рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Ретро або вантажу?

  1. Вантажний дух в інтер'єрі
  2. Колірна палітра
  3. використовувані матеріали
  4. меблі
  5. деталі
  6. У стилі ретро
  7. використовувані матеріали
  8. Колірна палітра
  9. меблі
  10. деталі

Інтер'єр в стилі вінтаж або ретро - ви точно знаєте, до якого з них відноситься ваша вітальня? І хоча в основі обох напрямків лежить ностальгія за минулим, вінтажна обстановка завжди виконується по всій строгості класики, в той час як ретро, ​​без сумніву, стиль більш вільний і відкритий для фантазії.

У цій порівняльній статті ми розберемо головні особливості дизайну інтер'єрів ретро і вінтаж та навчимося їх розрізняти.

Вантажний дух в інтер'єрі

Вітальня в стилі вінтаж (англ. Vintage - термін у виноробстві, що означає витяг вина) - це стилізація під інтер'єри першої половини XX століття: потерта меблі, приглушені, вицвілі відтінки, наліт патини на металі і старовинні декоративні предмети. Основна риса - вінтажні речі повинні відображати дух епохи і представляти культурною цінністю.

Для створення «винтажной» обстановки використовуються як оригінальні меблі і декор, так і сучасні варіанти, стилізовані під старовину. Інтер'єр допускає помірне змішання стилів, головне - зберегти загальну атмосферу обжитий обстановки і легкої потертості деталей.

Інтер'єр допускає помірне змішання стилів, головне - зберегти загальну атмосферу обжитий обстановки і легкої потертості деталей

Колірна палітра

У дизайні інтер'єру в стилі вінтаж переважають ніжні, пастельні тони і приглушені відтінки. Основні кольори: білий, бежевий, світло-жовтий, світло-блакитний, ніжно-фіолетовий, коричневий і сірий. Все контрастні переходи повинні бути плавними і ненав'язливими.

використовувані матеріали

Натуральність - ще одна з особливостей винтажа. За часів, з яких до нас прийшов цей стиль, не існувало таких матеріалів, як ДСП і ПВХ, тому їх використання в інтер'єрі небажано. Ніякого сучасного гіпсокартону, ламінату або глянсового натяжної стелі - вітальня в вінтажному стилі передбачає звичайну побілку крейдою або вапном і дерев'яні підлоги.

Використовуються тільки натуральні матеріали:

  • Дерево (підлогове покриття, меблеві каркаси, комоди, столики і т.д.);
  • Текстиль (льон, шовк, ситець, бавовна);
  • Штучно зістарена плитка;
  • Метали і різні сплави (мідна, бронзова, латунна фурнітура).

меблі

Легкість і вишуканість ліній, зрозуміла симетрія форм, властива класиці - вінтажна меблі завжди проста і витончена. Невелика потертість оббивки дивана, дрібні тріщини на дерев'яному покритті підлокітників, штучно зістарений декор, різьблені або вигнуті ніжки біля столиків і крісел, коване узголів'я ліжка - кожна з деталей гармонійно доповнить інтер'єр в старовинному стилі.

деталі

Старовинний годинник, масивні скрині, бабусині комоди, старі скриньки, декоративні подушечки, чавунні праски, сервізи з порцеляни і столове срібло - все це атрибути вінтажного стилю, які надають особливого шарму звичній домашній атмосфері.

Пам'ятайте: приміщення не повинно нагадувати склад старих, непотрібних речей - інтер'єр слід правильно витримувати, немов пляшку гарного марочного вина.

У стилі ретро

Ретро-стиль в інтер'єрі вітальні (лат. Retro - назад, в зворотному напрямку) - це насичені відтінки, привабливі контрасти, поліровані фасади та інші деталі, що запам'ятовуються і образи 1950-1980-е років минулого століття.

Властиві ретро позитивізм, яскраві кольори, виразні форми і сміливі поєднання в дизайні - реакція на важкі воєнні події 40-х років XX століття. Інтер'єри віталень і кухонь вперше прикрасили завзяті принти і комбінації самих різних колірних варіантів і форм.

Інтер'єри віталень і кухонь вперше прикрасили завзяті принти і комбінації самих різних колірних варіантів і форм

А що з'явилася завдяки технологічному прогресу можливість застосування нових або невикористовуваних раніше при виготовленні меблів матеріалів (скло, хром, ламінат, пластмаса) дозволила дизайнерам зробити різноманітність в індустрію меблів, представивши світу низькі журнальні столики зі скла, різнокольорові стільці і столи із пластику, дивани незвичайної форми , футуристичні навісні полки і багато іншого.

Зовнішні зміни торкнулися і побутову техніку: згадаймо хоча б знамениті глянцеві холодильники з хромованими ручками, що нагадують автомобільні.

використовувані матеріали

У моді будь-які штучні матеріали:

  • Пластик (стільці, плафони ламп і т.д.);
  • Скло (журнальні столики);
  • Хромовані елементи (каркаси меблів, ніжки стільців, фурнітура і т.д.);
  • Плитка (шахова кладка на кухні або «ялинка» в передпокої);
  • Килимове покриття з жорстким ворсом.

Колірна палітра

Дизайн кімнати в ретро-стилі - це використання яскравих, насичених тонів і їх комбінацій як один з одним, так і з більш приглушеними відтінками. Часто використовувані кольори - лимонно-жовтий, помаранчевий, блакитний, салатовий.

Не менш популярні - принти у вигляді смуг, ромбів або класичної шахової клітки.

меблі

Яскраві дивани та крісла простих і лаконічних форм або - навпаки - незвичайні і екстравагантні варіанти, дизайнерські експерименти - все це цілком підійде для кімнати в ретро-стилі. Столи і стільці тут відрізняють високі і стрункі ніжки, меблі розкладається, а фасади шаф і тумбочок облицьовані ламінованою плівкою.

Оббивка м'яких меблів в стилі ретро часто виконана зі штучної лакованої шкіри або приємною на дотик бархатистою тканини (докладніше про ці та інші оббивних матеріалах читайте в нашій статті ).

Постеліть на підлогу килим з геометричними візерунками, поставте низький журнальний столик, поруч розмістіть яскравий диван в оббивці з мікрофібри і пару виразних крісел, не обов'язково однакових (про те, як гармонійно підібрати крісло іншого кольору до дивану читайте в статті )- іретро-інтер'єр готовий!

деталі

Шпалери із квітковим принтом, в смужку або з виразним орнаментом (так зване «сентиментальне ретро»), зображення фруктів і овочів, пофарбовані стіни або груба штукатурка, кришталеві стельові люстри, вишиті серветки, яскраві неонові стільці з пластику, високі торшери, лампи з абажурами , вінілові платівки і помітні картини на стінах - складне і різноманітне ретро відкриває безмежний простір для фантазии. І до яких років ви б не звернулися, декоруючи кімнату або кухню в цьому стилі, головне - ретельно підбирати деталі і дотримуватися гармонію.

Зовсім не обов'язково шукати предмети, зроблені виключно в 50-ті-80-ті роки - сучасні меблі та елементи декору, виконані в дусі того часу, будуть виглядати не менш органічно.

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com