рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Як часто потрібно міняти зубну щітку і тапочки: 10 речей на викид

  1. 1. Щітка для волосся
  2. 2. Дитяча соска
  3. 3. Кухонна губка і мочалка для душа
  4. 4. Домашні тапки
  5. 5. Спортивні кросівки
  6. 6. Подушки
  7. 7. Зубна щітка
  8. 8. Рушники
  9. 9. Парфуми
  10. 10. Спеції

У нас є природне чуття, а десь і інстинкт самозбереження, щоб вернути ніс від прострочених продуктів і завбачливо відмовлятися від того, в чому ми не впевнені. Але багато побутові речі, якими ми користуємося щодня, теж можуть рано чи пізно стати небезпечними, хоча ми цього не помічаємо. Anews з'ясував їх терміни придатності: перевірте - може, щось давно пора поміняти?

1. Щітка для волосся

Термін: від 6 місяців до 1 року

Вчені перевірили, і виявилося, що звичайнісінька щітка для волосся містить більше бактерій на квадратний сантиметр, ніж раковина в ванній або годівниця домашнього вихованця. Мало того, що частина цих мікробів можуть викликати свербіж, подразнення і неприємні запахи, так ще в щітці залишаються омертвілі волосся і лусочки шкіри плюс залишки коштів для волосся, якими ви користуєтеся. Якщо не змінювати щітку місяцями і тим більше роками, то вона перетвориться на справжнє «грязехраніліще».

Висновок: потрібно чистити щітку раз в тиждень і міняти не рідше, ніж раз на рік

2. Дитяча соска

Термін: з латексу - від 2 до 5 тижнів
з силікону - до 3 місяців

Багато батьків купують дитині більш м'які латексні пустушки, але не знають, що цей матеріал менш міцний, ніж силікон, а значить, на ньому швидко з'являються мікротріщини, де благополучно розмножуються бактерії. До того ж їх простіше пошкодити, обробляючи окропом. Втім, свій мінус є і у силікону: його неважко розгризти, так що він годиться тільки для немовлят, у яких ще не прорізалися зубки.

Висновок: регулярно стерилізують пустушку і перевіряйте на наявність пошкоджень Висновок: регулярно стерилізують пустушку і перевіряйте на наявність пошкоджень. Незалежно від частоти використання, міняйте її на нову згідно з інструкцією. І, до речі, в ідеалі, як вважають лікарі, дитина повинна відвикнути від соски до свого першого дня народження.

3. Кухонна губка і мочалка для душа

Термін: губка - 2 тижні (без дезінфекції)
мочалка - до 1 місяця

Порівняйте: на кухонній губці гніздяться близько 10 млн бактерій на квадратний дюйм, тоді як на ганчірці - 1 млн Порівняйте: на кухонній губці гніздяться близько 10 млн бактерій на квадратний дюйм, тоді як на ганчірці - 1 млн. Кухонна губка в цьому плані «брудніше», ніж сидіння унітазу, відзначають мікробіологи. І хоча лише деякі з цих бактерій здатні завдати серйозної шкоди здоров'ю, не забувайте, що ви також торкаєтеся безлічі інших «найбрудніших» місць в будинку - дверних ручок, кранів і вимикачів.

Висновок: краще щодня дезінфікувати губку - є багато способів, починаючи з кип'ятіння. Але фахівці кажуть, що 99% мікробів знищуються, якщо на 1 хвилину покласти вологу губку в мікрохвильовку або вимити її в посудомойке з циклом сушіння. І ніколи не витирайте губкою сік сирого м'яса - скористайтеся паперовими серветками, які можна відразу викинути.

4. Домашні тапки

Термін: 6 місяців

Темрява, тепло і вогкість - ідеальне середовище для розмноження мікробів і грибка. Плюс факт, що наші ступні - в числі головних переносників бактерій. Дослідження в університеті Арізони показало, що на абсолютно новому взутті вже після 2-тижневої шкарпетки можна виявити до півмільйона колонієутворюючих одиниць бактерій. В окремих випадках зустрічалися навіть збудники кишкових інфекцій, пневмонії та інших захворювань мікробного походження. Домашнє взуття за замовчуванням вважається чистішим вуличної, але насправді матерчаті тапки, які давно не стиралися і не дезінфікувалися, можуть виявитися куди брудніше.

