рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Декупаж: два подарунки своїми руками. Майстер-клас для початківців. Кухонна дошка і блюдо - подарунковий декупаж своїми руками

  1. Декупаж: два подарунки своїми руками. Майстер-клас для початківців зміст: Робити подарунки своїми...
  2. Блюдо "Червоне золото"
  3. Де брати картинки?
  4. Декупаж: два подарунки своїми руками. Майстер-клас для початківців
  5. Кухонна дошка "Пряні трави"
  6. Блюдо "Червоне золото"
  7. Де брати картинки?
  8. Декупаж: два подарунки своїми руками. Майстер-клас для початківців
  9. Кухонна дошка "Пряні трави"
  10. Блюдо "Червоне золото"
  11. Де брати картинки?
  12. Декупаж: два подарунки своїми руками. Майстер-клас для початківців
  13. Кухонна дошка "Пряні трави"
  14. Блюдо "Червоне золото"
  15. Де брати картинки?
  16. Декупаж: два подарунки своїми руками. Майстер-клас для початківців
  17. Кухонна дошка "Пряні трави"
  18. Блюдо "Червоне золото"
  19. Де брати картинки?
  20. Декупаж: два подарунки своїми руками. Майстер-клас для початківців
  21. Кухонна дошка "Пряні трави"
  22. Блюдо "Червоне золото"
  23. Де брати картинки?
  24. Декупаж: два подарунки своїми руками. Майстер-клас для початківців
  25. Кухонна дошка "Пряні трави"
  26. Блюдо "Червоне золото"
  27. Де брати картинки?

Декупаж: два подарунки своїми руками. Майстер-клас для початківців

зміст:

Робити подарунки своїми руками стає модно - тим більше що сучасні матеріали і технології це дозволяють. Пропонуємо вам напередодні свята освоїти декупаж - мистецтво декорування поверхонь - і виготовити в цій техніці стильні і корисні в господарстві речі.

Декупаж - це особлива техніка декорування різних поверхонь за допомогою заздалегідь вирізаних з паперу готових картинок. Якщо повернутися до витоків, "декупаж" - французьке слово, яке перекладається як "розрізання" або "вирізування".

Далеко не кожен вид декорування по красі і ефектності може зрівнятися з декупажем. Виникнення декупажу відносять до XV століття, і з тих пір він ніколи не виходив з моди. Техніку декупажу використовували великі майстри минулого, їм захоплювалися багато знаменитих людей. Він був настільки популярний, що для занять декупажем існувала ціла "індустрія". Вважалося, що це - гідне захоплення для людей з вищого суспільства.

Сьогодні, при використанні сучасних технологій, декупаж відрізняється безмежною применимостью. Судіть самі: будь-які елементи інтер'єру, подарунки, особисті речі, побутові речі, посуд, іграшки, ялинкові прикраси, одяг, взуття, біжутерія - все можна змінити на краще за допомогою цієї приголомшливої ​​техніки. Завдяки новим матеріалам це будуть не просто декоративні речі, а дуже навіть практичні і корисні в побуті, і за всім цим можна буде доглядати: чистити, мити, прати, прасувати.

Давайте спробуємо оформити в техніці класичного декупажу звичайну кухонну дошку, а в техніці декупажу під випал створимо декоративне блюдо. У ваших творчих руках ці звичайні речі можуть стати неповторним подарунком!

До змісту

Кухонна дошка "Пряні трави"

Французький стиль на вашій кухні! Обробна дошка, яка також може служити і підносом для сервірування сиру, виконана в класичній техніці, з об'єднанням відразу декількох цікавих прийомів декупажу.

Вам будуть потрібні:

  • проста дерев'яна обробна дошка без обробки;
  • кисті з синтетики;
  • акрилова фарба пісочного, білого і темно-коричневого кольору;
  • серветки із зображенням пряних трав;
  • клей для декупажу;
  • акриловий лак;
  • двухкомпонентное засіб для отримання кракелюров;
  • маленький шматок білої бавовняної тканини;
  • акварельний пастель темно-коричневого кольору.

Як це робиться

  1. Офарбуйте поверхню дошки акриловою фарбою пісочного кольору. У деяких місцях зробіть невеликі мазки білої і темно-коричневої фарбами і розітріть їх сухою плоскою кистю. У вас вийде імітація фактури пофарбованого дерева. Добре висушіть фарбу.

Добре висушіть фарбу

  1. Тепер вам будуть потрібні зображення пряних трав. Краще не вирізати їх, а обережно вирвати руками - це дозволить надати виробу більш "рустикальний" стиль.

Краще не вирізати їх, а обережно вирвати руками - це дозволить надати виробу більш рустикальний стиль

Вирізати картинки з серветок або виривати їх руками - питання стилю. Якщо ви робите річ "під старовину" або в вінтажному стилі, краще картинки саме виривати руками.

  1. Розшарується отримані зображення.

Розшарується отримані зображення

  1. Розкладіть зображення пряних трав на поверхні дошки відповідно до обраної композицією і обережно промажте зверху лаком для декупажу, приклеюючи їх до поверхні. Після цього обережно пропрасуйте пензлем, щоб розправити можливі складочки і видалити повітряні бульбашки. Якщо ви використовуєте в роботі саме серветки, пам'ятайте, гумовий валик - не для них! Серветки занадто тонкі, легко намокають, розтягуються і при прокочуванні валиком пошкоджуються.

Серветки занадто тонкі, легко намокають, розтягуються і при прокочуванні валиком пошкоджуються

  1. Коли лак для декупажу висохне, покрийте всю поверхню дошки засобом № 1 для отримання кракелюров (патинують лаком). Підсушіть засіб, але не до кінця, а до тієї стадії, коли воно буде злегка липнути до рук. Якщо недосушити патинують лак перед нанесенням кракелюрного, у вас вийдуть великі тріщини, якщо повністю висушити - дрібні.
  2. Покрийте всю поверхню дошки засобом № 2 для отримання кракелюров (кракелюрний лаком). Висушіть його повністю. Коли лак висохне, вся дошка покриється мережею тріщин.
  3. Загорніть шматочок вати в бавовняний клапоть і намажте вийшов тампон темно-коричневої акварельного пастеллю.

Загорніть шматочок вати в бавовняний клапоть і намажте вийшов тампон темно-коричневої акварельного пастеллю

  1. Проявіть тріщини: пройдіться тампоном по всій поверхні дошки круговими рухами, затираючи в тріщини пастель. Після цього ретельно змийте кракелюрний лак з поверхні дошки під струменем води. Пам'ятайте: він занадто нестійкий, виконує лише допоміжну функцію і при подальшій обробці може зіпсувати вашу роботу.

Пам'ятайте: він занадто нестійкий, виконує лише допоміжну функцію і при подальшій обробці може зіпсувати вашу роботу

  1. Висушіть дошку і покрийте її декоративним акриловим лаком.

Один з головних принципів в класичному декупажу - забезпечення неподільності малюнка і фону. Для цього виріб покривається лаком, бажано декількома шарами. Додаткові шари лаку ніколи не будуть зайвими! В основному для декупажу використовуються прозорі акрилові лаки на водній основі. Робота з використанням напівглянсова або матового лаку буде виглядати особливо ефектно.

До змісту

Блюдо "Червоне золото"

Це яскраве блюдо не залишиться непоміченим на святковому столі, а його декор поєднується з більшістю стилів, в т.ч. і з сучасними. Тут об'єднані техніки розпису по склу та декупаж.

Вам будуть потрібні:

  • біле блюдо;
  • фарби для кераміки під випал червоного і золотого кольорів;
  • засіб для декупажу під випал;
  • папір для декупажу з зображеннями осіннього листя;
  • ножиці;
  • кисті;
  • гумовий валик

Золота фарба для кераміки на перший погляд не золота, а біла. Це відбувається тому, що для її виробництва використовується натуральний металевий порошок, який осідає на дні баночки. Перед роботою ретельно перемішайте фарбу, поки вона не придбає насичений золотий колір.

Як це робиться

  1. Широкою плоскою кистю покрийте всю поверхню страви червоною фарбою по кераміці. Висушіть фарбу. Страву можна було б пофарбувати і за допомогою поролонового валика. Але, фарбуючи блюдо пензлем, ми добиваємося ефекту кераміки ручної роботи.

Але, фарбуючи блюдо пензлем, ми добиваємося ефекту кераміки ручної роботи

  1. Намалюйте на поверхні страви кілька звивистих смуг за допомогою золотої фарби, висушіть ці смуги.

Намалюйте на поверхні страви кілька звивистих смуг за допомогою золотої фарби, висушіть ці смуги

  1. Виріжте зі спеціального паперу з зображеннями листя два великих листа каштана. (Перевага спеціального паперу: вона майже не просвічує, що зручно при роботі з яскравою поверхнею.) Намажте засобом для декупажу під випал (використовується замість клею) ті місця на блюді, куди ви плануєте приклеїти ці листя, покладіть листя, притисніть і намажте зверху цим ж засобом.

