рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

👀 Діти - гаджети - комп'ютер: налаштовуємо правильні взаємовідносини

  1. формування залежності
  2. Вплив комп'ютерів і інших тех. коштів на розвиток дитини
  3. позитивний ефект

Рейтинг: 0 з 5. Відгуків: 0. переглядів:

Без технологій сьогодні не обходиться жоден будинок і жодна сім'я. Смартфони, комп'ютери, планшети, інтернет в телевізорі, ігрові консолі та інші винаходи міцно увійшли в наше життя, а в деяких випадках витіснили більшу частину живого спілкування.

формування залежності

Найсерйознішою проблемою в світлі цієї ситуації є ставлення дітей до таких іграшок, адже діти тягнуться до всього яскравого, цікавого, незрозумілому. Емоції і враження, які вони отримують від комп'ютерних ігор, додатків не вимагають додаткових зусиль з їхнього боку, тобто малюк просто бере в руки річ і грає. У реальному житті для того, щоб ігровий процес був цікавим, йому доведеться подружитися з іншими дітьми, залучити їх до свою гру, навчитися підлаштовуватися під ситуацію і настрій друзів, іноді навіть сваритися, докладати зусиль, придумувати гри і правила. Як ви думаєте, що вважатиме за краще дитина? Звичайно ж то, що простіше і різноманітніше, тобто гри на гаджетах. Ось так і формується залежність дитини від комп'ютера або телефону - найпідступніша сторона сучасних технологій.

Ще однією причиною залежності від гаджетів стають самі батьки. Багатьом просто ніколи приділяти достатньо уваги дитині, грати з ним, пізнавати світ, тому що ледь вистачає сил підтримувати будинок в порядку і забезпечувати йому все необхідне. Як то кажуть, хоч би ситий був і одягнений, а гри вже якось потім. Тому мама або тато дають дитині в руки телефон і займаються своїми справами або просто відпочивають, переносячи, тим самим, виховні та розважальні функції на гаджет. Який позитивний результат можна від цього очікувати?

⇒ Замов: нічний крем для обличчя

Залежність від таких іграшок формується у дитини на диво швидко, і, якщо ви, усвідомивши небезпеку, вирішуєте відібрати цю можливість, будьте готові до справжньої бурі емоцій з боку чада, яка розтягнеться не на один день. Якщо вирішили, то не відступайте, не піддавайтеся на сльози, вмовляння, шантаж та інші дитячі прийоми, щоб домогтися свого. Ваше завдання - поговорити з дитиною і донести свою точку зору так, щоб він її усвідомив і погодився.

Вплив комп'ютерів і інших тех. коштів на розвиток дитини

1. Порушення розвитку особистості. Поки дитина не пішла в школу, в вашому арсеналі можуть бути тільки дидактичні, тобто пізнавальні та навчальні ігри, які допоможуть йому вивчати навколишній світ і вибудовувати уявлення про нього. Догляд в гру призводить до того, що дитина перестає спілкуватися з друзями або взагалі їх заводити, стає відлюдним, замкнутим, боїться висловлювати свою думку, заговорювати першим і т.д. Згодом він не бачить в цьому сенсу взагалі, адже комп'ютерна гра або планшет знаходяться під його контролем, він як би контролює цей світ, в той час як в реальному житті дитина - тільки маленька його частина.

2. Психічні особливості. У дітей різний темперамент і різна ступінь нервовій збудливості, тому навіть розвиваючі ігри можуть привести до сильного нервового виснаження, измотанности, втрати сну і апетиту.

✏ Цікаво: Батьки і діти: залишаємо малюка з татом

3. Формування негативних сторін характеру. «Пригоди» і «стрілялки», ігри з елементами будь-якого насильства неприпустимі для дітей молодше 12-13 років, якими б дозволеними вони не були. Вони призводять до того, що малюк може стати озлобленим, замкнутим, його увагу повністю буде зосереджено на грі або розмовах про неї, він буде влаштовувати істерики в боротьбі за право пограти і агресивно сприймати обмеження ігрового часу.

4. Шкода для зору. Мерехтіння монітора, постійна динаміка на екрані і швидка зміна картинок, напруга очей призводять до того, що вже в 10 років дитина, допущений до комп'ютера в 6, ризикує надіти окуляри.

