рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

свято Хрещення

  1. Обряди, ритуали, традиції в Хрещення
  2. Прикмети в Хрещення на 19 січня
  3. водохресні ворожіння

Хрещення Господнє, або Богоявлення, - один з найголовніших свят, яке відзначають 19 січня (6 січня за старим стилем) Хрещення Господнє, або Богоявлення, - один з найголовніших свят, яке відзначають 19 січня (6 січня за старим стилем).

Згідно з біблійною легендою, Ісус в 30 років зустрівся з Іоанном Хрестителем - пророком, якого сам Господь Бог послав для хрещення сина Божого. Іоанн Предтеча знав про майбутній хрещенні Ісуса Христа, але, вважаючи себе негідним такого важливого справи, довго не наважувався приступити до обряду. Ісус наполіг на виконанні і увійшов в річку Йордан. Під час хрещення на Ісуса Христа в образі голуба зійшов Святий Дух, - це було явище Бога Отця людям і його вказівкою на свого сина Ісуса, який мав стати Спасителем. Так і з'явився народний християнське свято - Водохреще.

Перед цим торжеством (між святом Різдва і Хрещення) святкуються Святки - з Різдвяного Святвечора (6 січня) до 19 січня.

Під час Святок прославляють Спасителя, веселяться, співають пісні, колядують і ворожать . В останній день Святок, перед Хрещенням в народі було прийнято купання в ополонці. Також 19 січня набирали воду, у всіх джерелах вона була цілюща, нею кропили житло, худобу і вмивалися занедужав.

Напередодні великого свята Богоявлення, у Водохресний Святвечір 18 січня, дотримується суворий одноденний піст до першої зірки. У цей день дозволяється вживати в їжу тільки пісні коржі і кутю. Перед святом Хрещення обов'язково роблять генеральне прибирання в будинку, викидають все зайве і ретельно очищають кути.

Практично всі Водохресні обряди і ритуали пов'язані з водосвяття, адже вода на Водохреще вважається дуже цілющою - вона загоює рани, захищає від пристріту і зцілює від недуг. Набрану в цей день воду зберігали цілий рік, вона не втрачала своєї могутності і не псувалася.

Обряди, ритуали, традиції в Хрещення

Вважалося, що у водохресну ніч щосили гуляє нечисть, від якої потрібно поставити захист на вікна та двері, намалювавши на них хрест. Якщо ж цього не зробити, то не минути лиха.

Дівчата вмивалися Водохресним снігом, зібраним з стогів, щоб бути красивими. Жінки ж його використовували для відбілювання полотна і лікування різних хвороб.

Щоб здоровим бути, в Водохресну ніч потрібно прийняти ванну, в яку покласти натільний хрестик. Лягти в воду на 15 хвилин таким чином, щоб на поверхні залишалася тільки голова, читаючи про себе «Отче наш». Чи не витираючись, вийти і закутатися в біле простирадло. Так лягти спати. Цією ж простирадлом ховатися три ночі.

Щоб бажання здійснилося, потрібно налити в перший день Святвечора освячену воду в чашку, кинути в неї копієчку і поставити на підвіконня. Нехай там стоїть до свята Водохреща 19 січня. Кожен день говорити на воду своє бажання пошепки кілька разів. А на Водохреще воду вилити на вулицю, монетку заховати в таємне місце. Нехай там лежить, поки бажання не збудеться, а потім віддати її жебракові.

Щоб жити в любові, чоловік і дружина сімейної пари в Водохреще 19 січня мають одночасно зануритися в ополонку, а потім один одного витерти простирадлом, яку потім висушити і покрити нею сімейне ложе. Спати на ній слід протягом тижня.

Щоб були благополуччя і достаток у домі, потрібно 19 січня набрати в будь-якій водоймі Хрещенській води і ялинової гілкою окропити нею всі кути будинку, просячи у Господа Бога благополуччя і удачі. Залишки води перелити в посудину, яка закривається, і покласти її поруч з тим місцем, де зберігаються гроші.

Щоб хворого вилікувати, в Водохреще 19 січня потрібно встати якомога раніше і піти до церкви, де відстояти ранкову службу. Виходячи з храму, за його воротами зачерпнути трохи снігу, який принести додому. Дочекатися, коли він розтане, потім змішати зі склянкою освяченої води. Обтерти нею все тіло хворого, а також ретельно його умити. Водою, що залишилася скропити речі.

