рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Чавунні радіатори (батареї) опалення: огляд технічних характеристик »Аква-Ремонт

  1. Чим ці радіатори відрізняються від інших?
  2. Що враховувати при виборі таких батарей?
  3. Що пропонує сучасний ринок?
  4. Імпортні та вітчизняні моделі - які краще?

У холодну пору температура в будинку повинна бути такою, щоб у ньому не відчувався вуличний холод, а було комфортно і тепло. У нашій країні найбільше поширені центральні системи опалення, в яких теплоносієм є вода. У таких системах основними елементами обігріву є, як правило, чавунні радіатори опалення. Їх практичність перевірена часом, тому що використовуються вони вже більше 100 років.

У минулому столітті радянська квартира і чавунна батарея були практично синонімічні поняттями. Це був своєрідний багатофункціональний тепловий прилад, що використовували не тільки для обігріву приміщення, а й для сушіння білизни, мокрому взутті, для розморожування і сушіння продуктів і т.д. Їх встановлювали всюди, оскільки була відсутня альтернатива. В наші дні чавунні батареї поступово витісняють з ринку сталеві, алюмінієві і біметалічні моделі, позбавлені недоліків, властивих чавунним агрегатів. Але, незважаючи на існуючі відмінності, чавунні радіатори з багатьох причин продовжують бути затребуваними. У чому криється причина їх популярності? Давайте розберемося.

Чим ці радіатори відрізняються від інших?

Використання чавунних радіаторів опалення в централізованих і автономних системах опалення актуально і в сьогоденні столітті завдяки їх хорошим технічним характеристикам, які слід розглянути більш детально:

  • Чавун стійкий до корозії. Це важливо, оскільки в теплу пору року вода зливається з системи і створюються вельми сприятливі умови для корозійних процесів. Він витримує високі температури - до 150 ° С, тому можливо його застосування в парових системах опалення.
  • Довговічність. Це одне з найбільш значущих переваг. При правильній експлуатації, яка включає в себе регулярне проведення технічного обслуговування, термін служби радіаторів з чавуну складає близько 50 років.
  • Несприйнятливість до якості теплоносія. Якість води, використовуваної в системах опалення, залишає бажати кращого. Присутні в ній частинки іржі, різні хімічні сполуки, лужне середовище з підвищеним рН не викликають істотного пошкодження внутрішньої поверхні радіатора. Розчинити або подряпати чавун не так просто!
  • Стійкість до засмічення. Широке перетин каналів забезпечує нормальну циркуляцію теплоносія навіть при наявності деяких відкладень або сторонніх предметів в системі.
  • Велика товщина стінок, яка забезпечує довговічність приладу. Для відкритих опалювальних систем з високим вмістом кисню і сезонним випорожненням радіатори з чавуну підходять ідеально.
  • Відмінна теплоакумулююча здатність. Завдяки своїй інертності в тепловому відношенні чавунні батареї утримують і передають тепло досить тривалий час після аварійного відключення системи опалення. Якщо у сталевих і алюмінієвих радіаторів через годину після відключення залишкова тепловіддача становить 15%, то у чавунних -30%. З огляду на, що подібні відключення теплопостачання трапляються нерідко в наших реаліях, чавунна батарея здатна зробити практично непомітним це неприємне явище.
  • Невисока вартість. Істотним фактором популярності чавунних батарей є їх доступність більшості населення. Вони коштують набагато дешевше аналогів з інших металевих сплавів, а оскільки найчастіше оснащують не одну кімнату, а весь будинок, іноді і багатоповерховий, то економія буває відчутною.

Крім зазначених переваг, чавунні агрегати мають і деякі недоліки. Так, вони мають велику вагу і значні розміри, що ускладнює їх монтаж. На 1 кВт тепла доводиться в середньому 45 кілограмів маси батареї. Вони набагато поступаються за цим показником своїм сталевим, алюмінієвим і біметалічним побратимам.

Такі агрегати витримують тиск не більше 15 атм, на відміну від біметалевих , Які здатні винести все 40. Вони мають низьку тепловіддачу, а в результаті - повільний прогрів приміщення. А також, їх міжсекційне простір має складну форму, в зв'язку з чим радіатор дуже важко очистити від пилу.

Про переваги алюмінієвих радіаторів перед іншими дізнаєтеся в нашому матеріалі: https://aqua-rmnt.com/otoplenie/radiatory/alyuminievye-radiatory-otopleniya.html .

Що враховувати при виборі таких батарей?

При виборі відповідного для ваших умов чавунного радіатора слід враховувати кілька технічних критеріїв. Це, в першу чергу, параметри тепловіддачі, які вибирають відповідно до розмірів опалювального приміщення. Також може цікавити загальна вага радіатора, висота, ширина, глибина, потужність і ін.

Також може цікавити загальна вага радіатора, висота, ширина, глибина, потужність і ін

У свідомості наших співвітчизників чавунні батареї асоціюються з надійністю і довговічністю: вони довели свою придатність протягом багатьох десятиліть

У свідомості наших співвітчизників чавунні батареї асоціюються з надійністю і довговічністю: вони довели свою придатність протягом багатьох десятиліть

Так виглядає «легендарний» чавунний радіатор опалення минулого століття, який і сьогодні переважає в більшості квартир багатоповерхових будинків

Щоб розрахувати теплову потужність радіатора з чавуну для кожної кімнати окремо, потрібно орієнтуватися на наступне правило:

  • для опалення кімнати з одним вікном і однією зовнішньою стіною необхідно 1 кВт теплової потужності на 10 м2 житлової площі;
  • на кімнату з 1 вікном і 2-мя зовнішніми стінами потрібні 1,2 кіловата на кожні 10 м2;
  • на обігрів кімнати з двома вікнами і двома зовнішніми стінами на кожні 10 м2 буде потрібно 1,3 кіловата потужності.

