рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Жирна шкіра

  1. Загальні відомості
  2. Причини жирної шкіри
  3. Характеристика жирної шкіри
  4. Особливості догляду за жирною шкірою

Жирна шкіра - тип шкіри, обумовлений надмірною активністю сальних залоз і характеризується грубою текстурою, нездоровим кольором і блиском. Володарі жирної шкіри стикаються з розширеними порами, комедонами, кістами сальних залоз, висипом вугрів, проявами себореї. Жирна шкіра вимагає підвищеної уваги до наявних проблем, певного режиму харчування, правильного домашнього і професійного догляду (чищення, маски, пілінги, мезотерапія), грамотного підбору косметичних засобів. Для з'ясування причин жирної шкіри необхідні консультації косметолога, дерматолога, ендокринолога.

Загальні відомості

Жирна шкіра - один з різновидів проблемної шкіри , Що характеризується підвищеною сальністю і лискучим зовнішнім виглядом. Залежно від секреторної активності сальних залоз в косметології і дерматології прийнято розрізняти 4 типи шкіри: нормальну, суху , Жирну, комбіновану (Змішану). Слід зауважити, що сам по собі кожен тип шкіри є варіантом норми і не може розглядатися як захворювання. Разом з тим, різні типи шкіри мають свої особливості, переваги і недоліки, а тому вимагають до себе диференційованого підходу. Як правило, тип шкіри змінюється з віком; крім цього постійне використання різних косметичних засобів і макіяжу може створювати помилкове враження про справжні характеристиках шкіри. Жирна шкіра обличчя є одним з найбільш поширених типів і більш інших схильна до появи різноманітних дерматологічних проблем. Саме тому жирна шкіра потребує особливого щоденному гігієнічному і грамотному професійному догляді.

Причини жирної шкіри

Найчастіше жирна шкіра зустрічається в підлітковому і молодому віці і до 25-30 років переходить в інший тип (зазвичай в комбінований). Лише 5-8% людей залишаються володарями жирної шкіри на все життя. Безпосередньою причиною підвищеної жирності шкіри служить посилена робота сальних залоз, яка в свою чергу, може бути обумовлена ​​спадковими особливостями, гормональним дисбалансом, порушеннями роботи шлунково-кишкового тракту, нераціональним харчуванням, неправильним доглядом за шкірою.

Наявність жирної шкіри може бути зумовлене генетично - в цьому випадку з віком тип шкіри не змінюється. У такій ситуації основні зусилля повинні бути спрямовані на забезпечення правильного щоденного догляду і раціональний підбір косметики. Причини ендокринного порядку пов'язані, перш за все, з періодом статевого дозрівання, під час якого підвищується кількість тестостерону, що сприяє збільшенню розмірів сальних залоз і посилення вироблення шкірного сала. Вплив на функцію сальних залоз надають і інші гормони, наприклад, адреналін, рівень якого в крові підвищується у людей, які відчувають стреси. У жінок посилення жирності шкіри може відзначатися при тривалому або безконтрольному прийомі гормональних контрацептивів, полікистозе яєчників , Рідше в період вагітності або менопаузи . Жирна шкіра обличчя в поєднанні із загальною сухістю шкірного покриву характерна для гіпотиреозу .

Серед аліментарних причин, що сприяють появі жирної шкіри, слід виділити зловживання жирної або гострої їжею, а так само борошняними виробами, солодощами, фаст-фудом, газованими напоями, алкоголем. Досить часто люди з жирною шкірою страждають захворюваннями шлунково-кишкового тракту ( холециститом , колітом , Запорами і ін.). Свою негативну роль на стан шкіри надає тривале перебування і робота в забруднених і запилених приміщеннях.

Типовою помилкою власників жирної шкіри служить надмірно активне й агресивне очищення шкіри за допомогою спиртсодержащих косметичних засобів і скрабів . Регулярне знежирення проблемних ділянок шкіри тоніком і лосьйонами призводить лише до поглиблення проблеми: у відповідь на видалення поверхневого ліпідного шару епідерміс реагує посиленням виділення секрету залоз. часте проведення механічного чищення і пілінгу особи викликає мікротравми епідермісу і інтенсивну продукцію шкірного сала. Використання невідповідних кремів і засобів догляду за шкірою також може посилювати проблему підвищеної сальності шкірного покриву.

Характеристика жирної шкіри

Найчастіше жирна шкіра локалізується в області, так званої, Т-зони включає лоб, ніс і підборіддя. Зовні жирна шкіра виглядає лискучою, маслянистої, неохайною, товстої, і грубої, часто має нерівну поверхню, тьмяний колір і сіруватий відтінок. На жирну шкіру погано лягає макіяж; тональні креми і пудри прибирають жирний блиск лише на час. Ділянки проблемної шкіри зустрічаються і на тілі, зазвичай в області грудей і спини; жирна шкіра обличчя і тіла часто поєднується з жирним волоссям .

Недостатнє очищення шкіри від надлишків шкірного жиру призводить до того, що сальний секрет разом з відмерлими лусочками шкіри і пилом закупорює пори і сприяє їх воронкоподібного розширенню. нерідко жирна пориста шкіра нагадує на вигляд апельсинову шкірку. Крім надмірного блиску і розширених пор, жирна шкіра схильна до утворення комедонов (Чорних пробок в отворах сальних залоз) і міліуми (білих вугрів ), Виникнення акне . На ній частіше помітні судинні сіточки (Телеангіектазії). Якщо ж на тлі збільшеної продукції шкірного сала змінюється і його якісний склад, виникає такий патологічний стан, як себорея .