Прикмети в Хрещення на 19 січня

✦ 19 січня снігопад - до хорошого урожаю, вітер і мороз, навпаки, обіцяє неврожайному.
✦ Відлига на Водохреще - до негативних подій.
✦ Багато зірок на небі - варто чекати багато ягід і грибів.
✦ В ополонці риба хлюпається - медоносний рік очікується.
✦ Сонячно 19 січня - до літа задушливому й жаркому.
✦ Зірка впала в Хрещення - заповітне бажання здійсниться.
✦ З ким на Водохреща познайомишся, з тим вірними друзями станеш.
✦ Потрапити 19 січня на вулицю під хуртовину - до великих грошей.
✦ Побачити когось з букетом квітів в Хрещення - до приємного сюрпризу.
✦ Розбити посуд 19 січня - до нових звершень, знайомствам.
✦ Порізатися в Хрещення - до невдачі: права рука - в професійних справах, ліва - в особистому житті.

водохресні ворожіння

У свято Водохреща було прийнято гадати на майбутнє і на виконання бажання , Але також 19 січня ворожили на любов і на судженого . Під час Святок поширеним ритуалом було ворожіння по свічці , За допомогою якого впізнавали своє майбутнє на майбутній рік.

Водохресне ворожіння по черевички. Всі дівчата збиралися в одній хаті, потім збирали в одну купу взуття і вибудовували з неї дорогу, ставлячи один за одним, починаючи від вікна і закінчуючи порогом. Чия взуття виявиться у порога, та перша серед присутніх заміж вийде.
В Хрещення можна поворожити онлайн і отримати відповідь на питання: Чи вийду я заміж (одружуся чи) в цьому році?
Оскільки 19 січня всі обряди і ритуали так чи інакше пов'язані з водою, в цей день можна поворожити на воді і свічці на майбутнє.

Ворожіння на Водохреща по ялиновим гілках. Увечері 18 січня потрібно зірвати ялинову гілку і покласти її під подушку зі словами: «Я лягаю спати, щоб своє майбутнє дізнатися»! Вранці подивитися, як гілка виглядає: прим'яти сильно - до неприємностей, залишилася свіжої - до удачі, голочки поникли - до хвороби.
Щоб дізнатися, чи збудеться задумане, що чекає в любові, в водохресний вечір проводять ворожіння онлайн за гарячою папері .

Водохресне ворожіння за стрічками. Дівчата вплітали в коси різні стрічки, а потім йшли в лазню, де волосся розпускали, а стрічки збирали в одну купу і засипали їх водохресним снігом. Кожна кидала по сніжному грудочки, примовляючи: «Снігом я запорошені, щоб стрічка правду говорила». Потім одній дівчині зав'язували очі, підводили її до цієї купки, і вона кожної простягала, не дивлячись, по стрічці. Залежно від кольору стрічки пророкували майбутнє.
Червона - романтичну пригоду, любов. Синя - грошова прибуток або дорогий подарунок. Жовта - успіх у всіх починаннях, розквіт в життя. Зелена - прекрасне здоров'я. Біла - взаємні почуття, відносини без обману. Чорна - хвороба. Коричнева - знайомство. Золота - велике багатство. Срібна - виконання задуманого.
Отриману стрічку потрібно було вплести в косу і ходити з нею ще три дні.

Водохресне ворожіння по воді. Потрібно поставити в ніч з 18 січня на 19 стакан з водою на вулицю, а вранці подивитися, як замерзла вода, щоб дізнатися про своє майбутнє на рік: рівно - спокійний плин життя; горбки посередині - якісь цікаві події; дірка всередині - складності; вода погано замерзла - неможливість здійснити задумане, провал; горбки і розколи - сварки і примирення.
Також в свято Хрещення, щоб дізнатися майбутнє, проводили ворожіння на яйці і воді .

Водохресне ворожіння на бажання. Якщо в будинку є кішка, то можна спробувати поворожити на Водохреща з її допомогою, адже всі знають, що це тварина має велику магічну силу. Отже, загадати бажання і винести кота за поріг кімнати. Тепер потрібно поспостерігати, який першій лапкою він зайде: лівої - задумане не прийде, правою - дуже скоро збудеться.
Якщо ж кішки в будинку немає, можна поворожити на бажання онлайн .

Можливо, Вас також зацікавить:

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com