рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Дослідники з США з'ясували, що їдять глибоководні пекельні вампіри

"Кальмар - вампір з пекла" - саме так в дослівному перекладі з латинської звучить назва невеличкого і нешкідливого головоногого молюска Vampyroteuthis infernalis. У російській варіанті ці морські мешканці отримали прізвисько "Пекельний вампір" .

Ці реліктові морські мешканці були вперше описані і помилково віднесені до восьминогам в 1903 році. Однак після відновлення справедливості і визнання спільних рис, як з кальмарами, так і з восьминогами, їх виділили в окремий загін з єдиним видом (все тим же Vampyroteuthis infernalis).

Пекельний вампір - це єдиний на планеті головоногий молюск, здатний жити на глибинах від 400 до 1000 метрів, там, де кількість розчиненого у воді кисню мінімально.

З моменту його відкриття вчені не раз намагалися познайомитися з молюском ближче, але нікому не вдавалося достовірно визначити, чим же він харчується.

Аналіз вмісту шлунків глибоководних істот показував наявність шматочків дрібних ракоподібних, мікроскопічних водоростей і великої кількості в'язкого слизу. На жаль, зібрані до цього дослідження дані не давали точної інформації про смакові переваги і способах видобутку їжі цими молюсками.

На жаль, зібрані до цього дослідження дані не давали точної інформації про смакові переваги і способах видобутку їжі цими молюсками

Вчені з акваріумних дослідного інституту в затоці Монтерей ( MBARI ) Вирішили будь-що-будь докопатися до істини і для початку проаналізували зміст шлунків особин пекельного кальмара з музейних колекцій. Після цього дослідники відправилися на морське дно для збору переконливих фактів.

За допомогою глибоководного дистанційно керованого апарату ( ROV ) Дослідники Хенк-Ян Ховінг ( Henk-Jan Hoving ) І Брюс Робінсон ( Bruce Robison ) Зібрали живих пекельних вампірів для дослідження їх харчової поведінки в лабораторних умовах.

Крім цього Ховінг отсмотрел все записи підводних зйомок, зроблених в MBARI за останні 25 років, в ході яких в об'єктив камери траплялися ці молюски за трапезою.

Завдяки тривалій копіткій роботі дослідники з'ясували, що пекельні вампіри - типові падальщики.

Згідно з даними, опублікованими в журналі Proceedings of the Royal Society B, основу їх раціону складає так званий "морський сніг" - суміш останків морських організмів, водоростей, екскрементів і слизу, повільно осідають на дно.

Для захоплення їжі представники виду V. infernalis використовують унікальні ниткоподібні органи - велярний джгутики, які упаковані в своєрідні сумки в сполучної тканини . Вони набагато довше, ніж щупальця, покриті безліччю волосків і пронизані мережею чутливих нервів. Кращий ловчий апарат для тих, хто не любить робити зайві рухи, і придумати складно.

Неспішно пересуваючись в товщі води, тварина час від часу викидає джгутики назовні, шматочки їжі налипають на нитки, і молюск починає підтягувати їх, зчищаючи корм за допомогою щупалець і обволікаючи його слизом. В результаті формується куля, який відправляється прямо в рот пекельного вампіра.

Вивчаючи присоски молюсків під мікроскопом, учені встановили, що останні покриті клітинами, які виробляють слиз. Саме її, найімовірніше, і використовують істоти для склеювання частинок їжі.

Саме її, найімовірніше, і використовують істоти для склеювання частинок їжі

Здавалося б, відповіді на всі питання знайдені, але вченим не давав спокою один момент: морський сніг не володіє достатньою поживністю. Пізніше спостереження за молюсками показали, що вони ведуть надзвичайно енергоефективний спосіб життя.

Дослідники пояснюють, що, по-перше, тіла пекельних вампірів володіють нейтральною плавучістю, тобто їм не потрібно витрачати зусилля на те, щоб залишатися на певній глибині. Про спосіб прожитку V. infernalis ми вже все знаємо, а рятуватися від хижаків у них немає ніякої необхідності, оскільки на такій глибині їх просто немає.

"Не дивлячись на те, що за зловісної зовнішністю переховувався звичайний ледар, пекельні вампіри, безсумнівно, будуть продовжувати зачаровувати як дослідників морських глибин, так і простих обивателів", - робить висновок Ховінг в прес-релізі MBARI .

Новости

Крем под мастику
Следует помнить, что мастику наносить на влажные поверхности нельзя (иначе она потеряет форму или совершенно растечется). Но если корж уже пропитан вкуснейшим кремом (а без крема это совершенно не тот

Борщ в мультиварке
Многие уверенны в том, что приготовить настоящий вкусный, наваристый борщ со свёклой в мультиварке невозможно. Ссылаются на то, что перед тем, как сварить это блюдо, нужно готовить заправку на сковороде,

Компот из абрикосов
Теперь варим компот из абрикосов, предварительно подготовив литровую стерилизованную и сухую банку: 1. Плоды промыть, вынуть косточку и хорошо обсушить; 2. Чтобы абрикосовый компот был нежнее, лучше

Кулинария готовим дома
Еда имеет огромное значение в нашей жизни. Это не просто физиологическая потребность, но и ни с чем не сравнимое удовольствие. Кто не любит вкусно покушать? Большую часть своей сознательной жизни мы проводим

Варенье из абрикосов
Абрикосовые деревья были выведены в Юго-Восточной Азии и вскоре распространились во многих странах. Особенно популярно это растение было в Армении, возможно, поэтому по латыни абрикос называется Prúnus

В кафе-ресторане House mafia
Сейчас московские японские рестораны - это не элементарное помещение, где можно провести ужин либо отпраздновать встречу, свидание, какое-то торжество. Для большинства из нас итальянский ресторан приходится

Выпечка из творога
Творожный пирог с брусникой Тесто: 80 гр масла комнат темпер, 1 яйцо, 0,5 ч л гаш соды, 1 ст л сахара, 1 ст муки.Замесить, убрать в холод на 30 мин. Творожная начинка: творог 9% 500 гр, 0,5 ст сахара,

Выпечка из творога
Творожный пирог с брусникой Тесто: 80 гр масла комнат темпер, 1 яйцо, 0,5 ч л гаш соды, 1 ст л сахара, 1 ст муки.Замесить, убрать в холод на 30 мин. Творожная начинка: творог 9% 500 гр, 0,5 ст сахара,

Лобио из красной фасоли классический
На грузинском языке слово «лобия» обозначает фасоль, что само по себе говорит о самом главном ингредиенте блюда. Лобио это весьма вкусное и оригинальное блюдо. В Грузии можно найти много рецептов,

Загородные рестораны Киева
В Киеве выбор подходящих красивых заведений для свадебнего банкета огромный. В ресторанном праздновании свадьбы много плюсов. Это, во-первых, красивое и приготовленное профессионалами место, хорошее обслуживание

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com