рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Як закидати спінінг правильно

  1. види закидання
  2. бічний закид
  3. через голову
  4. З-під руки
  5. Через плече
  6. двома руками
  7. Закид з мультіплікаторной котушкою
  8. Техніка далекого вудилища закидання
  9. Помилки початківців рибалок

Спінінг є найпопулярнішою спортивною снастю для риболовлі. Це універсальний засіб лову, яким можна успішно рибалити на більшості водойм нашої країни. Процес риболовлі на спінінг гранично простий і полягає в постійному закиданні приманки і її витягуванні з води.

Початківцям рибалкам може здатися, що в такому лові нічого складного немає, але насправді це не так. Закинути спиннинговую приманку на далеку відстань, та ще й в заздалегідь скасовану точку зможе далеко не кожен. Для досягнення оптимальних результатів потрібно багато тренуватися.

види закидання

Правильний закид спінінга є основоположним чинником для успішної риболовлі. Початківці рибалки не завжди знають про те, як закидати спінінг щоб потрапити в потрібну точку і відправити приманку на максимальну відстань.

В першу чергу потрібно звертати увагу на правильну балансування снасті, а вже після цього вибирати правильний вид закидання снасті. Вибір виду закидання залежить від умов риболовлі і ваших навичок, а також від характеристик застосовуваних снастей.

бічний закид

бічний закид

Таким способом найчастіше закидають спінінг з берега. Дуже добре підходить для риболовлі на сильному вітрі, а також в складних умовах. Коли берега водойми щільно заросли очеретом або водною рослинністю ви зможете доставити приманку в воду тільки за допомогою бокового закидання.

При використанні такого закиду важливо звертати увагу на те, щоб приманка звисала з кінчика спінінга приблизно на 30 сантиметрів. Тепер необхідно відвести вудилище назад і в протилежну сторону, як показано на схемі вище. Під час закидання волосінь потрібно відпускати в момент, коли вудилище проходить верхню точку.

Якщо ви помітили що приманка впала точно навпроти вас, то закид з повною упевненістю можна вважати вдалим. Це один з найлегших способів закидання спінінга, який часто застосовується початківцями рибалками, але точність при цьому трохи страждає.

через голову

через голову

Цей спосіб закидання дозволяє доставити приманку в воду з великою точністю, тільки для його здійснення потрібно оснастити вудилище безінерційною котушкою. Інерційна котушка істотно знижує точність закидання через голову.

Так закидають спінінг більшість рибалок, в тому числі і я. Він відмінно підходить для риболовлі з човна і з берега, навіть якщо поруч знаходяться кущі. Правда новачки часто помиляються здійснюючи кидки через голову - вони, або сильно опускають спінінг за спину, або приладнують занадто багато фізичної сили.

Відповідно, припустившись помилки ви істотно зменшите точність закидання. Важливо, щоб приманка описувала витягнуту окружність під час закидання. Коли вона проходить крайню точку за спинний рибалки, то волосінь необхідно відпустити щоб приманка не зупинялася, а продовжувала свій рух набираючи швидкість.

З-під руки

З-під руки

Цей вид закидання не відрізняється особливою дальністю, зате його можна використовувати в будь-яких умовах. Зате таким способом можна закидати приманку в будь-яких умовах. Найчастіше закид застосовується при риболовлі з човна удвох або при лові з берега в густих заростях.

Закидати спінінг таким чином можна з використанням будь-якої котушки, що робить його фактично універсальним, так як підходять котушки і закритого типу та безінерційні. Все що потрібно: витягнути спінінг перед собою в горизонтальному положенні, після чого нахилити його вершинку трохи вниз і зробити різкий підйом вгору.

Все що залишається рибалці - дочекатися поки кінчик вудилища прийме горизонтальне положення і відпустити волосінь. Відразу після цього ваша приманка відправиться в місце лову. Головне не пропустити потрібний момент і відпустити волосінь вчасно.

Через плече

Через плече

Такий вид закидання дозволяє без особливих зусиль закидати приманки в місцях де дуже вузьке вільний простір. Потрібно взяти спінінг таким чином, щоб одна рука знаходилася на ручці, а друга трохи вище котушки. Тепер нахиліть спінінг тому, щоб котушка була на рівні вашого плеча.

Тепер необхідно нахилити спінінг так, щоб його вершинка практично діставала до землі і зробити різкий ривок, тільки не перестарайтеся. Як тільки спінінг буде на рівні вашої голову потрібно відпускати жилку.

