рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Що приготувати з апельсина в мультиварці. Страви з апельсинами в мультиварці

  1. Пиріг з апельсина в мультиварці
  2. Цукати з апельсина в мультиварці
  3. Варення з апельсинів в мультиварці
  4. Куряча грудка з апельсинами в мультиварці
  5. Качка з апельсинами в мультиварці
  6. Свинина з апельсинами в мультиварці

Апельсини відмінно поєднуються з багатьма продуктами, тому дуже часто цей яскравий цитрусовий стає головною родзинкою страви. Рецептів приготування страв з апельсином дуже багато, але ми зупинимося на тих, які можна приготувати в мультиварці.

Зміст статті

Пиріг з апельсина в мультиварці

Пиріг з апельсина в мультиварці

Перш ніж приступити до готування простого десерту, нагадаємо господаркам, що в апельсині багато вітаміну С, цей цитрусовий надає страві особливий аромат і смак, а також переводить готову страву в категорію «корисні для здоров'я». Вашій увазі пропонується простий рецепт приготування пирога в мультиварці з додаванням апельсинів з доступних продуктів, завдяки якому можна отримати зовсім інший смак домашньої випічки. Тепер таку пиріг можна подавати навіть до святкового столу!

Продукти для роботи:

  • цукор - 2 склянки (але можна і менше);
  • яйця - 4 шт .;
  • борошно - 4 склянки;
  • пекарський порошок - 1 ч.л. з гіркою;
  • вершкове масло - шматочок для змазування чаші;
  • апельсини великі - 2 шт.

Приготування десерту з додаванням апельсина:

  1. Відразу звертаємо увагу господинь на те, що в переліку інгредієнтів в якості мірної ємності використовується мультістакан.
  2. Приступимо до готування: потрібно збити яйця з цукром до тих пір, поки не вийде щільна світла маса. Миску відставте в сторону, так як потрібно буде зайнятися іншими інгредієнтами.
  3. У суху миску просіваємо борошно, кладемо розпушувач, перемішуємо лопаткою. Поки теж отставляем в сторонку, так як будемо займатися апельсинами.
  4. Перш за все, потрібно гарненько вимити апельсини, тому що в роботі буде також задіяна шкірка. Потрібно очистити цитрусові, відокремити тільки часточки, звільнити від прожилок і нарізати на кубики. Перегородки потрібно постаратися відокремити, так як вони надають гіркоту.
  5. Потім потрібно натерти на дуже дрібній тертці трохи цедри, досить 1/3 чайної ложки. Апельсинова цедра додає готовій страві аромат, тому що в шкірці міститься більше ефірних масел.
  6. Висипаємо борошно в збиті з цукром яйця, легенько перемішуємо, додаємо подрібнені апельсини і цедру, перемішуємо всі інгредієнти. Тісто готове.
  7. Тепер потрібно підготувати чашу мультиварки: змастити маслом, а потім включити програму «Підігрів», досить хвилини, щоб масло трохи прогрілося, після чого можна виливати тісто.
  8. Акуратно розрівняйте верхівку майбутнього пирога лопаткою, активуйте програму «Випічка». Час приготування залежить від потужності приладу і буде варіюватися від 45 хвилин і до 1 години.
  9. Рекомендуємо встановити таймер на 45 хвилин, якщо будете піч в мультиварці пиріг вперше, а потім дивитися на ступінь готовності.
  10. Після того як пиріг буде готовий, потрібно відкрити кришку приладу і залишити випічку в мультиварці до повного охолодження, потім обережно перекласти на блюдо і далі прикрасити так, як підказує фантазія. Досить притрусити остиглий десерт цукровою пудрою, прикрасити апельсиновими цукатами, тертої апельсинової цедрою і можна відразу подавати до столу. Така випічка відмінно підходить до будь-яких напоїв. Приємного чаювання!

Цукати з апельсина в мультиварці

Цукати з апельсина в мультиварці

А ви знаєте, що в мультиварці можна приготувати навіть цукати з апельсинів? І зробити це зовсім неважко, потрібно лише знати послідовність дій і кількість інгредієнтів.

Приступаючи до роботи, підготуйте:

  • кірки апельсинові - 300 г;
  • воду - 300 мл;
  • цукор - 450 г .;
  • цукрову пудру для прітрушіванія готових цукатів.

