рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Різдвяні ворожіння 2017-2018: коли можна і не можна гадати - 2018

Вірити чи не вірити в подібні ритуали - особиста справа кожного, але одне відомо напевно, все потаємні бажання і думки матеріалізуються, якщо навчитися правильно просити. Історія знає немало випадків, коли різдвяні ворожіння збувалися.

5 5 2

Ми пропонуємо вам календар ворожінь на зимові свята, а ви вже самі розберетеся, як його використовувати.

Ми пропонуємо вам календар ворожінь на зимові свята, а ви вже самі розберетеся, як його використовувати

7 грудня - день святої великомучениці Катерини -женодавіци, покровительки дівочих доль. В цей день як дівчата, так і хлопці ставили свічки в храмі, і просили Катерину, щоб вона послала хорошого супутника життя.

Хлопці в цей день постили, щоб свята Катерина послала їм дружину "не для борщу, а й для серця". А дівчата просили великомученицю вдало вийти заміж і безболісно народити дитину.

З 6 на 7 грудня дівчата ворожили на дзеркальце, наказуючи і закликаючи "судженого-переодягненого", а хлопці загадували на кілках забору, вважаючи "багата-бідна", "любить-не любить", "прийде-не прийде".

З 6 на 7 грудня дівчата ворожили на дзеркальце, наказуючи і закликаючи судженого-переодягненого, а хлопці загадували на кілках забору, вважаючи багата-бідна, любить-не любить, прийде-не прийде

12 і 13 грудня - свято апостола Андрія , Як ще його називають Андрєєв вечір. У цей день дівчата спокон-віків ворожили на судженого. Гадати можна як з 12 на 13 грудня, так і з 13 на 14 грудня.

У різних регіонах України збереглися різні поняття, в який саме день питати у святого Андрія свою долю, напередодні свята або в що йде ніч. У Гоголя, наприклад, описана саме "Ніч перед Різдвом", хоча в центральних регіонах України ворожили саме в саме свято Андрія (13 грудня), а не перед ним. Тому, з недавніх пір прийнято вважати, що обидві ночі підходять для ворожінь.

З 16 на 17 грудня - народне свято Варварин день . На передодні цього дня з дерева вишні дівчата зрізали гілку, і ставили в воду. У кого з дівчат вишня зацвіте раніше, та першою і вийде заміж.

У цей день дівчата збиралися великою компанією, і варили вареники. Потім на вечорницях пропонували їх хлопцям, "хто твій вареник з'їсть - за того і заміж вийдеш".

Також наші предки мали хороше почуття гумору, дуже часто такі варенички, сміху заради, ліпили з усякою-всячиною. Ця традиції досі збереглася в багатьох сім'ях, коли жінки в один з вареників кладуть пучок солі, червоного перцю і.т.д.

З 5 по 13 січня - святі вечори . Люди вірили, що в цей день сама природа їм показує різні знаки згори. У ці дні, вірили колись дівчата, можна робити все, чого не можна ні в один день в році.

У ворожіннях не було меж фантази: ворожіння на перехресті, ворожіння на дзеркалі і місяці, ворожіння з трьома дзеркалами, кухонне ворожіння, гадання на сірниках, ворожіння на нитках і.т.д. Головне, поставитися до цих неабияким речам дуже акуратно і серйозно.

Головне, поставитися до цих неабияким речам дуже акуратно і серйозно

З 14 по 18 січня - страшні вечора . У ці дні на всі питання відповідає нечиста сила, тому потрібно бути вкрай обережним. Найчастіше ворожили в цей період дуже сміливі, або дуже зневірені дівчини і жінки.

Вечір з 18 на 19 січня - Хрещення Господнє . У це свято можна було гадати на весь рік вперед, задаючи будь-які питання. З давніх-давен в народі вважалося, що в ніч на 19 січня, можна і потрібно дізнатися всю правду, і ворожіння на Хрещення були в цей час найпоширенішими за весь рік.

Також наші читачки дивляться: свята в церковному календарі на грудень 2017 року .

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com