Висновок: тапочки вимагають регулярного чищення та / або прання, але якщо вони вже виглядають ганебно і тим більше виділяють сморід, то їх вже ніщо не врятує Висновок: тапочки вимагають регулярного чищення та / або прання, але якщо вони вже виглядають ганебно і тим більше виділяють сморід, то їх вже ніщо не врятує. Краще врятуйте ваші ноги і регулярно міняйте домашню взуття.

5. Спортивні кросівки

Термін: 1 рік

Якщо ви вже «набігали» в кросівках 500-700 км, знайте, що з цього моменту вони починають працювати проти вас - тобто, поступово ступні позбавляються необхідного комфорту і підтримки, все більше навантаження лягає на суглоби і все вище ризик отримати травму.

Висновок: навіть знаючи, що в середньому кросівки добре служать рік, вже через півроку варто їх оглянути - чи не занадто розношу - і прислухатися до своїх відчуттів. Якщо щось вас бентежить, то краще змінити пару або навіть вибрати інший тип кросівок.

6. Подушки

Термін: 2-3 роки

Згодом подушки, перш за все пухові та пір'яні, стають «улюбленим будинком» пилових кліщів, які живляться омертвілими лусочками шкіри. Самі по собі вони не є небезпечними, але в їх відходах містяться сильні алергени і подразники дихальних шляхів. А крім того, подушки, що втратили форму, викликають дискомфорт і біль в області шиї.

Висновок: необхідно регулярно прати подушки (до речі, дізнайтеся, як часто потрібно прати, митися і мити голову ) І ретельно висушувати, бажано на повітрі, і особливо якщо потієте уві сні. А пухові та пір'яні постіль краще замінити на синтетичні.

7. Зубна щітка

Термін: 3 місяці

Після цього терміну щетина починає зношуватися, а значить, чистка зубів вже не може бути ефективною.

Важливо: обов'язково замініть щітку, якщо перехворіли застудою або грипом, інакше ризикуєте підхопити хворобу знову.

В тему: Чистити зуби буває шкідливо. Стоматологи чесно відповіли на 11 головних питань

8. Рушники

Термін: від 1 до 3 років

Навіть якщо ви чистюля і перете рушники щотижня,   як рекомендують люди науки   , Рушники все одно з часом неминуче приходять в непридатність Навіть якщо ви чистюля і перете рушники щотижня, як рекомендують люди науки , Рушники все одно з часом неминуче приходять в непридатність. По-перше, від самих прань втрачають м'якість, пухнастість і вбираючі властивості. По-друге, набувають неприємного затхлий душок, від якого вже не позбутися праннями.

Висновок: міняйте старі рушники, не чекаючи, поки вони перетворяться на подобу новенької ганчірки. Між іншим, пустити їх на господарські ганчірки - найоптимальніший варіант.

9. Парфуми

Термін: від 3 до 5 років

Головні вороги будь-якого парфуму - це денне світло і підвищена температура, так що краще всього зберігати аромати в темному шафі, подалі від радіаторів та інших джерел тепла. До речі, непогана ідея - холодильник, так роблять самі парфумери. Правда, важливо прибрати подалі продукти, вбирають запахи, такі як масло.

Важливо: цінителі стверджують, що якісний дорогий парфум - як хороше вино, з часом стає тільки краще. А ще пам'ятайте, що цитрусові ноти випаровуються швидше за інших, а найстійкіші аромати - шипровие, східні і деревні.

10. Спеції

Термін: мелені - 1 рік
інші - до 3 років

Прикро, але спеції навіть не псуються, а просто втрачають смак і аромат, стаючи марними Прикро, але спеції навіть не псуються, а просто втрачають смак і аромат, стаючи марними. Однак при правильному зберіганні ними можна насолоджуватися довше: ідеально - в щільно закритій скляній тарі і темному прохолодному місці. Не слухайте дурних рад зберігати спеції в холодильнику або морозилці - так не уникнути конденсату, а волога їм протипоказана. З тієї ж причини не варто сипати спеції прямо з баночки над процесом запікання.

Висновок: оскільки спеції не псуються, то немає сенсу викидати їх тільки через термін. Орієнтуйтеся за кольором і аромату: якщо вони очевидно втрачені, то час вийшло.

Дивіться далі: Не вірте терміну придатності: скільки насправді зберігаються продукти

Anews з'ясував їх терміни придатності: перевірте - може, щось давно пора поміняти?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com