Незважаючи на всі недоліки жирної шкіри, у неї є і певні переваги. Так, вона краще утримує вологу, а, отже, є більш захищеною і менш чутливою до впливу різних несприятливих атмосферних чинників (вітру, сонячних променів, низьких температур). Завдяки цьому даний тип шкіри менш схильний до фотостаріння , Довше зберігає еластичність, а вікові зморшки у власниць жирної шкіри з'являються пізніше, ніж у жінок з іншими типами шкіри.

Якщо на жирній шкірі тривалий час зберігається запалення, слід звернутися до дерматолога для виключення демодекозу . Для з'ясування причин підвищеної жирності шкіри може знадобитися консультація та обстеження дерматолога, гастроентеролога, ендокринолога , гінеколога-ендокринолога .

Особливості догляду за жирною шкірою

Основними завданнями догляду за жирною шкірою є видалення надлишків шкірного сала, відкриття пір, зниження активності сальних залоз. В першу чергу, необхідно мінімізувати або повністю усунути негативний вплив на шкіру (відмовитися від використання спиртсодержащих лосьйонів, жирних кремів, частого скрабування шкіри і т. Д.). Категорично неприпустимо залишати на ніч на шкірі декоративну косметику. Основу раціону володаря жирної шкіри повинні складати нежирні сорти м'яса, риба, овочі, фрукти, висівки, крупи; слід максимально обмежити спеції, копченості, здобу і випічку, солодощі. Їжа повинна бути багата вітамінами, особливо групи B.

Власне догляд за жирною шкірою доцільно розділити на домашній і професійний. Щоденний самостійний догляд за жирною шкірою передбачає процедури очищення, зволоження і живлення. В першу чергу, двічі в день необхідно вмиватися із застосуванням спеціальної пінки, гелю і мусу для жирної шкіри. Як правило, такі засоби мають протизапальну і себорегулирующим дією, але не пересушують шкіру. Під час вмивання не слід користуватися мочалкою або губкою, а також гарячою водою, оскільки ці кошти буде ще більшою мірою стимулювати виділення шкірного сала. Переважно намалювати шкіру за допомогою ватного диска або подушечок пальців, а змивати засіб для вмивання теплою або прохолодною водою. Народна медицина рекомендує для жирної шкіри вмивання і парові ванночки з відварами трав (ромашки, липового цвіту, польового хвоща, м'яти, кропиви) з одночасним прийомом цих настоїв всередину.

Більш ретельне очищення жирної шкіри за допомогою косметичного пілінгу допустимо проводити один - максимум два рази на тиждень. Крім скрабу, для глибокого очищення шкіри можна скористатися пілінгом-гоммаж : Такі маски-плівки ефективно видаляють відмерлі рогові клітини, частинки пилу і надлишками шкірного сала, не травмуючи шкіру. Один раз в тиждень корисно робити глиняні маски , Що володіють адсорбуючим ефектом, або фруктові маски з ефектом стягування пор.

Після вмивання обличчя необхідно промокнути м'яким рушником або серветкою і протерти тоніком для жирної шкіри - такі кошти мають в своєму складі дезінфікуючі, себорегулирующее і стягують пори компоненти. Фінішним акордом щоденного догляду за жирною шкірою служить нанесення крему, призначеного для даного типу шкіри. Зазвичай креми, емульсії або гідрогелю для жирної шкіри мають рідку консистенцію і швидко вбираються, не залишаючи лиснючого блиску.

При виборі декоративної косметики для денного макіяжу необхідно звертати увагу на якість, склад продукції і рекомендації по використанню від виробників. Для жирної шкіри краще вибирати легкі основи, тональні креми та пудри з матуючим ефектом, які усувають зайвий блиск. Слід відмовитися від використання кремових рум'ян і тіней для повік, рідких підводок - в іншому випадку косметика може «поплисти» на обличчі вже через пару годин після нанесення.

Комплексний професійний догляд за жирною шкірою в салоні зазвичай включає етапи:

  • демакіяжу з використанням бактерицидних емульсій
  • очищення і тонізації
  • усунення гиперкератоза , Глибокого очищення (вапоризация, ензимний пілінг , атравматично , ультразвукова , хімічна або інструментальна чистка особи та ін.)
  • нанесення ампульних засобів і сироваток
  • масажу обличчя по лікувального концентрату ( лімфодренажний , масаж по Жаке )
  • накладення косметичної маски (Глиняної, кремообразной , пастообразной з наповнювачем і ін.) з очищує, бактерицидну, протизапальну, кератолітичну, себорегулирующим, імуномодулюючою дією
  • нанесення фінішного крему для жирної шкіри.

Особливе місце в відходах за жирною шкірою займають пілінги ( АНА-пілінг , гліколевий , ТСА-пілінг , Пілінг сухим льодом, ультразвуковий пілінг ), апаратні методи ( дезінкрустація , дарсонвалізація , ультрафонофорез , Хромотерапія). Необхідне зволоження та живлення жирною шкірою може бути отримано при проведенні процедур биоревитализации , мезотерапії (в т.ч. безголкового ). На прийомі косметолог обов'язково дасть пораду по догляду за жирною шкірою в домашніх умовах і порекомендує професійну косметичну / космецевтичної лінію.

Рекомендації по догляду за жирною шкірою тіла аналогічні таким для проблемної шкіри обличчя. Для нормалізації секрету шкірних залоз рекомендуються загальні ванни з морською сіллю , Рослинними екстрактами ( хвойні , трав'яні ), криомассаж , грязьові аплікації . Для профілактики гнійничкових захворювань шкіри ( піодермії ) Важливий вибір нижньої білизни та одягу з натуральних тканин.

Правильний догляд за жирною шкірою допоможе підтримати її хороший стан протягом довгих років. В іншому випадку порушення секреції себума неминуче призведе до ослаблення дихальних і захисних властивостей шкіри, зниження місцевого імунітету.

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com