рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Зворотний бік тату

  1. бронювання шкіри
  2. Для дітей і татуювальників
  3. непідвладні лазеру
  4. Інші тату виглядають як сучасна 3D-друк на футболках
  5. Інші тату виглядають як сучасна 3D-друк на футболках
  6. На виготовлення цих неоплачених годин вартістю 7200 грн. пішло 9 годин часу
  7. Зробивши наколку, людина відчуває гострі відчуття, відчуваючи себе більш крутим і зубасті
  8. Половина відвідувачів студій татуювань - прекрасна. І все частіше вони самі пробують себе в ролі татуировщиков...
  9. Від фріка - до депутата
  10. Довідка «2000»

П'ята частина власників татуювань стикається з різними медичними проблемами, а 5% людей страждають від серйозних побічних ефектів такого оригінального способу самовираження.

Про це з тривогою говорилося на XXIII Всесвітньому конгресі дерматологів, який проходив з 8 по 13 червня в канадському місті Ванкувері. Багато фахівців, що вивчають будову і захворювання шкіри, а також її придатків - волосся і нігтів, стверджували, що для людини татуювання - річ досить неприємна і навіть небезпечна.

Після першої вдалої татуювання людина в 90% випадків з часом покриється малюнками з ніг до голови
Після першої вдалої татуювання людина в 90% випадків з часом покриється малюнками з ніг до голови

бронювання шкіри

За словами медиків, приблизно у третини людей, що зважилися зробити собі татуювання, проявляються алергічні реакції та шкірні проблеми - в тому числі нариви, цисти, виразки і навіть некроз тканин. Нерідко реєструються випадки передачі інфекційних захворювань через брудні голки.

Найчастіше дерматологів доводиться стикатися з алергією на чорнило або входять до їх складу речовини.

- Тільки за чотири роки ми пролікували близько 400 пацієнтів, що страждали від побічних ефектів татуювань, - заявив на Всесвітньому конгресі дерматологів представник однієї з клінік Копенгагена.

За його словами, на алергічні компоненти в чорнилі шкіра може відреагувати не відразу після нанесення татуювання, а через кілька днів. Тому тести на алергічні реакції перед нанесенням малюнка часто виявляються просто непотрібними.

Втім, лікарі-дерматологи прекрасно усвідомлюють, що боротися з татуюваннями в наш час - це те ж саме, що битися з пірсингом (така ж невід'ємна частина молодіжної культури і спосіб самовираження), і намагаються мінімізувати шкідливий, на їхню думку, вплив на здоров'я фарби для татуювання.

Зокрема, фахівці наполегливо рекомендують відмовитися від чорнила червоного кольору, а чорний пігмент (а також зелений) називають найбільш безпечним. Тим більше що темний барвник найлегше очищувати від лазером. До речі, дерматологи стверджують, що в 5% випадків через лазерного видалення обридлої татуювання на тілі залишаються шрами. Позбутися від яких - взагалі нереально.

Ще одна, дуже несподівана, треба зізнатися, інформація від дерматологів: вони говорять, що так як у багатьох фарбах для татуювань містяться частинки металу, проходження рентгену або томографії нерідко супроводжується для оздоблених пацієнтів хворобливими явищами - наприклад, сильним печінням шкіри. Крім того, наявність металу в шкірі погіршує і якість знімків.

Досить цікава і зібрана учасниками конгресу статистика. Так, близько 25% власників татуювань відчувають розчарування відразу після завершення сеансу. Порядку 14% респондентів всерйоз висловлюють жаль з приводу рішення обзавестися татуюванням. При цьому в 75% випадків тату наносять собі люди, надивившись на малюнки на тілах друзів або близьких родичів. Яскрава демонстрація відомої тези про те, який саме приклад більш заразливий.

Для дітей і татуювальників

Зізнатися, я і сам свого часу подумував - а не нанести чи собі на тіло що-небудь оригінальне. І тому після вивчення інформації Всесвітнього конгресу дерматологів відправився в столичну студію «Планета тату». З'ясовувати, чи не так страшний татуйований чорт, як його малюють фахівці зі шкірних захворювань.

Студія зустрічає мене незвичним запахом - трохи пізніше я розумію, що це пахнуть чорнило для татуювання. Невелика кімната нагадує щось середнє між майстерні художника і зуболікарським кабінетом: на столі з сотню, напевно, тюбиків з фарбами найрізноманітніших відтінків, в кріслі напівлежачи влаштувався клієнт - один з майстрів дзижчить тату-машинкою, «набиваючи» йому чергову картину на тілі . В даному конкретному випадку - на правому стегні.

