рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Індукційні плити - шкода для здоров'я?

  1. Що таке індукційні плити?
  2. Шкода індукційної плити
  3. Електромагнітне поле: що за ним криється?
  4. Випромінювання і радіація
  5. Люди з кардіостимулятором

Всі ми звикли до того, що у повсякденному житті нас оточує безліч ультрасучасних побутових приладів, які істотно полегшили наше існування

Всі ми звикли до того, що у повсякденному житті нас оточує безліч ультрасучасних побутових приладів, які істотно полегшили наше існування. Незважаючи на різноманітність техніки, виробники запевняють, що вся вона є абсолютно нешкідливою.

Однією з сучасних технологій є індукційна піч, яка полюбилася вже багатьом господиням. Що ж собою являє цей чудо-девайс? Чи приносить шкоду здоров'ю індукційна плита або це все вигадки злісних конкурентів?

Що таке індукційні плити?

Індукційна плита - це пристрій, що використовується для приготування їжі, яке нагріває металевий посуд за допомогою магнітної індукції, а не шляхом теплопровідності від полум'я або електричного нагрівального елементу. Оскільки електромагнітне поле розігріває безпосередньо посуд, то це дає можливість дуже швидко досягати високої температури при мінімальній втраті енергії (якщо використовувати правильну посуд).

Цей диво-девайс з'явився у вільному продажі досить давно - близько чверті століття тому. З того моменту багато споживачів встигли придбати і позитивно оцінити кухонне винахід. Ще б пак: ця плита - мрія будь-якої господині і відмінно поєднується з будь-яким інтер'єром, дуже зручна і комфортна в експлуатації, значно полегшує процес приготування їжі.

Індукційна методика розжарювання давно знайшла своє застосування в металургійній промисловості. В основу сучасного винаходу і увійшов цей принцип зв'язку між магнітним потоком і електричним струмом.

Одним з основних умов хорошої роботи індукційної плити є використання спеціальної металевої посуду, яка при включенні вручений поверхні здатна поглинути енергію магнітного поля.

Завдяки феромагнітної речовини досягається максимальний коефіцієнт корисної дії (ККД). Тому головна перевага індукційної плити полягає в тому, що вона здатна віддати максимальну кількість енергії під час роботи. ККД становить близько 90%, тоді як у електропечі - 70%, а у газовій ще на порядок менше - в середньому близько 40%.

Виникає наступне питання: якщо цей сучасний тип кухонних плит має стільки переваг, то чому ж досі не всі господині наважилися познайомитися ближче з чудо-піччю?

Шкода індукційної плити

Насправді кухонні нагрівальна система не є головним убивцею століття. Ще не доведено жодного випадку нанесення шкоди здоров'ю внаслідок негативного впливу сучасної індукційною поверхнею поверхні при нормальній її експлуатації.

Індукційні варильні панелі виробляють вкрай низькочастотне випромінювання, аналогічне радіочастоті. Згідно з інформацією на сайті TheInductionSite.com, цей тип випромінювання зменшується до нуля на відстанях від декількох до 30 см від джерела. При нормальному використанні, ніхто не буде утримувати частину тіла на такій відстані. А щоб дійсно отримати шкоду од індукційних політ, то потрібно практично торкатися до неї під час роботи.

Електромагнітне поле: що за ним криється?

Багато покупців впевнені в тому, що індукційні плити є шкідливими для здоров'я, адже вони виробляють магнітне поле, яке несприятливо впливає на людський організм. Дійсно, певна електромагнітне поле кухонна техніка виробляє, проте воно настільки мізерне, що навіть поступається мобільному телефону. Якщо провести аналогію з мікрохвильовою піччю, то можна сказати, що і тут індукційна варильна панель показує себе з кращого боку, адже ступінь випромінювання у неї набагато нижче.

Якщо заглянути всередину кухонної техніки, то можна побачити, що в кожній конфорці є індукційна котушка, яка під дією електрики створює магнітне поле. Виниклі змінні струми, проникаючи крізь плиту, передаються посуді. Саме тому дно кухонного приладдя, які ставляться на піч, бажано повинні бути зі спеціальних сплавів - це сприяє процесу перемагнічування для подальшого отримання тепла.

Символ, який вказує на сумісність посуду з індукційною поверхнею

З цього випливає висновок: електромагнітне поле направлено на розігрів дна посуду, однак його частота настільки мала, що її нема чого побоюватися! Щоб знизити і ці показники, слід дотримуватися простих правил:

  • в процесі приготування їжі на піч ставити тільки спеціальний посуд (деякі господині її вибирають разом з магнітом) або використовувати диски, які дозволяють гріти будь-яку;
  • дно посуду повинне максимально прикривати конфорку;
  • посуд повинна рівно і максимально щільно стояти на конфорка.

Якщо дотримуватися цих правил, то можна максимально знизити електромагнітний вплив.

Сучасні плити не дадуть поставити невідповідною посуду з магнітним дном, яка могла б завдати шкоди приладу і здоров'ю людини, викликані утворенням сильного ВЧ-поля.

Випромінювання і радіація

Існує думка, що від тієї їжі, яка була приготовлена ​​на індукційній плиті, виходить потік енергії у вигляді радіохвиль або іншими словами, вона радіоактивна. Насправді це все неправда. Електромагнітне поле не здатна змінити молекулярну структуру, тому приготована їжа буде абсолютно безпечною. Те ж саме стосується і загального радіоактивного випромінювання: якщо піч встановлював фахівець, дотримуючись всіх необхідних правил (заземлення, загальні нормативи по обережності), то вплив електромагнітного впливу на відстані 0,5 метрів зводиться до нуля. Тим більше вся енергія під час приготування поглинається посудом, не залежно від її товщини.

Люди з кардіостимулятором

Іноді буває так, що у людини виникають проблеми з роботою серця і йому необхідно лікарське втручання. Кардіостимулятор - сучасний медичний прилад, який вшивається в грудну клітку для його прямого впливу на серцевий ритм. Ця техніка бурхливо реагує на різні електромагнітні випромінювання, тому таким пацієнтам протипоказано не тільки користуватися, а й перебувати поруч з індукційної піччю!

Перед покупкою сучасної плити ретельно прочитайте її інструкцію, щоб потім не шкодувати про здійснену покупку.

Пам'ятайте! Індукційна кухонна техніка небезпечна не більше, ніж інші побутові прилади, які наполегливо увійшли і влилися в наше життя. У деякому плані вона навіть більш безпечна, так як не може стати причиною вибуху, не виділяє зайвого тепла і не палить кисень.

Якщо дотримуватися елементарних правил користування, то експлуатація печі принесе велике задоволення!

Що таке індукційні плити?
Що ж собою являє цей чудо-девайс?
Чи приносить шкоду здоров'ю індукційна плита або це все вигадки злісних конкурентів?
Що таке індукційні плити?
Виникає наступне питання: якщо цей сучасний тип кухонних плит має стільки переваг, то чому ж досі не всі господині наважилися познайомитися ближче з чудо-піччю?
Електромагнітне поле: що за ним криється?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com