) Намажте засобом для декупажу під випал (використовується замість клею) ті місця на блюді, куди ви плануєте приклеїти ці листя, покладіть листя, притисніть і намажте зверху цим ж засобом

  1. Прокатайте наклеєні листя гумовим валиком.
  2. Приблизно через 40 хвилин злегка "позолотою" контури листя за допомогою тонкого пензлика і золотий фарби.
  3. Через чотири години обпечуся блюдо в духовці при температурі 170 градусів протягом 20 хвилин. Для цього помістіть виріб в холодну духовку, і від Мементо досягнення заданої температури розрахуйте час випалу. Виймайте готовий виріб тільки після того, як духовка повністю охолоне.

До змісту

Де брати картинки?

Картинки - це, мабуть, найважливіший елемент в техніці декупажу. Більше 50% успіху закладено в картинках. Де ж їх взяти? Є кілька можливостей.

По-перше, це декоративні багатошарові серветки з різними мотивами, ті самі, які продаються пачками в супермаркетах. А ще такі серветки продаються в спеціалізованих магазинах для художників і дизайнерів. Там ви можете придбати набори паперу з різними малюнками або серветки поштучно.

Перед роботою паперові серветки необхідно розшаровуватися, тому що для декупажу використовується тільки верхній, пофарбований шар. Не лякайтеся - розшаровуватися серветки дуже легко, потрібно просто взяти за куточок верхній шар і, притримуючи нижні шари, злегка потягнути вгору.

По-друге, це спеціальний папір для декупажу або так звані декупажние "карти", які являють собою листи великого формату. На кожному аркуші міститься добірка малюнків з певної теми, наприклад, "троянди", "море" або "сафарі".

Папір для декупажу особливо хороша тим, що її не потрібно спеціально готувати до роботи (розшаровуватися), і при цьому вона менш прозора, що дозволяє отримати більш яскравий малюнок при наклеюванні. Крім того, на аркушах паперу можна знайти великі картинки, чого, природно, не може бути на серветках. Дуже вишукані зразки зустрічаються на рисовому папері.

А по-третє, для декупажу можна використовувати і будь-яку іншу папір з картинками, які вам сподобалися, а саме: сторінки з журналів, ксерокопії, ошатну пакувальний папір, листівки, репродукції, календарі, шпалери, ноти, карти, фотографії тощо. А можна і зовсім не папір, а тканину, мереживо, жерсть та інші фактури, придатні для вирізання. Будь-яку "нетрадиційну" щільний папір для використання в декупажу потрібно готувати: розшаровуватися і використовувати тільки верхній шар. Але так просто, як серветки, вона розшаровуватися не буде. Її необхідно замочити на деякий час у воді, а потім обсушити, покласти на тверду гладку поверхню і розділити шари за допомогою зубочистки.

Обговорення

Дуже цікаві роботи у Вас вийшли, дійсно кращий подарунок, це подарунок зроблений своїми руками. А якщо це ще й задоволення приносить, так чому б цим і не займатися.

Досить довго займалася декупажем, освоювала техніки і т.д. У якийсь момент зрозуміла, що дуже складно придумати одночасно потрібну і красиву річ в цій техніці. Дошка, яка описана в статті - куди її? На стінку? Тарілку? Туди ж? Збирати пил і раз на рік виставити на стіл, щоб відразу ж закрити красу салатом? Дуже перепрошую перед неофітами в декупажу, з палаючими очима затирають тріщини в кракелюр за цю думку, але ... просто треба було виговоритися :)

.

Коментувати можут "Декупаж: два подарунки своїми руками. Майстер-клас для початківців"

Декупаж: два подарунки своїми руками. Майстер-клас для початківців

зміст:

Робити подарунки своїми руками стає модно - тим більше що сучасні матеріали і технології це дозволяють. Пропонуємо вам напередодні свята освоїти декупаж - мистецтво декорування поверхонь - і виготовити в цій техніці стильні і корисні в господарстві речі.

Декупаж - це особлива техніка декорування різних поверхонь за допомогою заздалегідь вирізаних з паперу готових картинок. Якщо повернутися до витоків, "декупаж" - французьке слово, яке перекладається як "розрізання" або "вирізування".

Далеко не кожен вид декорування по красі і ефектності може зрівнятися з декупажем. Виникнення декупажу відносять до XV століття, і з тих пір він ніколи не виходив з моди. Техніку декупажу використовували великі майстри минулого, їм захоплювалися багато знаменитих людей. Він був настільки популярний, що для занять декупажем існувала ціла "індустрія". Вважалося, що це - гідне захоплення для людей з вищого суспільства.

Сьогодні, при використанні сучасних технологій, декупаж відрізняється безмежною применимостью. Судіть самі: будь-які елементи інтер'єру, подарунки, особисті речі, побутові речі, посуд, іграшки, ялинкові прикраси, одяг, взуття, біжутерія - все можна змінити на краще за допомогою цієї приголомшливої ​​техніки. Завдяки новим матеріалам це будуть не просто декоративні речі, а дуже навіть практичні і корисні в побуті, і за всім цим можна буде доглядати: чистити, мити, прати, прасувати.

Давайте спробуємо оформити в техніці класичного декупажу звичайну кухонну дошку, а в техніці декупажу під випал створимо декоративне блюдо. У ваших творчих руках ці звичайні речі можуть стати неповторним подарунком!

До змісту

Кухонна дошка "Пряні трави"

Французький стиль на вашій кухні! Обробна дошка, яка також може служити і підносом для сервірування сиру, виконана в класичній техніці, з об'єднанням відразу декількох цікавих прийомів декупажу.

Вам будуть потрібні:

  • проста дерев'яна обробна дошка без обробки;
  • кисті з синтетики;
  • акрилова фарба пісочного, білого і темно-коричневого кольору;
  • серветки із зображенням пряних трав;
  • клей для декупажу;
  • акриловий лак;
  • двухкомпонентное засіб для отримання кракелюров;
  • маленький шматок білої бавовняної тканини;
  • акварельний пастель темно-коричневого кольору.

Як це робиться

  1. Офарбуйте поверхню дошки акриловою фарбою пісочного кольору. У деяких місцях зробіть невеликі мазки білої і темно-коричневої фарбами і розітріть їх сухою плоскою кистю. У вас вийде імітація фактури пофарбованого дерева. Добре висушіть фарбу.

Добре висушіть фарбу

  1. Тепер вам будуть потрібні зображення пряних трав. Краще не вирізати їх, а обережно вирвати руками - це дозволить надати виробу більш "рустикальний" стиль.

Краще не вирізати їх, а обережно вирвати руками - це дозволить надати виробу більш рустикальний стиль

Вирізати картинки з серветок або виривати їх руками - питання стилю. Якщо ви робите річ "під старовину" або в вінтажному стилі, краще картинки саме виривати руками.

  1. Розшарується отримані зображення.

Розшарується отримані зображення

  1. Розкладіть зображення пряних трав на поверхні дошки відповідно до обраної композицією і обережно промажте зверху лаком для декупажу, приклеюючи їх до поверхні. Після цього обережно пропрасуйте пензлем, щоб розправити можливі складочки і видалити повітряні бульбашки. Якщо ви використовуєте в роботі саме серветки, пам'ятайте, гумовий валик - не для них! Серветки занадто тонкі, легко намокають, розтягуються і при прокочуванні валиком пошкоджуються.

Серветки занадто тонкі, легко намокають, розтягуються і при прокочуванні валиком пошкоджуються

  1. Коли лак для декупажу висохне, покрийте всю поверхню дошки засобом № 1 для отримання кракелюров (патинують лаком). Підсушіть засіб, але не до кінця, а до тієї стадії, коли воно буде злегка липнути до рук. Якщо недосушити патинують лак перед нанесенням кракелюрного, у вас вийдуть великі тріщини, якщо повністю висушити - дрібні.
  2. Покрийте всю поверхню дошки засобом № 2 для отримання кракелюров (кракелюрний лаком). Висушіть його повністю. Коли лак висохне, вся дошка покриється мережею тріщин.
  3. Загорніть шматочок вати в бавовняний клапоть і намажте вийшов тампон темно-коричневої акварельного пастеллю.

Загорніть шматочок вати в бавовняний клапоть і намажте вийшов тампон темно-коричневої акварельного пастеллю

  1. Проявіть тріщини: пройдіться тампоном по всій поверхні дошки круговими рухами, затираючи в тріщини пастель. Після цього ретельно змийте кракелюрний лак з поверхні дошки під струменем води. Пам'ятайте: він занадто нестійкий, виконує лише допоміжну функцію і при подальшій обробці може зіпсувати вашу роботу.

Пам'ятайте: він занадто нестійкий, виконує лише допоміжну функцію і при подальшій обробці може зіпсувати вашу роботу

  1. Висушіть дошку і покрийте її декоративним акриловим лаком.

Один з головних принципів в класичному декупажу - забезпечення неподільності малюнка і фону. Для цього виріб покривається лаком, бажано декількома шарами. Додаткові шари лаку ніколи не будуть зайвими! В основному для декупажу використовуються прозорі акрилові лаки на водній основі. Робота з використанням напівглянсова або матового лаку буде виглядати особливо ефектно.

До змісту

Блюдо "Червоне золото"

Це яскраве блюдо не залишиться непоміченим на святковому столі, а його декор поєднується з більшістю стилів, в т.ч. і з сучасними. Тут об'єднані техніки розпису по склу та декупаж.

Вам будуть потрібні:

  • біле блюдо;
  • фарби для кераміки під випал червоного і золотого кольорів;
  • засіб для декупажу під випал;
  • папір для декупажу з зображеннями осіннього листя;
  • ножиці;
  • кисті;
  • гумовий валик

Золота фарба для кераміки на перший погляд не золота, а біла. Це відбувається тому, що для її виробництва використовується натуральний металевий порошок, який осідає на дні баночки. Перед роботою ретельно перемішайте фарбу, поки вона не придбає насичений золотий колір.

Як це робиться

  1. Широкою плоскою кистю покрийте всю поверхню страви червоною фарбою по кераміці. Висушіть фарбу. Страву можна було б пофарбувати і за допомогою поролонового валика. Але, фарбуючи блюдо пензлем, ми добиваємося ефекту кераміки ручної роботи.

Але, фарбуючи блюдо пензлем, ми добиваємося ефекту кераміки ручної роботи

  1. Намалюйте на поверхні страви кілька звивистих смуг за допомогою золотої фарби, висушіть ці смуги.

Намалюйте на поверхні страви кілька звивистих смуг за допомогою золотої фарби, висушіть ці смуги

  1. Виріжте зі спеціального паперу з зображеннями листя два великих листа каштана. (Перевага спеціального паперу: вона майже не просвічує, що зручно при роботі з яскравою поверхнею.) Намажте засобом для декупажу під випал (використовується замість клею) ті місця на блюді, куди ви плануєте приклеїти ці листя, покладіть листя, притисніть і намажте зверху цим ж засобом.

) Намажте засобом для декупажу під випал (використовується замість клею) ті місця на блюді, куди ви плануєте приклеїти ці листя, покладіть листя, притисніть і намажте зверху цим ж засобом

  1. Прокатайте наклеєні листя гумовим валиком.
  2. Приблизно через 40 хвилин злегка "позолотою" контури листя за допомогою тонкого пензлика і золотий фарби.
  3. Через чотири години обпечуся блюдо в духовці при температурі 170 градусів протягом 20 хвилин. Для цього помістіть виріб в холодну духовку, і від Мементо досягнення заданої температури розрахуйте час випалу. Виймайте готовий виріб тільки після того, як духовка повністю охолоне.

До змісту

Де брати картинки?

Картинки - це, мабуть, найважливіший елемент в техніці декупажу. Більше 50% успіху закладено в картинках. Де ж їх взяти? Є кілька можливостей.

По-перше, це декоративні багатошарові серветки з різними мотивами, ті самі, які продаються пачками в супермаркетах. А ще такі серветки продаються в спеціалізованих магазинах для художників і дизайнерів. Там ви можете придбати набори паперу з різними малюнками або серветки поштучно.

Перед роботою паперові серветки необхідно розшаровуватися, тому що для декупажу використовується тільки верхній, пофарбований шар. Не лякайтеся - розшаровуватися серветки дуже легко, потрібно просто взяти за куточок верхній шар і, притримуючи нижні шари, злегка потягнути вгору.

По-друге, це спеціальний папір для декупажу або так звані декупажние "карти", які являють собою листи великого формату. На кожному аркуші міститься добірка малюнків з певної теми, наприклад, "троянди", "море" або "сафарі".

Папір для декупажу особливо хороша тим, що її не потрібно спеціально готувати до роботи (розшаровуватися), і при цьому вона менш прозора, що дозволяє отримати більш яскравий малюнок при наклеюванні. Крім того, на аркушах паперу можна знайти великі картинки, чого, природно, не може бути на серветках. Дуже вишукані зразки зустрічаються на рисовому папері.

А по-третє, для декупажу можна використовувати і будь-яку іншу папір з картинками, які вам сподобалися, а саме: сторінки з журналів, ксерокопії, ошатну пакувальний папір, листівки, репродукції, календарі, шпалери, ноти, карти, фотографії тощо. А можна і зовсім не папір, а тканину, мереживо, жерсть та інші фактури, придатні для вирізання. Будь-яку "нетрадиційну" щільний папір для використання в декупажу потрібно готувати: розшаровуватися і використовувати тільки верхній шар. Але так просто, як серветки, вона розшаровуватися не буде. Її необхідно замочити на деякий час у воді, а потім обсушити, покласти на тверду гладку поверхню і розділити шари за допомогою зубочистки.

Обговорення

Дуже цікаві роботи у Вас вийшли, дійсно кращий подарунок, це подарунок зроблений своїми руками. А якщо це ще й задоволення приносить, так чому б цим і не займатися.

Досить довго займалася декупажем, освоювала техніки і т.д. У якийсь момент зрозуміла, що дуже складно придумати одночасно потрібну і красиву річ в цій техніці. Дошка, яка описана в статті - куди її? На стінку? Тарілку? Туди ж? Збирати пил і раз на рік виставити на стіл, щоб відразу ж закрити красу салатом? Дуже перепрошую перед неофітами в декупажу, з палаючими очима затирають тріщини в кракелюр за цю думку, але ... просто треба було виговоритися :)

.

Коментувати можут "Декупаж: два подарунки своїми руками. Майстер-клас для початківців"

Декупаж: два подарунки своїми руками. Майстер-клас для початківців

зміст:

Робити подарунки своїми руками стає модно - тим більше що сучасні матеріали і технології це дозволяють. Пропонуємо вам напередодні свята освоїти декупаж - мистецтво декорування поверхонь - і виготовити в цій техніці стильні і корисні в господарстві речі.

Декупаж - це особлива техніка декорування різних поверхонь за допомогою заздалегідь вирізаних з паперу готових картинок. Якщо повернутися до витоків, "декупаж" - французьке слово, яке перекладається як "розрізання" або "вирізування".

Далеко не кожен вид декорування по красі і ефектності може зрівнятися з декупажем. Виникнення декупажу відносять до XV століття, і з тих пір він ніколи не виходив з моди. Техніку декупажу використовували великі майстри минулого, їм захоплювалися багато знаменитих людей. Він був настільки популярний, що для занять декупажем існувала ціла "індустрія". Вважалося, що це - гідне захоплення для людей з вищого суспільства.

Сьогодні, при використанні сучасних технологій, декупаж відрізняється безмежною применимостью. Судіть самі: будь-які елементи інтер'єру, подарунки, особисті речі, побутові речі, посуд, іграшки, ялинкові прикраси, одяг, взуття, біжутерія - все можна змінити на краще за допомогою цієї приголомшливої ​​техніки. Завдяки новим матеріалам це будуть не просто декоративні речі, а дуже навіть практичні і корисні в побуті, і за всім цим можна буде доглядати: чистити, мити, прати, прасувати.

Давайте спробуємо оформити в техніці класичного декупажу звичайну кухонну дошку, а в техніці декупажу під випал створимо декоративне блюдо. У ваших творчих руках ці звичайні речі можуть стати неповторним подарунком!

До змісту

Кухонна дошка "Пряні трави"

Французький стиль на вашій кухні! Обробна дошка, яка також може служити і підносом для сервірування сиру, виконана в класичній техніці, з об'єднанням відразу декількох цікавих прийомів декупажу.

Вам будуть потрібні:

  • проста дерев'яна обробна дошка без обробки;
  • кисті з синтетики;
  • акрилова фарба пісочного, білого і темно-коричневого кольору;
  • серветки із зображенням пряних трав;
  • клей для декупажу;
  • акриловий лак;
  • двухкомпонентное засіб для отримання кракелюров;
  • маленький шматок білої бавовняної тканини;
  • акварельний пастель темно-коричневого кольору.

Як це робиться

  1. Офарбуйте поверхню дошки акриловою фарбою пісочного кольору. У деяких місцях зробіть невеликі мазки білої і темно-коричневої фарбами і розітріть їх сухою плоскою кистю. У вас вийде імітація фактури пофарбованого дерева. Добре висушіть фарбу.

Добре висушіть фарбу

  1. Тепер вам будуть потрібні зображення пряних трав. Краще не вирізати їх, а обережно вирвати руками - це дозволить надати виробу більш "рустикальний" стиль.

Краще не вирізати їх, а обережно вирвати руками - це дозволить надати виробу більш рустикальний стиль

Вирізати картинки з серветок або виривати їх руками - питання стилю. Якщо ви робите річ "під старовину" або в вінтажному стилі, краще картинки саме виривати руками.

  1. Розшарується отримані зображення.

Розшарується отримані зображення

  1. Розкладіть зображення пряних трав на поверхні дошки відповідно до обраної композицією і обережно промажте зверху лаком для декупажу, приклеюючи їх до поверхні. Після цього обережно пропрасуйте пензлем, щоб розправити можливі складочки і видалити повітряні бульбашки. Якщо ви використовуєте в роботі саме серветки, пам'ятайте, гумовий валик - не для них! Серветки занадто тонкі, легко намокають, розтягуються і при прокочуванні валиком пошкоджуються.

Серветки занадто тонкі, легко намокають, розтягуються і при прокочуванні валиком пошкоджуються

  1. Коли лак для декупажу висохне, покрийте всю поверхню дошки засобом № 1 для отримання кракелюров (патинують лаком). Підсушіть засіб, але не до кінця, а до тієї стадії, коли воно буде злегка липнути до рук. Якщо недосушити патинують лак перед нанесенням кракелюрного, у вас вийдуть великі тріщини, якщо повністю висушити - дрібні.
  2. Покрийте всю поверхню дошки засобом № 2 для отримання кракелюров (кракелюрний лаком). Висушіть його повністю. Коли лак висохне, вся дошка покриється мережею тріщин.
  3. Загорніть шматочок вати в бавовняний клапоть і намажте вийшов тампон темно-коричневої акварельного пастеллю.

Загорніть шматочок вати в бавовняний клапоть і намажте вийшов тампон темно-коричневої акварельного пастеллю

  1. Проявіть тріщини: пройдіться тампоном по всій поверхні дошки круговими рухами, затираючи в тріщини пастель. Після цього ретельно змийте кракелюрний лак з поверхні дошки під струменем води. Пам'ятайте: він занадто нестійкий, виконує лише допоміжну функцію і при подальшій обробці може зіпсувати вашу роботу.

Пам'ятайте: він занадто нестійкий, виконує лише допоміжну функцію і при подальшій обробці може зіпсувати вашу роботу

  1. Висушіть дошку і покрийте її декоративним акриловим лаком.

Один з головних принципів в класичному декупажу - забезпечення неподільності малюнка і фону. Для цього виріб покривається лаком, бажано декількома шарами. Додаткові шари лаку ніколи не будуть зайвими! В основному для декупажу використовуються прозорі акрилові лаки на водній основі. Робота з використанням напівглянсова або матового лаку буде виглядати особливо ефектно.

До змісту

Блюдо "Червоне золото"

Це яскраве блюдо не залишиться непоміченим на святковому столі, а його декор поєднується з більшістю стилів, в т.ч. і з сучасними. Тут об'єднані техніки розпису по склу та декупаж.

Вам будуть потрібні:

  • біле блюдо;
  • фарби для кераміки під випал червоного і золотого кольорів;
  • засіб для декупажу під випал;
  • папір для декупажу з зображеннями осіннього листя;
  • ножиці;
  • кисті;
  • гумовий валик

Золота фарба для кераміки на перший погляд не золота, а біла. Це відбувається тому, що для її виробництва використовується натуральний металевий порошок, який осідає на дні баночки. Перед роботою ретельно перемішайте фарбу, поки вона не придбає насичений золотий колір.

Як це робиться

  1. Широкою плоскою кистю покрийте всю поверхню страви червоною фарбою по кераміці. Висушіть фарбу. Страву можна було б пофарбувати і за допомогою поролонового валика. Але, фарбуючи блюдо пензлем, ми добиваємося ефекту кераміки ручної роботи.

Але, фарбуючи блюдо пензлем, ми добиваємося ефекту кераміки ручної роботи

  1. Намалюйте на поверхні страви кілька звивистих смуг за допомогою золотої фарби, висушіть ці смуги.

Намалюйте на поверхні страви кілька звивистих смуг за допомогою золотої фарби, висушіть ці смуги

  1. Виріжте зі спеціального паперу з зображеннями листя два великих листа каштана. (Перевага спеціального паперу: вона майже не просвічує, що зручно при роботі з яскравою поверхнею.) Намажте засобом для декупажу під випал (використовується замість клею) ті місця на блюді, куди ви плануєте приклеїти ці листя, покладіть листя, притисніть і намажте зверху цим ж засобом.

) Намажте засобом для декупажу під випал (використовується замість клею) ті місця на блюді, куди ви плануєте приклеїти ці листя, покладіть листя, притисніть і намажте зверху цим ж засобом

  1. Прокатайте наклеєні листя гумовим валиком.
  2. Приблизно через 40 хвилин злегка "позолотою" контури листя за допомогою тонкого пензлика і золотий фарби.
  3. Через чотири години обпечуся блюдо в духовці при температурі 170 градусів протягом 20 хвилин. Для цього помістіть виріб в холодну духовку, і від Мементо досягнення заданої температури розрахуйте час випалу. Виймайте готовий виріб тільки після того, як духовка повністю охолоне.

До змісту

Де брати картинки?

Картинки - це, мабуть, найважливіший елемент в техніці декупажу. Більше 50% успіху закладено в картинках. Де ж їх взяти? Є кілька можливостей.

По-перше, це декоративні багатошарові серветки з різними мотивами, ті самі, які продаються пачками в супермаркетах. А ще такі серветки продаються в спеціалізованих магазинах для художників і дизайнерів. Там ви можете придбати набори паперу з різними малюнками або серветки поштучно.

Перед роботою паперові серветки необхідно розшаровуватися, тому що для декупажу використовується тільки верхній, пофарбований шар. Не лякайтеся - розшаровуватися серветки дуже легко, потрібно просто взяти за куточок верхній шар і, притримуючи нижні шари, злегка потягнути вгору.

По-друге, це спеціальний папір для декупажу або так звані декупажние "карти", які являють собою листи великого формату. На кожному аркуші міститься добірка малюнків з певної теми, наприклад, "троянди", "море" або "сафарі".

Папір для декупажу особливо хороша тим, що її не потрібно спеціально готувати до роботи (розшаровуватися), і при цьому вона менш прозора, що дозволяє отримати більш яскравий малюнок при наклеюванні. Крім того, на аркушах паперу можна знайти великі картинки, чого, природно, не може бути на серветках. Дуже вишукані зразки зустрічаються на рисовому папері.

А по-третє, для декупажу можна використовувати і будь-яку іншу папір з картинками, які вам сподобалися, а саме: сторінки з журналів, ксерокопії, ошатну пакувальний папір, листівки, репродукції, календарі, шпалери, ноти, карти, фотографії тощо. А можна і зовсім не папір, а тканину, мереживо, жерсть та інші фактури, придатні для вирізання. Будь-яку "нетрадиційну" щільний папір для використання в декупажу потрібно готувати: розшаровуватися і використовувати тільки верхній шар. Але так просто, як серветки, вона розшаровуватися не буде. Її необхідно замочити на деякий час у воді, а потім обсушити, покласти на тверду гладку поверхню і розділити шари за допомогою зубочистки.

Обговорення

Дуже цікаві роботи у Вас вийшли, дійсно кращий подарунок, це подарунок зроблений своїми руками. А якщо це ще й задоволення приносить, так чому б цим і не займатися.

Досить довго займалася декупажем, освоювала техніки і т.д. У якийсь момент зрозуміла, що дуже складно придумати одночасно потрібну і красиву річ в цій техніці. Дошка, яка описана в статті - куди її? На стінку? Тарілку? Туди ж? Збирати пил і раз на рік виставити на стіл, щоб відразу ж закрити красу салатом? Дуже перепрошую перед неофітами в декупажу, з палаючими очима затирають тріщини в кракелюр за цю думку, але ... просто треба було виговоритися :)

.

Коментувати можут "Декупаж: два подарунки своїми руками. Майстер-клас для початківців"

Декупаж: два подарунки своїми руками. Майстер-клас для початківців

зміст:

Робити подарунки своїми руками стає модно - тим більше що сучасні матеріали і технології це дозволяють. Пропонуємо вам напередодні свята освоїти декупаж - мистецтво декорування поверхонь - і виготовити в цій техніці стильні і корисні в господарстві речі.

Декупаж - це особлива техніка декорування різних поверхонь за допомогою заздалегідь вирізаних з паперу готових картинок. Якщо повернутися до витоків, "декупаж" - французьке слово, яке перекладається як "розрізання" або "вирізування".

Далеко не кожен вид декорування по красі і ефектності може зрівнятися з декупажем. Виникнення декупажу відносять до XV століття, і з тих пір він ніколи не виходив з моди. Техніку декупажу використовували великі майстри минулого, їм захоплювалися багато знаменитих людей. Він був настільки популярний, що для занять декупажем існувала ціла "індустрія". Вважалося, що це - гідне захоплення для людей з вищого суспільства.

Сьогодні, при використанні сучасних технологій, декупаж відрізняється безмежною применимостью. Судіть самі: будь-які елементи інтер'єру, подарунки, особисті речі, побутові речі, посуд, іграшки, ялинкові прикраси, одяг, взуття, біжутерія - все можна змінити на краще за допомогою цієї приголомшливої ​​техніки. Завдяки новим матеріалам це будуть не просто декоративні речі, а дуже навіть практичні і корисні в побуті, і за всім цим можна буде доглядати: чистити, мити, прати, прасувати.

Давайте спробуємо оформити в техніці класичного декупажу звичайну кухонну дошку, а в техніці декупажу під випал створимо декоративне блюдо. У ваших творчих руках ці звичайні речі можуть стати неповторним подарунком!

До змісту

Кухонна дошка "Пряні трави"

Французький стиль на вашій кухні! Обробна дошка, яка також може служити і підносом для сервірування сиру, виконана в класичній техніці, з об'єднанням відразу декількох цікавих прийомів декупажу.

Вам будуть потрібні:

  • проста дерев'яна обробна дошка без обробки;
  • кисті з синтетики;
  • акрилова фарба пісочного, білого і темно-коричневого кольору;
  • серветки із зображенням пряних трав;
  • клей для декупажу;
  • акриловий лак;
  • двухкомпонентное засіб для отримання кракелюров;
  • маленький шматок білої бавовняної тканини;
  • акварельний пастель темно-коричневого кольору.

Як це робиться

  1. Офарбуйте поверхню дошки акриловою фарбою пісочного кольору. У деяких місцях зробіть невеликі мазки білої і темно-коричневої фарбами і розітріть їх сухою плоскою кистю. У вас вийде імітація фактури пофарбованого дерева. Добре висушіть фарбу.

Добре висушіть фарбу

  1. Тепер вам будуть потрібні зображення пряних трав. Краще не вирізати їх, а обережно вирвати руками - це дозволить надати виробу більш "рустикальний" стиль.

Краще не вирізати їх, а обережно вирвати руками - це дозволить надати виробу більш рустикальний стиль

Вирізати картинки з серветок або виривати їх руками - питання стилю. Якщо ви робите річ "під старовину" або в вінтажному стилі, краще картинки саме виривати руками.

  1. Розшарується отримані зображення.

Розшарується отримані зображення

  1. Розкладіть зображення пряних трав на поверхні дошки відповідно до обраної композицією і обережно промажте зверху лаком для декупажу, приклеюючи їх до поверхні. Після цього обережно пропрасуйте пензлем, щоб розправити можливі складочки і видалити повітряні бульбашки. Якщо ви використовуєте в роботі саме серветки, пам'ятайте, гумовий валик - не для них! Серветки занадто тонкі, легко намокають, розтягуються і при прокочуванні валиком пошкоджуються.

Серветки занадто тонкі, легко намокають, розтягуються і при прокочуванні валиком пошкоджуються

  1. Коли лак для декупажу висохне, покрийте всю поверхню дошки засобом № 1 для отримання кракелюров (патинують лаком). Підсушіть засіб, але не до кінця, а до тієї стадії, коли воно буде злегка липнути до рук. Якщо недосушити патинують лак перед нанесенням кракелюрного, у вас вийдуть великі тріщини, якщо повністю висушити - дрібні.
  2. Покрийте всю поверхню дошки засобом № 2 для отримання кракелюров (кракелюрний лаком). Висушіть його повністю. Коли лак висохне, вся дошка покриється мережею тріщин.
  3. Загорніть шматочок вати в бавовняний клапоть і намажте вийшов тампон темно-коричневої акварельного пастеллю.

Загорніть шматочок вати в бавовняний клапоть і намажте вийшов тампон темно-коричневої акварельного пастеллю

  1. Проявіть тріщини: пройдіться тампоном по всій поверхні дошки круговими рухами, затираючи в тріщини пастель. Після цього ретельно змийте кракелюрний лак з поверхні дошки під струменем води. Пам'ятайте: він занадто нестійкий, виконує лише допоміжну функцію і при подальшій обробці може зіпсувати вашу роботу.

Пам'ятайте: він занадто нестійкий, виконує лише допоміжну функцію і при подальшій обробці може зіпсувати вашу роботу

  1. Висушіть дошку і покрийте її декоративним акриловим лаком.

Один з головних принципів в класичному декупажу - забезпечення неподільності малюнка і фону. Для цього виріб покривається лаком, бажано декількома шарами. Додаткові шари лаку ніколи не будуть зайвими! В основному для декупажу використовуються прозорі акрилові лаки на водній основі. Робота з використанням напівглянсова або матового лаку буде виглядати особливо ефектно.

До змісту

Блюдо "Червоне золото"

Це яскраве блюдо не залишиться непоміченим на святковому столі, а його декор поєднується з більшістю стилів, в т.ч. і з сучасними. Тут об'єднані техніки розпису по склу та декупаж.

Вам будуть потрібні:

  • біле блюдо;
  • фарби для кераміки під випал червоного і золотого кольорів;
  • засіб для декупажу під випал;
  • папір для декупажу з зображеннями осіннього листя;
  • ножиці;
  • кисті;
  • гумовий валик

Золота фарба для кераміки на перший погляд не золота, а біла. Це відбувається тому, що для її виробництва використовується натуральний металевий порошок, який осідає на дні баночки. Перед роботою ретельно перемішайте фарбу, поки вона не придбає насичений золотий колір.

Як це робиться

  1. Широкою плоскою кистю покрийте всю поверхню страви червоною фарбою по кераміці. Висушіть фарбу. Страву можна було б пофарбувати і за допомогою поролонового валика. Але, фарбуючи блюдо пензлем, ми добиваємося ефекту кераміки ручної роботи.

Але, фарбуючи блюдо пензлем, ми добиваємося ефекту кераміки ручної роботи

  1. Намалюйте на поверхні страви кілька звивистих смуг за допомогою золотої фарби, висушіть ці смуги.

Намалюйте на поверхні страви кілька звивистих смуг за допомогою золотої фарби, висушіть ці смуги

  1. Виріжте зі спеціального паперу з зображеннями листя два великих листа каштана. (Перевага спеціального паперу: вона майже не просвічує, що зручно при роботі з яскравою поверхнею.) Намажте засобом для декупажу під випал (використовується замість клею) ті місця на блюді, куди ви плануєте приклеїти ці листя, покладіть листя, притисніть і намажте зверху цим ж засобом.

) Намажте засобом для декупажу під випал (використовується замість клею) ті місця на блюді, куди ви плануєте приклеїти ці листя, покладіть листя, притисніть і намажте зверху цим ж засобом

  1. Прокатайте наклеєні листя гумовим валиком.
  2. Приблизно через 40 хвилин злегка "позолотою" контури листя за допомогою тонкого пензлика і золотий фарби.
  3. Через чотири години обпечуся блюдо в духовці при температурі 170 градусів протягом 20 хвилин. Для цього помістіть виріб в холодну духовку, і від Мементо досягнення заданої температури розрахуйте час випалу. Виймайте готовий виріб тільки після того, як духовка повністю охолоне.

До змісту

Де брати картинки?

Картинки - це, мабуть, найважливіший елемент в техніці декупажу. Більше 50% успіху закладено в картинках. Де ж їх взяти? Є кілька можливостей.

По-перше, це декоративні багатошарові серветки з різними мотивами, ті самі, які продаються пачками в супермаркетах. А ще такі серветки продаються в спеціалізованих магазинах для художників і дизайнерів. Там ви можете придбати набори паперу з різними малюнками або серветки поштучно.

Перед роботою паперові серветки необхідно розшаровуватися, тому що для декупажу використовується тільки верхній, пофарбований шар. Не лякайтеся - розшаровуватися серветки дуже легко, потрібно просто взяти за куточок верхній шар і, притримуючи нижні шари, злегка потягнути вгору.

По-друге, це спеціальний папір для декупажу або так звані декупажние "карти", які являють собою листи великого формату. На кожному аркуші міститься добірка малюнків з певної теми, наприклад, "троянди", "море" або "сафарі".

Папір для декупажу особливо хороша тим, що її не потрібно спеціально готувати до роботи (розшаровуватися), і при цьому вона менш прозора, що дозволяє отримати більш яскравий малюнок при наклеюванні. Крім того, на аркушах паперу можна знайти великі картинки, чого, природно, не може бути на серветках. Дуже вишукані зразки зустрічаються на рисовому папері.

А по-третє, для декупажу можна використовувати і будь-яку іншу папір з картинками, які вам сподобалися, а саме: сторінки з журналів, ксерокопії, ошатну пакувальний папір, листівки, репродукції, календарі, шпалери, ноти, карти, фотографії тощо. А можна і зовсім не папір, а тканину, мереживо, жерсть та інші фактури, придатні для вирізання. Будь-яку "нетрадиційну" щільний папір для використання в декупажу потрібно готувати: розшаровуватися і використовувати тільки верхній шар. Але так просто, як серветки, вона розшаровуватися не буде. Її необхідно замочити на деякий час у воді, а потім обсушити, покласти на тверду гладку поверхню і розділити шари за допомогою зубочистки.

Обговорення

Дуже цікаві роботи у Вас вийшли, дійсно кращий подарунок, це подарунок зроблений своїми руками. А якщо це ще й задоволення приносить, так чому б цим і не займатися.

Досить довго займалася декупажем, освоювала техніки і т.д. У якийсь момент зрозуміла, що дуже складно придумати одночасно потрібну і красиву річ в цій техніці. Дошка, яка описана в статті - куди її? На стінку? Тарілку? Туди ж? Збирати пил і раз на рік виставити на стіл, щоб відразу ж закрити красу салатом? Дуже перепрошую перед неофітами в декупажу, з палаючими очима затирають тріщини в кракелюр за цю думку, але ... просто треба було виговоритися :)

.

Коментувати можут "Декупаж: два подарунки своїми руками. Майстер-клас для початківців"

Декупаж: два подарунки своїми руками. Майстер-клас для початківців

зміст:

Робити подарунки своїми руками стає модно - тим більше що сучасні матеріали і технології це дозволяють. Пропонуємо вам напередодні свята освоїти декупаж - мистецтво декорування поверхонь - і виготовити в цій техніці стильні і корисні в господарстві речі.

Декупаж - це особлива техніка декорування різних поверхонь за допомогою заздалегідь вирізаних з паперу готових картинок. Якщо повернутися до витоків, "декупаж" - французьке слово, яке перекладається як "розрізання" або "вирізування".

Далеко не кожен вид декорування по красі і ефектності може зрівнятися з декупажем. Виникнення декупажу відносять до XV століття, і з тих пір він ніколи не виходив з моди. Техніку декупажу використовували великі майстри минулого, їм захоплювалися багато знаменитих людей. Він був настільки популярний, що для занять декупажем існувала ціла "індустрія". Вважалося, що це - гідне захоплення для людей з вищого суспільства.

Сьогодні, при використанні сучасних технологій, декупаж відрізняється безмежною применимостью. Судіть самі: будь-які елементи інтер'єру, подарунки, особисті речі, побутові речі, посуд, іграшки, ялинкові прикраси, одяг, взуття, біжутерія - все можна змінити на краще за допомогою цієї приголомшливої ​​техніки. Завдяки новим матеріалам це будуть не просто декоративні речі, а дуже навіть практичні і корисні в побуті, і за всім цим можна буде доглядати: чистити, мити, прати, прасувати.

Давайте спробуємо оформити в техніці класичного декупажу звичайну кухонну дошку, а в техніці декупажу під випал створимо декоративне блюдо. У ваших творчих руках ці звичайні речі можуть стати неповторним подарунком!

До змісту

Кухонна дошка "Пряні трави"

Французький стиль на вашій кухні! Обробна дошка, яка також може служити і підносом для сервірування сиру, виконана в класичній техніці, з об'єднанням відразу декількох цікавих прийомів декупажу.

Вам будуть потрібні:

  • проста дерев'яна обробна дошка без обробки;
  • кисті з синтетики;
  • акрилова фарба пісочного, білого і темно-коричневого кольору;
  • серветки із зображенням пряних трав;
  • клей для декупажу;
  • акриловий лак;
  • двухкомпонентное засіб для отримання кракелюров;
  • маленький шматок білої бавовняної тканини;
  • акварельний пастель темно-коричневого кольору.

Як це робиться

  1. Офарбуйте поверхню дошки акриловою фарбою пісочного кольору. У деяких місцях зробіть невеликі мазки білої і темно-коричневої фарбами і розітріть їх сухою плоскою кистю. У вас вийде імітація фактури пофарбованого дерева. Добре висушіть фарбу.

Добре висушіть фарбу

  1. Тепер вам будуть потрібні зображення пряних трав. Краще не вирізати їх, а обережно вирвати руками - це дозволить надати виробу більш "рустикальний" стиль.

Краще не вирізати їх, а обережно вирвати руками - це дозволить надати виробу більш рустикальний стиль

Вирізати картинки з серветок або виривати їх руками - питання стилю. Якщо ви робите річ "під старовину" або в вінтажному стилі, краще картинки саме виривати руками.

  1. Розшарується отримані зображення.

Розшарується отримані зображення

  1. Розкладіть зображення пряних трав на поверхні дошки відповідно до обраної композицією і обережно промажте зверху лаком для декупажу, приклеюючи їх до поверхні. Після цього обережно пропрасуйте пензлем, щоб розправити можливі складочки і видалити повітряні бульбашки. Якщо ви використовуєте в роботі саме серветки, пам'ятайте, гумовий валик - не для них! Серветки занадто тонкі, легко намокають, розтягуються і при прокочуванні валиком пошкоджуються.

Серветки занадто тонкі, легко намокають, розтягуються і при прокочуванні валиком пошкоджуються

  1. Коли лак для декупажу висохне, покрийте всю поверхню дошки засобом № 1 для отримання кракелюров (патинують лаком). Підсушіть засіб, але не до кінця, а до тієї стадії, коли воно буде злегка липнути до рук. Якщо недосушити патинують лак перед нанесенням кракелюрного, у вас вийдуть великі тріщини, якщо повністю висушити - дрібні.
  2. Покрийте всю поверхню дошки засобом № 2 для отримання кракелюров (кракелюрний лаком). Висушіть його повністю. Коли лак висохне, вся дошка покриється мережею тріщин.
  3. Загорніть шматочок вати в бавовняний клапоть і намажте вийшов тампон темно-коричневої акварельного пастеллю.

Загорніть шматочок вати в бавовняний клапоть і намажте вийшов тампон темно-коричневої акварельного пастеллю

  1. Проявіть тріщини: пройдіться тампоном по всій поверхні дошки круговими рухами, затираючи в тріщини пастель. Після цього ретельно змийте кракелюрний лак з поверхні дошки під струменем води. Пам'ятайте: він занадто нестійкий, виконує лише допоміжну функцію і при подальшій обробці може зіпсувати вашу роботу.

Пам'ятайте: він занадто нестійкий, виконує лише допоміжну функцію і при подальшій обробці може зіпсувати вашу роботу

  1. Висушіть дошку і покрийте її декоративним акриловим лаком.

Один з головних принципів в класичному декупажу - забезпечення неподільності малюнка і фону. Для цього виріб покривається лаком, бажано декількома шарами. Додаткові шари лаку ніколи не будуть зайвими! В основному для декупажу використовуються прозорі акрилові лаки на водній основі. Робота з використанням напівглянсова або матового лаку буде виглядати особливо ефектно.

До змісту

Блюдо "Червоне золото"

Це яскраве блюдо не залишиться непоміченим на святковому столі, а його декор поєднується з більшістю стилів, в т.ч. і з сучасними. Тут об'єднані техніки розпису по склу та декупаж.

Вам будуть потрібні:

  • біле блюдо;
  • фарби для кераміки під випал червоного і золотого кольорів;
  • засіб для декупажу під випал;
  • папір для декупажу з зображеннями осіннього листя;
  • ножиці;
  • кисті;
  • гумовий валик

Золота фарба для кераміки на перший погляд не золота, а біла. Це відбувається тому, що для її виробництва використовується натуральний металевий порошок, який осідає на дні баночки. Перед роботою ретельно перемішайте фарбу, поки вона не придбає насичений золотий колір.

Як це робиться

  1. Широкою плоскою кистю покрийте всю поверхню страви червоною фарбою по кераміці. Висушіть фарбу. Страву можна було б пофарбувати і за допомогою поролонового валика. Але, фарбуючи блюдо пензлем, ми добиваємося ефекту кераміки ручної роботи.

Але, фарбуючи блюдо пензлем, ми добиваємося ефекту кераміки ручної роботи

  1. Намалюйте на поверхні страви кілька звивистих смуг за допомогою золотої фарби, висушіть ці смуги.

Намалюйте на поверхні страви кілька звивистих смуг за допомогою золотої фарби, висушіть ці смуги

  1. Виріжте зі спеціального паперу з зображеннями листя два великих листа каштана. (Перевага спеціального паперу: вона майже не просвічує, що зручно при роботі з яскравою поверхнею.) Намажте засобом для декупажу під випал (використовується замість клею) ті місця на блюді, куди ви плануєте приклеїти ці листя, покладіть листя, притисніть і намажте зверху цим ж засобом.

) Намажте засобом для декупажу під випал (використовується замість клею) ті місця на блюді, куди ви плануєте приклеїти ці листя, покладіть листя, притисніть і намажте зверху цим ж засобом

  1. Прокатайте наклеєні листя гумовим валиком.
  2. Приблизно через 40 хвилин злегка "позолотою" контури листя за допомогою тонкого пензлика і золотий фарби.
  3. Через чотири години обпечуся блюдо в духовці при температурі 170 градусів протягом 20 хвилин. Для цього помістіть виріб в холодну духовку, і від Мементо досягнення заданої температури розрахуйте час випалу. Виймайте готовий виріб тільки після того, як духовка повністю охолоне.

До змісту

Де брати картинки?

Картинки - це, мабуть, найважливіший елемент в техніці декупажу. Більше 50% успіху закладено в картинках. Де ж їх взяти? Є кілька можливостей.

По-перше, це декоративні багатошарові серветки з різними мотивами, ті самі, які продаються пачками в супермаркетах. А ще такі серветки продаються в спеціалізованих магазинах для художників і дизайнерів. Там ви можете придбати набори паперу з різними малюнками або серветки поштучно.

Перед роботою паперові серветки необхідно розшаровуватися, тому що для декупажу використовується тільки верхній, пофарбований шар. Не лякайтеся - розшаровуватися серветки дуже легко, потрібно просто взяти за куточок верхній шар і, притримуючи нижні шари, злегка потягнути вгору.

По-друге, це спеціальний папір для декупажу або так звані декупажние "карти", які являють собою листи великого формату. На кожному аркуші міститься добірка малюнків з певної теми, наприклад, "троянди", "море" або "сафарі".

Папір для декупажу особливо хороша тим, що її не потрібно спеціально готувати до роботи (розшаровуватися), і при цьому вона менш прозора, що дозволяє отримати більш яскравий малюнок при наклеюванні. Крім того, на аркушах паперу можна знайти великі картинки, чого, природно, не може бути на серветках. Дуже вишукані зразки зустрічаються на рисовому папері.

А по-третє, для декупажу можна використовувати і будь-яку іншу папір з картинками, які вам сподобалися, а саме: сторінки з журналів, ксерокопії, ошатну пакувальний папір, листівки, репродукції, календарі, шпалери, ноти, карти, фотографії тощо. А можна і зовсім не папір, а тканину, мереживо, жерсть та інші фактури, придатні для вирізання. Будь-яку "нетрадиційну" щільний папір для використання в декупажу потрібно готувати: розшаровуватися і використовувати тільки верхній шар. Але так просто, як серветки, вона розшаровуватися не буде. Її необхідно замочити на деякий час у воді, а потім обсушити, покласти на тверду гладку поверхню і розділити шари за допомогою зубочистки.

Обговорення

Дуже цікаві роботи у Вас вийшли, дійсно кращий подарунок, це подарунок зроблений своїми руками. А якщо це ще й задоволення приносить, так чому б цим і не займатися.

Досить довго займалася декупажем, освоювала техніки і т.д. У якийсь момент зрозуміла, що дуже складно придумати одночасно потрібну і красиву річ в цій техніці. Дошка, яка описана в статті - куди її? На стінку? Тарілку? Туди ж? Збирати пил і раз на рік виставити на стіл, щоб відразу ж закрити красу салатом? Дуже перепрошую перед неофітами в декупажу, з палаючими очима затирають тріщини в кракелюр за цю думку, але ... просто треба було виговоритися :)

.

Коментувати можут "Декупаж: два подарунки своїми руками. Майстер-клас для початківців"

Декупаж: два подарунки своїми руками. Майстер-клас для початківців

зміст:

Робити подарунки своїми руками стає модно - тим більше що сучасні матеріали і технології це дозволяють. Пропонуємо вам напередодні свята освоїти декупаж - мистецтво декорування поверхонь - і виготовити в цій техніці стильні і корисні в господарстві речі.

Декупаж - це особлива техніка декорування різних поверхонь за допомогою заздалегідь вирізаних з паперу готових картинок. Якщо повернутися до витоків, "декупаж" - французьке слово, яке перекладається як "розрізання" або "вирізування".

Далеко не кожен вид декорування по красі і ефектності може зрівнятися з декупажем. Виникнення декупажу відносять до XV століття, і з тих пір він ніколи не виходив з моди. Техніку декупажу використовували великі майстри минулого, їм захоплювалися багато знаменитих людей. Він був настільки популярний, що для занять декупажем існувала ціла "індустрія". Вважалося, що це - гідне захоплення для людей з вищого суспільства.

Сьогодні, при використанні сучасних технологій, декупаж відрізняється безмежною применимостью. Судіть самі: будь-які елементи інтер'єру, подарунки, особисті речі, побутові речі, посуд, іграшки, ялинкові прикраси, одяг, взуття, біжутерія - все можна змінити на краще за допомогою цієї приголомшливої ​​техніки. Завдяки новим матеріалам це будуть не просто декоративні речі, а дуже навіть практичні і корисні в побуті, і за всім цим можна буде доглядати: чистити, мити, прати, прасувати.

Давайте спробуємо оформити в техніці класичного декупажу звичайну кухонну дошку, а в техніці декупажу під випал створимо декоративне блюдо. У ваших творчих руках ці звичайні речі можуть стати неповторним подарунком!

До змісту

Кухонна дошка "Пряні трави"

Французький стиль на вашій кухні! Обробна дошка, яка також може служити і підносом для сервірування сиру, виконана в класичній техніці, з об'єднанням відразу декількох цікавих прийомів декупажу.

Вам будуть потрібні:

  • проста дерев'яна обробна дошка без обробки;
  • кисті з синтетики;
  • акрилова фарба пісочного, білого і темно-коричневого кольору;
  • серветки із зображенням пряних трав;
  • клей для декупажу;
  • акриловий лак;
  • двухкомпонентное засіб для отримання кракелюров;
  • маленький шматок білої бавовняної тканини;
  • акварельний пастель темно-коричневого кольору.

Як це робиться

  1. Офарбуйте поверхню дошки акриловою фарбою пісочного кольору. У деяких місцях зробіть невеликі мазки білої і темно-коричневої фарбами і розітріть їх сухою плоскою кистю. У вас вийде імітація фактури пофарбованого дерева. Добре висушіть фарбу.

Добре висушіть фарбу

  1. Тепер вам будуть потрібні зображення пряних трав. Краще не вирізати їх, а обережно вирвати руками - це дозволить надати виробу більш "рустикальний" стиль.

Краще не вирізати їх, а обережно вирвати руками - це дозволить надати виробу більш рустикальний стиль

Вирізати картинки з серветок або виривати їх руками - питання стилю. Якщо ви робите річ "під старовину" або в вінтажному стилі, краще картинки саме виривати руками.

  1. Розшарується отримані зображення.

Розшарується отримані зображення

  1. Розкладіть зображення пряних трав на поверхні дошки відповідно до обраної композицією і обережно промажте зверху лаком для декупажу, приклеюючи їх до поверхні. Після цього обережно пропрасуйте пензлем, щоб розправити можливі складочки і видалити повітряні бульбашки. Якщо ви використовуєте в роботі саме серветки, пам'ятайте, гумовий валик - не для них! Серветки занадто тонкі, легко намокають, розтягуються і при прокочуванні валиком пошкоджуються.

Серветки занадто тонкі, легко намокають, розтягуються і при прокочуванні валиком пошкоджуються

  1. Коли лак для декупажу висохне, покрийте всю поверхню дошки засобом № 1 для отримання кракелюров (патинують лаком). Підсушіть засіб, але не до кінця, а до тієї стадії, коли воно буде злегка липнути до рук. Якщо недосушити патинують лак перед нанесенням кракелюрного, у вас вийдуть великі тріщини, якщо повністю висушити - дрібні.
  2. Покрийте всю поверхню дошки засобом № 2 для отримання кракелюров (кракелюрний лаком). Висушіть його повністю. Коли лак висохне, вся дошка покриється мережею тріщин.
  3. Загорніть шматочок вати в бавовняний клапоть і намажте вийшов тампон темно-коричневої акварельного пастеллю.

Загорніть шматочок вати в бавовняний клапоть і намажте вийшов тампон темно-коричневої акварельного пастеллю

  1. Проявіть тріщини: пройдіться тампоном по всій поверхні дошки круговими рухами, затираючи в тріщини пастель. Після цього ретельно змийте кракелюрний лак з поверхні дошки під струменем води. Пам'ятайте: він занадто нестійкий, виконує лише допоміжну функцію і при подальшій обробці може зіпсувати вашу роботу.

Пам'ятайте: він занадто нестійкий, виконує лише допоміжну функцію і при подальшій обробці може зіпсувати вашу роботу

  1. Висушіть дошку і покрийте її декоративним акриловим лаком.

Один з головних принципів в класичному декупажу - забезпечення неподільності малюнка і фону. Для цього виріб покривається лаком, бажано декількома шарами. Додаткові шари лаку ніколи не будуть зайвими! В основному для декупажу використовуються прозорі акрилові лаки на водній основі. Робота з використанням напівглянсова або матового лаку буде виглядати особливо ефектно.

До змісту

Блюдо "Червоне золото"

Це яскраве блюдо не залишиться непоміченим на святковому столі, а його декор поєднується з більшістю стилів, в т.ч. і з сучасними. Тут об'єднані техніки розпису по склу та декупаж.

Вам будуть потрібні:

  • біле блюдо;
  • фарби для кераміки під випал червоного і золотого кольорів;
  • засіб для декупажу під випал;
  • папір для декупажу з зображеннями осіннього листя;
  • ножиці;
  • кисті;
  • гумовий валик

Золота фарба для кераміки на перший погляд не золота, а біла. Це відбувається тому, що для її виробництва використовується натуральний металевий порошок, який осідає на дні баночки. Перед роботою ретельно перемішайте фарбу, поки вона не придбає насичений золотий колір.

Як це робиться

  1. Широкою плоскою кистю покрийте всю поверхню страви червоною фарбою по кераміці. Висушіть фарбу. Страву можна було б пофарбувати і за допомогою поролонового валика. Але, фарбуючи блюдо пензлем, ми добиваємося ефекту кераміки ручної роботи.

Але, фарбуючи блюдо пензлем, ми добиваємося ефекту кераміки ручної роботи

  1. Намалюйте на поверхні страви кілька звивистих смуг за допомогою золотої фарби, висушіть ці смуги.

Намалюйте на поверхні страви кілька звивистих смуг за допомогою золотої фарби, висушіть ці смуги

  1. Виріжте зі спеціального паперу з зображеннями листя два великих листа каштана. (Перевага спеціального паперу: вона майже не просвічує, що зручно при роботі з яскравою поверхнею.) Намажте засобом для декупажу під випал (використовується замість клею) ті місця на блюді, куди ви плануєте приклеїти ці листя, покладіть листя, притисніть і намажте зверху цим ж засобом.

) Намажте засобом для декупажу під випал (використовується замість клею) ті місця на блюді, куди ви плануєте приклеїти ці листя, покладіть листя, притисніть і намажте зверху цим ж засобом

  1. Прокатайте наклеєні листя гумовим валиком.
  2. Приблизно через 40 хвилин злегка "позолотою" контури листя за допомогою тонкого пензлика і золотий фарби.
  3. Через чотири години обпечуся блюдо в духовці при температурі 170 градусів протягом 20 хвилин. Для цього помістіть виріб в холодну духовку, і від Мементо досягнення заданої температури розрахуйте час випалу. Виймайте готовий виріб тільки після того, як духовка повністю охолоне.

До змісту

Де брати картинки?

Картинки - це, мабуть, найважливіший елемент в техніці декупажу. Більше 50% успіху закладено в картинках. Де ж їх взяти? Є кілька можливостей.

По-перше, це декоративні багатошарові серветки з різними мотивами, ті самі, які продаються пачками в супермаркетах. А ще такі серветки продаються в спеціалізованих магазинах для художників і дизайнерів. Там ви можете придбати набори паперу з різними малюнками або серветки поштучно.

Перед роботою паперові серветки необхідно розшаровуватися, тому що для декупажу використовується тільки верхній, пофарбований шар. Не лякайтеся - розшаровуватися серветки дуже легко, потрібно просто взяти за куточок верхній шар і, притримуючи нижні шари, злегка потягнути вгору.

По-друге, це спеціальний папір для декупажу або так звані декупажние "карти", які являють собою листи великого формату. На кожному аркуші міститься добірка малюнків з певної теми, наприклад, "троянди", "море" або "сафарі".

Папір для декупажу особливо хороша тим, що її не потрібно спеціально готувати до роботи (розшаровуватися), і при цьому вона менш прозора, що дозволяє отримати більш яскравий малюнок при наклеюванні. Крім того, на аркушах паперу можна знайти великі картинки, чого, природно, не може бути на серветках. Дуже вишукані зразки зустрічаються на рисовому папері.

А по-третє, для декупажу можна використовувати і будь-яку іншу папір з картинками, які вам сподобалися, а саме: сторінки з журналів, ксерокопії, ошатну пакувальний папір, листівки, репродукції, календарі, шпалери, ноти, карти, фотографії тощо. А можна і зовсім не папір, а тканину, мереживо, жерсть та інші фактури, придатні для вирізання. Будь-яку "нетрадиційну" щільний папір для використання в декупажу потрібно готувати: розшаровуватися і використовувати тільки верхній шар. Але так просто, як серветки, вона розшаровуватися не буде. Її необхідно замочити на деякий час у воді, а потім обсушити, покласти на тверду гладку поверхню і розділити шари за допомогою зубочистки.

Обговорення

Дуже цікаві роботи у Вас вийшли, дійсно кращий подарунок, це подарунок зроблений своїми руками. А якщо це ще й задоволення приносить, так чому б цим і не займатися.

Досить довго займалася декупажем, освоювала техніки і т.д. У якийсь момент зрозуміла, що дуже складно придумати одночасно потрібну і красиву річ в цій техніці. Дошка, яка описана в статті - куди її? На стінку? Тарілку? Туди ж? Збирати пил і раз на рік виставити на стіл, щоб відразу ж закрити красу салатом? Дуже перепрошую перед неофітами в декупажу, з палаючими очима затирають тріщини в кракелюр за цю думку, але ... просто треба було виговоритися :)

.

Коментувати можут "Декупаж: два подарунки своїми руками. Майстер-клас для початківців"

Декупаж: два подарунки своїми руками. Майстер-клас для початківців

зміст:

Робити подарунки своїми руками стає модно - тим більше що сучасні матеріали і технології це дозволяють. Пропонуємо вам напередодні свята освоїти декупаж - мистецтво декорування поверхонь - і виготовити в цій техніці стильні і корисні в господарстві речі.

Декупаж - це особлива техніка декорування різних поверхонь за допомогою заздалегідь вирізаних з паперу готових картинок. Якщо повернутися до витоків, "декупаж" - французьке слово, яке перекладається як "розрізання" або "вирізування".

Далеко не кожен вид декорування по красі і ефектності може зрівнятися з декупажем. Виникнення декупажу відносять до XV століття, і з тих пір він ніколи не виходив з моди. Техніку декупажу використовували великі майстри минулого, їм захоплювалися багато знаменитих людей. Він був настільки популярний, що для занять декупажем існувала ціла "індустрія". Вважалося, що це - гідне захоплення для людей з вищого суспільства.

Сьогодні, при використанні сучасних технологій, декупаж відрізняється безмежною применимостью. Судіть самі: будь-які елементи інтер'єру, подарунки, особисті речі, побутові речі, посуд, іграшки, ялинкові прикраси, одяг, взуття, біжутерія - все можна змінити на краще за допомогою цієї приголомшливої ​​техніки. Завдяки новим матеріалам це будуть не просто декоративні речі, а дуже навіть практичні і корисні в побуті, і за всім цим можна буде доглядати: чистити, мити, прати, прасувати.

Давайте спробуємо оформити в техніці класичного декупажу звичайну кухонну дошку, а в техніці декупажу під випал створимо декоративне блюдо. У ваших творчих руках ці звичайні речі можуть стати неповторним подарунком!

До змісту

Кухонна дошка "Пряні трави"

Французький стиль на вашій кухні! Обробна дошка, яка також може служити і підносом для сервірування сиру, виконана в класичній техніці, з об'єднанням відразу декількох цікавих прийомів декупажу.

Вам будуть потрібні:

  • проста дерев'яна обробна дошка без обробки;
  • кисті з синтетики;
  • акрилова фарба пісочного, білого і темно-коричневого кольору;
  • серветки із зображенням пряних трав;
  • клей для декупажу;
  • акриловий лак;
  • двухкомпонентное засіб для отримання кракелюров;
  • маленький шматок білої бавовняної тканини;
  • акварельний пастель темно-коричневого кольору.

Як це робиться

  1. