рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

12,5 років спільного життя: походження і традиції нікелевої весілля

  1. Весілля 12 років як називається: шовкова, перлова або нікелева
  2. 12-я річниця - шовкова
  3. 12 років, яке весілля - перлова, дорогоцінна
  4. 12-я річниця з стародавнім традиціям
  5. Нікелева весілля: скільки років, яка річниця весілля
  6. Нікелева весілля: традиції і ритуали
  7. Святкове застілля на нікелевої весіллі

Серед всіх сталевих весільних річниць особливе місце займає нікелева весілля. І для цього є ряд вагомих причин. Перш за все, дата урочистої події не збігається з днем ​​самого весілля, тобто відзначається не через 12 років з дня весілля, а через 12 з половиною. І, повірте, це не єдина особливість цього свята. Для тих, хто з трепетом ставиться до сімейних весільним свят, ресурс затусіть з'ясував, як відзначити 12 років спільного життя, яке весілля святкується.

Весілля 12 років як називається: шовкова, перлова або нікелева

Подружню пару неспроста цікавить через 12 років з дня весілля, яке весілля святкується. Адже інформація, пов'язана з цією датою, досить суперечлива і різна.

Так як для багатьох більш символічними є саме весільні річниці, часто рішення відзначити нікелеву весілля переважує на користь саме 12 років.

Ще більша плутанина виникає, коли молодята дізнаються, що нікелеве весілля - це 28-я річниця шлюбу.

І тут є логічна відповідь - ці роковини з багатьох прикметами не прийнято відзначати.

Так все таки, 12 років шлюбу - яке весілля? Спробуємо знайти відповіді в весільних календарях інших країн.

12-я річниця - шовкова

Саме таку річницю на 12 років спільного життя прийнято відзначати в багатьох країнах Європи і Азії. Таке ніжне і легке назву дванадцята річниця отримала як уособлення трепетного й уважного ставлення подружжя. До того ж, нитка шовку по своїй міцності не поступається сталевому дроті. Вона йшла на виготовлення не тільки шикарних тканин, але і для тятиви лука і навіть броні.

Шовк як найбільш зворушливі почуття в холод зігріє, а в спеку охолодить.

Нитка шовку в дійсності настільки міцна, що не поступається сталевому дроті, що має ту ж товщину. З шовкової нитки виготовляли свого часу броню для солдатів, тятиву лука, також благополучно вона використовується і в лікувальній справі. У холод шовк зігріває, а в спеку - забезпечує прохолоду.

І якщо вирішили все-таки відзначити 12 років з весілля, можна скористатися тими красивими традиціями, які пов'язані на сході з шовкової річницею.

Приготуйте для гостей оригінальні подарунки-компліменти. Нехай то будуть різнокольорові шовкові стрічки. За традицією такі стрічки подружжя пов'язують всім запрошеним на торжество на зап'ястя, ділячись з ними часткою свого щастя.

За традицією такі стрічки подружжя пов'язують всім запрошеним на торжество на зап'ястя, ділячись з ними часткою свого щастя

Шовк в цей день повинен бути присутнім скрізь. Столи застилає шовковими скатертинами і розкладаємо такі ж серветки, на вікна розвішуємо шовкові фіранки.

Та й самі «молодята» повинні бути в шовкових шатах. Чоловік може надіти красиву яскраву сорочку, а дружина оригінальну спідницю або плаття з шовку.

Один одному вони дарують шовкові хусточки, з якими повинні ходити весь свято, присвячене 12 річниці. До речі носять такі хусточки і після свята. Згідно приймете, у пари буде стільки онуків, скільки років вони проносять ці весільні подарунки.

Згідно приймете, у пари буде стільки онуків, скільки років вони проносять ці весільні подарунки

Ще подружжя чекає прекрасна «шлюбна» ніч, яка отримала назву «ніч Шахерезади». Звичайно, головним атрибутом тут буде шовкова постільна білизна червоного кольору. Додадуть романтичного настрою запалені свічки і приємна музика.

12 років, яке весілля - перлова, дорогоцінна

Перлам і кольоровим дорогоцінним каменям присвячена 12 весільна річниця у американців. Це гарний, глибоко символічний свято, який підносить сімейне життя як справжню коштовність.

