рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Сир при грудному вигодовуванні: які сорти можна їсти

  1. Склад і користь
  2. Кому не варто їсти сир
  3. Як їсти?
  4. Схожі статті

Чи можна їсти сир при грудному вигодовуванні? Це питання часто задають жінки, які зовсім недавно стали мамами і ще не знають, які продукти можна їсти в період ГВ, а від яких варто відмовитися, щоб не нашкодити своєму новонародженому маляті. Чи можна їсти сир при грудному вигодовуванні

Склад і користь

Щоб відповісти на яке хвилює багатьох молодих мам питання, потрібно розібратися в склад і властивості сиру.

Сир входить в список найкорисніших продуктів на планеті. У ньому міститься велика кількість вітамінів і мікроелементів. А білок, що входить до його складу, засвоюється організмом легше і швидше, ніж той, який міститься в молоці. Всі компоненти, які входять до складу цього кисломолочного продукту, в повному обсязі засвоюються організмом, а також не мають побічних дій.

Також до складу сиру входять:

  • цинк;
  • йод;
  • фосфор;
  • калій;
  • кальцій;
  • залізо;
  • селен;
  • вітаміни групи А, В, С, Д і Е.

Всі ці речовини дуже потрібні мамі, що годує, особливо в перший місяць після пологів, коли її організм найбільш ослаблений. Для повноцінного розвитку новонародженого вітаміни і мікроелементи потрібні не менше. Сир володіє такими корисними властивостями:

Завдяки багатому складу і корисним властивостям сиру, лікарі рекомендують їсти його годуючим мамам вже в перший місяць після пологів. Але в його вживанні є деякі нюанси. Не варто поїдати улюблений продукт у великій кількості. Також потрібно звертати увагу на сорти, яких існує величезна кількість:

  • чеддер;
  • фета;
  • пармезан;
  • рокфор;
  • російський;
  • швейцарський;
  • голландський;
  • адигейський;
  • бринза;
  • сулугуні;
  • філадельфія;
  • сир з цвіллю або «Дор блю».

І це ще неповний список. У магазині можна знайти твердий, сирний, плавлений сир. Всі види мають специфічну консистенцію і свій унікальний смак. Кожна країна, яка виробляє цей кисломолочний продукт, використовує свої, перевірені століттями рецепти. Для його приготування використовуються ферменти і спеціальні бактерії. Причому в основі цього продукту може бути не тільки коров'яче, але і козяче або овече молоко.

Який же вид улюбленого продукту можна з'їсти жінці при ГВ? Вибирати його молодій мамі потрібно ретельно. Він повинен бути свіжим і хорошої якості. Перший раз можна з'їсти невеликий шматочок. А якщо в організмі малюка не відбудеться неприємних процесів, тоді можна збільшити порцію.

Від сиру з пліснявою краще відмовитися, так як він виробляється з використанням грибків, які часто викликають алергічну реакцію у грудних дітей. Плавлений сир також не варто їсти в перший місяць після пологів, тому що він важче засвоюється організмом.

Тверді або зернисті сорти, навпаки, не тільки можна, а й потрібно їсти в період лактації. Моцарелла і бринза багаті вітамінами і мінералами, які необхідні для розвитку малюка і нормального самопочуття молодої мами.

Кому не варто їсти сир

Крім позитивних, сир має і негативні властивості. Це потрібно враховувати, особливо мамі, що годує. Через великий вміст натрію, цей продукт не рекомендується вживати при таких захворюваннях, як:

  • гастрит;
  • мочекам'яна хвороба;
  • пієлонефрит.

Як їсти?

Зазвичай сир використовують у приготуванні різних холодних і гарячих закусок, салатів. Його можна додавати при приготуванні гарячих страв, супів, соусів. У десертах також можна зустріти солодкі сорти цього продукту.

Якщо у дитини раптом виникне негативна реакція на будь-якої сорт улюблених ласощів, молодій мамі не варто відмовлятися від усіх кисломолочних продуктів. Сир може легко замінити його в період грудного вигодовування. Якщо у дитини раптом виникне негативна реакція на будь-якої сорт улюблених ласощів, молодій мамі не варто відмовлятися від усіх кисломолочних продуктів Сир як самостійну страву їдять нечасто. Як варіант використовується сирна нарізка на святковому столі. Мамі, що годує не варто захоплюватися цим продуктом. Його можна додати в будь-яку страву, з'їсти бутерброд з сиром. Причому це може бути не тільки твердий, але і вершковий, плавлений або сирний сорт. Такий сорт, як «Дор блю», краще не їсти в період лактації. Цей сир з цвіллю може негативно вплинути на самопочуття дитини.

Схожі статті

Останні обговорення:

917 перегл. 0 відповідь. 0 голос.

699 перегл. 1 відповідь. 0 голос.

489 перегл. 0 відповідь. 0 голос.

Який же вид улюбленого продукту можна з'їсти жінці при ГВ?
Як їсти?

Новости

Широкоугольный объектив для iphone 5

Как бы не критиковали все характеристики и особенности смартфона американского производителя, все равно он до сих пор остается одним из самых популярных и востребованных у пользователей по всему миру.

Выпечка из творога
Творожный пирог с брусникой Тесто: 80 гр масла комнат темпер, 1 яйцо, 0,5 ч л гаш соды, 1 ст л сахара, 1 ст муки.Замесить, убрать в холод на 30 мин. Творожная начинка: творог 9% 500 гр, 0,5 ст сахара,

Крем под мастику
Следует помнить, что мастику наносить на влажные поверхности нельзя (иначе она потеряет форму или совершенно растечется). Но если корж уже пропитан вкуснейшим кремом (а без крема это совершенно не тот

Борщ в мультиварке
Многие уверенны в том, что приготовить настоящий вкусный, наваристый борщ со свёклой в мультиварке невозможно. Ссылаются на то, что перед тем, как сварить это блюдо, нужно готовить заправку на сковороде,

Варенье из абрикосов
Абрикосовые деревья были выведены в Юго-Восточной Азии и вскоре распространились во многих странах. Особенно популярно это растение было в Армении, возможно, поэтому по латыни абрикос называется Prúnus

В кафе-ресторане House mafia
Сейчас московские японские рестораны - это не элементарное помещение, где можно провести ужин либо отпраздновать встречу, свидание, какое-то торжество. Для большинства из нас итальянский ресторан приходится

Загородные рестораны Киева
В Киеве выбор подходящих красивых заведений для свадебнего банкета огромный. В ресторанном праздновании свадьбы много плюсов. Это, во-первых, красивое и приготовленное профессионалами место, хорошее обслуживание

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com