рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

М'ятний чай при грудному вигодовуванні: пити чи не пити?

  1. М'ятний чай користь і шкода
  2. М'ята перцева
  3. Можуть бути проблеми. Чому?
  4. Як правильно вживати чай з м'ятою годуючим жінкам
  5. м'ята кучерява
  6. Чим можна замінити чай з м'ятою

Питання, яке цікавить багатьох матусь: Чи можна споживати чай з м'ятою при грудному вигодовуванні Питання, яке цікавить багатьох матусь: "Чи можна споживати чай з м'ятою при грудному вигодовуванні?" Однозначної відповіді не має. До того ж він часто стає предметом суперечок. Хтось стверджує, що трава ця збільшує кількість грудного молока, навіть якщо вживається в невеликих кількостях. А хтось, навпаки, - каже, про придушення м'ятою лактаційного процесу.

М'ятний чай користь і шкода

М'ятний чай має чарівну силу. Він заспокоює і має чарівний аромат, перед яким складно встояти.

Читайте: Чай з м'ятою - корисні властивості і шкода

Найбільшого поширення в Росії отримали два види м'яти: перцева і кучерява. На лактацію кожен з них впливає по-своєму.

М'ята перцева

У ній є ефірні масла з ментолом. Тим, хто користується м'ятною зубною пастою, цей смак відомий і навіть подобається. Саме ментоловий - такий освіжаючий смак у чаю з додаванням кількох листочків рослини.

Можуть бути проблеми. Чому?

Маленькій людині, який годується маминим молочком, може виявитися небажаним і навіть шкідливим здатність ментолу знижувати кров'яний тиск. Ефірні масла, з молоком передаються малюкові, чинять негативний вплив на ритми серця, а ментол в надлишку здатний навіть привести до зупинки серця.

Не кажучи вже про естрогені, що міститься в ментолом, в такій кількості, що в стані придушувати тестостерон. Так що, якщо ви чекаєте синочка або годуєте хлопчика, чай з м'ятою небажаний.

Як правильно вживати чай з м'ятою годуючим жінкам

Незважаючи на обмеження і явні мінуси, з вживанням ментолу розширюються судини, так що чашка чаю з листочками м'яти навіть корисна для лактації, і від цього молоко тільки прибувати стане. Але все ж пити його варто з обережністю, раз чи два, не більше, і коли лактація нестійка.

А ось з усталеною лактацією, як і при годуванні малюка протягом деякого часу часте чаювання призупинить прилив молока.

І всеж …

І незважаючи ні на що, ви не можете назвати такий чай марним. Якщо ви відлучили дитини від грудей і вам потрібно зупинити вироблення молока, зробіть чай так:

  • одній чайній ложці з сухими листям м'яти, залитої стаканом гарячого окропу, дати півгодини, щоб заваритися;
  • пити чай в день до чотирьох разів;
  • заварити можна з запасом на весь день і зберігати в холодильнику.

Читайте: Коли краще збирати м'яту для сушки

Іноді годує матусі або виношує свого малюка, знудженої по м'ятного чаю, такого ароматного, можна випити зрідка чашечку-другу (достатньо 1-2-х листочків, доданих в зелений чай на кілька хвилин), з'їсти карамельку з ментолом або м'ятні пряники без якого б то не було шкоди для лактації і здоров'я малюка. Так само, як при користуванні м'ятною зубною пастою, головне - не зловживати.

м'ята кучерява

Напої з такою травою нешкідливі абсолютно. У складі її є карвон, а він дуже корисний при ГВ. Більш того, він міститься і в кмину, і в фенхелі, які теж славляться своїм позитивним впливом на вироблення молока у годуючої мами.

Потурбуватися поліпшенням лактації слід в період, коли молоко тільки починає вироблятися. Тобто відразу після пологів. Потім молоко прибуває, як за розкладом, і щось змінити вже не можна, навіть якщо приймати спеціальні напої або особливі препарати.

Якщо ви збираєтеся постійно заварювати і пити чай зі смаком м'яти, не переставайте спостерігати, як відчуваєте себе самі і ваш малюк. При першій же появі будь-яких симптомів: будь то неприємні відчуттів, висипання або млявість, терміново припиняйте вживання.

Чим можна замінити чай з м'ятою

Якщо ж мрії про мятном чаї не проходять, а ви годуєте грудьми, то замінити його можна на напій з ромашкою. Вона-то вже точно не зашкодить, зате має однаковими з м'ятою властивостями, діє заспокійливо і просто корисна. А заодно, попивши маминого молочка, у крихти в животику пройдуть коліки.

Читайте: Чи можна пити чай з м'ятою вагітним

З грудним молоком малюк отримує всі вітаміни і поживні речовини, які йому необхідні. Будь-яка мама знає це, і тому зрозуміло її прагнення годувати свою дитину тільки грудьми.

Але при цьому дуже важливо поставитися з увагою до власного харчування, щоб не викликати у малюка негативну реакцію. Але якщо все ж у дитини з'явилися будь-які симптому, негайно звертайтеся до лікаря.

Якщо ви вибираєте м'ятний чай при лактації, будьте обережні, не зловживайте кількістю випитого напою, стежте за здоров'ям своїм і вашої дитини!

Статті по цій темі:

Чому?
Чому?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com