рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

кисті

  1. ВИБІР КИСТЕЙ
  2. МИЙКА КИСТЕЙ
  3. ЗБЕРІГАННЯ КИСТЕЙ

Кисть - це не більше, ніж простий інструмент, що допомагає художнику виконати задумане. Але як і з кожним інструментом з китицями треба теж вміти поводитися.
Спочатку ознайомимося з пристроєм кисті, що є загальним майже для всіх типів. Кисті художні складаються з трьох основних частин: волосяного пучка, металевої обойми (капсуля) і дерев'яної ручки. Власний пучок, власне робоча частина кисті - це натуральні або синтетичні волосся, зібране в пучок певної форми і розміру. Обойма служить для додання форми, збереження пучка і з'єднання його з ручкою. Обойма виготовляється з металу і інших матеріалів. Суцільнотягнені обойми найбільш зручні в роботі і зовні більш привабливі. Ручку хорошої якості можна зробити лише з твердої деревини листяних порід дерев (бук, береза ​​та ін.). Кисть - це не більше, ніж простий інструмент, що допомагає художнику виконати задуманеКругла:

одна з найбільш універсальних кистей. Призначається для нанесення фарби лінією з незмінною товщиною, або лінією, що варіюється по товщині. Це прекрасна кисть для малюнка, створення фактури, роботи над деталями. За допомогою круглої кисті ви зможете проникнути в самі "недоступні" ділянки картини. одна з найбільш універсальних кистей Плоска: плоскі кисті виготовляються шляхом здавлювання обойми так, щоб утворився пучок плоскої форми. Такими китицями наносять широкі рівні мазки, ними добре працювати на великих ділянках полотна. Завдяки густоті і довжині волосся, кисть утримує багато фарби. Контурна: цей вид кистей близький плоским, обидва види мають схожу формою, однак пучок у цих кистей коротше, що надає кисті велику пружність і покращує контроль над якістю плоских мазків. Крім цього, більш короткий волосся полегшує створення плавного переходу одного кольору в інший і добре виділяє контур. Котячий мова: плоска кисть з купольним або овальним контуром. Її застосування досить різноманітно: їй можна писати як звичайною плоскою кистю і, в той же час, в перпендикулярному положенні до поверхні - як круглої. Це постійний лідер серед кистей, використовуваних для переходу одного кольору в інший. Ретушний: якщо вам необхідно нанести дуже точний мазок, кращою пензля годі й шукати. Вона схожа на підрізали під кут плоску кисть з коротким ворсом. Оскільки кінчик пензля дозволяє швидко і впевнено змінювати обсяг волосся або щетини, несучих фарбу, ця кисть - чудовий інструмент для створення переходу одного кольору в інший в важкодоступних, вузьких, дрібних ділянках картини. Трафаретний: кінчик волосини даної кисті тупий і плоский, а фарба наноситься на поверхню вертикальними ударами. Кисті служать для нанесення рівного шару через трафарет. Крім цього, вони прекрасно підходять для лессировок або вільно покладених шарів фарби. Флейц: кисті призначені для вільної живопису заливаннями. Використовуються, головним чином, з аквареллю і виробляються практично завжди з м'якого білячого волоса. Вони виправдовують свою назву, оскільки можуть утримувати багато фарби. Суха кисть "шор" дає прекрасні результати при роботі поверх вологою фарби - особливо по маслу - для розмивання і пом'якшення контурів. Шрифтовая: використовується з рідкими фарбами і є варіацією круглих кистей з дуже довгим волоссям. Ними наносять тонкі рівні лінії. Видима частина волосся служить резервуаром для фарби. Тому є можливість провести довгу лінію без повторного наповнення кисті. Робота з цими кистями вимагає деякої практики. Як випливає з їх назви, вони прекрасно підходять для нанесення написів. Лінійна: це молодша сестра шрифтових кистей. Вони коротше останніх, але довше круглих, залишають точні лінії, довгі мазки і також годяться для нанесення написів. Віялова: плоскі кисті, мають негустий пучок у формі віяла. З їх допомогою вдається зробити витончену колірну розтяжку. Ви також зможете пом'якшити контраст контурів і фактуру.

