рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Соус з помідорів і паштет з баклажанів: рецепти від Лари Кацова

  1. Матбуха - соус з тушкованих овочів
  2. робимо базар
  3. приготування
  4. Хацелім, або Паштет з баклажан
  5. робимо базар
  6. приготування
  7. Соус з помідорів і паштет з баклажанів: рецепти від Лари Кацова
  8. Що зробити з помідорами?
  9. Мідії (без раковин) - порадьте рецепт
  10. Рецепти на зиму, 2 заготовки: баклажани з помідорами
  11. Як купити рецептурні ліки без рецепта?
  12. Рецепти на зиму: консервовані помідори. Домашній томатний соус
  13. а що можна зробити з ацидофилина
  14. Печінковий паштет - скільки зберігається в холодильнику?
  15. Солодкі в'ялені томати ... що з ними робити?
  16. Помідори з цибулею та олією
  17. Українська закуска з баклажанов.Кто знає рецепт?
  18. Галя! Я зробила басму в духовці, отчітив
  19. врятувати баклажани
  20. баклажани
  21. Прошу простий рецепт лазаньї
  22. Соус до тортеллини
  23. Короп з ананасами тут якось пробігав:) ...
  24. �оус до макаронів?
  25. баранячий карбонат
  26. Про баклажани!

зміст:

Кулінарні книги з історіями, а не просто збірники рецептів популярні вже кілька років, але Лара Кацова, бренд-шеф ресторану "Дюк-Дюк" і телеведуча з її новою книгою "Не треба думати, треба їсти" - поза конкуренцією. Одеські рецепти Бабусі - бабусі автора Есфірі Трахтман - перемежовуються одеськими ж історіями, розказаних з справжнісіньким одеським гумором. І приготувати за рецептами Лари Кацова у вас теж вийде: ми вибрали соус з помідорів і перцю, який можна перетворити в заготовку на зиму, і паштет з баклажанів.

До змісту

Матбуха - соус з тушкованих овочів

Зовсім недавно я захопилася ізраїльської кухнею, будучи прихильницею цієї країни і жителів, які в пустелі побудували за кілька десятків років процвітаючу державу. В Ізраїлі цвіте все. Щоки дівчат, плантації цитрусових, теплиці з овочами. Береш в руку лист місцевого зеленого салату, відкушуєш - і тече сік. Морква - вона червона, оранжева, фіолетова. Баклажан - він білий, плямистий, темно-бузковий. Мама дорога! А оливкова олія? Воно само не гірчить, а якщо гірчити належить, то делікатно. Хочеться вмочити окраєць свіжоспеченого хліба, трохи посолити і з'їсти. Коли я розповідала своїм друзям про це гастрономічному рай і вимовляла назви: матбуха, шакшука, бабагануш, тхина, - все інтелігентно кивали і йшли варити пасту. У мене виникло гостре бажання розширити їх кулінарні горизонти, і я почала експериментувати.

Нам знадобиться:

  • Перець червоний болгарський - 3 шт.
  • Помідора свіжа велика - 4 шт.
  • Перець червоний чилі великий - 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста великий - 1 шт.
  • Томатна паста - 1 ст. л.
  • Часник - 5 зубчиків
  • Паприка червона - 1 ч. Л.
  • Зіра - 2 щіпки
  • Оливкова олія для смаження
  • Сіль за смаком

Устаткування і інші приналежності:

  • Казанок або чавунна каструля
  • рукавички

робимо базар

Хочеться звернути увагу на спеції. Я завжди повторюю слова Бабусі: "Кура повинна бути куркою, а не балериною на дієті перед прем'єрою". Те ж стосується і спецій. Вони повинні володіти і запахом, і смаком. Паприка має слабкий запах, через півроку після помелу, навіть при правильному зберіганні, вона видихається і вже представляє з себе просто червоний порошок. Не питання. Ніхто не відміняв Хеллоуїн, можна розфарбувати обличчя і стати ватажком індіанців. Але готувати потрібно зі свіжою спецією, яка має пряний присмак. Аромат зіри ви дізнаєтеся відразу. Він яскравий, горіховий. Зовні насіння зіри нагадують насіння кмину або кропу. Не соромтеся, нюхайте!

