рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

КАСТАНЕДА ЗНАВ «ШЛЯХ СМЕРТІ»

  1. Не такий страшний Кастанеда, як той, хто прочитав тільки дві його перші книги
  2. ІСТИНИ УСВІДОМЛЕННЯ

Про н не міг, не мав померти ось так звичайно, у себе вдома, від банального раку печінки! Він міг «згоріти у вогні зсередини», виїхати в невідомому напрямку і не повернутися, просто зникнути без пояснення причин і залишитися таємницею, легендою. А він - помер! Про це 18 червня повідомили інформаційні агентства. Уточнивши, правда, що сталося це 27 квітня! Що ж вони мовчали півтора місяця? Чого приховували? Ось і думай тут !!!

Не такий страшний Кастанеда, як той, хто прочитав тільки дві його перші книги

Про н не міг, не мав померти ось так звичайно, у себе вдома, від банального раку печінки

До НІГІ Кастанеди не варто вважати його автобіографією. Волею свого письменницького дару він став літературним героєм, причому навіть не головним. Його персонажі - і дивовижний дон Хуан, і не менш дивовижні сподвижники його, і сам «літературний» Кастанеда - тільки інструменти для передачі з глибини тисячоліть великого Навчання Толтеків, людей знання.

Кастанеда називав це «польовою роботою» студента-антрополога!

«Ця книга стала результатом антропологічної польової роботи, проведеної мною в штаті Арізона і мексиканському штаті Сонора. Під час підготовки дипломної роботи на факультеті антропології Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі мені випало познайомитися зі старим шаманом, індіанцем з племені яки зі штату Сонора, Мексика. Його звали Хуан Матус », - так серйозно описує Кастанеда в своїй статті, присвяченій 30-річчю виходу в світ його першої книги, початок своєї письменницької діяльності.

«Якщо говорити про мої відчуття в той час, коли я писав« Окрему реальність »(друга книга К.К. - Ред.), То я можу правдиво стверджувати, що вважав себе щасливчиком, зануреним в антропологічну польову роботу, так що мої почуття і думки були настільки далекі від світу шаманів давнини, наскільки це взагалі можливо ».

Шкідливий стариган дон Хуан стає вчителем мас. Шкода тільки, що перші уроки Кастанеди були пов'язані з прийомом наркотиків і саме опис дивних і так лякали самого Карлоса "глюків" особливо привернуло читачів його перших книг. «Пізніше, коли я запитав його, чому він приділяв таку увагу цим явищам, але не звертався до них згодом, він незворушно зізнався, що на початку мого навчання занурився в весь цей псевдошаманскій дурниця тільки заради мене.

- Не стався до цього так серйозно, - сміючись сказав він. - Заняття всієї цієї нісенітницею завжди розважали мене, а з тобою було ще веселіше, так як я знав, що роблю це для твоєї ж користі. Я обманював тебе, утримуючи твою увагу тими предметами твого світу, які викликали в тебе глибокий інтерес, - і ти ковтав все цілком: і наживку, і волосінь, і поплавок ».

На жаль, як сам Кастанеда, так і читачі його перших книг про хитрощі дона Хуана ще не здогадуються, а його недолугий учень виявляється при цьому на подив талановитим письменником - «глюки» проходять на ура і приймаються як керівництво до дії. Кастанеда стає не тільки популярним, але і «підозрілим» автором, а читання його книг до сих пір вважається одним з симптомів наркоманії.

Так ким же він був, цей Карлос Кастанеда? Вченим-антропологом? Письменником? Магом і Учителем? А може бути, просто містифікатором?

Незважаючи на ступінь доктора антропології, вченим в звичайному сенсі він так і не став. На жаль, сучасні наукові підходи до магії незастосовні.

Але і містифікатором Кастанеда, судячи з усього, теж не був. Сьогодні є досить багато авторитетних джерел, готових підписатися під його твердженням, що «за словами дона Хуана, завдання мого ознайомлення з« системою пізнання »шаманів Стародавньої Мексики вирішувалася традиційним способом - це значить, що все, що він робив зі мною, протягом довгих епох доводилося випробувати кожного учня шамана ». Так що це іншим тепер доведеться доводити, що свій шаманський (або який-небудь ще) погляд на світ вони не списали у Кастанеди.