Послідовність приготування:

  1. Апельсинову шкірку потрібно нарізати довільно, можна на кубики або смужками, скласти все в каструлю і залити водою. Воду потрібно брати холодну з-під крана. Кожен день увечері потрібно зливати воду і заливати кірки нової водою. Тримати каструлю в холодильнику. Вимочувати апельсинові кірки потрібно протягом 5 діб. Така тривала підготовка дозволяє позбутися від гіркоти.
  2. Якщо цей варіант вам не підходить, є прискорений спосіб: потрібно прокип'ятити апельсинові скоринки в мультиварці протягом 15 хвилин (час зафіксувати з моменту закипання води), в воду додати дрібку солі.
  3. Після вимочування потрібно висипати кірки в чашу мультиварки, залити водою з-під крана і проварити в режимі «Суп» протягом 20 хвилин.
  4. Після сигналу необхідно відкрити кришку, щоб злити воду, що залишилася, цукати потрібно перекласти в сито, щоб зручніше було промивати водою.
  5. Повертаємо кірки назад в мультиварку, висипаємо цукор і заливаємо водою. Готуємо в режимі «Плов» або «Гасіння» протягом 2-х годин.
  6. Після уварювання скоринки потрібно акуратно дістати і розкласти в один шар на плоскій тарілці, тому що якщо цього не зробити відразу, вони можуть злипнутися.
  7. Ми залишаємо цукати підсихати на кілька годин в теплому приміщенні, після того як підсохнуть, притрусити цукровою пудрою.
  8. Зберігати такі ласощі потрібно в скляній ємності з добре закручується кришкою або в пластиковому контейнері. Термін зберігання цукатів - 3 місяці.

Варення з апельсинів в мультиварці

Варення з апельсинів в мультиварці

Рецептів приготування варення з цитрусових існує дуже багато, апельсинове варення варять з додаванням лимона і яблук, є рецепти з апельсиновою шкіркою. Але цей рецепт дозволяє не витрачати багато часу на кухні, а залучити мультиварку для спрощення процесу готування.

Нам необхідно наступне:

  • апельсини великі - 3 шт .;
  • склянка цукру;
  • сік лимона - 2 ст.л .;
  • кориця - щіпка.

Як приготувати смачне апельсинове варення в мультиварці:

  1. Апельсини потрібно вимити, насухо витерти і зчистити шкірку так, щоб по максимуму позбутися від білої м'якоті, тому що вона надає гіркоту готовій страві.
  2. Апельсини потрібно нарізати на кубики, скласти в миску і залити лимонним соком. Після перемішування залиште апельсини на кілька хвилин, щоб вони пустили сік.
  3. Додайте цукор, знову перемішайте. До речі, цукру можна як збільшити, так і зменшити, залежно від смакових уподобань. Миску потрібно накрити тарілкою або кришкою, залишити на годину. За цей час цитрусові повинні пустити сік, який змішуючись з цукром, розчинить кристали.
  4. Протягом години, поки є вільний час, вам потрібно зайнятися апельсиновою шкіркою, зняти з неї цедру, скориставшись дрібної теркою. Скільки вийде цедри - залежить від ваших зусиль, її потрібно змішати з корицею (але це за бажанням).
  5. Тепер ще важливо: якщо ви бачите, що ваші цитрусові НЕ соковиті, тоді доведеться додати трохи води.
  6. Додайте в апельсини цедру з корицею, перемішайте і всю цю масу потрібно перекласти в чашу мультиварки. Готуйте в режимі «Гасіння» не більше півгодини.
  7. Після сигналу необхідно відключити прилад повністю і залишити вміст настоюватися протягом 2-х годин. Після чого можна перекласти варення в банку і відразу насипати трохи в піалу для дегустації.
  8. Таке ароматне варення з апельсинів відмінно підходить для сімейного чаювання, поєднується з будь-випічкою. Вам бажаємо приємного апетиту!

Куряча грудка з апельсинами в мультиварці

Куряча грудка з апельсинами в мультиварці

А це блюдо підходить для святкового столу, готується легко з доступних продуктів. Родзинку вносить апельсин, який додає м'ясу не тільки соковитість, а й особливий аромат і присмак.

Для того щоб приготувати страву, візьміть:

  • курячу грудку - 750 г;
  • великий апельсин - 1 шт .;
  • приправи - за смаком, а також сіль - 1 ч.л. і чорний мелений перець - щіпку.

Приготування страви для святкового столу:

  1. Підготуйте грудку: вимити, обсушити і відразу покладіть в мультиварку.
  2. Вимийте апельсин, вичавіть сік, який потрібно відразу вилити в чашу приладу прямо на грудку.
  3. Частину, що залишилася апельсинову м'якоть потрібно розім'яти виделкою, щоб викласти зверху на м'ясо.
  4. Притрусіть курячі грудки сумішшю сушених трав (за смаком), перцю і солі.
  5. Готувати цю страву необхідно в режимі «Гасіння» протягом години, але перш ніж активувати програму, залиште м'ясо на 15 хвилин, щоб воно встигло насититися апельсиновим соком.
  6. Для початку процесу прання, готуйте до сигналу. М'ясо вийде соковитим і дуже ніжним. Якщо хочете отримати гарну рум'яної скоринки, потрібно активувати програму «Випічка», підрум'янити м'ясо з одного боку протягом 10 хвилин, потім перевернути на інший бік і готувати ще 10 хвилин.

Качка з апельсинами в мультиварці

Качка з апельсинами в мультиварці

Качка з яблуками - це традиційне різдвяне блюдо, але класичний рецепт можна змінити, додати нові інгредієнти, які допоможуть поліпшити смак птиці. Пропонуємо приготувати качку з апельсинами в мультиварці, м'ясо вийде більш соковитим і ніжним, а також завдяки апельсиновому соку, придбає зовсім інший смак.