Кисті мають загальні конструктивні характеристиками; крім цього, вони мають ряд загальних властивостей щодо форми. Форма пучка і призначення кисті пов'язані безпосередньо.
Плоскі кисті, на відміну від круглих, більш еластичні, дають можливість отримувати більш визначену плоску форму мазка, тому вони зручні для зображення трави, землі, листя, архітектурних деталей і всього того, що вимагає точних обрисів.
По виду волосся кисті поділяються на щетинні, піщанкові, борсукові, ведмежі, колонкові, білячі, вушні (коров'ячі), а так само синтетичні.
Свиняча щетина. Прекрасний вибір серед кращих кистей для масла і акрилу. Кисть зі свинячої щетини також добре підходить для роботи з густою фарбою, як колонковая кисть - для акварелі . Кращі щетинні кисті виготовляються з волосся китайського ангкінгского кабана. Туга, міцна щетина цієї тварини (волосся довжиною до 20 см) піддається обробці - щетина кип'ятиться і отбеливается і тільки білий волосся йде на виготовлення кистей професійної якості. Слідом за пружністю, найважливішою характеристикою свинячого волоса є його розщеплений кінчик - він сприяє гарній наповненості кисті і рівному нанесенню фарби на поверхню основи. Найкращі кисті містять близько 80% розщеплених волосків.
Борсук. Кисть з борсукового волосся м'якше щетинною, вона ідеальна при роботі помірно розведеними фарбами. Їй немає рівних при замісі масла або акрилу. Волос цієї кисті має конічну форму, а "черевце" волоса розташоване ближче до кінчика. Тому кисть дуже пухнаста. Найкращі кисті з борсукового волосся мають кінчик білого кольору і темну смугу в середній частині. Виробники часом імітують їх, забарвлюючи свинячу щетину або кисть з козячого волосу. Однак останні не можуть зрівнятися з пензлем з борсукового волоса по своїх робочих властивостях. Якщо ви не впевнені в автентичності кисті, зверніть увагу на наступне: якщо у волоса немає "черевця" і кінчика, а уздовж його довжини є скорочення і завиті волоски, то це кисть з козячого волосу; якщо є розщеплені волоски, це свиняча щетина.
Синтетичні кисті. Синтетичний волосся на основі складних поліефірів випускається в широкому діапазоні діаметрів і різного ступеня еластичності. Він добре поводиться з маслом і акрилом - як густим, так і розведеним. Одним словом, щетина або синтетична кисть з пружним волосом може ефективно використовуватися при роботі з фарбою прямо з туби. Якщо наносити фарбу прямо з туби або перед цим помірно її розбавити, то підійде волосся середньої жорсткості синтетичної або натуральної (борсук) кистей. Більш розведеної фарбою працюйте м'якої синтетичної пензлем або пензлем з натурального волосся.
Кисті піщанкові виготовляються з обробленого волосся хвоста піщаника. За формою випускаються тільки плоскі з подовженою або укороченою власний частиною. Волос дуже м'який, малоеластічни. Застосовується в основному для роботи темперою, гуашшю та аквареллю, при роботі олійними фарбами, для лессировок, лакових покриттів, для нанесення тонкого живописного шару і т. Д.
Кисті ведмежі виготовляються з обробленого волосся білого ведмедя. За формою випускаються тільки плоскі з подовженим або укороченим волосяним пучком. Ці кисті відрізняються меншою жорсткістю, але більшою еластичністю в порівнянні з щетини, вони мають високу пружністю і м'якістю. Застосовуються для роботи олійними фарбами, а також темперою, гуашшю та аквареллю.
Кисті колонкові виготовляються з обробленого волосся хвоста колонка. За формою бувають круглі і плоскі, з подовженою або укороченою власний частиною. Ці кисті відрізняються винятковою пружністю і еластичністю при задовільній м'якості вони застосовуються у всіх видах живопису і абсолютно незамінні в роботі гуашшю та аквареллю тоді, коли від кисті потрібна велика гнучкість. У олійного живопису, головним чином при виконанні дрібних деталей, в стінопису для проведення довгих контурних ліній застосовуються круглі кисті, для нанесення тонких мальовничих шарів - плоскі. Подвійні колонкові кисті зручні для лесування по сирому.
Кисті білячі виготовляються з обробленого волосся хвоста білки. За формою випускаються тільки круглі. Білячі кисті відрізняються великою м'якістю і еластичністю. Практичні застосування кистей залежить від індивідуальних вимог того чи іншого майстра, від того, в якій техніці він вирішує ті чи інші мальовничі завдання.

