рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Капуста при грудному вигодовуванні: броколі, цвітна, морська

  1. Міфи і хвилювання про негативний вплив капусти на малюка
  2. Вводимо капусту в раціон годуючої мами
  3. види капусти
  4. Білокачанна капуста
  5. брокколі
  6. Квашена капуста
  7. Морська капуста при грудному вигодовуванні
  8. Корисні рецепти
  9. капустяні котлетки
  10. Запечена кольорова капуста

Харчування годуючої мами і його вплив на дитячий організм народжує нескінченні суперечки серед батьків і лікарів. Російські педіатри рекомендують виключати деякі продукти з раціону в період лактації, так як вони можуть викликати розвиток алергічних реакцій у новонародженого або спровокувати появу кольок. Зарубіжні фахівці дотримуються іншої точки зору і після пологів дозволяють своїм пацієнткам їсти будь-які види продуктів, але орієнтуються при цьому на принципи здорового харчування.

Будь-який вид сімейства капустяних, що вживається під час лактації, може привести до алергічних реакцій або стати причиною проблем з травленням. Важливими показниками будуть індивідуальні особливості організму і спосіб приготування страви.

Важливими показниками будуть індивідуальні особливості організму і спосіб приготування страви

Міфи і хвилювання про негативний вплив капусти на малюка

Овочі сімейства капустяних, для вирощування яких не застосовувалися хімікати і шкідливі добрива, радують споживачів цілим рядом корисних для здоров'я речовин. У білокачанної, наприклад, багато вітаміну С і фолієвої кислоти, в брокколі - білка і вітаміну А. В якості дієтичного харчування прекрасно підійде кольорова або брюссельська капуста.

Розглянутий овоч іноді викликає у людей підвищене утворення газів в животі і здуття - це буде залежати від особливостей шлунка і кишечника, можливо, є наявність підвищеної чутливості або якого-небудь захворювання. Часто мами відмовляються включати в свій раціон капустяні страви, боячись, що вони спровокують появу кольок у дитини. Таке занепокоєння засноване на власному досвіді, і годують матусі бояться, що ті ж симптоми будуть і у їхніх дітей.

Швидше за все, кольки після капустяних страв у дитини будуть, але практика показує, що вони з'являються в результаті попадання в кишечник різних бактерій, а приходять ці бактерії ззовні. Частота і тривалість кольок не буде залежати від меню годуючої матері.

Вводимо капусту в раціон годуючої мами

Капуста при грудному вигодовуванні буде протипоказана до вживання, якщо у малюка виявиться алергічна реакція на цей продукт. Зрозуміло, мова не йде про овочі, початківців псуватися - вживання оних категорично неприпустимо.

Алергія на овочі сімейства капустяних виявляється досить рідко, але все ж скидати цей варіант з рахунків не варто. Вводити будь-який вид зеленого овоча потрібно поступово, невеликими дозами і стежити за реакцією дитячого організму. Вона підкаже, як дитина сприйняв новий продукт. запор або пронос , Висипання на шкірі - сигнали харчової непереносимості або алергії. Після таких симптомів слід відкласти знайомство з новим продуктом мінімум на півроку.

Вводячи капусту в раціон при грудному вигодовуванні, враховуйте наступні важливі моменти:

  1. Терміни. Утримайтеся від вживання овоча в перший місяць життя малюка. Віковий період після 3 місяців - більш відповідний час, адже система травлення вже практично сформувалася.
  2. Кількість. Перший раз з'їжте невеликий шматочок страви - салат або суп повинен містити не більше 50 г цього продукту. Через два дні, при відсутності негативних реакцій, можна потроху збільшувати обсяг і доводити його до 200-250 г на добу. Як часто можна їсти капустяне овочі? Чи не частіше трьох разів на тиждень.
  3. Спосіб приготування. Сирий продукт найбільш багатий корисними вітамінами і мінералами. Чи можливо є капусту в такому вигляді мамі, що годує? Ні. Завжди краще перестрахуватися і піддати овоч тепловій обробці, тим самим зменшивши ймовірність появи негативних реакцій з боку малюка. Частина корисних властивостей пропаде, зате здоров'я крихти буде під контролем. Рекомендуються наступні способи готування: варіння, тушкування або парової спосіб обробки. Капуста буде прекрасним гарніром, а також вона відмінно «виглядає» в складі рагу.

види капусти

Кольорова капуста

Закінчення періоду первинної адаптації - 3 або 4 тиждень після виписки з пологового будинку, буде вдалим часом для приготування супчика з цвітної капусти. Клітковини в даному виді капустяних дуже мало, а значить і засвоюватися він буде чудово. Незвичайно смачна страва чекає вас з запечених в духовці відварених овочів, а ось від смаження краще утриматися - при годуванні груддю це не найкращий спосіб готування.

Трохи пізніше можна починати введення і інших видів овочів цього сімейства. При приготуванні не забувайте про принципи здорового харчування. Варена або тушкована капуста максимально зберігає корисні речовини і в той же час легко сприймається організмом.