Продукти для приготування:

  • тушка качки - 1 шт .;
  • апельсин - 1 шт .;
  • спеції: перець чорний мелений, орегано - за смаком;
  • часник - 4 зубчики;
  • тертий свіжий імбир - 1 ст.л .;
  • мед - 3 ст.л .;
  • сіль за смаком.

Приготування святкової страви:

  1. Вибираючи качку, віддайте перевагу не надто великої тушці, щоб вона цілком помістилася в мультиварку. Це як раз буде молода нежирна качка, вона приготується швидше, ніж та, яка встигла нагуляти жирок.
  2. Підготуємо тушку стандартним способом: ретельно промиємо під проточною водою, приберемо пір'ячко (якщо є) і обсушити.
  3. Тепер потрібно зробити маринад з перерахованих в списку всього необхідного, продуктів. Отже, натираємо на дрібній тертці часник і імбир, кладемо в цю масу спеції і сіль, а також мед (він повинен бути рідким). В останню чергу додаємо свіжовичавлений апельсиновий сік, ще раз перемішати.
  4. Тушку качки потрібно натерти соусом, покласти в ємність, щоб можна було накрити її кришкою і відправити в холодильник маринуватися на ніч. Якщо часу немає, тоді маринують качку як мінімум 2 години.
  5. Після витримки в соусі в холодному місці, качку потрібно перекласти в чашу мультиварки так, щоб грудка дивилася вниз. Перед тим, як активувати програму, полийте качку соусом.
  6. Готуйте домашню птицю в режимі «Гасіння» протягом години, потім ще 40 хвилин в режимі «Випічка». Тривалість приготування залежить від розмірів тушки. Через 30 хвилин після готування в режимі «Гасіння», потрібно відкрити кришку, щоб перевернути тушку, полити її соусом і виділився жирком. Якщо тушка молоденька і в ній немає жиру, м'ясо потрібно полити олією, достатньо однієї або двох столових ложок.
  7. Після сигналу у вас вийде гарна рум'яна кірочка і ніжне, соковите м'ясо. За цим рецептом можна приготувати і курку в мультиварці. Смачного!

Свинина з апельсинами в мультиварці

Свинина з апельсинами в мультиварці

Багато господинь, плануючи перелік страв для святкового столу, витрачають багато часу на пошуки оригінальних рецептів, а потім ще витрачається часу на приготування цих страв. З мультиваркою процес готування можна скоротити, і сьогодні ми пропонуємо приготувати ніжну свинину з додаванням апельсинів.

Продукти по списку:

  • шматок свинини - 800 г;
  • апельсини - 2 шт .;
  • перець чорний, лавровий лист, трави і сіль - за смаком.

Для соусу знадобиться:

  • цибулина;
  • трави і спеції - за смаком;
  • часник - 1 зубчик;
  • рослинне масло - 1 ст.л .;
  • апельсиновий сік - 2 ст.л.

Приготування покроково:

  1. Щоб м'ясо вийшло ароматним, потрібно використовувати в роботі і цедру апельсина (її потрібно натерти за допомогою дрібної терки).
  2. Приготування починаємо з того, що вичавлюємо з апельсина сік, збагачуємо його сумішшю перців і додаємо лавровий лист. Маринад залишаємо настоюватися.
  3. Беремо шматок свинини, робимо паралельні розрізи на відстані 1.5 см одна від одної, глибина розрізів - нижче середини.
  4. В піалі змішайте сіль і спеції, натріть шматочок спеціями.
  5. Вимийте апельсин, обсушити, наріжте на часточки, щоб кожна часточка помістилася в розріз.
  6. Шматок свинини покладіть в чашу приладу, полийте маринадом. Для початку процесу прання «Гасіння», час приготування в мультиварці-скороварці - 40 хвилин, для стандартних приладів - 60 хвилин.
  7. М'ясо готується, а нам потрібно приготувати соус для подачі: потрібно обсмажити в олії цибулю (нашаткувати дрібно) до красивого золотистого відтінку, потім необхідно додати 2 ст.л. соку апельсина і трохи спецій для смаку і аромату.
  8. Тушкуємо цибулю зі спеціями в апельсиновому соку протягом 5 хвилин, потім додаємо подрібнений часник, перемішуємо, звертаючи увагу на консистенцію соусу. Якщо бачите, що він недостатньо густий, додайте 1 ч.л. білої муки вищого сорту, перемішайте.
  9. Коли м'ясо приготується, його потрібно акуратно перекласти на деко і підсушити під грилем або в попередньо розігрітій духовці 5 хвилин, а якщо хочете отримати гарну рум'яної скоринки, трохи більше. Але тут важливо не перестаратися, щоб м'ясо не вийшло сухуватим.
  10. При подачі до столу потрібно полити готову страву виділився при готуванні в мультиварці соком і полити цибульний-часниковим соусом. Смачного!

Індичка з апельсином в мультиварці. Відео

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com