Залежно від доходу сім'ї, американське подружжя на 12 річницю дарують одному перлинні прикраси і різнокольорові каміння. І не розлучаються з ними протягом усього святкового дня, носячи якомога ближче до серця.

Чому б і своє весілля, присвяченій дванадцятиріччя спільного життя, ні надати барвисті відтінки дорогоцінних каменів.

Вони будуть виблискувати і відтіняти ніжність перлів, який пара змогла виростити, завдяки трепетним відносин і міцного кохання.

12-я річниця з стародавнім традиціям

Але якщо дотримуватися старовинних традицій і обрядів, то краще перенести святкування весільної річниці на півроку. Саме в 12,5 років прийнято у слов'янських народів відзначати особливу дату, яка отримала назву нікелеве весілля.

Це символічна дата, яка означає рівно половину шляху до тієї заповітної «срібною» весілля. Тому не варто відмовляти собі в проведенні оригінального весільного торжества, яке багате на різні ритуали і фактично є своєрідним повторенням зеленої весілля і репетицією золотий.

Тому не варто відмовляти собі в проведенні оригінального весільного торжества, яке багате на різні ритуали і фактично є своєрідним повторенням зеленої весілля і репетицією золотий

Але коли вже прийнято рішення відсвяткувати саме 12 річницю, подумайте, чи варто слідувати чужим традиціям і привносити в сім'ю незнайомі ритуали. Адже можна просто привітати один одного з такою датою або влаштувати свято, сконцентрувавши увагу на символічності самої цифри «12».

12 місяців в році, 12 цифр на циферблаті, 12 - символ філософського каменю, 12 знаків гороскопу, 12 олімпійських богів, 12 апостолів, 12 подвигів Геракла.

Тому влаштувати гарне свято, присвячений саме цій символічній і гармонійної датою можна, прив'язавши її ні до назвою річниці, а саме до значення самої цифри «12».

Нікелева весілля: скільки років, яка річниця весілля

У низці весільних річниць нікель - не перший метал, який став прототипом назви весілля.

Подружжя добре пам'ятають свої металеві свята: добротну 6-річну чавунну річницю і магічний мідний свято на 7 років спільного життя , Оновлююча відносини бляшана річниця і ювілейна олов'яний весілля , І буквально вчорашнє свято - сталеву весілля на 11 років спільного життя .

І ось серед таких суворих і жорстких назв знайшлося місце металу, який має дорогоцінні нотки.

Напевно, неспроста відзначається нікелеве весілля, як річниця весілля, саме через 12,5 років. Адже це рівно середина шляху до справжньої ювілейної річниці - срібного весілля.

Ось і з'явилися в сімейному житті ті самі дорогоцінні відносини, які дбайливо шикувалися і відшліфовували, плекалися і полірувалися. У них з'явився той блиск, лоск, яким вже можна пишатися і навіть виставити напоказ. Адже такі нікелеві відносини блищать, срібляться і володіють особливою міцністю.

Адже такі нікелеві відносини блищать, срібляться і володіють особливою міцністю

Стоп, хтось скаже, про яке ще дорогоцінному металі йде мова. Нікель - це цілком буденно, банально. Далеко не так. У ті далекі часи, коли, напевно, і з'явилася назва річниця весілля 12 років, цей матеріал вважався містичним, зачарованим.

Вперше нікель був виявлений в уламку метеорита. Відповідно вважався рідкісним і унікальним. З нього робили талісмани і «зачароване» зброю.

Йому приписували чарівні якості, так як нікель ніколи не іржавів. Не страшні ні нікелю, ні відносинам пари, яка прожила більше 12 років з дня весілля, ні вода, ні повітря, ні дрібні сварки, ні великі неприємності. Вони давно вкрилися тонкою оксидною плівкою, яка і захищає від життєвих негараздів.

Але якщо роздрібнити метал в порошок, він спалахне при контакті зі звичайним повітрям. Так і сімейні відносини, не до кінця загартовані часом, здатні спалахнути від простого подуву, неправильно сказаного слова, байдужості, коли вони до цієї дати не залишилися єдиним монолітом, а розбиті, розколоті роками сварок і скандалів.

Але якщо подружжя зуміли викарбувати своє сімейне життя, як найкращі монети з нікелем, вона ще не одне десятиліття буде залишатися з чітким відображенням тих тиснень, які молоді змогли закласти протягом 12 років спільного життя.

