рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Рецепти приготування баклажанів в томатному соусі на зиму

  1. Рецепт баклажанів в томатному соусі з часником на зиму
  2. складові
  3. Як правильно вибрати інгредієнти
  4. Що таке ця страва
  5. Рецепт смажених баклажанів в гострому томатному соусі на зиму
  6. складові
  7. покрокове приготування
  8. Відео рецепта
  9. Поради та рекомендації по приготуванню
  10. Інші варіанти приготування

7 банок по 0,5 літра

1 годину

87 ккал

немає рейтингу

Влітку хочеться не тільки вдосталь наїстися овочів, але і продовжити смак і аромат улюбленої пори року якомога довше. З цим завданням нам допомагають впоратися всілякі овочеві заготовки на зиму. Якщо ви, як і я, любитель "синенькі", то вам, безсумнівно, сподобаються мої смачні і прості рецепти закруток з них. Готуються вони нескладно, а з'їдаються просто в одну мить. Отже, ділюся з вами від усього серця!

Рецепт баклажанів в томатному соусі з часником на зиму

Кухонна техніка та інвентар: ваги кухонні; м'ясорубка; скляні банки з кришками ємністю 0,5 л; ніж; закаточний ключ; лопатка; каструля для кип'ятіння кришок; стерилізатор для банок або мікрохвильовка; дошка обробна; ополоник; велика каструля.

складові

Баклажани середнього розміру 2 кг Солодкий перець (великий) 1 шт. Сіль (НЕ йодованої) 1 ст. л. Цукор-пісок 5 ст. л. Часник 3 головки Соняшникова олія 50 мл Помідори 1,5 кг Оцет 9% 3 ст. л.

Як правильно вибрати інгредієнти

  • Овочі можуть бути будь-якого розміру, головне, щоб вони були стиглі, соковиті, м'ясисті.
  • Найароматніші овочі - ті, які недавно зірвали з грядки. Зверніть увагу на дефекти і пошкодження - їх не повинно бути.

покрокове приготування

  1. Півтора кілограма помідор промиваємо та нарізаємо їх на четвертинки, вирізаючи в процесі місце кріплення плодоніжки.
    7 банок по 0,5 літра   1 годину   87 ккал   немає рейтингу   Влітку хочеться не тільки вдосталь наїстися овочів, але і продовжити смак і аромат улюбленої пори року якомога довше
  2. Один великий болгарський перчик промиваємо, видаляємо насіння разом з плодоніжкою і розрізаємо його на 4 частини.
  3. Три головки часнику очищаємо. Подрібнюємо всі підготовлені овочі за допомогою м'ясорубки.
  4. Виливаємо отриману масу у велику каструлю.
  5. Додаємо столову ложку солі і 5 ложок цукру.
  6. Вливаємо по 50 мілілітрів соняшникової олії і столового 9% оцту.
  7. Ставимо каструлю на вогонь і доводимо її вміст до кипіння.
  8. Два кілограми баклажанів промиваємо, відрізаємо у них хвостики і нарізаємо овочі кільцями товщиною приблизно півтора сантиметра. Кожне колечко розрізаємо на 4 частини.
  9. Знімаємо закипіле томатне пюре з вогню і додаємо в нього нарізані кільцями баклажани.
  10. Перемішуємо і тушкуємо 20 хвилин. При гасінні баклажани уварюються і повністю покриваються соком.

    Стерилізуємо банки з кришками будь-яким зручним для вас способом. Якщо у вас є стерилізатор - потримайте вимиті банки над парою протягом 10 хвилин. Або ж можна простерилізувати їх в мікрохвильовці, налив на дно трохи води і включивши мікрохвильовку на повну потужність на кілька хвилин.

  11. Кришки кип'ятимо окремо в невеликій каструлі.
  12. За допомогою ополоника або металевої кружки розкладаємо гарячі баклажани по банкам.
  13. Накриваємо металевими кришками і закочує. Зберігаються такі баклажани досить довго, як мінімум до весни, в прохолодному місці.

