рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Що можна зробити в домашніх умовах для лікування жирного волосся?

  1. Причини жирності волосся
  2. Правила догляду за жирними волоссям
  3. Рецепти засобів для догляду за жирним волоссям

Єва Соболєва

Миру - мир, а мені - пломбір!

calendar_today 9 квітня 2014

visibility 269 переглядів

Якщо у вас жирне волосся, і ви не знаєте, що з цим робити, бажано відвідати трихолога і пройти курс лікування. У домашніх же умовах підтримувати нормальну роботу сальних залоз допоможуть різні засоби домашнього приготування, усунення причин жирності і дотримання особливих правил.

Жирне волосся доставляють своїм власницям безліч незручностей. Хтось вважає їх хворобою, для кого-то це всього лише косметичний дефект, але позбутися від такої напасті хочеться всім. Професіонали пропонують велику кількість різних варіантів вирішення даної проблеми, але з цим недоліком на практиці буває впоратися дуже важко. Жирне волосся - наслідок неправильної роботи сальних залоз, які розташовуються у верхньому шарі епідермісу голови, у самих коренів. Виробляється ними сало в помірній кількості виконує дуже важливі функції: захищає волосся від пересушування, ламкості, стоншування, запобігає появі лупи, забезпечує локонам здоровий блиск. Якщо підшкірного сала виробляється занадто багато, це призводить до того, що пасма швидко забруднюються, звисають тонкими, неохайними бурульками, покриваються сальним блиском, не вкладаються в зачіску.

Якщо не звертати на це уваги і не забезпечити жирним волоссям достатній догляд, це призведе до їх інтенсивному випаданню і появі лупи, жирної форми себореї. На сьогоднішній день залишається актуальним питання, якого домашнього догляду вимагають сальні , Жирне волосся: що робити, щоб хоч якось поліпшити їх стан і нарешті позбутися від занадто частого миття голови. Перший крок на шляху лікування - з'ясування і усунення причин - тих чинників, які провокують неправильну роботу сальних залоз.

Перший крок на шляху лікування - з'ясування і усунення причин - тих чинників, які провокують неправильну роботу сальних залоз

Причини жирності волосся

З одного боку, причини неправильного функціонування підшкірних залоз, коли вироблення сала перевищує норму, вивчені вздовж і впоперек, їх відома велика кількість, їм присвячено багато трактати. З іншого боку, велика кількість таких провокуючих чинників ускладнює часом пошук потрібного обставини. Найчастіше вони працюють в комплексі. Деякі можна усунути, привівши в порядок свій спосіб життя. Для інших знадобляться певні кошти - косметичні і медикаментозні. Бувають і такі причини жирного волосся, які вимагають консультації трихолога і певного лікування. Тому варто всебічно проаналізувати своє життя і постаратися з'ясувати, чому ж саме ви потрапили в той відсоток жінок, які страждають від жирного типу волосся. Факторів може бути безліч:

  • Неправильне харчування: гостру і мариновану їжу, газовані напої, фаст-фуди, жирні продукти (свинину, вершки, баранину, масло, сметану) в раціоні рекомендується максимально обмежити;
  • Постійний прийом деяких лікарських препаратів: гормональних засобів (в тому числі - контрацептивів), антидепресантів, антибіотиків - рекомендується зробити перерву в такому лікуванні, перевіриться у лікаря, тому що в якихось випадках виходить відновити порушені функції сальних залоз, але буває і так, що це доведеться робити тільки за допомогою відповідної терапії;
  • Спадковий фактор: його усунути буває дуже складно, оптимальний варіант в даному випадку - максимально дбайливий, ретельний, щоденний догляд за таким типом волосся і правильний підбір лінії засобів;
  • Неправильний або недостатній догляд за шкірою голови нерідко стає причиною неправильної роботи сальних залоз, при цьому багато жінок вважають помилково, що це такий тип волосся, і з цим нічого не поробиш: навчившись забезпечувати їм правильний догляд, можна позбутися від жирного блиску і сальності пасом в стислі терміни;
  • Головний убір часто буває неправильно підібраним: взимку волосся можуть жирна через тривале перебування в шапці (хустці) з синтетичних, дратівливих шкіру голови матеріалів: вибирайте тільки натуральні і м'які, а також не забувайте частіше прати свої головні убори: цей момент також сильно впливає на засаленість волосся;
  • Гормональний фон жінок протягом життя не раз зазнає різні зміни, і це теж є частою причиною неправильної роботи сальних залоз, які тісно пов'язані з різного виду гормонами: жирними пасма можуть стати після статевого дозрівання, клімаксу, вагітності - при такому розкладі треба буде звернутися за допомогою до ендокринолога;
  • Стреси, переживання, неврози, перевтоми (як розумові, так і фізичні) теж бувають причинами жирності волосся: сальні залози починають виробляти більше підшкірної секреції, якщо збільшується навантаження на нервову систему - тут рекомендується або самої впоратися зі своїми внутрішніми занепокоєнням, або звернутися за допомогою до психолога (психотерапевта) і пройти курс лікування;
  • Різної тяжкості внутрішні захворювання теж можуть стати провокуючими факторами: найчастіше це буває пов'язано з ендокринною або травної системами: в даному випадку необхідно пройти обстеження і пролікувати основне захворювання.

Проаналізувавши свій спосіб життя, можна легко визначити для себе, які з вище перерахованих чинників мають місце бути у вашому житті і які з них ви зможете усунути самостійно, а з якими доведеться звернутися до фахівців. Якщо лікування в домашніх умовах не вдається, консультація у трихолога обов'язкове. Однак найчастіше буває досить дбайливого догляду за жирним волоссям і дотримання ряду рекомендацій.

Дізнайтеся які основні рекомендації по догляду за жирним волоссям , А також які кошти краще використовувати.

Якщо турбує випадання волосся, подивіться ефективні засоби https://womenstalk.ru/lechenie/volosy/chto-delat-esli-vypadayut-volosy.html

Правила догляду за жирними волоссям

Для початку всім власницям жирного волосся необхідно засвоїти для себе один факт: немає такого чудодійного засобу (ні маски, ні таблетки, ні салонної процедури), яке б за один раз знизило вироблення підшкірного сала і позбавило б вас від цієї напасті швидко і легко.

Пам'ятайте: тільки регулярно вживаються дії можуть комплексно впливати на роботу сальних залоз і поліпшити стан локонів.

Експерти, які займаються саме цією проблемою шкіри голови, дають поради, як звести до мінімуму вироблення підшкірного сала при жирному волоссі.

  1. Шукайте кошти для догляду за своїми жирним волоссям в аптеках, де товар сертифікований, тобто схвалений професіоналами. Незважаючи на гадану дієвість багатьох магазинних засобів, проблема може не йти роками. Аптечні шампуні з дьогтем, наприклад, впливають безпосередньо на підшкірні залози, а не наводять зовнішній лиск, як це роблять звичайні засоби для догляду за волоссям.
  2. Перегляньте ті шампуні, якими ви користуєтеся. У їх складі не повинно бути ліпідних комплексів, протеїнів і силікону: ці речовини категорично протипоказані для догляду за жирним волоссям, так як вони їх обтяжують, роблячи ще більш жирними.
  3. Якщо постав вибір при покупці засобу, що саме придбати - прозору, легку, повітряну або кремоподібну, густу консистенцію, перевагу при жирному волоссі потрібно віддати першій групі.
  4. Не обтяжують свої пасма якимись додатковими засобами: шампуню і маски буде цілком достатньо. Бальзами-ополіскувачі можуть вести підпільну роботу і систематично погіршувати стан жирного волосся - прийміть це до відома.
  5. Про частоту миття голови при жирних пасмах експерти висловлюють різні точки зору. Одні стверджують, що часте миття провокує сальні залози виробляти ще більше підшкірного сала. Інші вважають зворотне. Кого ж слухати? Можливо, вся справа в індивідуальних особливостях шкіри голови кожної людини. Тому потрібно спочатку спробувати мити волосся якомога рідше і простежити за результатом. Найчастіше вже на другий день немиті жирні пасма приймають жахливий вигляд, від якого хочеться скоріше позбутися. Щоденні ранкові споліскування ж дозволяють виглядати доглянуто і красиво. Тим більше, якщо у вашому арсеналі буде лікувальний шампунь.
  6. Чому саме ранкове миття голови корисно для жирного волосся? Тому що саме в нічний час підшкірні залози працюють найактивнішим чином і виробляють велику кількість сала. Його-то і рекомендується змивати вранці, забезпечуючи пасмам доглянутий, гарний вид.
  7. Ось що напевно стимулює залози працювати інтенсивніше, так це високі температури. Тому власницям жирного волосся настійно рекомендується не мити голову дуже гарячою водою (виключно теплою або кімнатної температури), звести до мінімуму користування праскою, плойкою, феном та іншими термоінструментов, а також носити головний убір в жарку погоду, рятуючи голову від ультрафіолету. Лазні та сауни для жирного волосся - справжній стрес, після якого їх стан може критично погіршитися.
  8. Не використовуйте тугими резинками і шпильками, коси повинні бути заплетене вільно.
  9. Часті розчісування і сеанси масажу голови при даному типі волосся не рекомендовані експертами: обидві процедури збільшують кількість вироблюваного сала.