Нікелева весілля: традиції і ритуали

Практично всі традиції, пов'язані з нікелевої весіллям, підкреслюють важливість цієї дати. Адже не дарма прийнято через 12,5 років після весілля повторювати розпис. Однозначно, це буде не те пишне торжество, яке проводилося в РАГСі при створенні нової сім'ї.

Але чому б не зробити імпровізовану виїзну розпис із занесенням запису в особливу книгу, з клятвами в любові, поцілунками під крики: «Гірко» і навіть кільцями. На початку церемонії, згідно з традиціями, проводиться ритуал проходження «молодят» через арку.

На початку церемонії, згідно з традиціями, проводиться ритуал проходження «молодят» через арку

Тільки арка буде не з квітів і барвистих стрічок, а через живий ланцюг гостей, які сплівши руки, створюють своєрідну арку життя.

Обов'язково приготуйте нікелеві кільця. Вони не тільки поповнять колекцію весільних кілець, але і стануть прекрасним символом на наступні 12,5 років до срібного весілля.

Як підставок для таких кілець можна використовувати красивий рознос з нержавіючої сталі. Адже в цьому сплаві обов'язково присутній нікель.

Адже в цьому сплаві обов'язково присутній нікель

Гості обсипають подружжя блискучими монетами, щоб їх подальше життя була багатою.

Ще один ритуал, пов'язаний з нікелевої весіллям, носить ностальгічний, але досить цікавий характер. У цей день прийнято відвідувати значимі для подружжя місця. Це може бути не тільки ЗАГС або храм, де проходило вінчання, а й місце знайомства пари, їхнє улюблене місце побачень.

Погодьтеся, можна влаштувати гарне романтичну подорож з гостями по пам'ятних місцях під назвою «Наша щасливе подружнє життя».

Але навіть якщо не дозволяє влаштувати таку подорож погода або матеріальні можливості, цілком реально зробити фото-колаж або слайд-шоу, в яких можна красиво розповісти гостям про всі найважливіші події, які сталися з подружжям за 12,5 років.

Святкове застілля на нікелевої весіллі

Вирішили влаштувати справжнє весільне гуляння або ж просто дружнє чаювання в честь свого сімейного свята? У будь-якому випадку приділіть увагу сервіровці столу.

Нехай це буде ніжна весільна тематика в біло-сріблястих відтінках. Тут знайдеться місце сніжно білим скатертинам і срібним або мельхіоровим столових приладів з вензелями, полотняним серветкам з блискучими кільцями і блискучим свічникам з білими свічками, салатниці і страв з нержавіючої сталі і навіть прикольним сріблястим кулях в якості декору.

Думаєте, чим здивувати гостей? Влаштуйте фондю, яке ідеально впишеться в блискучу тематику або замовте шоколадний фонтан. Нехай солодкі нотки присутні як в житті «молодих», так і на самому святі.

Не забудьте ще про одну чудову традиції нікелевої весілля. Поставте на столи мельхіорові або срібні келихи.

У них прийнято розливати шампанське. Причому першими пригощаються саме подружжя, відпивши зі своїх келихів буквально по ковтку. А залишки хмільного напою пара розливає по келихах гостей, щоб поділитися з запрошеними своєю радістю.

А залишки хмільного напою пара розливає по келихах гостей, щоб поділитися з запрошеними своєю радістю

Традиційно подружжя виставляють на столи всю кращу посуд з нікелем. До тої річниці вони встигли обзавестися красивими і дорогими столовими сервізами і наборами.

Але приділіть увагу чистоті такого посуду. Адже саме за цією ознакою прийнято судити, наскільки благополучні відносини в родині.

Красиво можна організувати і чайну вечірку. Блискучий паруючий самовар по середині святкового столу, ароматна випічка на блискучим тарілках, срібні сервізи - основні акценти на чайній церемонії. Для любителів кави приготуйте смачну каву по-турецьки на піску і подайте його до столу в блискучих кавниках.

Не бійтеся переборщити з блиском, сріблом, лоском. Його прекрасно врівноважить білий колір, який залишається незмінним весільним відтінком.

Відео: 12 років спільного життя

Так все таки, 12 років шлюбу - яке весілля?
Думаєте, чим здивувати гостей?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com