рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Варення з яблук - рецепти. Як варити і приготувати яблучне варення.

  1. Як приготувати яблучне варення: рецепти
  2. Секрети смачного варення

Варення з яблук: рецепти і секрети приготування. Яблучне варення з апельсинами, родзинками, курагою, ожиною та мигдалем.

Варення з яблук - це солодкі ласощі з багатим букетом ароматів. Згадуючи його неповторний смак, ми повертаємося в щасливу, світлу і безтурботну пору дитинства. Солодке, як мед, яблучне повидло, бурштиновий сироп з витонченими часточками-півмісяцями, золотисте яблучне пюре, райські яблучка в прозорому соку - такі вони, дитячі спогади про домашніх заготовках.

Яблучне варення можна приготувати різними способами: відварити часточки в сиропі, щоб вони залишилися цілими, додати до них інші фрукти і ягоди, щоб десерт вийшов більш ошатним, або використовувати подрібнену яблука: з них можна зробити солодкий джем або заготовку для пирогів. У кожної господині напевно є свій, наповнений любов'ю до близьких, перевірений роками рецепт, що зберігається в заповітної зошиті.

Як приготувати яблучне варення: рецепти

Рецепт 1. Яблучне варення-п'ятихвилинка «за бабусиним рецептом»

Знадобиться: стакан цукру, 2 кг яблук улюбленого сорту. Горіхи, вершкове масло і кориця - за бажанням.

Яблука ретельно вимийте, обполосніть в декількох водах, виріжте серединки. Шкірку можна залишити, але якщо вона занадто тверда, краще її зрізати. Кришки прокип'ятіть, банки стерилізують. Яблука подрібніть на тертці, переслоіть цукром, а коли пустять сік, викладіть в казан з товстим дном, поставте на плиту і помішуйте, поки вони не закиплять. Проваріть пюре 5 хвилин, зніміть посуд з вогню, розкладіть яблука по банкам, закатати і укутайте на добу. У варення, приготованому за цим рецептом, з мінімумом цукру і за 5 хвилин, зберігається весь набір вітамінів, що містяться в яблуках. Як заправку для пирогів його можна використовувати, як є, або загасити трохи на вершковому маслі, додавши горіхи, ванільний цукор і корицю. З такою начинкою випічка вийде приголомшливо ароматної.

Рецепт 2. Прозоре варення з ранеток

Знадобиться: 1,2 кг цукру, 1 кг ранеток (можна замінити коричних яблуками або китайкою), 1,5 склянки води, половина кавової ложки лимонної кислоти.

Яблука промийте в декількох водах, плодоніжки коротко підстрижіть, а плоди наколи кілька разів дерев'яною зубочисткою, залийте окропом і бланшувати 3-4 хвилини. Бажано, щоб всі яблука були однакового розміру. Якщо плоди великі, збільште час варіння до 5 хвилин. Готові яблука перекладіть в окрему каструлю і остудіть в мисці з холодною водою, а з рідини, в якій вони варилися, цукрового піску і лимонної кислоти приготуйте сироп. У нього занурте яблука, закип'ятіть і зніміть з вогню. Після цього плоди повинні постояти в сиропі декілька годин. Потім знову поставте їх на плиту і бланшуйте на тихому вогні 7-8 хвилин. Тепер варення потрібно залишити до наступного дня в прохолодному місці, щоб плоди наситилися сиропом. Через добу прокип'ятіть яблука в сиропі ще 5 хвилин. Готове варення з ранеток перекладіть в банки, закупорьте кришками і укутайте на добу.

Рецепт 3. Яблучне варення з ожиною

Знадобиться: 0,5 кг ожини, 300 мл води, 1 кг кислих або кисло-солодких яблук, 1,4 кг цукру.

Спочатку підготуйте ягоди. Очистіть ожину від плодоніжок, добре промийте в холодній воді, викладіть на друшляк, а коли вся рідина стече, засипте ягоди склянкою цукру і дайте постояти, щоб вони пустили сік. З води і цукру, що залишився приготуйте сироп. Коли ожина настоїться, викладіть в сироп промиті, очищені від насіннєвих гнізд і нарізані на шматочки яблука, бланшуйте 2 хвилини, а потім влийте в сироп з яблуками сік, отриманий з ягід. Продовжуйте варіння ще 7 хвилин. Після цього опустіть ожину в киплячий сироп і потримайте варення на плиті ще 5-6 хвилин. В цілому воно повинно готуватися 15 хвилин. Готовий десерт розлийте по банках, закупорьте і укутайте на добу. Ожину в цьому рецепті можна замінити чорноплідної горобини, червоної або чорної смородини.

Рецепт 4. Швидке варення з яблук з курагою

Знадобиться: 1,5 кг яблук, по склянці води і кураги, 1,5 кг цукру, 1 великий лимон.

