рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Ванількі, субкультура - що таке і як розпізнати

  1. Хто ж такі «ванількі»?
  2. Ванільне особисто-життєве
  3. Як відрізнити ванільку від нормальної дівчини?

Ряди молодіжних субкультур не так давно поповнилися новою, причому, стовідсотково дівочої Ряди молодіжних субкультур не так давно поповнилися новою, причому, стовідсотково дівочої. Це так звані «ванількі». Ставлення до них у суспільства більш-менш нейтральне, можливо, тому що більшість поки просто не знає, хто це і що це, а у молоді - вкрай неоднозначне. Адептки нового культу прославляють свої ідеали, а його вороги в кращому випадку крутять пальцем біля скроні, в гіршому - застосовують міцні вирази. Ванільну субкультуру вивчила оглядач порталу interfax.by .

Хто ж такі «ванількі»?

Якщо спрощено, то це щось середнє між плаксами-емо і тими дівчатами, яких в блогах зневажливо називають «гламурне кісо». Ванількі люблять поплакати і позаламивать руки, хоча на публіку намагаються демонструвати «стриманий трагізм», і вони зовсім не чужі гламуру. Головна ознака цих дівчат - наявність у них забезпечених батьків, у сім'ях з середнім достатком ванільні квіточки зазвичай не ростуть.

Це милі, в общем-то, дівчатка, які вважають, що світ ворожий і жорстокий, а вони в ньому - єдині носії світлого і романтичного початку. А оскільки світ, на їхню думку, ще й дурний - то і інтелекту теж.

Ванількі пишаються своєю начитаністю і тим, що вони вибирають «справжню» літературу, а не якісь там любовні романи. На практиці це виражається в тому, що в метро або в кафе вони демонстративно обтикатимуться в псевдофілософських попсу на кшталт Коельо, а вдома під подушкою ховають сахарин-патокового (тобто, пардон, цукерково-ванільні) історії про прекрасних принців.

Ванільне особисто-життєве

До речі, про принців. Пошуків останніх присвячені всі думки, час і сили середньостатистичної ванількі. При цьому принци шукаються без розбору, де завгодно: від соціальних мереж, з яких ванількі не вилазять, до вагонів міжнародних поїздів. Вимога до чоловіка мрії, по суті, одне: він повинен бути добре забезпечений, щоб прийняти з рук ванількіних батьків естафетну паличку її змісту. Також він повинен бути здатний підтримати розмову про Коельо і володіти певним становищем в суспільстві (скажімо, бути начальником чого-небудь, модним фотографом або власником фірми), оскільки ванількі і до Коельо, і до громадському статусу вкрай чутливі. Як наслідок, ванількі проводять час в гонитві за юнаками з небідних сімей і фінансово спроможними чоловіками середнього віку (років на 20 старше, ніж самі дівчата).

Любовь-морковь в різних варіаціях (крім спілкування в соціальних мережах) - основне заняття ванількі, в процесі якого вона знайде сотні і тисячі приводів проливати сльози розбитого серця і розтоптаних ідеалів, адже її почуття найбільші і світлі, на які більше ніхто не здатний ( крім, хіба що, інший ванількі). Причому, на відміну від емо, плачуть де попало і як попало, ванилька буде героїчно стримувати сльози, а в якості декорацій для свого гламурного драми вибере дорогі кав'ярні, бажано, звичайно, в Лондоні або Нью-Йорку, але це вже як вийде. Там вона стане сидіти і заздрити Кейт Міддлтон, курячи цигарки з солодким запахом, попиваючи пересолодженого кави, стукаючи по клавіатурі ноута, скаржачись подружкам ВКонтакте і паралельно викладаючи на Facebook свої фотосесії в оголеному вигляді, але з волоссям, які закривають обличчя.

Втім, це все ще більш-менш нешкідливо. Гірше, коли ванількі на грунті Коельо і особистих розчарувань захоплюються яким-небудь сикхизме або обзаводяться лівими політичними поглядами (так-так, ідея гламурної революції в головах представниць даної субкультури, які постарше, займає значне місце). У цих випадках оточуючим залишається тільки молитися, щоб на життєвому шляху ванількі попався вже хоч який-небудь, хоч самий завалящий принц. Бажано - який не вміє швидко бігати.

Взагалі ж, в самому образі зовні благополучних, добропорядних і романтичних дівчаток-тихонь, що вважають за краще «природну» красу, є глибоке протиріччя: яка турбота про здоров'я може бути і якась природна краса, якщо дівчина димить, як паровоз, нехай навіть і сигаретами з запахом ванілі? І скільки б не пропагували дорослі творці сайту vanilki.ru відмова від куріння, алкоголю і високих каблуків як шкодять здоров'ю, молодіжна практика, як зазвичай, виявляється далека від побажань людей старшого віку.