Поруч за ноутбуком відпочиває 29-річний майстер художнього татуювання Денис Бачинський, як і його колега (який в даний час працює з клієнтом), неабияк покритий татуюваннями: це не той випадок, коли швець без чобіт.

Денис закінчив Миколаївський філіал Київського національного університету культури і мистецтв. Спеціальність - художник-реставратор станкового і монументального живопису. Професійно працює татуювальників ось уже 6 років (в інституті це було просто хобі), до цього працював барменом.

Денис Бачинський: у справжнього майстра повинні бути світла голова, художній смак і чисті руки
Денис Бачинський: у справжнього майстра повинні бути світла голова, художній смак і чисті руки

- Наскільки небезпечні для людини татуювання? - питаю Дениса, зачитуючи йому короткий звіт XXIII Всесвітнього конгресу дерматологів.

- Та яка тут небезпека? Саме, що може бути неприємне, - це легкий біль, печіння при нанесенні малюнка.

- Тут ось пишуть про наривах, циститах, виразках і навіть некроз тканин ...

- Побічні ефекти, звичайно, можуть бути. Якщо робили десь в незрозумілому місці і незрозуміло чим. Може бути пошкодження шкіри, якщо майстер недосвідчений. Голка робить певні обороти з певною частотою, глибина - максимум міліметр, це стеля. Через недосвідченість можна наробити ранок тому, що одній ділянці шкіри багато уваги приділив, ми це називаємо «нафарширував».

Але зазвичай, якщо працює досвідчений фахівець, навіть кров не виділяється - так, трохи, з капілярів. Взагалі багато що залежить від ділянки, на який наноситься малюнок, від самого клієнта - як у нього в даний момент із самопочуттям, який тиск і так далі.

Знову ж: треба розуміти, як клієнт доглядає за шкірою під час загоєння, ніж змащує. Якщо якась неперевірена мазь, то, звичайно, є ризик.

- Особисто ви який препарат рекомендуєте?

- «Бепантен», це дитяча мазь. Мами нею дітям попки мажуть, собі - соски під час годування, щоб не тріскалися. Препарат сто відсотків проходить клінічні дослідження, і в цьому відношенні можна бути спокійним.

- Скільки часу йде загоєння?

- У середньому на повне відновлення шкіри йде від місяця до півтора. Найголовніше - максимально дбайливо ставитися до себе протягом першого тижня, дочекатися, коли закриються ранки. Тоді вже буде зрозуміло - чекати якихось неприємних наслідків чи ні.

- Тобто в перший час не варто валятися на піску і купатися в сумнівних водоймах?

- Звичайно! В іншому випадку можна дійсно і нарив отримати, і виразку якусь. Що стосується нашої роботи, якщо татуювання робиться в студії, то у нас все одноразове, чисте, проблем не буває. Працюємо в рукавичках, все, до чого торкаємося, замотуємо в одноразову плівку - робочий стіл, лампу, пляшку з водою, тату-машинку ... Залишається непокритою тільки її носик і голка. Ми регулярно здаємо аналізи. Для себе, а не для когось: хочемо бути здорові.

непідвладні лазеру

- Що ви скажете щодо алергічних реакцій на татуювання?

- Цілком можлива бути алергія на якийсь склад під час загоєння - ранки відкриті і в них може потрапити щось аллергенное. Висип, свербіж, але не більше ... Буває, у кого-то висип потім і не проходить - я чув про таке, але особисто в своїй практиці подібного не зустрічав.

На фарбу для татуювання теж може бути алергія. От щодо того, що найбільш проблемними є червоне чорнило - це дійсно так, дерматологи праві. Ми стикаємося іноді з американськими виробниками, у них червоний пігмент такої ... іноді викликає певні проблеми із загоєнням.

На чорний колір алергії взагалі не буває, принаймні з таким я не стикався. Взагалі алергіки знають, що вони алергіки, і вони нас про це попереджають. Адже не буде ж людина сама ризикувати своїм здоров'ям? Зазвичай якщо люди говорять - мовляв, є певні проблеми, але татуювання все одно хочеться, то ми спочатку робимо пробу - дрібненький малюночок, і просимо підійти, наприклад, через місяць. Якщо все в порядку - можна татуювати. Хоча є ймовірність, що і не спрацює: нанесеш великий малюнок, а алергія себе у всій красі і проявить.

- Але якщо ви спочатку розумієте, що клієнту буде тільки на шкоду, станете відмовляти робити татуювання?

- Звичайно. Нам своя репутація теж дорога.

- Щодо того, що червона фарба найгірше видаляється під час лазерної обробки - це правда?

- Так, вона практично взагалі не видаляється. Найкраще в цьому відношенні чорна фарба, звичайна туш. До речі, зеківська «паленка» теж нічим не видаляється, це навічно.