приготування

  1. Очистіть цибулину, часник, перець від насіння, чилі залиште в спокої.
  2. З помідори зніміть шкірку, або, як кажуть професійні кухарі, помідору треба бланшувати перед приготуванням.
  3. Лук наріжте півкільцями, болгарський перець - невеликим кубиком, часник порубати в довільній формі.
  4. Налийте оливкова олія в казанок, відправте до маслу цибулю і обсмажуйте на середньому вогні хвилин десять, потім додайте паприку і зіру. Помішуючи ложкою, продовжуйте процес.
  5. Ще хвилин через десять додаємо рубаний перчик чилі разом з насінням, помішувати.
  6. Слідом відправляєте в казанок болгарський перець.
  7. Вміст казанка гаситься ще хвилин двадцять. Прийшов час помідорових кубиків і томатної пасти. З'єднуємо і знову перемішуємо.
  8. Останній штрих - це часник і сіль. Додали, перемішали, спробували.
  9. Тепер закриваємо казанок кришкою, зменшуємо вогонь на найменший і згадуємо про матбухе через кожні півгодини. При необхідності додаємо води. Всі овочі повинні стати м'якими, але не перетворитися на пюре. Тривалість приготування коливається від трьох годин до шести. Все залежить від розміру овочевих кубиків. Порубали дрібно - три години, крупно - шість. Вирішуйте самі.

Можу чесно сказати, що якщо ви не знаєте, що таке єврейське терпіння, то у вас таки є шанс. Подавайте зі свіжим хлібом, використовуйте як соус до ваших улюблених макаронів, з бараниною матбуха найкраща подружка, а з яйцями у вигляді Шакшука - самий довгоочікуваний родич з приданим.

Порада від Бабусі

Матбухі можна зробити побільше і зберігати в скляних банках з кришкою. Можна зробити закрутку на зиму. Якщо ви противник гострого, перчик чилі не додавайте. Вийде не класичний варіант, але відсутність хвилювання за ваш шлунок таки важливіше.

До змісту

Хацелім, або Паштет з баклажан

Якщо на вулиці стояла огидно погода, Бабуля дивилася на небо і говорила: "А ти уяви, що по небу хмари пливуть, як порцеляновий сервіз" Мадонна ". Птахи літають і нагадують чаїнки в склянці з смачним свіжозавареним індійським чаєм" Три слона ". Тоді , хоч і сумно на душі, трішечки стане світліше ". Зітхала і йшла готувати смачненьке, щоб відволіктися від непотрібних думок.

Нам знадобиться:

  • Баклажан середнього розміру - 4 шт.
  • Майонез класичний - 2 ст. л.
  • Часник - 1 зубчик
  • Рослинна олія
  • Сіль і чорний перець за смаком

Устаткування і супутні матеріали:

  • Духовка
  • деко
  • фольга
  • друшляк
  • миска

робимо базар

Вибираємо баклажани дуже ретельно. З кожним з них ви повинні здружитися і обмінятися довгим рукостисканням. А значить, візьміть баклажан в руку. Овоч має бути пружним, гладким і без цяток. Якщо на носику баклажана ви побачите ямочку, значить, це "дівчинка", а якщо ямочки немає, то "хлопчик". В даному випадку чоловічий рід нам підходить більше, адже у "дівчаток" більше насіння, в даному рецепті вони "не алле".

приготування

  1. Аромат димку тут грає дуже важливу роль. Тому, якщо у вас вдома газ, то два баклажана змастіть рослинною олією, проткніть пару раз ножем і відправте в духовку при температурі 180 градусів хвилин на сорок. Два інших загорніть окремо в фольгу, також проткніть ножем, включите велику пальник і покладіть баклажан прямо на неї. Перевіряйте через кожні 5 хвилин і перевертайте. Як тільки баклажан стане при натисканні дуже м'яким, він готовий. Такий же фінт можна провернути на грилі або скористатися професійною пальником для приміщень. Якщо ви стаєте таким же кулінарним маніяком, як я, раджу її придбати. Класна штуковина, або, як зараз модно говорити, гаджет.
  2. Коли баклажани стануть теплими, їх треба очистити від шкірки і покласти в друшляк на мисці. Повинен стекти непотрібний вам сік. По-перше, він гірчить. По-друге, без соку паштет вийде не водянистим.
  3. Викладаємо баклажани на дошку і починаємо рубати ножем з широким лезом, потім додаємо дві столові ложки майонезу, зубчик часнику, який попередньо пройшов через прес, сіль і трохи чорного перцю і продовжуємо одночасно рубати і вмішувати один в одного все інгредієнти. Це забере у вас хвилин п'ятнадцять. При такій монотонності рухів нудьгувати не варто. Можна помріяти про відпустку, наприклад на Мальдівах. Навіть якщо вам здається, що це лише мрія, все одно я наполягаю - мрійте! Дива трапляються!
  4. При отриманні однорідної маси спробуйте і доведіть до смаку сіллю і перцем. Ніяких блендерів і міксерів! Логічно нез'ясовно, але, якщо вдатися до допомоги цієї техніки, смак вийде "невдалим", як кажуть в Одесі.
  5. Складіть паштет в форму і приберіть на пару годин в холодильник.
  6. Зробіть кілька тостів з бородинского хліба, зверху викладіть хацелім, прикрасьте зеленою цибулею або порубати трохи солодкого ялтинського і принесіть тарілку на дегустацію своїм коханим і рідним. Повірте, рівно через хвилину після початку дегустаційного експерименту пишатися за вас буду не тільки я, а вже і вони. А значить, ми разом!