ВИБІР КИСТЕЙ

Ймовірно, ви помітили, що відповідну кисть підібрати не так вже й складно. Ось ще кілька порад, які допоможуть зробити правильний вибір. Не купуйте кисті навмання. Спочатку слід ретельно перевірити пучок. На ринок поставляється багато кистей, забезпечених захисними ковпачками. Якщо ковпачки були зняті і потім знову повернуті на місце або замінені, є ймовірність, що пучок кисті пошкоджений. Після цього, спробуйте акварельний пензель у справі. Будь-який серйозний продавець надасть вам трохи води і місце для випробування. Пам'ятайте про основні показники: тонкому кінчику, пружності і контролі над плинністю. Перед тим, як набрати пензлем води, видаліть з пучка захисні елементи, за інструкцією, передбачені виробником. Тепер наповніть кисть водою. Нова кисть в контакті з водою поводиться інакше, ніж була у використанні або пошкоджена. Нехай нова кисть "потримає" воду протягом декількох хвилин перед випробуванням. Наберіться терпіння - можливо, знадобиться наповнити кисть водою кілька разів перед тим, як пучок прийме необхідну форму. Далі, злегка постукайте ручкою по руці. Кінчик пучка хорошою кисті повинен загостритися. Тепер можна спробувати кисть на робочій поверхні. Також при випробуванні згинають кінець волосяного пучка, пучок повинен прийняти знову правильну форму і не стовбурчитися. При виборі круглих кистей № 1, № 2, № 3 для промальовування дрібних деталей - так само кисть змочується і на долоні пробують намалювати знак вісімки. Якщо кінчик еластичний і кисть виготовлена ​​правильно - волосина не стовбурчитися, зібрані в вістря і чітко повторюють контури руху. І зверніть увагу, в міру висихання або витрати води, кисть не змінює форму, гнучкість і еластичність. При відриві від долоні приймає вихідну форму, а не залишається з зігнутим вістрям.
Загальне правило для всіх кистей - переконайтеся, що обойма надійно закріплена на ручці. При виборі щетинних кистей уважно перевірте щетину - чи багато в ній волосків з розщепленим кінчиком? Проведіть синтетичної пензлем по пальцях - відчуйте, яка відносна пружність її волосся? Чи підходить вона для роботи з густою фарбою?
Також треба торкнутися розмір кисті. У художньому салоні ви напевно зіткнетеся з такою проблемою: розміри кистей у різних виробників значно відрізняються. На деяких підприємствах розмір акварельного кисті визначається діаметром отвору обжимний обойми. Це означає, що діаметр обойми кисті №12 становить 12 мм. Даний метод, здавалося б, повинен сприяти встановленню уніфікованого підходу до визначення розмірів кистей усіма виробниками. Однак складність полягає в тому, що в деяких країнах немає відповідності між величинами діаметра латунних і мідних трубок, що використовуються у виробництві обойм. Крім цього, в кожній країні використовуються різні історично сформовані стандарти визначення номера кисті. В кінцевому рахунку, вам доведеться "на око" порівнювати розміри кистей незалежно від зазначеного номера.

МИЙКА КИСТЕЙ

При щоденній роботі, якщо кисті не були вимиті, їх залишають в банку з гасом. Перед роботою кисті повинні бути ретельно витерті ганчіркою. Для миття кистей існують спеціальні кістемойкі, які представляють собою конічний відерце з дірчастим або у вигляді сітки дном. Це конічне відерце вставляють в відерце з налитим гасом. Для відмивання кистей від фарби їх труть про сітчасте дно вставленого відерця. Фарба відмивається від кистей і осідає на дно відерця з гасом. Кисті в гасі можна залишати на кілька днів. Розміри кістемойкі: діаметр 130 мм, висота 190 мм.
Добре кисті відмиваються і в мильній піні, тільки не мийте кисть милом, яке б ви не зважилися використовувати на власному волоссі. При тривалій перерві в роботі, кисті слід ретельно вимити в гасі, потім в мильній піні і начисто промити теплою водою. Після цього кисті потрібно опустити в банку з лляною олією так, щоб їх волосся не торкався дна банки.

ЗБЕРІГАННЯ КИСТЕЙ

Запасні кисті слід зберігати в сухому місці пересипаними нафталіном, обробленими спеціальною рідиною від молі або покритими крохмальним клейстером.

Автор: Журнал «Художня Рада»

Рубрика: образотворче мистецтво, матеріали для живопису і графіки, кисті

полотно мастихін імприматури фарби масляні Виробники олійних фарб Розріджувачі масляних фарб лаки Полотно на підрамнику натяжка полотна Грунт для живопису Полотно для живопису Живопис олією на полотні Реставрація олійного живопису

При виборі щетинних кистей уважно перевірте щетину - чи багато в ній волосків з розщепленим кінчиком?
Проведіть синтетичної пензлем по пальцях - відчуйте, яка відносна пружність її волосся?
Чи підходить вона для роботи з густою фарбою?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com