Коли ви помічаєте, що приманка скоро впаде в воду необхідно направити кінчик вудилища приблизно в точку падіння приманки, після чого спостерігати. Як тільки наживка виявилася у воді потрібно закрити дужку і здійснити проводку.

двома руками

двома руками

Цей спосіб закидання дозволяє здійснювати найпотужніші і далекі кидки, і робити це не складніше ніж попередніми методами. Але для його застосування потрібно використовувати спінінг з двома ручками і прилаштовувати куди більше сили (при тривалій риболовлі ваші м'язи швидше втомляться).

Всі ці види закидів відмінно підходять для спінінга, оснащеного безінерційною котушкою.

Закид з мультіплікаторной котушкою

Найпоширенішою помилкою початківців рибалок є те, що вони намагаються закидати спінінг з мультіплікаторной котушкою такими ж способами як це робиться з безинерціонной. Але такі котушки не передбачають різких ривків, а навпаки - люблять плавність закидів. Освоїти техніку закидання з такою котушкою досить просто, потрібно лише дотримуватися деяких порад:

  1. Спінінг потрібно утримувати в горизонтальному положенні.
  2. Тепер необхідно зробити так, щоб приманка звисала приблизно на 30 сантиметрів від кінчика спінінга.
  3. Потрібно натиснути на кнопку роз'єднувача шпулі.
  4. Трохи притримуючи волосінь відпустіть приманку на землю.
  5. Виберіть місце для закидання так, щоб позаду вас був вільний простір (потрібно щоб розмахнутися).
  6. Візьміть спінінг в праву руку.
  7. Великий палець руки покладіть на кнопку.
  8. Візьміться за рукоятку лівою рукою.
  9. Поставте спінінг горизонтально і відхиліть його назад (приблизно на 45 градусів).
  10. Потім натисніть на кнопку растормаживания шпулі.
  11. Тепер змахніть спінінгом вперед і відпустіть волосінь.
  12. Після того, як приманка опиниться у воді включите підмотування волосіні.

Після того, як приманка опиниться у воді включите підмотування волосіні

З першого разу ви закидати все одно не навчитеся, як би сильно не намагалися. Але всім же треба вчиться, і вже після декількох десятків закидів ви дізнаєтеся як закидати спінінг правильно і будете рибалити в своє задоволення.

Техніка далекого вудилища закидання

Все одно, рано чи пізно вам доведеться навчиться закидати спінінг на великі відстані. Тут потрібно буде і підготувати снасть і попрацювати над технікою. З снастю все досить просто: беремо спінінг достовірніше, наметовому на котушку побільше волосіні і ставимо приманку максимального ваги. Але можна здійснювати дальній кидок спінінга і при інших параметрах.

  • Строй спінінга дуже сильно впливає на дальність закидання. Також важливу роль відіграє і його довжина. Спінінг з повільним ладом дозволяє домогтися максимальної дальності закидання приманки.
  • Дуже важливим параметром є і діаметр волосіні. Чим тонше вона буде, тим далі ви зможете закидати приманки. Причому дуже часто помічається різниця навіть в декілька міліметрів.
  • Конструктивні особливості і вага приманки теж вносять свої корективи в ефективність закидання.

Якщо ваша снасть не буде відповідати вимогам, то далекого закидання у вас не вийде. Навіть якщо ви відмінно відточите техніку і будете практикуватися протягом довгого часу. Тут важлива комбінація з техніки і снасті.

Помилки початківців рибалок

Помилки початківців рибалок

Уважність і терпіння необхідні рибалці під час лову на спінінг в першу чергу, також вітаються і постійні тренування. Багатьом новачкам хочеться швидше відправиться на риболовлю зі спінінгом. Але вони дуже часто припускаються помилок, найпоширенішими з яких є:

  • Повний горизонтальне положення вудилища, що перешкоджає вільному проходу волосіні через заводні кільця;
  • Закид спінінга через плеча в горизонтальному положенні. У деяких ще й приманка майже лежить на землі. Потім рибалка прицілюється і за допомогою різкого ривка закидає приманку. Так можна легко зловити самого себе за голову;
  • Деякі зовсім закидають спінінг, потім перелажівают його в ліву руку, а потім ще і вперед витягають. Так ви не зможете контролювати приманку і дальність закидання сильно постраждає.

Вибір підходящої техніки закидання є одним з основних факторів успішного лову на спінінг. Але при бажанні можна легко відточити майстерність і ви зможете рибалити в будь-яких умовах і з будь-якими снастями.

Читайте також:

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com