рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

У столітньому палаці - півмільйона весіль і "так" після непритомності - Fun - Кореспондент "Сегодня" побував розпорядником в столітньому загсі, чергу в який займають за рік

100-літній палац. З заміської садиби перетворився в місце, де з'єднують серця.

Щоб розписатися в харківському Центральному палаці одруження (вул. Сумська, 61), закохані з усіх куточків України, які бажають ставати в чергу чи не за рік. Саме в цьому столітньому будинку наречений і наречена можуть відчути себе, немов у казці. Кореспондент "Сегодня" спробував себе в ролі розпорядника, зустрічаючи молодих і дізнаючись у співробітників таємниці унікального загсу.

Виявляється, будинок, побудований ще в 1913 році як заміська вілла для видавця газети "Південний край" Олександра Юзефовича, збереглося в первозданному вигляді. Усередині вціліли каміни, дзеркала і сходи, на якій роблять ефектні фото молодята. Але перш ніж ми будемо зустрічати їх у головного входу, вирушимо в кабінет прийому документів, адже саме тут все і починається: після подачі заяви закохані стають нареченим і нареченою. Спеціаліст Вікторія Філенко демонструє цілу стопку заяв, поданих на багато місяців вперед. "Найдальша дата, на яку вже подали заяву, - 27 серпня 2016 року. Але є чимало пар, які хочуть розписатися напередодні Нового року. Завдяки красі нашого палацу укладати шлюб до нас їдуть зі Львова, Києва, Одеси, Донбасу, Криму. заяви подають не тільки українці, але навіть громадяни Німеччини, Франції, Великобританії та США ", - розповідає Вікторія, яка щойно ухвалила заяву від незвичайної пари - 35-річного нареченого і 65-річної нареченої.

Екскурсії. Школярі в захваті від інтер'єру і весіль понарошку.

ДРЕС-КОД І СЛЬОЗИ. Перша церемонія одруження починається о 9:20. Коли молоді заходять до палацу і піднімаються по сходах, зустрічаємо їх з посмішкою і просимо пройти в кімнату для перевірки документів. Тим часом в урочистому залі до проведення обряду готуються музиканти і церемоніймейстер, яким протягом останніх 14 років працює Галина Давидова. Її день почався ще о 6:00: ведуча встає так рано, щоб встигнути зробити макіяж та зачіску. "Що б не відбувалося в нашому житті, ми завжди повинні виглядати святково і бути в гарному настрої", - посміхається Галина Іванівна. Вона зізнається, що в цьому році відзначила 70-річний ювілей. А адже виглядає вона років на 20 молодше! "Це все завдяки моїй роботі", - розкриває секрет молодості Давидова. Як тільки в зал заходять молодята, її голос тут же змінюється: стає виразним і урочистим. І незважаючи на те, що давно завчені фрази ведуча повторює мінімум 20 разів на день, до кожної пари вона звертається по-різному. "Маючи досвід, я бачу, відчуваю пари, які будуть жити разом, а які, швидше за все, розійдуться. Мені приємно, коли на очах у молодят виступають сльози, адже це означає, що я до них достукалася. А буває, своїм трепетним ставленням один до одного вони і мене доводять до сліз ", - зізнається Галина Іванівна в півгодинну перерву. Цікаво, що палац - єдиний загс в Харкові, де провідні дотримуються дрес-коду: в теплу пору року носять білі блузи без декольте з закритими плечима і чорні спідниці нижче колін, а в холодну - довгі сукні.

Перед церемонією. Молодята перевіряють документи.

ВТРАЧАЮТЬ СВІДОМІСТЬ . Між церемоній дві скрипальки і піаністка обговорюють, які твори виконуватимуть, і шукають ноти. "Марш Мендельсона граємо обов'язково, а ось інші твори постійно змінюємо, щоб вони нам не набридали. За бажанням молодих виконували джаз і популярні зарубіжні композиції", - говорить одна з учасниць тріо Ірина Михайлова. Мало хто знає, що крім палацу створюють весільну атмосферу музикантів можна зустріти в театрах, де вони теж працюють.

Марш Мендельсона у столітньому палаці в "гарячий" сезон звучить по 50 раз в день. Провідні зізнаються, що до вечора дуже втомлюються, адже півдня, а то і цілий день доводиться стояти на підборах. "Про нас ходять міфи, що ми приносимо додому шампанське і цукерки. Насправді ж після церемонії ми все це віддаємо молодятам. Але все ж буває, що в подяку нам дарують квіти", - поділилася співробітниця палацу Натела Пирцхалава. За півстоліття його стіни пам'ятають чимало курйозів. Одного разу жених так перехвилювався, що втратив свідомість. На щастя, співробітники загсу швидко привели його до тями, і він зміг сказати "так" переляканою нареченій. Але частіше трапляється, що молодята забувають будинку кільця і ​​паспорта - таких молодят у палаці завжди чекають.

Не тільки Мендельсон. Грають джаз і поп-музику.

