рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Як боротися з блохами в квартирі

  1. Переваги і недоліки
  2. температурний вплив
  3. Сода і сіль
  4. Порошок борної кислоти
  5. Дігтярне і дитяче мило
  6. оцтовий розчин
  7. рослини
  8. хвоя
  9. Ефірне масло
  10. Часниково-дріжджова суміш
  11. цитрусові
  12. гас
  13. Відгуки

Складно відчувати себе господарем, коли житло атакували блохи . Особливо часто з такою проблемою стикаються власники квартир, розташованих на першому поверсі. Жити в таких умовах не тільки неприємно, але й небезпечно . Адже стрибають паразити є переносниками різних інфекційних захворювань . Ситуація ускладнюється, якщо жертвами кровососів стають діти, які сильніше страждають від блошиних укусів . Тому кожен піклується про здоров'я своїх близьких і домашніх вихованців людина прагне підібрати ефективний засіб для знищення шкідливих комах. До того ж способи боротьби з блохами можуть бути різними. Деякі для цієї мети використовують хімічні препарати. Однак можна скористатися і більш безпечним методом. Блохи в квартирі і будинку не будуть докучати, якщо застосувати народні засоби.

Переваги і недоліки

Боротися з незручностями, причиною яких були блохи, людина навчилася ще з давніх часів, використовуючи для цього народні рецепти . Багато людей віддають перевагу такому методу боротьби з кровожерами і сьогодні. Пояснюється такий вибір масу переваг:

  • безпека - головне достоїнство народних засобів, вони є гарантом повної безпеки по відношенню до здоров'я людини і домашніх тварин;
  • доступність - використовувані засоби для боротьби з блохами зазвичай присутні на кухні кожної господині, в разі ж їх придбання не потрібно великих матеріальних витрат;
  • при використанні народних засобів проводиться боротьба з блохами в квартирі самостійно без залучення спеціальних служб;
  • відсутня необхідність залишати житло під час обробки, як зазвичай це потрібно при використанні хімічних препаратів;
  • зважаючи на нечастого застосування народних засобів паразити не встигають до них адаптуватися.

Однак в порівнянні з хімічними препаратами народні засоби менш ефективні, що можна віднести до їх недоліків.

На замітку!

Переймаючись питанням, як боротися з блохами в квартирі народними засобами, слід знати, що за методом впливу вони бувають знищує і відлякує характеру.

температурний вплив

Складно відчувати себе господарем, коли житло атакували   блохи

Температурний вплив на паразитів

Люди давно вже помітили, що боротися з кімнатними блохами можна за допомогою високої температури, тому для знищення паразитів часто використовують парогенератор, а для обробки речей - праска.

Згубні для кровопивців температури і нижче нуля. Щоб комахи покинули квартиру, досить взимку протягом декількох годин тримати навстіж відчинені вікна. Зникнуть не тільки дорослі особини, що знаходяться в яйцях майбутні личинки загинуть від переохолодження.

Сода і сіль

Харчова сода і кухонна сіль є в кухонному арсеналі кожної господині. Боротьба з блохами в будинку або квартирі буде не тривалою, якщо застосувати суміш з цих інгредієнтів, узятих в рівних кількостях. Таким складом обробляють місця появи стрибаючих паразитів. При зіткненні сольові кристали роз'їдають покриви шкідника, наслідком чого стає його неминуча загибель. Після закінчення 10-12 годин можна проводити прибирання в квартирі, застосовуючи пилосос.

Концентрований розчин солі також використовують і для обробки домашніх вихованців. Його готують в співвідношенні 1:10. Розчин є готовим у міру розчинення сольових кристалів. Тварина занурюють в концентровану рідину до рівня шиї протягом 3-4 хвилин. Після закінчення даного часу улюбленця мити теплою проточною водою.

Важливо!

Сольові ванни не можна застосовувати тваринам, на тілі яких є пошкодження шкірного покриву.

Порошок борної кислоти

Народні методи боротьби з комахами


Позбутися від бліх в квартирі допоможе і борна кислота. Щоб знищити паразитів, необхідно розсипати порошок на килим або інші поверхні, де були помічені комахи. Контакт з даною речовиною смертельний для шкідників, для людини ж і домашніх тварин він не становить загрози.

Дігтярне і дитяче мило

Боротьба з блохами в будинку буде не менш ефективним, якщо скористатися Дегтярний або дитячим милом. Дегтярний склад здатний впливати і на дорослих паразитів, і на личинки, і навіть на яйця.

  1. Щоб очистити шерсть тварини від кровопивців, досить просто намилити її Дегтярний милом , Не допускаючи попадання пінного складу в очі, рот і вуха вихованця.
  2. Промивають шерстяний покрив проточною водою після закінчення 10 хвилин.
  3. Після висихання вихованця розчісують для видалення мертвих особин і личинок.

Дитяче мило - не менш ефективний засіб від бліх в домашніх умовах. Для досягнення максимального ефекту його натирають на крупній тертці, після чого з'єднують з такою ж кількістю гарячої води до утворення однорідної маси. Потім в кашку додають перемелені цибулину і використовують отриманий склад для обробки заражених блохами поверхонь.