Як відрізнити ванільку від нормальної дівчини?

Одяг: футболки з британським прапором або з написами «I love London (New York, Paris, coffee, you), гардероб за останньою модою, часто темні окуляри або звичайні, але з простими стеклами - для створення розумного образу, а також неакуратні волосся: на думку ванілек, інтелектуалки ходять виключно з розпатланою зачіскою Одяг: футболки з британським прапором або з написами «I love London (New York, Paris, coffee, you)", гардероб за останньою модою, часто темні окуляри або звичайні, але з простими стеклами - для створення "розумного" образу, а також неакуратні волосся: на думку ванілек, інтелектуалки ходять виключно з розпатланою зачіскою. Також відмітна ознака - наявність дорогої фотокамери, якій ванилька абияк вміє користуватися.

Спілкування: ванилька вічно то в смутку, то в істериці, пхикає і скаржиться, багато говорить про книгах, навіть якщо не читала їх, а бачила рецензію в глянцевому журналі - це, з точки зору ванількі, показник крутизни автора. Гарантований ознака - використання в якості статусу в соцмережах цитат з книг або фільмів зі складною назвами. Ванилька має спеціальний цитатник, в який заносить всі «круті» цитати, щоб похизуватися ними при нагоді. Спілкування між самими представницями субкультури протікає за допомогою фотографій, і подружки цілком можуть закочувати один одному скандали на тему «А що це ти мала на увазі, викладаючи таке фото ?!». Якщо ви стали свідками подібної сварки, можете бути на 100% впевнені: ви спостерігаєте саме ванілек, у всій красі.

Погані звички: зловживання сигаретами і алкоголем, вживання нецензурних слів, що супроводжується гламурної гримаскою на ніжному личку ( «І не хотіла сваритися, а інакше не скажеш!»), Нерозбірливість у засобах досягнення цілей.

Мабуть, найважчий недолік цієї категорії дівчат - розмиті етичні норми, коли мова йде про те, щоб домогтися популярності, і про взаємодію з іншими людьми. Слово «непорядно» в лексиконі ванілек відсутня, найінтимніші секрети своїх подружок вони з легкістю і демонстративно вибовкують як в житті, так і в тих же соцмережах, тому в спілкуванні з ними, незважаючи на їх рожевий і пухнастий вигляд, слід дотримуватися обережності.

Якщо говорити про образи в кіно, то ближче всього до Ванильк знаходяться «Баунті» з «Поганих дівчат» - практично в усьому, за винятком, хіба що, книжок в руках і вічної депресії. Можна подивитися і зробити висновки.

Батькам: ванільні проблеми

Субкультура ванілек ще не вивчена психологами і психіатрами з огляду на те, що з'явилася не просто недавно, а зовсім недавно. Зрозуміло, в найближчі пару років вони її теж "порахують", як це сталося з готами і емо, і видадуть розгорнуті оцінки і рекомендації батькам. Поки ж можна звернути увагу на поради фахівців щодо субкультур взагалі.

Сам факт приналежності дитини до певної субкультури - вже тривожний дзвінок для батьківського свідомості. Зовнішнє благополуччя ( "сита, одягнена, я для неї ніяких грошей не шкодую!") Не завжди супроводжується благополуччям внутрішнім, психологічним.

Беручи пропоновані субкультурних спільнотою образи ідентичності та вирішення конфліктів, дитина може легко втратити себе. Навіть якщо ваша дочка просто копіює зовнішній вигляд "ванільною дівчата".

Крім багатогодинного зависання в соцмережах і інтернет-залежності у "ванілек", як і у емо, існує культ депресії, і включення в подібну субкультуру, незважаючи на зовні невинний вигляд її представниць ( "хороша дівчинка, відмінниця, з нею ніяких проблем"), цілком може привести до кризи ідентичності і неврозів. Не кажучи вже про обов'язкові для "ванількі" сигаретах і кави, які завдають здоров'ю абсолютно реальна шкода.

У разі ж, якщо включення в субкультурну середу викликано вже наявними внутрішніми проблемами, звернення до фахівця, який допоможе вивести дівчину з депресивного стану і впоратися з інтернет-залежністю, є більш ніж виправданим.

Тереза ​​Ренёва

Фото з сайту vanilki.ru

Хто ж такі «ванількі»?
Хто ж такі «ванількі»?
Як відрізнити ванільку від нормальної дівчини?
Спілкування між самими представницями субкультури протікає за допомогою фотографій, і подружки цілком можуть закочувати один одному скандали на тему «А що це ти мала на увазі, викладаючи таке фото ?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com