Курагу промийте і наріжте на скибочки. З лимона вичавити сік. Яблука очистіть від шкірки, перегородок і насіння, наріжте на часточки і полийте лимонним соком. Додайте в воду цукор і варіть, помішуючи, в казані з товстим дном протягом 10-12 хвилин. У киплячий сироп опустіть курагу, яблука, закип'ятіть і зніміть з вогню. Коли сироп з фруктами охолоне, знову поставте казан на плиту, доведіть до кипіння і півгодини варіть, періодично знімаючи піну, на слабкому вогні. Готове варення гарячим розлийте в банки, укупорьте і загорніть у ковдру на добу.

Рецепт 5. Яблучне варення з ізюмом

Знадобиться: 2 кг кислих яблук, 1 склянка ізюму, 2 кг цукру, 1 чайна ложка лимонної кислоти.

Підготуйте яблука: промийте, очистіть від насіннєвих гнізд і шкірки і наріжте маленькими шматочками. Викладіть часточки в казан з товстим дном, рівномірно пересипаючи шари цукровим піском, і дайте постояти, поки він не почне танути. Коли яблука пустять сік, поставте казан на плиту, регулярно помішуйте, а після закипання варіть на тихому вогні близько 15 хвилин. Потім, коли вміст каструлі повністю охолоне, проваріть яблука ще 15 хвилин і знову остудіть. Виконайте те ж саме ще один раз, тобто в цілому варення має готуватися в три заходи. Під час останньої, третьої варіння за 5-6 хвилин до її закінчення додайте в сироп з яблуками родзинки і лимонну кислоту. Готовий десерт розкладіть по банках. Яблучне варення з ізюмом ідеально підійде на сніданок до оладок і млинців.

Рецепт 6. Пряне яблучно-імбирне варення з мигдалем

Знадобиться: 2 кг яблук, терта цедра трьох лимонів, корінь імбиру розміром з куряче яйце, 2 кг цукру, жменю очищеного мигдалю, 2 склянки води.

Імбир і яблука промити, обсушити і очистіть від шкірки. Корінь імбиру подрібніть на крупній тертці, з яблук видаліть перегородки з насінням і наріжте часточками. Акуратно перемішайте яблука з імбиром і викладіть шарами в казан з товстим дном, пересипаючи кожну порцію цукром. У такому вигляді залиште яблука на 6-7 годин. Потім влийте в посуд з фруктами воду, закип'ятити, зменшіть вогонь і готуйте 5 хвилин. Дайте варенню настоятися 45-50 хвилин, після цього знову закип'ятити, тримайте на тихому вогні 20 хвилин. Лимонну цедру додайте за 5 хвилин до готовності. Горіхи подрібнити ножем, злегка обсмажте на сковороді без масла, додайте в гаряче варення, розмішайте і розкладіть по банках.

Рецепт 7. Яблучний джем з апельсинами

Знадобиться: по 1 кг яблук і апельсинів, 300 мл води, 1,4 кг цукру.

Ідеально для цього рецепта варення підійде сорт яблук «Білий налив». Фрукти ретельно вимийте. Апельсини звільніть від кірки (її не викидайте), розділіть на часточки і ретельно очистіть від білих плівок. З апельсинових кірок акуратно зніміть цедру, не зачіпаючи підкорковий білий шар. З яблук зчистити шкірку, видаліть насіннєві гнізда, подрібніть м'якоть на тертці, додайте воду і тушкуйте до розм'якшення плодів. Готове пюре з яблук пропустіть через сито або дрібнозернистий друшляк, покладіть в нього цукор, цедру і часточки апельсинів, перемішайте і варіть, помішуючи, протягом 10-12 хвилин на тихому вогні. Готовий джем в гарячому вигляді розфасуйте по банкам, укупорьте і укутайте на ніч.

Секрети смачного варення

  1. Під час варіння яблука не перемішуйте ложкою, а струшуйте в каструлі. Крім цього, потрібно постійно знімати піну.
  2. Від зацукровування варення охоронить патока, додана в цукор. Таким же ефектом володіє і лимонний сік.
  3. Варення можна вважати готовим, якщо на блюдце крапелька сиропу не розтікається, а зберігає свою форму, а фрукти рівномірно розподілені в сиропі. Якщо вони падають на дно або спливають на поверхню, значить, варення не доварити.
  4. Найсмачніше варення виходить з сортів з кислуватим присмаком - анісу, грушівки, слов'янки, антонівки, апорту.
  5. Нового звучання традиційним смакам додадуть запашні трави і прянощі. Особливо добре яблука поєднуються з корицею, ваніллю і мускатним горіхом.

Варення з яблук - це простий і доступний, але такий смачний і ароматний десерт. Для кожної господині вміння його готувати просто безцінне. Взимку швидке варення-п'ятихвилинка стане джерелом вітамінів, а солодке яблучне пюре стане в нагоді для пирогів, млинців та пиріжків.

Готуйте з любов'ю і їжте на здоров'я! Нехай варення з яблук холодної зимової пори принесе в ваш будинок шматочок літнього сонця, подарує вашій родині затишок і тепло!

Алеся Мусіюк для сайту «f-Journal.Ru»

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com