Регулярне дотримання даних правил - частина комплексної терапії для лікування жирного волосся. Вони допоможуть вам позбавитися від цієї напасті і насолоджуватися густим, красивим каскадом блискучих і здорових локонів без всякої сальної плівки. У домашніх умовах нормалізувати роботу сальних залоз і остаточно відновити волосся допоможуть деякі засоби, які можна легко приготувати власними руками.

Рецепти засобів для догляду за жирним волоссям

Щоб поліпшити функціонування сальних залоз, зменшити вироблення ними підшкірної секреції, привести в порядок зовнішній вигляд пасом, в домашніх умовах можна приготувати спеціальні засоби. До їх складу входять лікарські трави і звичайні продукти харчування, які знайдуться на кожній кухні.

  • трав'яні ополіскування

Дві столові ложки будь-лікарської трави заварити 200 мл окропу. Прикрити кришкою, залишити на годину. Процідити розчин і вилити його в літр води, призначеної для ополіскування волосся після чергового миття голови. Прекрасно регулюють вироблення сала такі відомі цілющі трави, як алое, хвощ, білокопитник, розмарин, зелений чай, горобина, корінь лопуха, шишки хмелю, кропива , Кора дуба, звіробій, мати-й-мачуха, липа, м'ята, подорожник, ромашка, шавлія.

  • Маски з косметичної глиною

Настій з лікарських трав, приготовлений за попереднім рецептом, може стати в нагоді для домашньої маски. Двома столовими ложками теплої настою залити дві столові ложки косметичної (краще взяти зелену, підсушуючу) глини, ретельно перемішати. Маска втирається в коріння і розподіляється по всій довжині пасом. Голову перед такою процедурою можна не мити. Під утепленням така маска може діяти від 15 до 45 хвилин. Змивати краще лікувальним шампунем для жирного волосся. Частота - до трьох разів на тиждень.

  • сольовий скраб

Морську сіль протягом 2-3 хвилин ретельно втирати масажними рухами у вологі коріння волосся перед тим, як мити голову. Споліскується відразу, на волосся не наноситься. Морську сіль можна замінити великої харчової.

Тільки велике бажання позбутися від жирності волосся і регулярна робота над цієї проблеми дадуть бажані результати. Без з'ясування основних причин даної напасті все косметичні засоби виявляться марними, тому що не буде відновлена ​​правильна робота залоз. Ідеальною формулою для їх лікування може бути сума двох дуже важливих складових: це професійне лікування і грамотний догляд в домашніх умовах.

Кого ж слухати?
Чому саме ранкове миття голови корисно для жирного волосся?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com