рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Методика збільшення зростання апаратом Г. А. Ілізарова.

  1. Історія створення апарату лікарем Г. А. Ілізарова.
  2. Що являє собою сучасний апарат Ілізарова?
  3. Як ставлять апарат Ілізарова?
  4. Як доглядати за апаратом Ілізарова?
  5. Як знімають апарати?
  6. Недоліки методу.
  7. Де можна збільшити зростання за допомогою установки апаратів Ілізарова?
  8. Чи була ця сторінка корисною?

Привіт друзі і подруги! На зв'язку з вами автор сайту Вадим Дмитрієв. Знайшов я все-таки час для того, щоб написати окрему статтю про збільшення зростання і подовження ніг апаратом Ілізарова. Думаю, ця тема дуже актуальна.
Привіт друзі і подруги

Що ви дізнаєтеся з цієї статті.



Історія створення апарату лікарем Г. А. Ілізарова.


C давніх часів в житті людей відбуваються травми, наприклад, ламаються ноги, руки і так далі. Щодо легкі переломи лікарі могли лікувати, але коли людина ламав кістки невдало, вони не знали, що робити. І прив'язували по периметру ліжка, і вганяли дріт в кістку, і обмотували ногу чарівними листами, але нічого не допомагало. В результаті перелом гоївся погано, не кажучи вже про його зовнішній вигляд.


Так було майже до наших днів. Рішення в середині XX століття знайшов Гавриїл Абрамович Ілізаров. Він вперше запропонував свій апарат як засіб для лікування важких переломів. Згодом його винахід дозволив не тільки ефективно лікувати переломи, але і подовжувати кістки, виправляти кривизну ніг, лікувати багато інших складних хвороби.


Згодом його винахід дозволив не тільки ефективно лікувати переломи, але і подовжувати кістки, виправляти кривизну ніг, лікувати багато інших складних хвороби

У Курганському спеціалізованому НДІ, що займається ортопедії і травматології, розповідають про історію винаходу цього апарату так. Спочатку Ілізаров проводив експерименти на зламаних живцях лопати, пронизуючи їх звичайними спицями для в'язання. В результаті поступово був винайдений справжній медичний апарат для лікування переломів. Суть його в наступному. Залізні спиці протикають кістка. Далі ці спиці закріплюються на залізних кільцях, а самі кільця з'єднуються між собою кількома болтами. Таким чином нога фіксувалася і мала можливість краще зростатися.


Що являє собою сучасний апарат Ілізарова?


Уже кілька десятків років ведуться постійні роботи по вдосконаленню апарату. В даний час різновиди цієї конструкції мають з початковим зразком як подібності, так і відмінності. Зараз замість спиць часто застосовуються стрижні з інертних матеріалів - титану або вуглепластика. Жорсткі кільця замінили полукружьями, пластинами і трикутниками. Апарат став набагато легше і миниатюрнее. Його все частіше використовують не тільки для лікування переломів, але і з метою подовження кінцівок. Для цього ініціюють дуже повільне розтягування кістки, яке створює в ній і оточуючих тканинах напруга. В результаті поступово йде формування кісткової мозолі - нової тканини, за рахунок якої кінцівку стає довшим.


Зазвичай перед операцією вимірюються пропорції тіла пацієнта. Це робиться для того, щоб з'ясувати, на скільки можна збільшити кістки без значного порушення співвідношення окремих частин тіла. Подовжують або гомілки, або стегна. Одночасно не можна. Лікар вирішує разом з пацієнтом, що саме подовжувати.


Як ставлять апарат Ілізарова?


Для збільшення довжини ніг спочатку встановлюють апарат на одну ногу, проводять розтин кістки і її поступове розтягування. Спиці вводять в кістку вище і нижче місця розтину за допомогою дрилі, перекрещивая їх під прямим кутом. Кожну пару спиць фіксують і надійно закріплюють в кільці, використовуючи спеціальний ключ. Другу кінцівку оперують приблизно через місяць. Буває, що оперують відразу дві ноги, але рідко.


Буває, що оперують відразу дві ноги, але рідко

Перебуваючи в апаратах, можна ходити вже на другу добу після операції. Кістки повільно розтягують шляхом підкручування гайок на рухомих штангах. Розтягування кісток називається дистракція. Основне розтягнення починають здійснювати приблизно через 7 днів після установки апарату. Кінцівки подовжують не більше, ніж на один міліметр в день. Швидкість залежить від того, наскільки легко пацієнт переносить цю процедуру. В середньому для подовження кістки на 5 см потрібно від 50 до 80 днів. Процес загоєння вважається закінченим тільки після того, як кістковий регенерат придбає властивості нормальної кісткової тканини.


Коли період дистракции закінчиться, настає етап фіксації. На нього зазвичай йде в два рази більше часу. Поступово пацієнти збільшують навантаження на ноги і вже до середини терміну фіксації можуть ходити без милиць. У цей період необхідно виконувати відновну гімнастику для зміцнення м'язів.


