рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Як боротися з хронічною втомою: пошук ресурсів і техніка мікрошагов

  1. Як відновити сили в стані хронічної втоми
  2. Як боротися з хронічною втомою, які саме дії повинні допомогти вийти з цього стану?
  3. Що таке мікрошагі?
  4. Щоб зрозуміти, як боротися з хронічною втомою, давайте розберемо техніку мікрошагов на прикладі з зарядкою
  5. «Як боротися з хронічною втомою: пошук ресурсів і техніка мікрошагов»
  6. «Як боротися з хронічною втомою: пошук ресурсів і техніка мікрошагов»

У попередній статті «   Синдром хронічної втоми   »Ми з вами поговорили про те, що таке хронічна втома, звідки вона береться, в чому її причини У попередній статті « Синдром хронічної втоми »Ми з вами поговорили про те, що таке хронічна втома, звідки вона береться, в чому її причини. Тепер ми будемо вчитися робити конкретні кроки і зрозуміємо, як боротися з хронічною втомою. У цій статті будуть тільки практичні поради і конкретні техніки.

Наш шлях по боротьбі з хронічною втомою ми розділимо на два етапи. На першому етапі ми будемо накопичувати енергію, отримувати ресурс. А на другому етапі - вчитися не витрачати його, а вкладати з користю, використовуючи техніку мікрошагов.

Оскільки в стані хронічної втоми ресурси і можливості людини дуже обмежені, то ми робимо зусилля в двох напрямках: в сторону того, що робити приємно (так ми отримуємо енергію). І в сторону того, що робити корисно - так ми вкладаємо отриману енергію, щоб не витрачати її даремно, а поступово виходити зі стану хронічної втоми.

Як відновити сили в стані хронічної втоми

Коли ми замислюємося, як відновити сили в стані хронічної втоми, то уявляємо собі якісь приємні заняття - адже саме від них ми отримуємо позитивні емоції і енергію Коли ми замислюємося, як відновити сили в стані хронічної втоми, то уявляємо собі якісь приємні заняття - адже саме від них ми отримуємо позитивні емоції і енергію.

Ви можете скласти список всіх занять, які приносять вам задоволення. Список повинен бути максимально довгим. Швидше за все, ви почнете з якихось очевидних речей - наприклад, ви згадайте, що любите їсти суші, пити каву в тиші, читати детективи вашого улюбленого автора, слухати улюблену рок-групу, гуляти в парку ...

Продовжуйте список далі, пишіть навіть найнезначніші речі - подзвонити подрузі, прийняти ванну, подивитися спортивний матч. Дуже важливо все це записати, бо зазвичай в момент крайньої втоми нічого не приходить в голову, а список допоможе вам згадати, звідки можна отримувати енергію.

Коли ми шукаємо способи, як відновити сили, то краще за все прислухатися до себе, свого організму і своїм почуттям. Навіть якщо, наприклад, ванна з ароматичною олією подобається всім навколо і вважається одним з кращих засобів для зняття напруги, це зовсім не означає, що вона допоможе вам.

Дії можуть бути найпростішими - адже на цьому етапі мети у нас дуже короткострокові. І звичайно, хотілося б заздалегідь застерегти від руйнівних занять (алкоголь, азартні ігри і т.д.). Якщо ви напишіть список з 30-40 різних дій, що приносять вам задоволення, то ви значно розширите свій вибір і напевно знайдете багато занять і речей, які дають енергію, не завдаючи вам шкоди.

Не обов'язково робити тільки те, що ви вже знаєте і вмієте. Дуже важливо, щоб у вашому житті підвищувалася кількість того, що вам цікаво. Щирий інтерес, новизна дає людині сильний імпульс до розвитку, змінює усталені уявні стереотипи.

Стан хронічної втоми часто пов'язано з рутиною і одноманітністю, і присутність якихось нових дій, нових людей або нових місць природним чином допомагає вийти із замкнутого кола.

  • Подумайте, яку новизну ви можете привнести в своє життя?
  • Чим ви могли б зайнятися?
  • В яке нове місце ви могли б піти або з'їздити?

Отже, на першому етапі ми намагаємося отримати енергію і підбираємо найпростіші і приємні джерела ресурсу. І далі дуже важливим є наступний етап - отриману енергію не витрачати, а вкладати і примножувати.

Як боротися з хронічною втомою, які саме дії повинні допомогти вийти з цього стану?

Тепер ми готуємо перелік дій, які допоможуть нам в довгостроковій перспективі Тепер ми готуємо перелік дій, які допоможуть нам в довгостроковій перспективі. Як правило, ці дії більш ресурсовитратності. Але саме вони допоможуть відновити фізичні сили і психологічний стан.

В першу чергу це робота з фізичним станом:

  • достатній сон (мінімум 8 годин на день),
  • постійний режим дня (лягати спати і вставати в один і той же час),
  • прогулянки на свіжому повітрі хоча б кілька разів на тиждень,
  • фізичні вправи (біг, ходьба, йога, силові вправи, ігрові види спорту - хто що любить),
  • повноцінне харчування (забезпечення нормального рівня білків-жирів-вуглеводів, а також вітамінів і мінералів).

Здавалося б, це прописні істини - але якщо їх виконувати, вони дійсно працюють. Щоб поступово досягти цих цілей, нам стане в нагоді техніка мікрошагов.

