рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Ряжанка при грудному вигодовуванні

  1. Денна норма і користь ряжанки
  2. Рекомендації по вибору і вживання
  3. Корисні страви з ряжанкою в складі
  4. Як приготувати ряжанку самостійно
  5. Відео - харчування мами під час грудного вигодовування

Ряжанка - це всім відомий кисломолочний продукт з ніжним, дуже специфічним, але завжди впізнаваним смаком. Здається, що він не має протипоказань і несе тільки користь організму. Але якщо мова про харчування мами при грудному вигодовуванні, то тут виникає чимало підводних каменів і течій. Спробуємо обійти їх разом.

Спробуємо обійти їх разом

Відомо, що смакові переваги міняються у жінки вже на стадії виношування дитини. Те, що колись було нелюбом блюдом раптом різко переходить в категорію з абсолютно протилежним назвою. Коли малюк вже народився в організмі знову відбуваються зміни, але тепер вони проявляються дещо інакше. Все, що з'їла мама, яка годує малюка грудьми обов'язково відіб'ється на його стан здоров'я.

Раціон при грудному вигодовуванні повинен бути різноманітним. Багато хто починає їсти все підряд. Здається, що так молоко стане більш поживним, а малюк буде рости здоровеньким. На маминих приліжкові тумбочках ще до виписки з лікарні з'являється розмаїття продуктів, серед яких не останнє місце займають кисломолочні.

Денна норма і користь ряжанки

Ряжанку готують з топленого молока, в яке додають закваску. Ось чому вона відрізняється таким делікатним смаком. Крім того, що ряжанка смачна, вона ще й корисна. За своїм складом напій не поступається кефіру. І до слова сказати, якщо новоспечена мама не особливо шанує кефір, то цілком може замінити цей продукт в раціоні ряжанкою.

Вона дозволяє поповнити молочні запаси в маминому організмі, а її вживання позначається на якості молока. Слід зазначити переваги напою на тлі інших представників кисломолочної продукції:

  • ряжанка відмінно засвоюється;
  • 20% добової норми кальцію і фосфору міститься в 200 мл продукту;
  • молочний жир у складі напою сприяє засвоєнню кальцію;
  • чудово втамовує голод і спрагу;
  • в її склад входить калій, магній, залізо, натрій та інші мікроелементи;
  • вона насичена органічними кислотами, вітамінами, тваринними білками, жирами, вуглеводами;
  • біфілін і біолакт в складі корисні матусям з проблемами травлення.

Денна норма ряжанки, яку бажано вживати годуючим мамам - від 200 до 400 мл, що прирівнюється одному або двом склянках напою в день.

Лікарі рекомендують жінкам вживати ряжанку при грудному вигодовуванні, якщо не враховувати кількох «але». По-перше, необхідно стежити за реакцією організму. При цьому як свого, так і дитячого. Навіть якщо до цього він прекрасно сприймав продукт, не забувайте, що після того, як ви стали мамою, багато що змінилося. Не виключено, що ряжанка може викликати порушення в роботі кишечника. Рідко, але все ж зустрічаються і алергічні реакції.

По-друге, щоб скласти індивідуальну думку про вживання продукту, рекомендується вести щоденник харчування. У ньому важливо записувати, скільки і коли чого було випито і з'їдено. Так буде легше виявити причину нездужання.

Не варто засмучуватися, якщо улюблений напій, доведеться відкласти. Благо, різноманітність кисломолочних продуктів дозволяє зробити вибір. Крім ряжанки при грудному вигодовуванні корисні також кефір, йогурт, молоко, сметана, сир. А вживання ряжанки можна перенести на більш пізні терміни, коли дитячий організм зміцніє, а робота травної системи стабілізується.

Не рекомендується вживати цей кисломолочний продукт матусям, які набрали зайву вагу під час вагітності. Він володіє дуже високою калорійністю. Якщо мама страждає на гастрит з підвищеною кислотністю або виразковими захворюваннями шлунка, то від вживання ряжанки доведеться утриматися.

