рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

"Фотографія - це історія про життя, де присутні самі полярні емоції" - Sony AlphaPro

Сергій Гаврилов

Чому ви стали займатися фотографією? Що послужило відправною точкою?

Мій батько за професією кінооператор, і на мене справили сильний вплив дитячі враження: батько в темряві фотолабораторії, запах гипосульфита, світло червоного ліхтаря, відбитки, погойдуються в ванночках з реактивами. В армії я потрапив на службу до Військової прокуратури, знімав місця злочинів. Після повернення на громадянку вступив до ВДІКу. Був ще варіант стати педагогом, але захоплення фотографією пересилило.

Що вас утримує в фотографії?

Будь-яка фотографія цей вислів. У кожному знімку присутній особистість фотографа. Багато людей хочуть заявити про себе навколишнього світу, і я не є винятком. Фотографія дає таку можливість, по суті, кожен кадр є різновидом автопортрета - Селфі. Таким чином, вся творчість являє собою підсвідоме Селфі.

Ви починали працювати в аналогову епоху, як у вас сталося входження в цифрові технології?

На плівку я почав знімати в середині 80-х років минулого століття. Скажу відверто, перехід на цифру для мене виявився легким і природним. Взагалі я великий техноманіяк, постійно купую нові гаджети. Пам'ятаю, як придбав першу топову професійну цифрову дзеркальну камеру, вона давала зображення, по відчуттях, близьке до середнього формату. Відпала необхідність в матеріалах Polaroid - їх замінили превью на РК-дисплеї. Зараз знімаю тільки на цифрову камеру, правда, іноді душа вимагає плівки, але тільки в середньому форматі. Приблизно раз на рік я знімаю на чорно-білу плівку.

свій стиль визначає так: «Емоційний, що не нудотно солодкий, а відображає реальні емоції і почуття».

Обробкою зображень на комп'ютері самі займаєтеся?

Ті видання, з якими я співпрацюю, просять надавати файли у форматі RAW. Власне, нічого не змінилося, раніше ми віддавали негатив, тепер - RAW-файл. Дизайнери все роблять під свої вимоги. Що стосується замовних робіт і виставкових, то тут всю корекцію я виконую самостійно. І хочу зауважити, що Photoshop не є ключовою частиною моєї роботи, швидше за допоміжної. Дуже не люблю на фотографіях вилизані особи і відсутність фактури.

Коли ви відчули, що стали професійним фотографом?

Потрібно розрізняти зовнішній успіх - визнання, і внутрішнє відчуття впевненості - т.зв. внутрішній успіх. Я знімав рекламу, публікувався в глянцевих журналах, і для оточуючих був успішний. Але себе я відчував по-іншому, не було внутрішньої впевненості, що успішний. Аналізуючи ситуацію, зрозумів, що чекаю реакції оточуючих, їх оцінку, а її все не було ... І тоді я усвідомив, що перш за все важливо сподобатися самому собі, а не людям навколо, стати успішним для себе, знайти почуття впевненості. Справа в тому, що ті ж замовники прекрасно відчувають, наскільки впевнений фотограф в собі. Взагалі недостатня самооцінка характерна якраз для талановитих людей, оскільки в своєму прагненні до досконалості, вони весь час залишаються не задоволені результатами. Колеги їх зрозуміють, але замовники існують в іншій площині, тому ті непрофесіонали, які красиво говорять, їх легко переконують. Правда, результат може не виправдати очікувань. Так ось, особисто мені дуже допомогли професійні актори, яких я знімав. В особистих бесідах вони пояснили мені, як потрібно поводитися, як вибудувати правильну модель поведінки з замовником. Звичайно, вийшло не відразу, але тепер я знаю, як поводитися на переговорах. Паралельно кількість моєї роботи переросла в якість, з'явилися зовнішні оцінки, рекомендації. Зовнішня оцінка доповнюється внутрішньої, життя проходить в гармонії з собою і з оточуючим світом.

Зовнішня оцінка доповнюється внутрішньої, життя проходить в гармонії з собою і з оточуючим світом

Наскільки великим є участь замовника в кінцевому зображенні?

Думаю, 50 на 50. Взагалі потрібно добре розуміти, як виконується робота по конкретним замовленням. На знімальному майданчику працює величезна команда, тут же знаходиться представник замовника або сам замовник. Будь-яка ідея, яка б геніальна вона не була, піддається змінам. Потім починається етап узгоджень. Звичайно, автором кінцевого зображення є конкретний фотограф, але в реальності, як правило, це вже не та ідея, яку він задумував спочатку.

