одним з найулюбленіших і затребуваних видів рукоділля, залишається популярною, тому що використовують для перетворення простих речей в ультрамодні.

джерело

Схожі статті

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com