рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Як боротися з міллю

  1. Трохи про сам шкідника
  2. Оголошуємо молі війну
  3. платтяна
  4. Кухонна
  5. Хімічні засоби боротьби
  6. Народні засоби
  7. Запобігаємо появі молі
  8. Як позбутися від молі: Відео

Помітивши метелика молі в своїй квартирі, навіть не застосовуйте силу, щоб її зловити Помітивши метелика молі в своїй квартирі, навіть не застосовуйте силу, щоб її зловити. Вона нешкідлива і є лише показником того, що десь з'явився більш серйозний ворог - її личинки. Ось саме на них і потрібно направити всю свою увагу. Методів, існує безліч, але спочатку потрібно з'ясувати, який різновид цих комах облюбувала ваше житло.

Трохи про сам шкідника

Ворога, як відомо, потрібно знати в обличчя. Моль являє собою невеликого метелика. Її личинки відносяться до так званим кератофагов - організмам, які харчуються роговими речовинами (кератинами). Саме тому в якості джерела живлення ці паразити вибирають наш одяг, килими, продукти, книги.

Всі ці предмети містять в своєму складі кератин, який добре перетравлюється міллю і необхідний їй для життєдіяльності. У своєму розвитку комаха проходить кілька життєвих етапів:

  • кладка яєць;
  • поява гусениць;
  • освіту лялечок;
  • розвиток метеликів.

Саме тому на своїй останній стадії розвитку - у вигляді метеликів - вони завдають найменшої шкоди. Оголошувати війну молі потрібно вже на першому і другому етапі її дозрівання.

Оголошуємо молі війну

Всього вчені налічують близько 40 різновидів цих неприємних комах. Спосіб, як позбутися від молі, вибирати потрібно, виходячи з, з якими вам довелося зіткнутися в своєму будинку.

платтяна

Представники даного виду всеїдні. Вони харчуються шовком, вовною, килимами, хутром, оббивкою меблів. Шубна міль не гребує фетром, повстю, хутром, шерстю, пір'ям, пухом. Вона навіть не стільки виїдає вподобане їй виріб, скільки вигризає біля основи дрібні ворсинки.

Таким чином, виявити присутність шкідників можна по обсипалися частинки хутра або вовни під самим виробом в шафі. Представники, що мешкають в меблів, більш небезпечні через швидкість свого розмноження.

Вони вибирають в якості місця проживання оббивку диванів, виворітну сторону стільців, книжкові полиці, не гребують навіть з синтетичними поверхнями. Щоб позбутися від цього різновиду молі, необхідно:

  • витрусити одяг і знищити все що випали з неї личинки;
  • прогріти одяг в спекотні дні на сонці;
  • випрати все по можливості при температурі не менше 45 градусів;
  • обробити всі предмети інтер'єру та одяг аерозольними інсектицидами.

    обробити всі предмети інтер'єру та одяг аерозольними інсектицидами

Не забувайте, що одяг потрібно складати на зиму тільки в чистому вигляді. Моль дуже любить забруднені місця, особливо якщо туди не потрапляє сонячне світло. Тому потрібно регулярно проводити провітрювання всіх шаф і приміщень, навіть в зимовий час повітря не повинен застоюватися в місцях, де зберігається багато речей.

Кухонна

Боротьба з міллю, яка атакувала вашу кухню, заняття, мабуть, не з легких. Моль, що мешкає в самій головній кімнаті вашого будинку, має сріблястий відтінок і в якості середовища проживання воліє зернові крупи, хоча нерідко може влаштуватися в сухофруктах, травах, горіхах і насінні.

Боротьба з цією групою комах ускладнюється тим, що доводиться мати справу з продуктами харчування, які після обробки хімікатами стають просто непридатними для використання в їжу. Саме з цієї причини протистояння такому ворогові є найбільш затяжним і вимагає повного знищення уражених продуктів. Процес боротьби виглядає так:

  1. Проінспектуйте всі запаси круп. Якщо виявите в них злиплі грудочки, павутину і сірий наліт, значить, тут моль вже була. Для повного знищення ворога прогрійте крупу на високій температурі або заморозьте її. Але використовувати її в їжу все ж не рекомендується. Позбавтеся від цих запасів.
  2. Всю меблі в кухні потрібно вимити мильним розчином, потім протерти оцтом і ретельно провітрити. Зверніть увагу в подальшому на обсяг закуповуваних круп і їх якість. Не давайте зерновим залежуватися в ваших шафах.

