рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Етнічний стиль. Обговорення на LiveInternet

  1. Поява етнічного стилю
  2. Етнічний стиль в одязі
  3. Одяг і взуття
  4. аксесуари
  5. макіяж
  6. Як створити образ в африканському стилі?

Етнічний стиль (етно-стиль) - стиль одягу, в якому переважають народні мотиви країн світу. Етнічний компонент можуть нести як самі предмети одягу або взуття, характерні для тієї чи іншої країни (наприклад, накидки-пончо, популярні в Мексиці), аксесуари , Так і елементи цього одягу (приміром, візерунки).

Поява етнічного стилю

Сама назва стилю походить від грецького слова «етнос» - «народ». І це не випадково: адже кожен народ, який населяє або коли-небудь населяв нашу Сама назва стилю походить від грецького слова «етнос» - «народ» планету, неодмінно залишав слід і в історії цивілізації. У кожного народу є свої правила і особливості в манері одягатися, прикрашати себе і т.п. тому етно-стиль, без перебільшення, один з найбагатших і різноманітних стилів з усіх існуючих. У нашому розумінні етнічний стиль в одязі з'явився і популяризувався завдяки «дітям квітів» - хіпі , Розквіт культури яких припав на 60-ті роки минулого століття. Представники цієї субкультури для себе вибрали вільні одягу, що не сковують рухів, яскраві і різноманітні.

Хіпі не надавали переваги якогось певного народного стилю. Вони змішували їх все, і у них виходили неймовірно гармонійні, оригінальні і незвичайні комбінації. В їх стилі була присутня Індія з її ошатними сарі і широкими штанами, а також приголомшливими прикрасами в етнічному стилі; типові для індіанців мокасини і вироби з м'якої шкіри; різнокольорові багатошарові спідниці, такі характерні для Марокко та ряду інших країн. Наклали відбиток і всілякі східні філософії, на зразок дзен-буддизму. Звідси і популярність в середовищі хіпі жовто-помаранчевих одягу, що нагадують крішнаїтське.

Етнічний стиль в одязі

Перебіг хіпі, з усією своєю філософією, манерою одягатися, поведінкою його представників, як явище контркульутрное, викликало у суспільства протест.

Однак своєрідна одяг дітей квітів не залишилася непоміченою кутюр'є. Першим на вигляд субкультури звернув увагу Ів Сен-Лоран (Yves Saint Laurent), який надав традиційному одязі хіпі вельми шляхетний вид. Тепер вільні туніки і легкі брюки придбали легкий наліт романтизму, а використання дорогих матеріалів (шовк, шифон) при виготовленні зробило їх об'єктом захоплення багатьох забезпечених людей.

Сен-Лорану сподобалося експериментувати з етнікою настільки, що з його легкої руки на подіум вийшло відразу кілька колекцій подібної тематики. Серед них була і «російська колекція», багата писаними хустками, широкими блузами, яскравими квітами - одним словом, суто російським колоритом.

Крім російської колекції, Ів Сен-Лоран демонстрував колекції індіанську, китайську, і кілька африканських, які стали його улюбленими. У них Сен-Лоран не боявся навіть використовувати дешеві матеріали, на кшталт соломи, льону, скла і дерева.

Наприклад Сен-Лорана пішов і знаменитий японський модельєр Кензо (Kenzo). Його рідна країна багата традиціями, в тому числі і традиціями одягу. Їх-то він і використовував в своїх перших експериментах на тему етно. Знамените японське кімоно стало основою всього стильового сюжету, до якого приєдналися елементи східні, американські і скандинавські. Етнічних колекцій японського модельєра було досить багато, і всі вони вражали своєю різноманітністю. Кензо довів, що етніка прекрасно гармонує з кежуалом, спортивним стилем і т.д.

д

По-справжньому вразив уяву етнічною тематикою провокаційний модельєр Жан-Поль Готьє (Jean-Paul Gaultier).

Перша робота модельєра на етнічну тему відноситься до 1976 року. Надалі Готьє дуже часто використовував етно-мотиви в своїх подальших роботах. Натхнення він нерідко черпав не в абстрактних знаннях про костюмах тієї чи іншої країни, а дивлячись на те, як одягнені представники того чи іншого народу, що гуляють по вулицях міста. Завдяки хасидського рабинам в їх незвичайних одежах з'явилася колекція «Раббі-шик», в якій були присутні всі елементи єврейського наряду, починаючи від жилетів і закінчуючи стосами. Колекція «Тату» стала наслідком натхнення від незвичайних прикрас тіла народами Південно-Східної Азії і Африки. «Монголи», «Африканська сага», «Велика подорож» - в цих колекціях Готьє переважали етнічні елементи.

"Етніка повинна стати якоюсь свіжою кров'ю, яка дасть нове життя всім новим модним напрямками",

- так говорить сам французький модельєр.

Практично у кожного більш-менш знаменитого модельєра є хоча б одна колекція, в якій неодмінно присутній даний стиль.

Одяг і взуття

Одяг в етнічному стилі дуже різна з точки зору квітів, фактур, орнаментів та ін Одяг в етнічному стилі дуже різна з точки зору квітів, фактур, орнаментів та ін. Все залежить виключно від того, з яким саме народом співвідноситься ця одяг. Можна виділити кілька основних напрямків етнічного стилю.

Єгипетський стиль

Простий крій з прямими лініями, геометричність візерунків (окружність, трапеція, трикутник, прямокутник) характеризують його. Плаття в етнічному стилі мають колоноподібні форму, можуть мати драпірування . В кольорах переважає золото (жовтий), білий, бірюзовий. Типова взуття - сандалі.

