рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

газета Примор'я "АВ" // Земля-годувальниця // До новорічного столу

ЗЕМЛЯ-КОРМІЛІЦА
Г. ТВЕРДОХЛЄБОВА, М. ТРОЇЦЬКА, Н. БРАШНІНА

За вушко - І НА ЯЛИНКУ
Розігрійте 0,5 склянки меду і три чверті склянки цукрового піску (не кип'ятіть). Введіть в масу одне яйце і ще два яєчних жовтки, добре розітріть, додайте мелені корицю, гвоздику і запашний перець (за смаком), погасіть оцтом чайну ложку соди, розмішайте і влийте суміш в 0,5 кілограма просіяного борошна.

Замісити тісто і поставте на холод на кілька годин. Потім розкачати його в пласт товщиною 1 сантиметр, наріжте формочками різні фігурки, не забувши зробити отвори для стрічок, на яких іграшки-прянички будуть висіти на ялинці.

Випікайте на деку, розклавши пряники подалі один від одного, при температурі 200-250 градусів. Прикрасьте готові вироби глазур'ю (збитий білок, столова ложка цукрового піску і кілька крапель лимонного соку), розтопленим шоколадом, кондитерськими прикрасами.


ВИСИТЬ НА ЯЛИНЦІ Крендель

У дитинстві мені дуже подобалося, коли на ялинці поруч з іграшками ми розвішували на ниточці цукерки, волоські горіхи, загорнуті у фольгу, мандарини.

Ще прикрашали ялинку крендельками і печивом, які ми, діти, пекли самі під керівництвом бабусі.

Ця традиція збереглася, зараз кренделі і зірочки для ялинки печуть під моїм керівництвом внучки.

Зірочки. За смаком вони більше нагадує пряник і досить довго зберігається.

Для приготування потрібно 200 грамів топленого масла (можна маргарину), 200 грамів цукрового піску, 400 грамів борошна, 2 яйця, пакетик ванільного цукру, сіль, цедра лимона, дві столові ложки коньяку.

Топлене масло з цукром, прянощами і яйцями (1,5 штуки) збивайте до піни, додайте просіяне борошно, коньяк і замісіть тісто.

Поставте його на 10 хвилин у холодильник, потім розкачайте в пласт, наріжте формочкой зірки і зробіть в кінці променя зірки дірочку (потім проденете стрічку і розвісити зірки на ялинкових гілках).

Покладіть на деко, трохи змазаний маргарином (маслом). Залишки яйця збийте в піну і змастіть прянички. Випікайте при температурі 190 градусів до золотистого кольору. Можна покрити пряничное печиво різнобарвною глазур'ю, нанести кондитерські прикраси.

Кренделі. З борошна (350 грамів), маргарину (200 грамів), цукрового піску (100 грамів) і одного яєчного жовтка замісити тісто. Розкачайте в тонкі джгути і поверніть крендельками. А можна згорнути вісімками і з'єднати їх хрест-навхрест.

Перед випічкою змастити яєчним білком і посипати кристалічним цукром. Випікати при низькій температурі.

Г. ТВЕРДОХЛЄБОВА.


ОЛІВ'Є ВІДПРАВТЕ У ВІДСТАВКУ

У минулому році, коли відшуміли новорічні свята, моя подруга сказала, що салат олів'є вона більше ніколи в житті є не стане. Тому що в кожному будинку норовлять цим салатом нагодувати, але ж всьому є межа ...

Салат олів'є, звичайно, смачний. Але, мені здається, у кожного повинен бути свій «фірмовий» салат. І якщо у вас такого немає, можу запропонувати свій.

Салат з курки з апельсинами. Відварну курку порізати на шматочки, потовкти волоські горіхи, пропарити і просушити родзинки, дрібно порізати апельсин, ріпчаста цибуля (облити окропом, щоб видалити гіркоту).

Трохи поперчити і заправити майонезом. Прикрасити часточками апельсинів.

Або такий салат, називається він, не знаю чому, «Христина».

У салатник укласти шарами нарізаний довгими смужками білий хліб. На нього - креветки, це по рецепту, але я замінила крабовими паличками, що теж смачно і не так дорого. Наступний шар - відварені печериці. Потім сир, натертий на крупній тертці, і пасеровану цибулю. Можна додати огірок - солоний або свіжий, але краще і той, і інший. Заправити майонезом.