У вас були невдачі в роботі?

Можу навести один приклад, хоча як його трактувати, не знаю. Напевно, можна назвати комерційною невдачею. Наш колектив, де я знімав, зробив хорошу творчу фешн-зйомку для одного глянсового журналу. Але для редакції вона виявилася настільки незвичайної на ті часи, що вони просто ... забракували її. Нам довелося перезнімати в загальноприйнятому стилі. Але за ті фотографії мені не соромно до цих пір.

Що таке «хороша фотографія» у вашому розумінні?

Вона змушує глядача дивитися на неї довше, ніж кілька секунд. У величезному потоці візуальної інформації, який на нас обрушується щодня, ми, як правило, не помічаємо зображення, вірніше, не запам'ятовуємо, вони приходять непомітно і так само непомітно йдуть. Однак деякі поодинокі зображення чіпляють нас, зупиняють. Ось вони-то і є «хорошою фотографією». Гарна фотографія повинна викликати емоції, і, до речі, не обов'язково позитивні. Так Так. Фотографія - це не тільки картки «ми-ми-ми» для соціальних мереж, як зараз багато хто вважає. Фотографія - це історія про життя, де присутні самі полярні емоції.

Які фігури в області візуальних мистецтв є для вас знаковими?

Я б не хотів говорити про преклоніння перед авторитетом, я за собою ніколи не помічав нічого подібного. І тим більше про наслідування! Швидше за мня привертає, зачаровує, змушує творчо мислити стилістика того чи іншого автора. Взяти, наприклад, Діану Арбус. Вона фотографувала людей в прикордонних станах. Можна назвати їх модним (і толерантним) словом фріки. Мені шалено подобається, як вона досліджує своє ставлення до цих осіб. Особисто я не хочу знімати подібних типажів, однак я прагну досягти творчого стану Діани Арбус, зрозуміти секрет її підходу. І тепер, якщо продовжувати перелік моїх авторитетів вже з розумінням вищесказаного, то я готовий назвати такі імена: Річард Аведон, Ірвін Пенн, Арнольд Ньюман, Паоло Роверс, Лі Фрідлендер, Август Зандер, Ласло Мохой-Надь.

порада початківцям: «Фотограф повинен спати з камерою під подушкою»

У вас є учні?

Досить складно відповісти однозначно на таке питання ... Швидше є фотографи, у яких я викладав, і які згодом завоювали визнання. Я з ними не перебуваю в стосунках учитель-учень. Скажу більше, напевно, вони про мене вже давно забули. Та й не це головне! Для мене важливо, що ці люди відбулися як фотографи. Я стежу за їх успіхами, мені подобається, що вони роблять. На реакцію не розраховувала. Взагалі, щоб зрозуміти мої почуття, потрібно пройти викладацьку роботу. Не важливо, скільки людина тебе називає учителем, важливо, який результат своєї роботи ти бачиш. І головне, що цей результат настільки особистий, що зовсім не хочеться його озвучувати, і вже тим більше обговорювати і приводити кількісні показники.

Як починаючому фотографу домогтися успіху?

Вважається, що для успіху в фотографії потрібно виробити свій авторський стиль, постійно знімати, бути наполегливим і працьовитим. На жаль, я таким не був. Постійно розпорошувався, намагався спробувати і те, і інше, хотів бути універсальним. Напевно, це не вкладається в загальноприйнятий стандарт, але тим не менше я домігся успіху і, врешті-решт, виробив свій стиль. Іншими словами, потрібно знати загальні правила, але шлях у кожного фотографа в професії буде свій. І якщо він відхиляється від генеральної лінії, не варто ставити на собі хрест, краще просто коригувати свій рух. Далі. Якщо у людини є дар від Бога, то вивчення техніки (фото, комп'ютерної), програмного забезпечення і прийомів - це питання часу. Тут проблем немає. А ось якщо Бог таланту не дав, а фотографом стати дуже хочеться, то доведеться неабияк постаратися.

Вважається, що в фотографії легше домогтися успіху, ніж в інших видах мистецтва.

Згоден. Фотографія найдемократичніший вид мистецтва. У фотографів без особливого дару можу вийти шедеври, в тому числі і через наявність дорогої і правильної фототехніки. Однак ці шедеври в будь-якому випадку будуть випадковими. Зверніть увагу, що в живописі, скульптурі, музиці такого результату неможливо отримати.

"Є такі фотографи, яким ведмідь на око настав"

Напевно, ще можна порадити вивчати класику світового кінематографа?