Що таке ця страва

  • Така овочева закрутка - відмінна закуска, доречна на будь-якому святковому столі. Також ці баклажани відмінно поєднуються з овочевими та м'ясними стравами. Їх їдять замість салату з хлібом, тостами або грінками.
  • Якщо ви не їсте м'яса, то приготуйте до баклажанів на гарнір кашу або макарони. Необов'язково чекати зими, щоб поласувати цією стравою.
  • Ви можете не закочувати його в банки, а їсти відразу після охолодження. Але все-таки свій ідеальний, насичений смак ці баклажани знайдуть через кілька днів після приготування.

Відео рецепта

З легкістю впоратися з приготуванням цієї страви вам допоможе перегляд даного відео.

Рецепт смажених баклажанів в гострому томатному соусі на зиму

Час приготування: 1 година.
Кількість порцій: 5.
Калорійність: 79 ккал.
Кухонна техніка та інвентар: сковорідка; ваги кухонні; скляні банки з кришками; ніж; лопатка; дошка обробна; ложка; велика каструля.

складові

Баклажани 600 г Томатна паста 2 ст. л. Сіль (НЕ йодованої) 0,5 ч. Л. Цукор-пісок 1 ч. Л. Часник 2 зубчики Соняшникова олія (рафінована, для смаження) 100 мл Томати 500 г Оцет 9% 20 мл Перець (запашний і горошком) по 3 шт. Кріп невеликий пучок Чебрець 2-3 гілочки Нерафінована олія 2 ст. л.

покрокове приготування

  1. Півкілограма помідор промиваємо, надрезаем вгорі шкірку хрест-навхрест і поміщаємо їх в киплячу воду на 1 хвилину.
  2. Баклажани (600 г) промиваємо, відрізаємо хвостик і нарізаємо їх невеликими скибочками.
  3. Виймаємо з окропу томати і знімаємо з них шкірку. Очищаємо 2 зубчики часнику, дрібно нарізаємо.
  4. На розігрітій сковорідці з олією обсмажуємо баклажани.
  5. Кладемо в каструлю нарізані томати і часник, додаємо 2 ложки томатної пасти (її можна замінити такою ж кількістю томатів у власному соку).
  6. Додаємо 2 ложки нерафінованої ароматного масла (можете замінити його рафінованим), кладемо обсмажені баклажани і тушкуємо овочі 5 хвилин. Масу періодично перемішуємо. Додаємо 20 мл оцту і по 3 горошинки запашного і чорного перцю. Перемішуємо і знімаємо баклажани з плити.
  7. Зелень дрібно нарізаємо, додаємо до овочів, перемішуємо і солимо за смаком (приблизно половину чайної ложки).
  8. Всипаємо чайну ложку цукру, перемішуємо і перекладаємо баклажани в банку.
  9. Додаємо гілочку чебрецю (для аромату).
  10. Накриваємо банки кришками і стерилізуємо 15 хвилин. Можна для цього використовувати аерогриль або каструлю з киплячою водою.
  11. Акуратно дістаємо банки з баклажанами. Якщо у вас металеві кришки, то зараз саме час їх закатати або щільно закрутити.

Чи знаєте ви? Зберігати такі баклажани можна до 6-8 місяців в прохолодному місці.

Відео рецепта

Якщо у вас залишилися питання по заготівлі смажених баклажанів на зиму, обов'язково подивіться це відео. У ньому дуже детально і поетапно розписаний весь процес приготування.

Поради та рекомендації по приготуванню

Якщо ви стерилізуєте банки з баклажанами в каструлі з киплячою водою, обов'язково покладіть на її дно рушник або шматок тканини, щоб банки не стикалися з каструлею і не лопнули через перепад температур.

Додавайте в заготовки прянощі і приправи на свій смак. Можна використовувати гострий перець, коріандр, італійські (прованські) трави, лавровий лист і інші.

Інші варіанти приготування

Щоб урізноманітнити асортимент заготовок на зиму, приготуйте фаршировані баклажани або ж зверніть увагу на різноманітні рецепти лечо. Приготуйте смачне -лечо з баклажанов- або дуже корисне лечо з моркви . А якщо у вас є мультиварка, то вам обов'язково варто їй скористатися, приготувавши -лечо в мультіварке-.

Можливо, у вас є свої, перевірені і вдалі рецепти заготовок на зиму з баклажанів. В такому випадку діліться ними зі мною в коментарях. Також пишіть свої побажання, зауваження та пропозиції. Буду рада поспілкуватися. Смачних і вдалих вам заготовок!

Чи знаєте ви?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com