А ще хочу запропонувати рецепт гарячої закуски. Печінка порізати тонкими довгими шматочками, загорніть в сирокопчений бекон і закріпіть дерев'яною зубочисткою. На кінець зубочистки наколи маслину.

Обсмажте вийшла «конструкцію» на розігрітій сковороді з маслом з усіх боків.

М. ТРОЇЦЬКА.


ОДНЕ Тісто для ВСЬОГО

Рецепт його такий: 600 грамів просіяного борошна, 300 грамів м'якого масла, 200 грамів цукрового піску (краще пудри), 1 яйце, цедра одного лимона і трохи соку, 1 чайна ложка розпушувача для тіста (додається в останню чергу) Рецепт його такий: 600 грамів просіяного борошна, 300 грамів м'якого масла, 200 грамів цукрового піску (краще пудри), 1 яйце, цедра одного лимона і трохи соку, 1 чайна ложка розпушувача для тіста (додається в останню чергу). Тісто швидко замісити і приберіть на добу в холодне місце.

З такого тіста можна приготувати незліченну кількість варіантів тістечок. Можна, наприклад, додати ваніль і мелені горіхи, спекти печиво різної форми і облити шоколадом, розтопленим на водяній бані з додаванням невеликої кількості вершкового масла. Можна з цього ж тіста спекти рогалики - зігнути у вигляді підкови і гарячими обваляти в цукровій пудрі.

Можна вирізати формочками колечка, різні фігурки: до Нового року доречніше ялинки, зірочки і т.п. Можна, прошарками кремом, з'єднати заготовки по три штуки, змастити зверху і з боків кремом, обваляти в кокосовій стружці, зверху прикрасити волоськими горіхами.

Виріжте по парі сердечок, одне повинне бути цілим, а друге - з дірочкою посередині.

Після випічки змастіть їх кремом або абрикосовим джемом та складіть так, щоб зверху виявилося сердечко з дірочкою.


ГУЛЯТИ ТАК ГУЛЯТИ!

Салат, який я готую до свята, великий, як торт, і дуже на нього схожий. Готую його на великому плоскому блюді. Салат виходить листковим, високим, і розкладати його треба, нарізавши на сегменти, як торт. Гарантую, враження він справить.

Овочі для салату треба зварити і натерти на самій дрібній тертці, а що не можна на тертці, то треба дрібно-дрібно нарізати.

Перший шар - морква. Потім - картопля, чорнослив, волоські горіхи, солоний огірок (краще консервований, не з бочки), буряк. Між двома будь-якими шарами (на ваш розсуд) покладіть дрібні шматочки вареної курки. Скільки всього ви зробите шарів, залежить тільки від вашого бажання. Кожен шар промажьте майонезом. Я, до речі, використовую вітчизняний майонез.

Щоб надати своєму «фірмовому» салату схожість з тортом, я його і прикрашаю як торт. В кондитерський мішечок або шприц заправляю імпортний майонез. Він густий і добре тримає форму тієї насадки, яку ви поставите на шприц.

А ось ще рецепт святкового салату. Знадобляться для нього такі дорогі продукти: копчена курка, апельсини, смажений мигдаль. А ще - листя салату, які в холодну зимову пору обходяться теж недешево.

Листя салату вимийте і висушіть. В Америці, де салат є одним з основних овочів, для його сушіння продають спеціальні прилади, які сушать повітрям, як фен. У мене такої машини немає, тому я сушу просто феном для волосся. Для салату потрібні чисті сухі листя, а інакше їх не підготувати.

Викладаю листя на дно салатниці. Апельсинові часточки очищаю від шкірки і розбираю на шматочки, які займають місце на листі салату. Сік, який виділиться при чищенні апельсинів, злийте в окрему ємність.

Рослинна олія гарної якості і без запаху з'єднайте з винним оцтом і апельсиновим соком, залийте цією рідиною порізану на шматочки копчену курку і приберіть на холод години на два.

Викладіть курку на салатні листя і залийте залишилася заправкою, апельсиновим соком; а безпосередньо перед подачею посипте на тарілці подрібненим смаженим мигдалем.

Знадобляться: 500 грамів курки, 300-350 грамів салату, 3 апельсина, 4 столові ложки рослинної олії, 3 столові ложки винного оцту, 60-70 грамів смаженого мигдалю.

Н. БРАШНІНА.


Інші статті номера в рубриці Земля-годувальниця :

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com