- У людини з татуюваннями дійсно можуть бути проблеми при проходженні рентгена через те, що в багатьох чорнилі міститься метал?

- Він є тільки в чорній фарбі. Але в таких мізерних пропорціях, що говорити про проблеми при рентгені або томографії просто смішно, - посміхається Денис. - Такого навіть не чув. До речі, я десь читав (якісь німецькі вчені це підтвердили), що якщо шкіра «забита» татуюванням, виконаної чорним кольором, на цій ділянці ніколи не виникне раку шкіри.

  • Інші тату виглядають як сучасна 3D-друк на футболках

    Інші тату виглядають як сучасна 3D-друк на футболках

  • На виготовлення цих неоплачених годин вартістю 7200 грн. пішло 9 годин часу

    На виготовлення цих неоплачених годин вартістю 7200 грн. пішло 9 годин часу

  • Зробивши наколку, людина відчуває гострі відчуття, відчуваючи себе більш крутим і зубасті

    Зробивши наколку, людина відчуває гострі відчуття, відчуваючи себе більш крутим і зубасті

  • Половина відвідувачів студій татуювань - прекрасна. І все частіше вони самі пробують себе в ролі татуировщиков

    Половина відвідувачів студій татуювань - прекрасна. І все частіше вони самі пробують себе в ролі татуировщиков

шкіряні вишиванки

- Які татуювання зараз найпопулярніші, що замовляють найчастіше?

- Дуже складно сказати ... Років 10 тому, коли мистецтво тату в Україні не було ще настільки розвинене, татуювання робили по каталогу. Тобто клієнт приходив, дивився, що є, і замовляв. Прямо як джинси в магазині вибирав. А зараз в інтернеті можна все що завгодно знайти собі до душі, найширший вибір. Знову ж, сучасні технології і фарби дозволяють зробити практично будь-який малюнок.

- Кельтські візерунки, наприклад, як і раніше замовляють?

- Хоч це і вважається класикою, вони вже не в моді. Кілька років тому в тренді був traditional school - якоря там різні та інше. Зараз модно робити графіком - малюнки, схожі на гравюри. І ще на хвилі останніх подій люди все частіше замовляють собі вишиванки, українські етнічні візерунки.

- Скільки коштують сьогодні послуги тату-салонів?

- Все залежить від майстра, студії та часу, який витрачається на роботу. Останнє - основне. Робота оцінюється не за розмірами, не по сірникових коробках або пачках сигарет (тобто не по площі), а за часом.

Більш адекватна виходить оцінка. Ось, припустимо, можна взяти татуювання одного розміру, якщо вважати по квадратурі. 10 на 10 сантиметрів простий малюнок, на нього піде 1,5 години. А можна зробити детальний малюнок, провозитися 2,5 години.

В нашій студії мінімальна ціна 600 грн. - це якщо робота займає менше години. Якщо більше - 800 грн. на годину. Деякі майстри беруть у валютному еквіваленті: і по 200 доларів, і по 500.

- Яка була максимальна вартість татуювання у вашому салоні?

- Важко сказати. Хтось приходить, починає робити собі татуювання, потім пауза, через якийсь час знову приходить ...

- Добре, скільки часу йде на те, щоб зробити таке татуювання, як у вас? (У Дениса на лівій руці від зап'ястя до ліктя так званий рукав - все покрито суцільний різнобарвною картиною.)

- Якщо весь рукав зафарбований, на це в середньому йде від 20 до 30 годин. Але є такі майстри, які і за 10 годин це зроблять. Хоча досвідчений татуювальник може і не поспішати - невигідно.

- Це як у фільмі «Формула кохання»: «За десять Ден одному не впоратися, тут помічник потрібен»?

- Точно, - сміється Денис.

- Скільки коштує фарба для татуювання, і багато її йде, наприклад, на руку?

- Один тюбик коштує 350 грн., А на таку картину, як ви сказали, буде потрібно менше тюбика.

- Фарби імпортні?

- Так, американські і європейські, в нашій країні їх поки не роблять. Треба відзначити, що в Росії власне виробництво вже налагодили.

- Скільки коштують тату-машинки і чийого вони виробництва?

- Бувають європейські, українські, білоруські, російські. Вартість залежить від самого приладу - є по 1000 грн., А є по кілька тисяч доларів. Ми працюємо німецькими машинками, коштують 500 євро.

- Я подивився на сайті вашої студії - лазерне видалення татуювання коштує від 100 грн., А сама татуювання - від 600. Чому така різниця? Видалення - справа теж трудомістка і відповідальна.

- Тому що один сеанс лазерного видалення взагалі нічого не дає, необхідно багато сеансів. Від 10 до 30, і проміжки між ними - місяць.