оцтовий розчин

Багато господинь задаються питанням, чи бояться блохи оцту. Адже концентрований склад є одним з традиційних народних засобів, часто застосовуються в боротьбі з різними шкідниками. Не є винятком і блохи.

Щоб позбутися від блошиного популяції, необхідно провести обробку всіх поверхонь оцтовим розчином. Особливу увагу приділяють важкодоступних місцях.

На замітку!

Не менш дурманними властивостями володіє уксусно-камфорна суміш. Нею обприскують килими, підлоги, меблі і плінтуса.

рослини

Трави від бліх


На цьому народні засоби проти бліх НЕ закачуються. Відлякують властивостями володіють такі трави як полин , Пижмо, а також листя евкаліпта, розмарину і лепехи. З них готують настій: 2 столові ложки будь-якої трави заливають склянкою окропу і залишають настоюватися протягом 10 годин. Отриманий настій фільтрують і використовують для обприскування побутових поверхонь, одягу, килимів.

Перська ромашка (піретрум) - не менше відомий засіб від бліх в квартирі. Завдяки наявності інсектицидних властивостей рослина ефективно проти різних шкідників, що мешкають в житло людини, в тому числі і бліх. При тому на здоров'я людини і домашніх тварин пиретрум не робить негативного впливу.

щоб позбутися від бліх у квартирі , Необхідно приготувати відвар з висушених суцвіть ромашки (на 1 л води 5-7 ст. Л. Засобу). Відвар повинен настоятися протягом декількох годин, після чого його проціджують і використовують для обробки квартири.

Цікаво!

Можна також суцвіття ромашки використовувати і в свіжому вигляді. Досить розкласти її в різних кутках кімнати, щоб паразити неодмінно покинули її. У міру зниження ароматних властивостей суху ромашку замінюють свіжими пучками.

хвоя

Допоможе від бліх в квартирі хвоя. паразити бояться її запаху. Якщо ж причиною зараження квартири став домашній вихованець, то убезпечити його від кровососів допоможуть звичайні соснові тирсу, якими наповнюють підстилку тварини. Використовувати тирсу можна і в профілактичних цілях. І особливо вони не замінні в передвесняний період, коли шкідники починають активну діяльність.

Ефірне масло

Ефірне масло - ще одне домашнє засіб від бліх, яке є практично в кожній квартирі. Кровопивці бояться аромату евкаліптової, гвоздичної, м'ятного, анісової масел. Чи не переносять вони також запаху чайного дерева і лаванди. Паразити не будуть атакувати, якщо провести аромаобработку всіх поверхонь.

Важливо!

Не рекомендується застосовувати даний метод людям, що страждають на алергію, так як ефірний аромат може спровокувати сильну реакцію організму.

Часниково-дріжджова суміш

Засоби що відлякують бліх


Позбавити приміщення від домашніх бліх здатний і запах часнику. Досить очистити його зубчики і розкласти в різних місцях квартири. Щоб витає аромат не пропадав, часникові пластинки періодично замінюють свіжими.

Хороший ефект дає часниково-дріжджова суміш: часник подрібнюють до кашоподібної маси, яку з'єднують з пивними дріжджами. Отриманим складом слід обробити місця появи стрибаючих кровососів. Після закінчення доби можна робити прибирання квартири.

цитрусові

Відлякує ефектом володіє і цитрусовий аромат, який так приємний людині. Потрібно розкласти кірки мандарина, апельсина або грейпфрута, щоб комахи покинули приміщення.

Хороший ефект також дає лимон. Для приготування чудодійного препарату необхідно проварити в 1 л рідини один розрізаний на кілька частин лимон, потім суміш настоюють протягом 7-10 годин, після чого проціджують і використовують для обприскування побутових поверхонь.

гас

Гас при боротьбі з ектопаразитами

Подібними властивостями володіють гас і скипидар. Однак при застосуванні даних коштів слід виявляти особливу обережність: важливо не забувати про наявність різкого специфічного запаху і можливості загоряння. Саме тому небезпечно запалювати сірники або підкурювати сигарети під час проведення обробки приміщення.

Важливо!

Вищеописані заходи боротьби з блохами дадуть належний результат на початковому етапі зараження квартири. Коли ж комах розвелося надто багато, необхідний комплексний підхід з використанням хімічних засобів.

Відгуки

Не думала, що полин здатна творити чудеса. На подив вона виявилася досить ефективним засобом. Розклала свіжі гілочки трави на веранді, де завелися блохи, і вже через пару днів про паразитів ми навіть не згадували.

Березня, Єкатеринбург

Пробувала сольовим розчином обробляти поверхні. Комах стало менше, але повністю позбутися від бліх з будинку так не вдалося. Зате коли проморозити квартиру, комах в ній, як і не було.

Ірина, Мелітополь

Стовідсотково від бліх допомагає гас. Ось тільки від запаху в квартирі довго позбавлятися доводиться. Тому якщо немає можливості десь переночувати, то краще використовувати інше народний засіб.

Людмила, Красноярськ

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com