Порада від Бабусі

Якщо ви любите погостріше, додайте ще зубчик часнику. При бажанні і наявності в паштет можна додати столову ложку пасти тхіну, і тоді у вас вийде інша закуска під назвою "бабагануш".

Автор

Лара Кацова

рецепти

x

Вам сподобалася стаття?

Оцініть статтю

Обговорення

Сьогодні ж приготую і соус, і паштет.
Робити базар не буде потрібно, теплицю пора звільняти.
Дякуємо!

"Помідора свіжа велика - 4 шт." - чи точно Помідор, томат - це саме вона?

Стиль виклад абсолютно чарівний.
Вразило зауваження про салат, який сочиться соком.

Прочитала із задоволенням! відразу захотілося спробувати приготувати!

.

Коментувати можут "Соус з помідорів і паштет з баклажанів: рецепти від Лари Кацова"

Соус з помідорів і паштет з баклажанів: рецепти від Лари Кацова

Кулінарні рецепти, допомога і поради з приготування страв, святкове меню і прийом гостей, вибір Не знайшли, що шукали? Подивіться інші обговорення на тему "Матбуха і хацелім Заготівля на зиму з помідорів і перцю, закуска з баклажанів: одеські рецепти.

Що зробити з помідорами?

Соус з помідорів і паштет з баклажанів: рецепти від Лари Кацова. І приготувати за рецептами Лари Кацова у вас теж вийде: ми вибрали соус з помідорів і перцю, який можна перетворити в заготовку на зиму, і паштет з баклажанів.

Мідії (без раковин) - порадьте рецепт

Кулінарні рецепти, допомога і поради з приготування страв, святкове меню і прийом гостей, вибір продуктів. Спасибі, цілком підійде. Знайшла ще один рецепт - приготую два блюда і порівняю.

Рецепти на зиму, 2 заготовки: баклажани з помідорами

я так всю зиму роблю: запікаю перці, баклажани, складаю в банки з кришками на кліпсах, додаю часник, якщо є пару гілок який пряної трави. заливаю маслом.Настаівается недовго Соус з помідорів і паштет з баклажанів: рецепти від Лари Кацова.

Як купити рецептурні ліки без рецепта?

А якщо рецепт є а ліки в республіці немає і не передбачається, що робити? Я б задушила весь цей мінохоронздоров'я. Ось і шукаєш ці сайти де можна Звичайно, добре б мати свою одну, знайому, але це заздалегідь треба озаботіцца. А так - в третій-четвертій і без рецепта продадуть.

Рецепти на зиму: консервовані помідори. Домашній томатний соус

Домашній томатний соус. помідори. що б зробити з купи помідорів, тільки не заготовки на зиму, а саме Сеічас поїсти, типу згасити або посмажити або Перекрутити на м'ясорубці з хріном-часник>. Соус з помідорів і паштет з баклажанів: рецепти від Лари Кацова.

а що можна зробити з ацидофилина

Кулінарні рецепти, допомога і поради з приготування страв, святкове меню і прийом гостей, вибір продуктів. Ацидофільна паличка живе в продукті не більше 5 діб, тому якщо Ви можете самі приготувати сир в домашніх умовах.

Печінковий паштет - скільки зберігається в холодильнику?

