рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Як лікувати запор у домашніх умовах

  1. Причини появи запору
  2. Народні засоби від запору
  3. Вправи при запорах
  4. Народні проносні при запорах
  5. Горобина проти запору
  6. Лляне насіння проти запору
  7. Алое проти запору
  8. Висівки проти запору
  9. Касторка проти запорів
  10. Розсіл огірковий проти запору
  11. Клізми при запорах

Як говориться в одному рекламному ролику, просуває проносний засіб, запор - це не смішно. І то, який вже тут сміх, коли два-три дні, а то й тиждень кишечник практично не діє?

Не до гумору, коли в результаті запору погано пахне з рота, в животі відчувається тяжкість, а голова то паморочиться, то розламується від болю. Та ще й нудота мучить, адже все, що не було викинуте кишечником, потихеньку отруює організм продуктами гниття.

Ось чому так важливо стежити за щоденним спорожненням кишечника і допомагати своєму шлунково-кишкового тракту в разі збоїв в його роботі.

Причини появи запору

Найпоширеніша причина появи запору - неправильне харчування і ледачий спосіб життя. Якщо ви мало рухаєтеся, їсте багату білками і жирами їжу і майже не Найпоширеніша причина появи запору - неправильне харчування і ледачий спосіб життя вживаєте багатих на клітковину продуктів, то ризик виникнення запору зростає багаторазово.

Іноді запор - це симптом непрохідності кишечника, що виникає в результаті захворювань і органічних уражень шлунково-кишкового тракту. Самолікування в таких випадках не тільки не допоможе, але і завдасть непоправної шкоди. Лікування цих захворювань знаходиться виключно в компетенції медиків-фахівців.

Якщо ж запор ніяк не пов'язаний з пухлинами кишечника і іншими небезпечними захворюваннями, впоратися з ним допоможуть прості народні засоби.

Народні засоби від запору

Дуже часто запори бувають наслідком малорухомості. Щоденна «протівозапорная» гімнастика допоможе підтримувати кишечник в робочому стані навіть тоді, коли в силу обставин немає можливості багато ходити пішки або займатися спортом. Крім того, щоб уникнути запорів, слід переглянути свої пристрасті в їжі. Ну а якщо вже запор стався, у вас завжди під рукою є натуральні проносні засоби.

Вправи при запорах

  1. Підніміть ногу, зігнувши в коліні. Обійміть коліно руками і притягну його до пупка. Виконуйте вправи, чергуючи підйоми правої і лівої ноги.
  2. Швидкий крок на місці з високим підйомом стегна - згадайте, як «марширували» в дитинстві.
  3. Звичайні глибокі присідання також добре стимулюють кишечник.
  4. Лежачи на спині, підтягуйте зігнуті в колінах ноги до живота, допомагаючи собі руками. Можна підтягувати по черзі то праву, то ліву ногу - вправа нагадує те, що описано в п.1
  5. Стоячи рачки, надувайте живіт, потім втягуйте його.

Харчування при запорах

При хронічних запорах рекомендується частіше вживати чорний грубий хліб, сирі овочі і фрукти, буряк у всіх видах, квашену капусту, кисломолочні продукти. При хронічних запорах рекомендується частіше вживати чорний грубий хліб, сирі овочі і фрукти, буряк у всіх видах, квашену капусту, кисломолочні продукти

Знизити ймовірність появи запорів допоможе зменшення кількості штучно очищеної їжі - рафінованої олії та цукру, шліфованого рису і т.д.

Занадто жирна і важка їжа, тверді сири, копчене м'ясо також провокують запори.

Харчуватися протягом дня краще часто, але потроху. Такий підхід не тільки позбавить вас від закрепів, але і допоможе підтримувати комфортний вага.

Доброю профілактикою від запору стане щовечірній обов'язковий склянку кефіру на сон грядущий, а з ранку до сніданку - чашка холодної води.

Народні проносні при запорах

В аптеках пропонується багато проносних засобів, якими можна «врятуватися» при запорах. Але перелік народних рецептів воістину невичерпний. Тому поділимося лише випробуваними, надійними способами.

Горобина проти запору

Горобину (ягоди) засипати цукром і поставити в тепле місце, щоб дала сік. Слідкуйте, щоб сироп не заграє! Вчасно процідіть, гарненько відіжміть плоди через марлю. У Горобиновий сироп додайте горілку або спирт - чверть склянки на о, 5 літра. Засіб приймати вранці відразу після підйому, запиваючи водою.

Лляне насіння проти запору

Неперевершений «майстер» по «розкриття» запорів - льон. Добру жменю лляного насіння засипте в керамічний літровий горщик і залийте окропом до плічок посудини. Заліпіть горщик простим тестом і поставте в добре розігріту духовку. Через пару хвилин духовку вимкніть, і нехай льон париться там до ранку в поступово захололому горщику. Зілля приймайте перед сном по півсклянки, що не проціджуючи.

Алое проти запору

Непогане профілактичний засіб при запорах - столітник (алое). Витримати зрізані гілки алое в холодильнику днів п'ять, потім «добути» з них сік шляхом пресування. Додати на кожну склянку соку ложку меду і половину ложки нерафінованої олії, розмішати. Вживати по одній чайній ложці вранці, запиваючи холодною кип'яченою водою.

Висівки проти запору

Увечері перед сном в стакан кефіру насипайте пару столових ложок пшеничних висівок і випивайте. Ефект посилиться, якщо ви будете додавати по ложці висівок в перші страви, в каші, в киселі протягом дня - насипайте прямо в тарілку з їжею або в кухоль з питвом. Хронічні закрепи як рукою зніме.

Касторка проти запорів

Як відомо, касторове масло - неабияке проносне. Якщо раптом стався зовсім вже міцний запор, то на основі цього масла можна приготувати таке рятівний засіб: ложку касторки змішати з ложкою меду, додати яєчний жовток і розтерти. Суміш розчинити в третині склянки води і приймати по одному ковтку кожні півгодини. Подіє з третього ковтка приблизно.

Розсіл огірковий проти запору

Півсклянки огіркового розсолу (НЕ маринаду!) Присмачити медом, випити залпом. Добре, якщо санвузол десь поблизу - засіб подіє швидко.

Клізми при запорах

Клізмами при запорах зловживати не варто, оскільки якщо кишечник і без того «ледачий», то примусове очищення його зовсім «розбестить». Однак час від часу цю процедуру застосовувати можна.

Для клізми найкраще використовувати трав'яні відвари ромашки, м'яти перцевої, крушини, подорожника. Рідина для клізми не повинна бути дуже холодною.

Замість трав'яних відварів можна використовувати злегка підігріту оливкову олію, але в меншій кількості.

Рухливий спосіб життя, правильне харчування і любов до кефіру і багатої на клітковину їжі допоможуть вам уникнути запорів в будь-якому віці.

І то, який вже тут сміх, коли два-три дні, а то й тиждень кишечник практично не діє?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com