рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Як вишивати весільний рушник?

Я хочу розповісти, як вишивають рушники в південно-східних і центральних областях України.

Взагалі на весілля вишивали кілька рушників, скільки - сказати можу тільки приблизно. Два вишивали для сватів (перев'язували), один на ікону, якій благословляли молодих, один під хліб, і ще два для дружки і дружка. Основний рушник вишивався для молодих, його стелили під ноги, коли вінчалися в церкві, і його - ж вішали над молодими за столом (іноді для столу вишивали рушник окремо).

Зараз, найчастіше, наречена вишиває своїми руками один весільний рушник, для розпису і вінчання, і ні в якому разі не залишає його в церкві Зараз, найчастіше, наречена вишиває своїми руками один весільний рушник, для розпису і вінчання, і ні в якому разі не залишає його в церкві. В ідеалі наречена повинна готуватися до весілля, тому заздалегідь повинна вишити собі посаг, в тому числі і рушник з одного краю, а безпосередньо перед весіллям, дошивається інший край - нареченого (див. Малюнок).

Тепер трохи про матеріал:

Зараз зручно використовувати тканину для вишивки з дрібним хрестиком (типу АИДА 14). Розмір тканини в довжину - 2.5-3 метра, завширшки не менше 45-50 см. Ширина визначається повтором малюнка, довжина - кількістю вишивки (середини повинно вистачити, для того щоб помістилися наречений і наречена).

Якщо для рушника використовують тканину без кромки, то підшивають рушник вручну, підгин залежить від тканини - льон або бязь підвертають 2 рази на 0,5 см. Підшиваються, захоплюючи нитку підстави через хрестик, так щоб на обличчя виходив пунктир. З боків вишивки не повинно бути білою облямівки, малюнок повинен бути симетричний.

Для мене це сама нудна частина роботи! Підшиваю обидві коротких боку і одну довгу, другу залишаю для підкоміра, в залежності від малюнка. Зазвичай вишивають хрестиками через дві нитки.

Про саму вишивці рушника:

Рушник вишивають з двох сторін різний, для нареченого і для нареченої (як писалося вище). Загальна тільки оформлення і розмір вишитої частини.

Вишивається рушник в три поверхи:

    • перший - дерево роду, і до нього зазвичай дерева з парою птахів
    • другий - побажання для нареченого і нареченої
    • третій - берегині, і на закінчення вишивається весільний вінок з ініціалами нареченого і нареченої.

Першою вишивають облямівку Першою вишивають облямівку.
Вона може бути різною - вишита імітує пензлика, або мереживо. Можна мереживо пришити (бажано пов'язане вручну), а можна витеребіть полотно і зробити пензлика. Я вважаю за краще вишивати (див. Рис.).

Потім вишивають дерево роду і чергують його з деревами, де попарно сидять птахи (символ пари), дерева найрізноманітніші, з ластівками, з глиб, найстаріші з невідомими науці звірами, схожими на оленів, але неодмінно під деревом, найпоширеніші зараз з павичами .

наприклад:

Між ними найцікавіше і непоказне на всьому рушник - дерево роду.

Зростає воно з горщика, модифікації різні, має два вузли перший - батьківський, другий - дочірній Зростає воно з горщика, модифікації різні, має два вузли перший - батьківський, другий - дочірній.

Перші гілки (під центральним батьківським вузлом) - дідусі і бабусі, нареченого або нареченої (залежить від сторони рушника), гілки вниз - померли, вгору - живі. Праворуч - батьки матері, зліва - батьки батька. Верхні гілки - бабусі, нижні - дідусі. На центральному вузлі - крапками - тітки і дядька нареченої (відповідно до стороною одного з батьків), причому, якщо з нижньої сторони - старший за батька (матері), з верхньої - молодше. Для жінок - вишивається трикутник, для чоловіків - квадрат (4 хрестики).

Другий рівень (над центральним вузлом) - батьки. Аналогічно - справа - мати, зліва - батько. Гілки вгору - живі, вниз - померли. Взагалі гілка, за логікою має бути одна, але вишивають чомусь дві (напевно, для симетрії).

Верхній (дочірній вузол) - на ньому точками брати і сестри нареченої (нареченого). Зверху - старші, знизу - молодші. Праворуч - сестри (материнська сторона), ліворуч - брати (батьківська сторона).

Тепер, виходячи з вищесказаного - на малюнку: дерево роду нареченої (петелька), мама у неї сирота (бабуся і дідусь померли - гілки праворуч вниз), батьки батька - живі, у батьків немає братів і сестер (тобто, у нареченої немає тітки і дядька), батько і мати живі, і у неї є старший брат.

На верхньому вузлі у нареченої вишивають петельку, у нареченого - дві зайві клітинки На верхньому вузлі у нареченої вишивають петельку, у нареченого - дві зайві клітинки.

А ось на цьому малюнку: дерево роду нареченого, живі всі бабусі (верхні гілки), дідусь з боку матері - помер. У нареченого є одна тітка з боку матері і один дядько з боку батька, матір у нього померла, він наймолодший у сім'ї, після брата і сестри.

Далі у своєму розпорядженні прошву з побажаннями нареченому і нареченій. Вишивають для нареченої троянди - символ краси, лілії - символ непорочності, гвоздики - символ вірності, мак - символ продовження роду. Для нареченого вишивають виноград - як символ багатства, дуб - як символ фортеці, стійкості, сили, об'єднують його з калиною - символом безперервності сімейного життя. Основний мотив оточують невеликими прошвами з скромних узорів підходящої тематики. Лілії обов'язково супроводжує узор, який містить в собі хрест.

наприклад:

Варіантів може бути безліч, це залежить від уяви і бажання вишивальниці. Зразки вишивки можна взяти де завгодно, в книгах, в Інтернеті. Далі вишиваються берегині, це такі невеликі стилізовані деревця в горщиках, хоча є варіанти і без них. Зустрічаються замість деревця, як більш пізній варіант - хрест. Вишивають по обох боках рушники, залишаючи середину для весільного кільця. Весільне кільце вишивають посередині, воно, як правило, вінчається короною, символом вінчання в церкві, по суті, це вінок.

Усередині кільця вишивають ініціали (першу букву імені) відповідно нареченого і нареченої. Ось приклади берегині і хреста:

Ось приклади берегині і хреста:

А ось так виглядають кільця:

А ось так виглядають кільця:

Ініціали вишивають будь-яким шрифтом, який сподобається. В результаті маємо отримати приблизно ось так:

В результаті маємо отримати приблизно ось так:

Бажаю успіхів у роботі, рекомендую для створення свого проекту користуватися програмою Paint, дуже зручно набирати в сітці хрестики!

http://stitchua.com/articles/711.html

ZABKA. 12.02.2006

<< Весільні традиції та прийме

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com