- Яка ймовірність того, що на місці татуювання залишаться шрами?

- Все залежить від того, як видаляли. Якщо так ввалився лазером, що зробили опіки, то, природно, залишаться шрами. І ще залежить від того, як зробили татуювання. Неякісно - це вже шрам. До речі, якщо видаляти марганцівкою, якоюсь хімією, як це роблять деякі психи, то рубці будуть в будь-якому випадку - хімічний опік адже.

Від фріка - до депутата

- Де можна вивчитися на майстра художнього татуювання?

- Особисто я сам навчався, спілкувався з іншими татуювальник, обмінювався досвідом. Мінімум - ти повинен добре вміти копіювати. Вміти малювати - бажано, тоді у тебе буде перевага перед іншими майстрами. Взагалі зараз при кожній студії працюють власні курси. Якщо раніше це була в основному чоловіча професія, то зараз набирають обертів татуіровщіци.

- Хто є основними клієнтами студій татуювання? Чи можна зробити якийсь зріз - вік, стать, соціальний стан?

- Вже немає. Якщо раніше це були якісь там фріки *, неформали, музиканти, то зараз татуювання роблять все - від 18-річного емо до 60-річного народного депутата. Чоловіки і жінки - практично порівну.

- Конкуренція на ринку татуювань велика? Чи багато в Києві таких ось студій?

- Якщо чесно - навіть не знаю. Взагалі у татуировщиков немає конкуренції один з одним - у кожного майстра свої клієнти. Хтось зробив, сподобалося, розповів знайомому - і поїхало.

- У зв'язку з кризою попит на татуювання сильно впав. Все-таки це не предмет першої необхідності.

- Попит не впав. Багато людей неправильно сприймають кризу. Гроші під час нього нікуди ж не зникають, вони просто переходять з одних рук в інші. Приходили до нас одні клієнти, грошей у них не стало, зате стали приходити інші. Люди, у яких є гроші, які можуть дозволити зробити собі татуювання, будуть завжди.

- Згідно з даними соцопитування дерматологів, 25% клієнтів, які зробили татуювання, відчувають розчарування відразу після сеансу ...

- Якщо зробили погано, то, напевно, так, відчувають. А якщо татуювання зробили краще, ніж клієнт очікував? Взагалі головна проблема в тому, що багато хто не знає, чого вони хочуть. Татуювання - це не просто так, людина повинна, бажано, прийти зі своєю ідеєю або на 100% довіряти майстрові - знати, що татуювання сподобається йому в будь-якому випадку. Тому що носити йому цю татуювання на все життя. І потім ще пару місяців.

- Чи велика ймовірність того, що людина зробить собі одну вдалу татуювання, після чого його, як то кажуть, понесе і з часом він покриється тату з голови до п'ят?

- 90% випадків. На якийсь час ти можеш зупинитися, але потім будеш робити татуювання далі і далі.

- Коли ви робили свою останню на сьогоднішній день татуювання?

- Місяць тому. А нову буду робити через пару тижнів.

Юрій, вокаліст столичної кавер-групи Whistlin 'Dixie, робив другу татуювання у Дениса Бачинського.

Вокаліст Whistlin 'Dixie над ідеєю своєї другої татуювання думав 5 років
Вокаліст Whistlin 'Dixie над ідеєю своєї другої татуювання думав 5 років

- Щоб потім не розчаровуватися, я дуже ретельно вибираю татуювання, розуміючи, що вони означають, - каже музикант. - Над першою, я зробив її в 2001 році, думав два роки, над другою - 5 років. Це ковбой з мікрофоном: мисливець, захисник своєї сім'ї та музикант.

Як каже Юрій, мистецтво татуювання тягнеться з глибини століть, їх завжди робили круті чоловіки. І навряд чи якийсь конгрес дерматологів вплине на людей, які бажають виглядати ще крутіше.

Довідка «2000»

Шановні читачі, PDF-версію статті можна скачати тут ...

Та яка тут небезпека?
Особисто ви який препарат рекомендуєте?
Скільки часу йде загоєння?
Тобто в перший час не варто валятися на піску і купатися в сумнівних водоймах?
Адже не буде ж людина сама ризикувати своїм здоров'ям?
Але якщо ви спочатку розумієте, що клієнту буде тільки на шкоду, станете відмовляти робити татуювання?
Щодо того, що червона фарба найгірше видаляється під час лазерної обробки - це правда?
У людини з татуюваннями дійсно можуть бути проблеми при проходженні рентгена через те, що в багатьох чорнилі міститься метал?
Кельтські візерунки, наприклад, як і раніше замовляють?
Скільки коштують сьогодні послуги тату-салонів?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com