Письменник з нього вийшов. І навіть, мабуть, великий письменник! Таку хвилю в останні десятиліття викликав хіба що Дж. Р. Толкієна. Але якщо «толкьеністи» перетворюють своє життя в гру, то послідовникам вчення дона Хуана на шляху воїнів не до іграшок. Втім, книги Кастанеди викликають більше бажання поговорити-посперечатися про «високі матерії», ніж діяти. Його страхи та невпевненість передаються читачеві разом з подивом і захопленням. З іншого боку, «діяльні» фанати Кастанеди виглядають зазвичай досить божевільними, їх мова звучить дивно і напхана специфічними термінами (в цьому вони схожі на всіх інших фанатів), але досягти серйозних успіхів «на шляху воїна» їм навряд чи вдасться. І все тому, що - за визначенням самого Карлоса - вони просто переповнені почуттям власної важливості. Про справжні ж послідовників вчення дона Хуана ми навряд чи що-небудь дізнаємося: ці-то не схильні демонструвати свої досягнення.

Софія Арсеньєва

ІСТИНИ УСВІДОМЛЕННЯ

- Всесвіт складається з нескінченного числа енергетичних полів, що нагадують нитки світла.

- Ці нітеподобние енергетичні поля виходять від джерела неймовірною протяжності, метафорично званого Орлом. З цієї причини енергетичні поля називають еманації Орла.

- Людські істоти теж складаються з нескінченного числа таких нітеподобних енергетичних полів, які проявляються у формі великого світиться яйця. Розміри цього яйця по вертикалі рівні висоті людського тіла з витягнутими над головою руками, а по горизонталі воно поширюється на ширину рук, розставлених в сторони. Це яйце називають коконом людини.

- У будь-який момент часу лише невелика частина енергетичних полів всередині кокона освітлена розташованої на його поверхні яскраво сяючою точкою світла.

- Сприйняття відбувається, коли енергетичні поля, освітлені цією точкою світла, поширюють свою світіння на відповідні енергетичні поля поза кокона. Ця точка світла називається точкою, де збирається сприйняття, або, скорочено, точкою зборки.

- Точку збірки можна змістити в будь-яке інше положення на поверхні кокона і навіть всередині нього. Оскільки точка зборки висвітлює будь-які енергетичні поля, з якими приходить у взаємодію, нові енергетичні поля, що освітлюються в результаті такого зміщення, визначають нове сприйняття. Саме цей новий рівень сприйняття називається баченням.

- Коли точка зборки зміщується досить далеко, людина сприймає абсолютно новий світ, настільки ж реальний, як і світ звичайного сприйняття.

- У цілому світові існує таємнича сила, іменована наміром. Ця сила забезпечує сприйняття, так як саме намір, по-перше, налаштовує енергетичні поля і, по-друге, є причиною усвідомлення цієї настройки.

- Мета воїнів полягає в переживанні всіх можливих сприйняття, доступних людині. Це називається Повним Усвідомленням, і воно призводить до іншого способу смерті.

Це називається Повним Усвідомленням, і воно призводить до іншого способу смерті

Карлос КАСТАНЕДА - особистість майже міфічна. Його перша книга була написана 30 років тому і стала бестселером. «Вчення дона Хуана» заволоділо умами мільйонів людей, зайнятих духовними пошуками. На початку цього року вийшла десята книга його своєрідною магічною епопеї. Сам же автор завжди був фігурою надзвичайно загадкової і трудноуловимой. Він не дозволяв себе фотографувати, записувати на магнітофон і відео. Його біографія сповнена суперечливих фактів і незбіжних дат.

Тоді, 30 років тому, вчення дона Хуана було подано як нікому не відомий і абсолютно особливий «шлях знання індіанців які». Хтось повірив у нього відразу і беззастережно, хтось так само беззастережно проголосив його не більше ніж талановитої містифікацією. А самі допитливі пустилися на пошуки доказів існування подібних традицій за межами Мексики.

Вони незабаром виявилися. Виявилося, що схожі уявлення і практики існують у багатьох народів і давно відомі вченим під сибірським назвою «шаманізм».

А тим часом шаманізм вже вивчається зсередини і зовні, самі шамани і їх цивілізовані учні пишуть книги і ведуть семінари. Класичний працю Мірчі Еліді «Шаманізм: архаїчні техніки екстазу» користується великою популярністю зовсім не у фахівців з історії релігії!

Зате тепер по книгам Кастанеди в усьому світі захищаються дисертації. Більш того: сьогодні вже є автори, передають читачам вчення магів-воїнів, куди більш популярні в світі, ніж Кастанеда (Ден Міллмен, наприклад, і його «Шлях мирного воїна», та ще й в перекладання для дітей!). І ще цікавіше - далися взнаки представники іншої гілки толтекского традицією, що збереглася в Південній Африці!

Що ж вони мовчали півтора місяця?
Чого приховували?
Так ким же він був, цей Карлос Кастанеда?
Вченим-антропологом?
Письменником?
Магом і Учителем?
А може бути, просто містифікатором?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com