рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Що таке північне сяйво?

  1. Як виникає північне сяйво?
  2. Де і як можна бачити полярне сяйво?

Це дійсно блискуче багатобарвне сяйво на небі. Типове північне сяйво виглядає як сяюча фіранка, яка переливається синьо - зеленими вогнями з вкрапленнями рожевого і червоного.

Ці кольорові льон ти мають ширину до 160 кілометрів, а довжину до 1600 кілометрів. Танцующее в темному небі, як язики полум'я, північне сяйво - зачаровує і чарівне видовище. Північне сяйво відбувається на Землі. Але викликано воно процесами, що відбуваються на Сонці. Ось як це виходить.

Як виникає північне сяйво?

Сонце - це розпечений газовий кулю, що складається з атомів водню і гелію. В ядрі цих атомів знаходяться частинки, які називаються протонами. Навколо протонів обертаються інші частинки. Вони називаються електронами. Протони несуть одиничний позитивний заряд, електрони - негативний. Хмара понад гарячого газу, огортає Сонце (сонячна корона), постійно викидає в простір у всіх напрямках частки і осколки атомів. Ці шматочки летять в космосі зі швидкістю 960 кілометрів на секунду. Такі потоки називаються сонячним вітром. Іноді корона буквально вибухає вихором частинок, додаючи нові розпечені порції до сонячному вітру.

Іноді корона буквально вибухає вихором частинок, додаючи нові розпечені порції до сонячному вітру

Виникнення північного сяйва

Коли сонячний вітер досягає Землі, його частинки потрапляють в її магнітне поле. Силові лінії цього магнітного поля проходять в космічному просторі, а сходяться у Північного і Південного полюсів Землі. Коротше, Земля - ​​це гігантський магніт. Магнетизм Землі обумовлений, як вважають, електричними струмами, індукованими обертанням залізного ядра Землі. Щоб подивитися, як діє магніт, покладіть на нього лист картону і насипте зверху залізні ошурки або дрібні гвоздики. Тирса або цвяхи розташуються по кривих лініях, що збігається з силовими лініями магнітного поля.

Магнітне тяжіння Землі як би засмоктує пролітають повз неї заряджені частинки. Ці притягнуті частки рухаються у вигляді довгих «променів» уздовж силових ліній магнітного поля, які йдуть під землю в області магнітних полюсів. Ці полюси знаходяться поблизу Північного і Південного полюсів Землі, хоча і не збігаються з ними. Летючі уздовж силових невидимих ​​ліній частки «безцеремонно затягуються» в атмосферу поблизу полюсів. І тут - то все починається.

Цікавий факт: Земля - не єдина планета, де буває північне сяйво. На Юпітері небеса в районі Північного полюса палахкотять ще грандіозніше.

Атмосфера нашої матері Землі складається в основному з азоту і кисню. Коли електрони і протони, викинуті з Сонця, вторгаються в атмосферу, вони неминуче стикаються з молекулами цих газів. При зіткненні деякі з атомів втрачають частину своїх електронів, інші - «збуджуються», отримуючи додаткову енергію. Коли атом «заспокоюється» після такої бурхливої ​​атаки, тобто повертається в нормальне енергетичний стан, він випускає світловий фотон.

Молекули азоту при зіткненні зазвичай втрачають електрони. При цьому випромінюється синій і фіолетовий світло. Якщо ж молекула азоту порушується без втрати електрона, то відбувається випущення променів червоної частини спектра. Коли сонячний вітер стикається з молекулами кисню, втрати електронів ніколи не відбувається. Молекула збуджується, а потім випускає кванти зеленого і червоного світла.

Цікавий факт: Заряджені частинки Сонця змушують повітря земної атмосфери переливатися різними кольорами це і є північне сяйво.

Де і як можна бачити полярне сяйво?

На Північному полюсі північне сяйво буває майже щоночі, в Скандинавії і Північній Америці - від 20 до 200 разів на рік. П'ять - десять разів на рік північне сяйво буває на широтах Парижа і Лондона. Один раз північне сяйво спостерігали навіть у Мехіко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

Рейтинг: 4.8 / 5. З 291 голоси.

Please wait ...

Як виникає північне сяйво?
Де і як можна бачити полярне сяйво?
Як виникає північне сяйво?
Де і як можна бачити полярне сяйво?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com