Абсолютно вірно. Взагалі зараз фото і відео змішалося настільки, що виникли нові жанри. Розуміння нової професійної реальності приходить до багатьох фотографам, але, на жаль, не до всіх. Однак яка б позиція у нас не була, є очевидна річ: кінематограф впливає на фотографію, а фотографія на кінематограф і відео. Відразу можна відзначити, що потрібно розділяти кіно і відео. Однак неважливо, як фотограф буде для себе називати рухому картинку - кіно або відео, важливо, щоб він вмів її знімати. Це корисно для фотографа будь-якого рівня, початківця або відбувся професіонала. Кіно і відео дисциплінує візуальні навички, дає можливості вийти за рамки творчих можливостей. Наприклад, з'єднання сусідніх кадрів - монтаж, може дати новий сенс, який можна реалізувати вже в фотоизображении. Відкрию невеликий секрет: в моїй творчості фотографія і кіно / відео займають рівні частки.

Можете порівняти вітчизняних і зарубіжних фотографів?

Мені пощастило: я вчився і працював в зарубіжних країнах, бачив фотографічну кухню зсередини. Це стосується перш за все рекламної індустрії. Не вдаючись в подробиці, можу сказати, що російські фотографи інші, і причина полягає в різній ментальності. Просто різні люди ... Конкретні приклади можна розбирати нескінченно. Ще важливий момент полягає в тому, що Росія намагається залишатися трохи більше європейською країною, а не азійської. Ну, і все тенденції в європейській фотографії приходять до нас із затримкою.

***

З Сергієм Гавриловим цікаво обговорювати будь-яку проблему. Він не висловлює категоричних суджень, і в процесі дискусії непомітно підводить співрозмовника до очевидних висновків. Для нього важливо не нав'язати свою думку, а заручитися підтримкою опонента. Сергій Гаврилов фотограф лише наполовину, оскільки друга частина його творчості присвячена кіно і відео. Взагалі в сучасному світі складно жорстко розділяти фото, кіно, відео, комп'ютерне мистецтво та ін. Відбувається активне взаємопроникнення професій, в результаті чого виникає нове утворення - т.зв. фахівець в області візуальних мистецтв. Будь-який твір в цій області створюється за рахунок, як мінімум, двох учасників: автор, глядач (в портретної фотографії до них додає третій - глядач). Оскільки кінцевий результат залежить від рівня візуальної культури глядацької аудиторії, Сергій Гаврилов бачить перед собою глобальну мету - «просвіщати глядачів і розвивати візуальну культуру». На закінчення відзначимо, що шанси у нього є, і дуже хороші.

інші інтерв'ю

схожі статті

Що послужило відправною точкою?
Що вас утримує в фотографії?
Ви починали працювати в аналогову епоху, як у вас сталося входження в цифрові технології?
Обробкою зображень на комп'ютері самі займаєтеся?
Коли ви відчули, що стали професійним фотографом?
Наскільки великим є участь замовника в кінцевому зображенні?
У вас були невдачі в роботі?
Що таке «хороша фотографія» у вашому розумінні?
Які фігури в області візуальних мистецтв є для вас знаковими?
Як починаючому фотографу домогтися успіху?

Новости

Крем под мастику
Следует помнить, что мастику наносить на влажные поверхности нельзя (иначе она потеряет форму или совершенно растечется). Но если корж уже пропитан вкуснейшим кремом (а без крема это совершенно не тот

В кафе-ресторане House mafia
Сейчас московские японские рестораны - это не элементарное помещение, где можно провести ужин либо отпраздновать встречу, свидание, какое-то торжество. Для большинства из нас итальянский ресторан приходится

Кулинарная лавка братьев караваевых
Что можно улучшить: Пожалуй начну с раннего подъема на работу. Очень трудно вставать в 5 утра,чтобы в 7 быть на работе. И если ты не дай бог опоздаешь хоть на одну

Борщ в мультиварке
Многие уверенны в том, что приготовить настоящий вкусный, наваристый борщ со свёклой в мультиварке невозможно. Ссылаются на то, что перед тем, как сварить это блюдо, нужно готовить заправку на сковороде,

Варенье из абрикосов
Абрикосовые деревья были выведены в Юго-Восточной Азии и вскоре распространились во многих странах. Особенно популярно это растение было в Армении, возможно, поэтому по латыни абрикос называется Prúnus

Загородные рестораны Киева
В Киеве выбор подходящих красивых заведений для свадебнего банкета огромный. В ресторанном праздновании свадьбы много плюсов. Это, во-первых, красивое и приготовленное профессионалами место, хорошее обслуживание

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com