рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Портативний рентген апарат Китай vs Корея

Сьогодні мова піде про пристрій, що точно не буде лежати у вас в клініці без діла

Сьогодні мова піде про пристрій, що точно не буде лежати у вас в клініці без діла. Це пристрій - портативний рентген апарат . Як тільки це пристрій з'явився на перших стоматологічних виставках, воно відразу викликало інтерес у стоматологів всього світу, але до сих пір багато хто ставиться до дентальним рентген апаратів насторожено. Вони викликають питання про якість захисту від радіації, зручність у використанні, якість знімків і вартості.


У даній статті ми хотіли б розібрати переваги і недоліки найбільш популярних моделей портативних рентген апаратів на ринку України. Та й докладно розписати вам, допитливі наші клієнти, відповідь на дуже часто виникає у вас питання: «Чим же все-таки відрізняються між собою ці дентальні рентген апарати?».
Головна відмінність це потужність, здатність швидко і зручно працювати з датчиком радиовизиографа , Часткова або повна портативність (тобто робота від акумулятора або ж від мережі). Справа в тому, що чим менше час експозиції, тим менше розсіяних променів радіації виробляє рентген, і при цьому тим потужніше портативний рентген апарат повинен бути для відтворення якісного рентген знімка. Торкнувшись один з найважливіших факторів при виборі стоматологічного рентген апарату - показник витоку радіації, давайте основательней розберемося в безпеці цих приладів. По-перше, варто відзначити, що у всіх стоматологічних рентген апаратів трубка, на яку подається струм (згодом трансформується в близький до постійного, і заряджає катод з анодом після чого і формується рентгенівське випромінювання) має захисне свинцеве покриття, за винятком невеликого отвори спрямованого на тубус, через яке і виходить пучок рентгенівського променя. Свинцева захист покриває всю площу трубки апарат і оберігає вас і оточуючих від впливу радіації. Але, проблемою без винятку всіх рентгенів є розсіяні промені, які не потрапляють на плівку або датчик.
Звертаємо вашу увагу, що все-таки будь-який рентгенівський апарат будь то портативний рентген апарат або стаціонарний навісний настінний, необхідно надягати захисні свинцеві фартухи для роботи з ним. Немає ще в усьому світі портативних рентген апаратів, які б вважалися повністю безпечними для людини, яка не випромінювали розсіяних радіаційних променів і не вимагали засобів захисту. У порівнянні з настінними, портативні рентген апарати мають меншу потужність, відповідно меншу дозу радіації випромінюють. Ще років 10 тому, коли в нашій країні санітарно-епідеміологічна служба була наділена правами і проводила перевірки, існували обов'язкові вимоги щодо носіння індивідуального дозиметра у медперсоналу, який виробляє рентген знімки, адже рентген випромінювання має накопичувальний ефект. А в наш час Вам, стоматологи, необхідно самостійно стежити за своїм здоров'ям і здоров'ям своїх підопічних. Портативні рентген апарати більш безпечні в порівнянні з настінними, але захистом для тіла пацієнта і персоналу, що виробляє знімки, все ж необхідна і не слід цим нехтувати. Адже на кону здоров'я органів черевної порожнини і щитовидної залози, дуже чутливою до радіації. Особливо чутливий до радіації дитячий організм, тому завжди майте в клініці дитячі рентгенозахисні фартухи з максимальним числом еквівалента свинцю.


Отже, повернемося до критеріїв порівняння дентальних рентген апаратів. Якість знімків це ще один важливий критерій у виборі. На цей показник впливає безліч факторів. Деякі з них це кут розбіжності променів, величина фокального плями. Чим ці показники менше, тим зображення краще.
Порівняння моделей за технічними характеристиками приведено нижче:


Слід зазначити, що рентген апарати BLX-5 і BLX-8 не мають автоматичних налаштувань, все значення експозиції необхідно виставляти вручну. При цьому BLX-5 це модель попереднього покоління рентген апаратів, вона працює від мережі і складається з двох компонентів.

Модель BLX-5 BLX-8

BLE /

X-ray unit

Rayme

Prox Робоче поле 40 см. 40 см. 50 см. 50 см. 50 см. Автоматичні настройки роботи з датчиком визиографа немає ні так так так Струм трубки 0.1 мА 0.1 мА 0.1 мА 0.1 мА 0.2 мА Час експозиції 0.1-9.9

1-9

0.1-2.0 0.1-1.8 0.01-1.6 Напруга трубки 60 KV 60 KV 60 KV 70 KV 70 KV Кут розбіжності променів: 24⁰ 24⁰ 21⁰ 21⁰ 20⁰ Наявність кріплення для штатива немає ні ні так ні Вага 2,2 + 1,7 кг. 2,2 кг. 2,5 кг. 1,75 кг. 2 кг Ємність акумулятора 8000 mAh 6400 mAh 6400 mAh 6400 mAh Модель трубки - - -

DG-073B-DCToshiba

D-081B Toshiba Вартість (06.05.2019) 19300 грн. 33000 грн. 3200грн. 44000 грн. 47000 грн. купити купити купити купити купити

Як бачите, показники, що впливають на точність знімка, практично не відрізняються у порівнюваних моделей, тому за якість зображення знімків хвилюватися не доведеться.
Про доцільність покупки рентген апарату не повинно виникати сумнівів, адже портативний рентген виконує всі ті ж функції, що і стаціонарний рентген апарат, але він завжди під рукою і може використовуватися відразу в декількох кабінетах. При цьому пацієнт залишається в кріслі, і при необхідності можна робити діагностичні знімки з введенням інструменту в кореневий канал не побоюючись що він його проковтне або зрушить. Портативний рентген апарат, в залежності від модифікації також як і стаціонарний може бути сумісний з будь-яким візіографі , Для цього для цього потрібно всього лише вибрати відповідну функцію на апараті. А найголовніше, що сам рентген апарат значно дешевше своїх стаціонарних аналогів!
Надійність наших фотополімерних ламп українського виробництва вже оцінили тисячі стоматологом з усіх регіонів, приєднуйтесь і Ви до них.

Та й докладно розписати вам, допитливі наші клієнти, відповідь на дуже часто виникає у вас питання: «Чим же все-таки відрізняються між собою ці дентальні рентген апарати?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com