Як доглядати за апаратом Ілізарова?


Для отримання більш швидкого результату і попередження неприємних наслідків за встановленими апаратом Ілізарова потрібен особливий догляд. При проведенні перев'язок кожну спицю необхідно обробляти. Робиться це за допомогою 50% -го спиртового розчину або горілки. Серветку, просочену горілкою або розчином спирту, прикладають до кожної спиці. У перші дні після проведення операції серветки змінюють кожні 2-3 доби. Надалі - через 7-10 днів.


В результаті знаходження в апаратах Ілізарова м'які ділянки тканин навколо спиць можуть запалюватися. Якщо це сталося, потрібно негайно вживати заходів, так як запалення може швидко поширитися і викликати серйозне ускладнення. При нагноєнні і опуханні околоспіцевой зони пацієнтові потрібно прикладати до цього місця серветки, змочені в розчині димексиду в дистильованої воді (1: 1). Гній з рани можна швидко вивести за допомогою звичайного сольового розчину. Для його приготування слід розмішати столову ложку кухонної солі в 250 мілілітрах води. Потім розчин потрібно закип'ятити, остудити, після чого накласти змочені в ньому серветки на запалені місця. Додатково до цього лікарем може бути призначений внутрішній прийом антибіотиків.


Як знімають апарати?


Рухаємося далі. Після періоду розтягування і фіксації апарати знімають. Зробити це може не кожен лікар, а тільки той, хто добре знайомий з конструкціями даного виду і має досвід роботи з ними. Анестезії для зняття апаратів зазвичай не застосовується. Пацієнти описують відчуття при цій процедурі, як короткочасний, але іноді виражений дискомфорт. На місцях введення спиць залишаються невеликі ранки, які згодом гояться. Після них, правда, залишаються сліди.


Після них, правда, залишаються сліди

Недоліки методу.


Цей метод, як і інші радикальні способи збільшення зростання, пов'язаний з рядом ускладнень.


  • Серцева недостатність.
  • Запальні реакції в м'яких тканинах, розташованих навколо спиць.
  • Перетяжки та прорізання м'яких тканин.
  • Набряки.
  • Дуже сильні болі.

Лікарі пояснюють, що практичної цінності операція по подовженню ніг і збільшення зростання апаратом Ілізарова не має. Робиться вона виключно з естетичними цілями. Є люди, серед яких представники обох статей, які відчувають настільки сильне бажання стати вище зростанням , Що вони готові йти на незручності, болю і тривале ходіння в апаратах. Для деяких чоловіків дивитися знизу вгору на більшість людей, в тому числі і на жінок, набагато більш болісно.


До речі, чоловіки складніше переносять збільшення довжини ніг за цією методикою, оскільки м'язова маса у них більше і не так еластична. Один з них так описує свої відчуття: «Біль не залишає ні на хвилину. Буває, вона наростає, буває, зменшується, характер болю теж постійно змінюється. Коли я відчуваю сильний біль, то беру картинку із зображенням людей, які вже пройшли через це і збільшили своє зростання, і мені стає легше. Я бачу, до чого прагну і що отримаю ».


Де можна збільшити зростання за допомогою установки апаратів Ілізарова?


Сьогодні за цією методикою працюють медичні центри по всьому світу. У Росії можна виділити два медустанови: Центр Г. А. Ілізарова в Кургані, і Центр ортопедії і косметології в місті Волгограді.


Що стосується цін, то вартість подовження ніг в Росії на 2014 рік становить близько 200-300 тисяч рублів.


В інтернеті є чимало відгуків тих, хто зважився на цю операцію (деякі я публікував на сайті, наприклад, тут і тут ). Є описи повні трагізму і болю на всіх етапах цього процесу. Але є і позитивні відгуки, в яких немає слів про сильних муках і проблемах. Останні в більшості випадків написані дівчатами, у яких, схоже, процес дійсно проходить легше.



Робити операцію чи ні, вирішувати вам. Навряд чи ваші мами, тата зрозуміють і схвалять ваше рішення вставляти в ноги залізяки. Суспільство теж засудить. Якщо все ж зважитеся на цей експеримент, в першу чергу, покладайтеся на себе і лікарів, налаштовуйтесь на позитивний результат. Позитивний настрій і віра в кращий результат завжди означають дуже багато! Успіхів!


З повагою, Вадим Дмитрієв


Чи була ця сторінка корисною?

Так немає

Що являє собою сучасний апарат Ілізарова?
Як ставлять апарат Ілізарова?
Як доглядати за апаратом Ілізарова?
Як знімають апарати?
Де можна збільшити зростання за допомогою установки апаратів Ілізарова?
Чи була ця сторінка корисною?
Що являє собою сучасний апарат Ілізарова?
Як ставлять апарат Ілізарова?
Як доглядати за апаратом Ілізарова?
Як знімають апарати?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com