Рекомендації по вибору і вживання

Якщо ряжанка не протипоказаний вам і вашій дитині, то можна сміливо відправлятися за покупками. Важливо правильно вибирати продукт і зберігати не довше зазначеного часу при певних температурах. Не робіть великих запасів. Краще купувати щодня свіжий напій.

Мамі, що годує необхідно приймати тільки натуральний продукт. Перевірити це просто. Якщо термін придатності на упаковці складає більше семи днів, то в його складі є небажані при грудному вигодовуванні консерванти. Деякі рекомендації допоможуть вибрати по-справжньому корисний напій.

Поради як вибрати хорошу ряжанку:

Поради Опис Віддавайте перевагу продукції в паперовій тарі У порівнянні з пластиком і поліетиленом вона більш безпечна Перевіряйте якість і зовнішній вигляд упаковки Тара не повинна бути роздутою, мати сліди клею або пошкодження швів Правильне зберігання продукту Зберігайте ряжанку при зазначеної на упаковці температурі і не довше покладеного терміну Свіжий напій завжди рівномірного і злегка кремового кольору Він також має однорідну консистенцію. Ніяких грудочок бути не повинно Увімкніть ряжанку в обов'язкове меню Пити можна тільки через 2-3 тижні після пологів і не пийте відразу склянками. Почніть з невеликої порції. Для першого разу 1/2 чашки буде досить Спочатку не вживайте напій натщесерце. Якщо дитині не сподобається ваше молоко після ряжанки в раціоні, то реакція організму не буде такою гострою Збільшуйте кількість уживаного в день напою Максимальна доза в день 200-400 мл Не рекомендується запивати нею горіхи, м'ясо, рибу, яйця Краще насолоджуватися смаком кисломолочного продукту в компанії з фруктами і хлібом з борошна грубого помелу

Корисні страви з ряжанкою в складі

Кисломолочний продукт можна використовувати як самостійний напій або в складі з іншими стравами. Наприклад, з ряжанки можна приготувати заправку для салату. Матуся і малюкові сподобається фруктовий десерт з ряжанкою. Але це лише в тому випадку, якщо у новонародженого немає алергії на фрукти. Для заправки рекомендується використовувати продукт з низьким відсотком жирності.

Як приготувати ряжанку самостійно

Якщо ваш організм і організм малюка дуже чутливі до консервантам, то пропонуємо приготувати ряжанку самостійно в домашніх умовах. Немає на це часу? Попросіть про допомогу маму чи бабусю. Впевнені, вони не відмовлять вам і малюкові.

Простий рецепт класичної ряжанки полягає в наступному:

  1. Беремо свіже молоко і розливаємо по ємностей. Бажано, щоб це були глиняні горщики.
  2. Ставимо в духовку, розігріту до 120-150 градусів. Молоко повинно нудитися.
  3. Ми залишаємо ємності в духовці на 2-2,5 години.
  4. Періодично перевіряємо корочку і утапливаем її в молоко. Інакше вона почне підгоряти.
  5. Коли наша без п'яти хвилин ряжанка придбає коричнево-бежевий колір, дістаємо ємності і даємо охолонути.
  6. Продукт охолов? Додаємо в кожен горщик по одній столовій ложці сметани або йогурту.
  7. Відправляємо в холодильник на 8 годин. Смачна і натуральна ряжанка готова.

Тепер ви знаєте, що не рахуючи рідкісних випадків винятків і протипоказань, ряжанка корисна при грудному вигодовуванні. Її сміливо можна включати в раціон годуючої мами. Необхідно випивати не більше двох стаканів в день або готувати з неї заправку для салату, міксувати напій з фруктами, робити корисний смузі. Якщо не довіряєте магазинному продукту, приготуйте ряжанку будинку. Цей кулінарний досвід стане вам у пригоді, коли малюк підросте і зможе насолоджуватися смаком корисного напою самостійно.

Відео - харчування мами під час грудного вигодовування

Оцініть статтю: Поділіться з друзями!

Немає на це часу?
Продукт охолов?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com