ЛЮБОВ КРІЗЬ РОКИ. Після обіду організатор урочистостей Ірина Попова зустрічає біля входу до палацу Миколи Івановича і Аллу Петрівну. Подружжя недавно відзначили 50-річчя з дня одруження і принесли показати фото зі свого свята. Ірина згадує, як проводила для пари церемонію золотого весілля: "Микола Іванович прийшов заздалегідь, підготував документи, а Алла Петрівна, як справжня наречена, приїхала в рукавичках і з невеликим букетом. Подружжя обмінялися кільцями, діти розстелили перед ними рушник. Коли вручали свідоцтво, на очах у подружжя проступили сльози ".

На честь "золотого весілля" для подружжя провели другу церемонію.

Церемонії. В "гарячі" дні шлюби реєструють близько 50 пар.

ЗБЕРІГАЮТЬ ПІВМІЛЬЙОНА СВАДЕБ. Трудове життя співробітників палацу - це не тільки церемонії, але і постійна робота з документами. Нам показали приховані від сторонніх очей кабінети, в яких зберігаються архіви відділу РАГС - сотні журналів з відомостями про укладення шлюбів і інформацією про новонароджених. Перший союз в палаці зареєстровано 31 грудня 1962 року народження, про що свідчить відповідний запис. Всього ж, за словами начальника обласного відділу РАГС Лілії Грицай, у них уклали близько півмільйона спілок! Старожили запевняють, що під час церемоній ні разу не звучало "немає", а в журналах реєстрації новонароджених є записи про появу на світ таких відомих харків'ян, як нардепи Олександр Фельдман і Михайло Добкін.

До речі, одружують в харківському палаці не завжди по-справжньому. Частенько його співробітники влаштовують екскурсії для школярів, ну а яке ж знайомство з РАГСом без весілля, хоча б понарошку!

Сховище. З тисячами записів про новонароджених.

НА ВИЇЗДІ - клятву серед КОНВЕРТІ

Співробітники центрального загсу Харкова одружують закоханих не тільки в столітньому палаці, а й влаштовують виїзні церемонії. Причому реєструють законний союз в той же день. Організатор Ірина Попова розповідає: напередодні урочистого моменту вона обов'язково зустрічається з парою, щоб обговорити всі нюанси. "Ми, як представники загсу, проводимо церемонію на нашу стандарту, але все ж прислухаємося до побажань молодих. Якщо пара не проти, то під час церемонії розповідаю, як наречений і наречена познайомилися, коли відбулося їхнє перше побачення. У залі, звичайно, таких моментів немає ", - розповідає про відмінності урочистостей Ірина. Крім того, на виїзній церемонії наречений і наречена можуть вимовити клятви любові, записані на аркушах паперу, після чого заклеїти їх в конверті і зберігати як сімейну реліквію. За спостереженнями Ірини, клятви частіше подобається вимовляти більш молодим парам, а люди старшого віку віддають перевагу визнаватися в любові наодинці. До речі, незважаючи на те, що весілля обростають безліччю нових тенденцій, українці не відмовляються від традицій: навіть на тематичних святах молоді стають на рушник і кланяються батькам, які зустрічають їх з короваєм.

Ірина зізнається, що робота на виїзді більш зворушлива, ніж у палаці. "У залі ми вже звикли працювати, адже там є підтримка. Навіть якщо ти щось забув, всі наші розпорядники знають обряд і можуть підмінити. На виїзних церемоніях переживаємо більше, адже ми є особою палацу і повинні тримати марку", - ділиться Ірина , запевняючи, що хоч пар у них і багато, душу вони вкладають в кожну.

Виїзна церемонія. З розповіддю про перше побачення і традиціями.

ДІТЯМ - КОЖУХ І КНИГА З ПЕРШИМ АВТОГРАФОМ

У харківському палаці одруження не тільки реєструють союзи, але і вітають сім'ї з поповненням, влаштовуючи свято в честь першого дня народження малюка. "У цей день в красивій бузкової кімнаті збираються рідні та близькі дитини, приносять коровай, рушник і іграшки. Ми розстеляємо кожух, на який викладаємо ключі, губну помаду, гроші, котушку з нитками та інші речі. До чого першому дитина потягнеться, то і визначає його життєвий шлях. наприклад, котушка означає довголіття, помада - виросте справжня леді, гроші - буде багатим ", - пояснює фахівець Лілія Євтухова. Для новонароджених і тих, хто відзначав в палаці свій перший рік, ведуть спеціальну книгу, в яку записують ім'я дитини і батьків, дату народження і вклеюють фотографію малюка. Рідні залишають йому побажання, а сама дитина - свій перший автограф. До речі, записи в безцінної книзі ведуть вже 11 років. А однією з харківських сімей обряди тут настільки сподобалися, що вони провели в палаці вже сім дитячих днів народжень. Під час останньої церемонії вже доросла дитина знайшов в пам'ятній книзі себе однорічного.

Визначають майбутнє малюка.

Безцінна книга. Тут вже дорослі діти можуть знайти себе.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

джерело: сьогодні

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com