5. Недорозвиненість дрібної моторики (кликання мишкою замість ліплення, занять з праці, збирання конструктора і т.д.) викличе серйозні проблеми в школі з навчанням письма і почерком, рука дитини, яка тримає ручку, буде втомлюватися в 2,5-3 рази швидше, ніж у тих дітей, які не проводять час за комп'ютером.

⇒ Замов: Східні танці для дітей і дорослих в Дніпропетровську

6. Повна відмова від читання книг. Всім відомо про значення книг в нашому житті, і навіть якщо ми можемо отримувати інформацію з інтернету, тільки читання справжніх книг формує повноцінну і інтелектуально розвинену особистість вашої дитини.

Звичайно, деякі освітні програми дійсно можуть допомогти малюкові швидше навчитися читати. Але тільки допомогти, а не повністю замінити текст строкатими картинками.

позитивний ефект

  1. Розвивається швидкість реакції;
  2. Розвивається увагу;
  3. Хороша допомогу у вивченні іноземної мови;
  4. Деякі додатки і програми допоможуть розвинути творчі здібності дитини і зробити нелюбимі шкільні предмети легше і цікавіше;
  5. Навігатори допоможуть завжди знайти дорогу додому, а вам відстежувати місце розташування дитини через спеціальний додаток;
  6. Допомога в розвитку пам'яті (запам'ятовування пунктів меню, послідовності дій для певного результату і т.д.)

встановлюємо правила

1. Тривалість гри на комп'ютері дітям до 3 років не повинна перевищувати 15 хвилин за 1 раз. Загальний час - не більше 30 хвилин.

2. Доступ до комп'ютера без контролю часу з батьківської сторони можливий тільки тоді, коли в дитині сформовано почуття свідомості і відповідальності, він сам може вимкнути гру і піти займатися / відпочивати / вмиватися на ніч і т.д.

✏ Цікаво: Чому діти бояться монстрів під ліжком

3. Віковий ценз. Всі ігри мають конкретне вікове обмеження. Найнижчий поріг - вік в 3 роки (зверніть увагу, на упаковці повинен стояти значок "3+"). Після йдуть ігри для дітей у віці від 7 років, далі - від 12-ти, від 16 років і починаючи з 18-ти років.

Для самих маленьких розроблені більш барвисті і прості ігри, спрямовані на пізнання навколишнього світу або навчання читанню.

Не купуйте або не завантажуйте гру, де не вказано (на упаковці або в огляді), на якій підставі введено ту чи іншу обмеження за віком (наприклад, в іграх від 18 років може міститися ненормативна лексика, сцени насильства і т. П.).

4. Альтернатива. Намагайтеся запропонувати і зайняти малюка чимось окрім комп'ютера. Але цей процес не повинен виглядати як заборона, інакше тільки посилить інтерес дитини до комп'ютера, планшета або телефону. Показуйте своїм ставленням, що ігри на комп'ютері далеко не так цікаві і взагалі не варті уваги дитини, набагато цікавіше провести час разом, поспілкуватися з друзями. Всіляко заохочуйте ті рази, коли дитина відмовився від гаджетів на користь реального спілкування.

⇒ Замов: контекстна реклама

Треба зуміти виховати в дитині інтерес до реального світу, і тоді комп'ютерна залежність йому не загрожує.

5. Обов'язковий батьківський контроль. Інтернет - джерело знань і велика смітник в одному флаконі. Перш, ніж пускати туди дитину, встановіть програми, які обмежать доступ до контенту певного змісту, заблокують небезпечні картинки, відфільтрують вміст за словами і захистять психіку вашої дитини. Є програми з таймером, які вимкнуть комп'ютер або заблокують вхід в операційну систему після закінчення встановленого вами часу.

Пам'ятайте: навіть якщо вам не вистачає часу для ігор з дитиною, сімейних походів та інших батьківських радостей, не потрібно заміщати їх комп'ютерними іграми. Навчіть дитину читати книги, купите барвисті дитячі журнали, придумайте самі цікаві заняття, малюйте, шийте або вишивати, клейте моделі, купите конструктор, підключіть малюка до роботи по дому. Будь-яке завдання можна перетворити в гру!

Відео: Як відтягнути дитину від комп'ютера

Як ви думаєте, що вважатиме за краще дитина?
Який позитивний результат можна від цього очікувати?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com