грецький стиль

Його часто вважають за краще панянки з формами, тому що крій його передбачає звуження під грудьми і «вільний» поділ. Легкі, хвилясті тканини роблять стиль ще Його часто вважають за краще панянки з формами, тому що  крій його передбачає звуження під грудьми і «вільний» поділ більш жіночним. Як і у випадку з єгипетським стилем, найкраща взуття для грецького - сандалі.

Індійський стиль

Характеризується дуже вільним кроєм будь-якого типу одягу, будь то спідниця, сукня, штани або туніка. Яскраві кольори з переважанням помаранчевого, легкі, практично невагомі тканини роблять одяг індійського стилю відмінним літнім варіантом. Багатоярусність і багатошаровість також можна вважати його відмітними рисами. Взуття - або легкі шльопанці, або босоніжки з шкіряними ремінцями, оброблені великими каменями або намистинами.

Японський стиль

Прообраз його - кімоно Прообраз його - кімоно. Стоячі комірці, короткі або, навпаки, широкі рукави, використання шовку, візерунки у вигляді ієрогліфів складають основу стилю. Кольори його або дуже яскраві в своїх поєднаннях, або, навпаки, спокійні, приглушені. Ідеально вписуються в образ сабо і босоніжки на платформі.

східний стиль

Він навіває думки про жарких країнах і загадкових східних жінок. Традиційно одяг в східному стилі виконується в яскравих кольорах і неодмінно прикрашається вигадливими орнаментами у вигляді квітів. Добре, якщо у взутті ці візерунки відтворюються хоча б частково.

Африканський стиль

Одяг в африканському стилі завжди дуже колоритна. Візерунки - її невід'ємна частина, і вони практично завжди виконані виключно в теплих тонах: жовтому, червоному, коричневому. Найбільше ці візерунки схожі на пейзаж африканської савани.

Російський стиль

До нього дуже підходять епітети «молодецький», «хвацький». Хитромудрі візерунки, дуже яскраві кольори, контрастні поєднання (наприклад, червоне на білому) найкраще характеризують цей стиль. Для нього також характерні різні натуральні матерії (бавовна, ситець, льон, хутро), широкий крій.

аксесуари

Аксесуари - чи не найважливіший елемент всього стилю. Іноді до звичайному одязі досить додати той чи інший аксесуар, щоб образ вийшов в етнічному стилі. Так само, як і в одязі, для різних народів характерні зовсім різні аксесуари: браслети з орнаментом, шкіряні пояси, різноманітні кулони, деякі з яких імітують амулети і обереги. Етнічні аксесуари найчастіше виготовляються з натуральних, природних матеріалів: дерева, кістки, міді, срібла і т.п.

макіяж

Зазвичай він підбирається під одяг. Якщо в ній присутні індійські мотиви, то це яскраво підведені очі, губи. Японський стиль передбачає бліду шкіру і довгі стрілки, що імітують монголоїдної розріз очей. Але строгих правил макіяжу в стилі етно все таки немає.

Як створити образ в африканському стилі?

  • Перш за все виберіть відповідний для себе стиль. Уважно вивчіть відмінності між стилями Західної, Східної та Північної Африки і визначте, який з них «ваш». Можливо, вам припаде до душі пов'язка на стегнах, яка поширена на цьому континенті.
  • Виберіть свій матеріал. Бавовна можна назвати найбільш універсальним матеріалом, адже його досить легко знайти в Африці і його колірна палітра неймовірно широка і яскрава. Якщо ж ви збираєтеся створити ексклюзивне вбрання в африканському стилі, наприклад, для свого весілля, то можете замовити дорогі мережива з Голландії. Вони неймовірно цінуються в Західній Африці.
  • Дотримуйтеся традицій. Можливо, справжню шкуру леопарда знайти не вдасться, але ви можете підібрати тканини з відповідним принтом. Просто обмотайте тіло великим шматком даного матеріалу і закрепи його в області талії. Тут не потрібно нічого шити або підшивати.
  • Зшити класичну єгипетську туніку також нескладно. Уявіть, як зроблена звичайна футболка. Єгипетська туніка буде відрізнятися тільки довгою. Вона повинна прикривати коліна.
  • Візьміть двометрової шматок яскравої тканини з «звіриним» принтом і оберніть навколо талії, вийде проста, але в той же час вельми оригінальна спідниця в африканському стилі. В таких речах зручно ходити вдома.
  • Візьміть шматок блакитної тканини і оберніть його кілька разів навколо голови. Так ви отримаєте традиційний африканський головний убір - тюрбан. Безпрограшний варіант зачіски - довгі дрібні «афрокосички» або короткі дреди, також можна укласти волосся дрібними кучерями.
  • І не забудьте прикраси - золоті, мідні браслети, фенечки, аксесуари з бісеру, кістки і дерева, рослинні орнаменти і геометричні візерунки.
  • Африканський стиль має на увазі і прикраси обличчя і тіла - різні абстрактні візерунки контрастним кольором.
  • В якості взуття в стилі етно підійдуть сандалі і босоніжки з шкіряних або плетених ремінців, на плоскій підошві. Вдало виглядатимуть тонкі браслети на щиколотках. http://wiki.wildberries.ru
Серія повідомлень " стилі в моді ":

Частина 1 - бохо, знову бохо
Частина 2 - стиль вінтаж
...
Частина 4 - стиль кантрі
Частина 5 - Стиль «гарсон»
Частина 6 - Етнічний стиль
Частина 7 - кежел-як стиль моди
Частина 8 - стиль New Look
...
Частина 34 - Хелена Бонем Картер і її капелюшки
Частина 35 - Як носити гетри взимку: 11 актуальних ідей
Частина 36 - Трохи Про НАІЛЮБІМЕЙШЕЙ АЙРІС Апфель

Як створити образ в африканському стилі?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com