Що таке мікрошагі?

Мікрошагі - це невеликі дії у напрямку до поставленої мети. Критеріїв тут два.

З одного боку, кожен крок (дія) повинен бути настільки невеликим, щоб він здавався вам легким і досяжним. Наприклад, вам легко з завтрашнього дня почати робити годинну зарядку щодня? Скоріш за все ні. А якщо з завтрашнього дня приділяти вправам десять хвилин? Якщо і це здається складним, то зменшуємо крок. Три хвилини - легко? Ось тепер ми визначилися. Величина вашого кроку у напрямку до повноцінної фізичної зарядці - три хвилини.

І другий критерій. Крок повинен бути для вас помітним. Якщо говорити про приклад з зарядкою, то одна вправа в день - це все-таки замало. Тобто крок повинен бути таким, щоб ви ясно могли його відчути, а реалізувавши його - похвалити себе за маленьку перемогу.

Щоб зрозуміти, як боротися з хронічною втомою, давайте розберемо техніку мікрошагов на прикладі з зарядкою

Наприклад, ваша кінцева мета - фізичні вправи тривалість 1 годину 3-4 рази в тиждень. Спочатку ви визначаєте, скільки ви можете займатися кожен день. Постарайтеся робити довжину мікрошага зовсім невелику - нехай це буде 5 хвилин. Ви можете робити фізичні вправи 5 хвилин кожен день? Почніть з цього і закріпіть цей результат. Не поспішайте рухатися далі. Нехай це буде 1, 2 тижні. Обов'язково хваліть себе за результат - кожен день для вас - маленька перемога.

Якщо ви відчуваєте, що приступити до вправ зовсім складно, то використовуйте приготований список з дій і речей, що дають вам енергію. Послухали музику, надихнулися, зарядилися маленькою порцією енергії - і тепер беріться за зарядку. Тобто отриманий ресурс ви не витрачаєте даремно, а вкладаєте в потрібні вам дії.

Поступово ви можете додати до вашої зарядці ще 5 хвилин і закріпитися на цьому результаті. Потім - ще 5 хвилин. Поступово ви відчуєте себе більш впевнено.

Звичайно, на цьому шляху бувають і відступу назад. Може бути, вам раптом виявиться не під силу втриматися на потрібному рубежі. Тоді ви можете відійти на 1-2-3 кроку назад. Але не на "нуль", а лише на кілька кроків назад. А потім - знову додавати і рухатися до вашої мети.

Техніка мікрошагов користується успіхом у людей з раціональним складом розуму, які звикли планувати своє життя. Але якщо вам складно дотримуватися плану, ви можете адаптувати цю систему під себе.

В цьому випадку, ваші кроки до мети можу бути не лінійними, а більш хаотичними. Але загальний принцип залишиться тим же - ділити шлях до мети на невеликі відрізки. Підживлюватися енергією, якщо її не вистачає, і вкладати її в ті дії, які допомагають вам рухатися вперед.

Ці техніки, що допомагають зрозуміти, що робити і як боротися з хронічною втомою, допоможуть вам рухатися як самостійно, так і в групі підтримки.

Дуже добре, якщо в скрутну хвилину буде хтось, хто зможе підтримати вас. Нехай це буде близька людина, друг або подруга, хтось, який опинився в схожій ситуації, або психолог або коуч. Хвилини слабкості бувають у всіх, і іноді декількох слів підтримки буває досить. Подумайте, хто міг би бути такою підтримкою для вас.

Сподіваюся, що наведена техніка допоможе вам.

Якщо ви хочете зрозуміти як боротися з хронічною втомою прямо зараз і вам ближче індивідуальний підхід, то я запрошую вас на особисті консультації, в яких ми визначимо ваші індивідуальні причини хронічної втоми і знайдемо способи як боротися з хронічною втомою, які допоможуть особисто вам.

Якщо ви хочете зрозуміти як боротися з хронічною втомою прямо зараз і вам ближче індивідуальний підхід, то я запрошую вас на особисті консультації, в яких ми визначимо ваші індивідуальні причини хронічної втоми і знайдемо способи як боротися з хронічною втомою, які допоможуть особисто вам

Якщо у Вас виникли питання до психолога за статтею:

«Як боротися з хронічною втомою: пошук ресурсів і техніка мікрошагов»

Ви можете задати їх нашому психологу в скайпі онлайн:

Якщо Ви з якихось причин не змогли задати питання психолога онлайн, то залиште своє повідомлення тут (Як тільки на лінії з'явиться перший вільний психолог-консультант - з Вами відразу ж зв'яжуться за вказаною e-mail), або зайдіть на психологічний форум .

«Як боротися з хронічною втомою: пошук ресурсів і техніка мікрошагов»

https://PsyHelp24.org/borotsya-s-hronicheskoj-ustalostyu/

Що таке мікрошагі?
Подумайте, яку новизну ви можете привнести в своє життя?
Чим ви могли б зайнятися?
В яке нове місце ви могли б піти або з'їздити?
Як боротися з хронічною втомою, які саме дії повинні допомогти вийти з цього стану?
Що таке мікрошагі?
Наприклад, вам легко з завтрашнього дня почати робити годинну зарядку щодня?
А якщо з завтрашнього дня приділяти вправам десять хвилин?
Три хвилини - легко?
Ви можете робити фізичні вправи 5 хвилин кожен день?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com