Білокачанна капуста

Метеоризм від білокачанної капусти - більш поширене явище, ніж від інших видів овоча. Для приготування салатів рекомендуємо використовувати пекінську (китайську) капусту. Свіжа кочення капуста все ж буде відмінним супутником під час грудного вигодовування:

  • листя, відбиті до появи соку, будуть прекрасним компресом при збільшенні обсягів грудного молока в залозах і знімуть хворобливі відчуття;
  • також вони допоможуть зняти запалення з погано спорожнених грудних залоз.

брокколі

Брокколі, поряд з іншими видами капусти, є неалергенного продуктом, тому можливість появи висипу і інших шкірних проявів мінімальна. Прояв таких реакцій буде результатом індивідуальної непереносимості організму. Брокколі не впливає на газоутворення так сильно, як білокачанна, брюссельська і пекінська капусти. Часто педіатри пропонують вводити «кучерявий» овоч одним з перших в якості прикорму. Багато виробників вважають за краще поєднувати в банкових пюре даний вид капусти і інші м'ясні та овочеві продукти. На додаток до традиційних рецептів страв, брокколі можна подавати разом з кашами або в якості начинки для млинців (рекомендуємо прочитати: чи можна млинці при грудному вигодовуванні? ).

)

Квашена капуста

Що дійсно категорично не слід їсти під час грудного вигодовування, так це квашену капусту. Для процесу квашення необхідно багато солі і кислоти, а це вкрай шкідливо для організму матері-годувальниці. Для заготівлі квашеної капусти часто використовують приправи, що також не рекомендується при ГВ. Лікарі настійно рекомендують відкласти частування даними стравою до закінчення періоду грудного вигодовування.

Морська капуста при грудному вигодовуванні

Незважаючи на назву, морська капуста залишається водорістю. Мамам малюків-немовлят з нестачею фосфору або заліза дуже корисно включити в свій раціон цей продукт. Безсумнівно, морська капуста буде відмінним вітамінним засобом і для самої мами, що годує.

Надлишок йоду, що міститься в ламінарія, може бути настільки ж шкідливий для здоров'я, як і його недолік. Фахівці рекомендують включати морську капусту в щотижневий раціон не більше 3 разів на обсязі 150 м

Важливий чинник, що вимагає уваги при введенні будь-якого виду капусти в раціон годуючої жінки - реакція дитячого організму на новий продукт. Страхи перед вживанням овочів сімейства капустяних зайві, але слід їсти їх в помірних кількостях. Часом мамине серце підказує, що причина кольок у малюка саме в капусті - швидше за все, до нього слід прислухатися. Мама - єдина людина, яка дійсно знає і відчуває, що потрібно її дитині.

Корисні рецепти

Суфле з брокколі

  • для тіста: борошно - 150 г. і масло вершкове - 50 г;
  • для суфле: брокколі - 500 г, вершки - 100 г, сир - 50 г, яйця - 2 шт, борошно - 1 ст.л., сіль і базилік за смаком.

Борошно розтираємо з маслом до отримання маси, що нагадує хлібну крихту. Додаємо 4 ст.л. води і замішуємо тісто. Прибираємо його в холодильник на 30-40 хвилин. Готуємо наше суфле: брокколі відварюємо 15 хвилин в підсоленій воді, після чого протираємо. Борошно підсушують до кремового відтінку, охолоджуємо, після чого розводимо вершками і проварюємо до загустіння. Отриманий соус змішуємо з брокколі, додаючи жовтки. Переходимо до роботи з тестом: розгортаємо, вирізаємо гуртки і укладаємо в змащені маслом формочки (щільно притискаємо). Випікаємо 20 хвилин при 200 градусах. У приготовані тарталетки викладаємо суфле, по краях можна розкласти суцвіття брокколі, посипаємо сиром і запікаємо пару хвилин в духовці.

У приготовані тарталетки викладаємо суфле, по краях можна розкласти суцвіття брокколі, посипаємо сиром і запікаємо пару хвилин в духовці

капустяні котлетки

  • свіжа капуста - 800 гр .;
  • морква - 5-6;
  • яйця - 3;
  • цибулини - 2;
  • рослинне масло - 3 ст.л .;
  • перець, сіль, зелень за смаком.

Капусту обмиваємо, розрізаємо на 4 частини і опускаємо в киплячу підсолену воду. Потім відкидаємо на друшляк, віджимаємо і пропускаємо через м'ясорубку. Після цього необхідно порізати, підсмажити цибулю, моркву натерти. Змішуємо всі інгредієнти, додаємо сіль і перець, яйця. Формуємо котлетки і запікає в духовці 20 хвилин.

Запечена кольорова капуста

  • кольорова капуста - 700 г;
  • овочевий бульйон - 250 мл;
  • тертий сир - 120 г.

У підігрітий овочевий бульйон додаємо суцвіття капусти і варимо на слабкому вогні 12-15 хвилин. Після цього виймаємо і перекладаємо в форму для запікання, полив невеликою кількістю бульйону. Посипаємо тертим сиром і запікаємо при 200 градусів 15-20 хвилин.

Поділіться з друьямі!

Як часто можна їсти капустяне овочі?
Чи можливо є капусту в такому вигляді мамі, що годує?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com