Крім цього, потрібно звернути увагу і на такі нюанси:

  • необхідна потужність зросте пропорційно в разі, якщо стеля в приміщенні вище стандартного (3 м);
  • при наявності вікон зі склопакетами потужність батарей сміливо можна знизити на 15%.

Дізнавшись, скільки кіловат виробляє 1 секція обраного радіатора, можна підрахувати необхідну кількість секцій . Важливо також знати, що якщо вікон в приміщенні кілька, рекомендується встановити радіатор під кожним з них. Це істотно знизить тепловтрати.

Щоб скоротити вам час на розрахунки, ми пропонуємо скористатися нашим онлайн-калькулятором (тепловіддача у чавунних радіаторів ~ 110 Вт):

'); } Else {// jQuery ( '

Поля заповнені неправильно. Будь ласка, заповніть всі поля вірно для розрахунку кількості секцій

') .Dialog (); $ ( '# Z-result_calculator'). Append ( '

Поля заповнені неправильно. Будь ласка, заповніть всі поля вірно для розрахунку кількості секцій

'); }}

Габарити чавунних радіаторів бувають різними, але у стандартних моделей міжосьова відстань дорівнює 500 мм, глибина - 110 мм, а ширина секцій - від 40 до 60 мм.

Що пропонує сучасний ринок?

Чим вони відрізняються від старих моделей? В першу чергу, оригінальністю дизайну. Якщо раніше чавунні радіатори мали не зовсім привабливий вигляд через неестетично форми і шорсткою поверхні, то сьогодні дизайнери попрацювали на славу з їх зовнішністю. На їх поверхні зображений красивий орнамент, що підходить до стилю приміщення.

Вони володіють меншими габаритами, поліпшеними теплозахисні властивості. Вертикальне розташування ребер забезпечує високу тепловіддачу і пил в них легше витирати. Різноманітність розмірів дозволяє раціонально розташувати чавунні радіатори нового покоління навіть в приміщеннях з дуже маленькою підвіконної нішею. Важливим додаванням до деяких чавунним приладів опалення нового покоління стали ніжки. Немає необхідності псувати стіни, забиваючи кронштейни в них. Батарею просто встановлюють на підлогу і під'єднують до опалювального контуру.

Чавунний радіатор нового покоління може стати гідним елементом інтер'єру кімнати і ідеально підходити до стилям дизайнерського оформлення

Чавунний радіатор нового покоління може стати гідним елементом інтер'єру кімнати і ідеально підходити до стилям дизайнерського оформлення

Ніжки - важливе доповнення до сучасних чавунним опалювальним елементам. Відпадає необхідність свердлити стіни, забивати в них кронштейни - прилад встановлюється прямо на підлогу

Що стосується кольору, то сьогодні вже нікого не здивуєш зеленими і фіолетовими тонами, міддю і бронзою, сріблом і золотом. Надзвичайно популярними стали останнім часом репродукції старовинних моделей - радіатори, що повторюють давні зразки. Вони прикрашені художнім литтям, укомплектовані відповідною арматурою. Такі вишукані моделі радіаторів облагороджують інтер'єр, стають його частиною. Безумовно, стоять такі прилади дорожче звичайних простих, зате можна вибрати виріб за своїм смаком та уподобаннями.

Імпортні та вітчизняні моделі - які краще?

Свою продукцію пропонують Англія і Німеччина, Італія і Чехія, Іспанія і Туреччина. Від вітчизняної вона відрізняється значною мірою більш якісними і естетичними поверхнями. Важливою відмінною рисою є підвищена теплова потужність приладу при менших габаритах. Наприклад, при однаковій тепловіддачі класичний російський радіатор МС-140 має об'єм 1,3 літра, а чеські батареї - всього 0,8 л. Таким чином, чеський варіант буде компактніше вітчизняного.

У імпортних зразків внутрішня поверхня практично ідеально гладка, що зменшує опір руху теплоносія, а також утворення шарів накипу на стінках приладу. Крім того, імпортні варіанти продаються в пофарбованому вигляді, а вітчизняні вимагають фарбування після установки. Потрібно відзначити, однак, що імпортні вироби завжди коштують набагато дорожче вітчизняних.

Чавунні батареї імпортного виробництва надходять у продаж відразу забарвленими, а вітчизняні потрібно фарбувати після установки

Читайте також наш оглядовий матеріал про інші види радіаторів опалення і про те, як їх вибрати: https://aqua-rmnt.com/otoplenie/radiatory/kak-vybrat-radiatory-otopleniya.html .

Чавунні радіатори - цілком прийнятний варіант для опалювальної системи, як в квартирах, так і в приватних будинках і як і раніше популярні у населення. А щоб вони служили довго головне правильно виконати монтаж і якісно з'єднати роз'ємні з'єднання.

Оцініть статтю: Поділіться з друзями!

Чим ці радіатори відрізняються від інших?
Що враховувати при виборі таких батарей?
Що пропонує сучасний ринок?
Імпортні та вітчизняні моделі - які краще?
У чому криється причина їх популярності?
Чим ці радіатори відрізняються від інших?
Що враховувати при виборі таких батарей?
Що пропонує сучасний ринок?
Чим вони відрізняються від старих моделей?
Імпортні та вітчизняні моделі - які краще?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com