    Не давайте зерновим залежуватися в ваших шафах

Якщо проведені вами процедури виявилися безрезультатними, в кухні потрібно позбутися від усіх продуктів, продезінфікувати всі меблі і тільки потім знову закуповувати нові запаси.

Хімічні засоби боротьби

Вибір способу і засобів, як позбутися від личинок молі, залежить від багатьох чинників. Назвати найдієвіший дуже складно, оскільки все залежить від виду паразита, ступенязараженості приміщення. Всі хімічні препарати можна представити у вигляді двох груп:

  • фумігаційні;
  • контактні.

До першої можна віднести всі засоби, представлені у вигляді таблеток, блоків, аерозолів. Вони ідеально підходять для зберігання речей в закритих шафах. Потрібно просто в кожен ящик і в кожну секцію покласти пару таблеток, вміст яких почне випаровуватися і діяти на комах.

Контактні засоби більше підійдуть для тих представників молі, які люблять ховатися в темних, важкодоступних місцях - в куточках диванів, в меблів, книгах.

Наносяться такі препарати на всі поверхні в квартирі, яку після цього потрібно добре провітрити. Мінусом таких хімікатів є їх короткий термін дії, якого вистачає всього на кілька місяців, після чого процедуру потрібно повторювати.

Народні засоби

Якщо шукаєте спосіб, як позбутися від молі за допомогою народних рецептів, тоді вам допоможуть наступні рекомендації:

  1. У кишені одягу, яку ви ховаєте на зиму в шафу, розкладіть висушені кірки апельсинів, листя тютюну або горіхів.
  2. Восени зберіть каштани і прямо в шкаралупі покладіть їх у шафи на всю зиму.
  3. Заведіть будинку горщики з геранню.
  4. Між одягом можна розкласти і звичайні шматки туалетного мила.
  5. Крупи краще зберігати в скляних банках, щільно закритих кришкою. Попередньо покладіть в кожну з них зубчик часнику - моль боїться його запаху.
  6. Використовуйте сушені гілки лаванди або ефірну олію цієї трави.
  7. Кофти, джемпери інші теплі речі, перед тим як скласти на полиці шафи, замотайте в полотняну тканину, яку попередньо потрібно вимочити в мильному розчині і висушити.

    Кофти, джемпери інші теплі речі, перед тим як скласти на полиці шафи, замотайте в полотняну тканину, яку попередньо потрібно вимочити в мильному розчині і висушити

Пам'ятайте, що всі засушені трави та інші натуральні засоби періодично потрібно замінювати, так як вони втрачають свої властивості. Найактивніший період розмноження молі - це теплу пору року, тому якщо у вас є можливість зберігати речі влітку в сухому, але прохолодному місці, скористайтеся нею.

Запобігаємо появі молі

Знищити моль складно, легше запобігти її появу. Перш за все зробіть звичкою огляд всіх кутів і затишних місць на предмет наявності різних комах. Робити це потрібно не рідше двох разів на рік. Не проходьте повз тих шаф, в які дуже рідко хтось взагалі заглядає.

Моль катастрофічно боїться сонячного світла, високої температури і свіжого повітря.

Тому перед тим, як відправити речі на зимівлю, виперіть їх, висушіть і пропрасуйте. Якщо у вас є запаси ковдр і подушок, якими підлягає ніхто не користується, не лінуйтеся провітрити їх один раз влітку в дуже жаркий день і один раз взимку в лютий холод. Раз в сезон оглядайте всі речі і не забувайте постачати ті, які довго висять в шафі, спеціальними таблетками або іншими засобами, що відлякують міль.

Як позбутися від молі: Відео

стати автором

стати експертом

Поділіться матеріалом в соц мережах:

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com