Кулінарні рецепти, допомога і поради з приготування страв, святкове меню і прийом гостей, вибір продуктів. Аня, підкажи, будь ласка. я вчора паштет робила, теж хотіла маслом залити. Розтопила, стала заливати, а воно .. стало в паштет вбиратися :( зверху нічого ...

Солодкі в'ялені томати ... що з ними робити?

Навчіть готувати !. Кулінарія. Кулінарні рецепти, допомога і поради з приготування страв, святкове меню і прийом гостей, вибір Один з таких рецептів на зиму - в'ялені помідори, які в останні роки всім дуже полюбилися. Але можна в'ялити на зиму і ...

Помідори з цибулею та олією

Загубився блокнот з рецептами, а в ньому рецепт консервованих помідорів з цибулею і соняшниковою маслом.Помню, що помідори ріжуться на навпіл, дабавляется зелень, масло і цибулю кільцями, а пропорції. А рецепт був просто супер !!! Може є у кого то?

Українська закуска з баклажанов.Кто знає рецепт?

баклажани. Українська закуска з баклажанів. Хто знає рецепт? солоні баклажани. власне, шукаю рецепт. Чоловік просить такі, як на ринку продають, з цибулею, часником і зеленню. ось дивно, там за посиланням в манзанах взагалі немає часнику.

Галя! Я зробила басму в духовці, отчітив

Я зробила басму в духовці, отчітив. Гарячі страви. Кулінарія. Кулінарні рецепти, допомога і поради з приготування страв, святкове меню і прийом гостей, вибір продуктів.

врятувати баклажани

Врятувати баклажани. Заготівлі про запас. Кулінарія. Кулінарні рецепти, допомога і поради з приготування страв, святкове меню і прийом гостей, вибір продуктів. Салат на зиму з баклажанів з помідорами і перцем. Рататуй на зиму в банках, рецепт.

баклажани

Нагадайте рецепт з баклажанами, часником і помідорами. Українська закуска з баклажанів .Хто знає рецепт? Може мій рецепт вам підійде. Ми його так і називаємо "баклажановие гриби" Баклажани очищаємо, нарізаємо на ті баклажани які за смаком на ...

Прошу простий рецепт лазаньї

Хочеться приготувати це чудове блюдо і тому прошу простий і смачний рецепт (тому що з Малявко багато часу на прігітовленіе не буде). Але найголовніше - потрібен рецепт тесту для лазаньї.

Соус до тортеллини

Соус до тортеллини. Навчіть готувати !. Продаються тут з: м'ясом, ракіккьо, спаржею, білими грибами, прошутто крудо, рикотта і шпинат. Для всіх підходить простий соус: розтопити вершкове масло, заправити листям щалфея і вперед.Добавіть чорного перцю.

Короп з ананасами тут якось пробігав:) ...

Кулінарні рецепти, допомога і поради з приготування страв, святкове меню і прийом гостей, вибір продуктів. Ось Ваш рецепт мені і запам'ятався :)) Сьогодні приготувала, правда, фольги у мене не виявилося, зробила в рукаві для запікання. теж дуже душевно вийшло!

�оус до макаронів?

Соус з паштету (рецепт власного винаходу) Обсмажуємо на рослинному маслі дрібно порізану цибулю, додаємо туди 70-100г м'ясного або печінкового паштету (я використовую дешеві магазинні), пару ложок кетчупу або томата-пюре, трохи водички, солодку ...

баранячий карбонат

Можна приготувати навіть і зі свининою, навіть ще й смачніше вийде, якщо взяти м'ясо на реберцях або філе ... Кулінарні рецепти, допомога і поради з приготування страв, святкове меню і прийом гостей, вибір продуктів.

Про баклажани!

Рецепти з баклажанами - в духовці: і не треба смажити! Рецепти з баклажанів, кабачків в духовці. Приготування баклажанів з помідорами і сиром моцарелла. Баклажани з йогуртом в духовці. Вам знадобиться: 3 баклажана. Пиріжки з черемхою, пампушки з кефіру ...

О з ними робити?
Кто знає рецепт?
?оус до макаронів?
А оливкова олія?
И точно Помідор, томат - це саме вона?
Що зробити з помідорами?
Як купити рецептурні ліки без рецепта?
А якщо рецепт є а ліки в республіці немає і не передбачається, що робити?
Печінковий паштет - скільки зберігається в холодильнику?
О з ними робити?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com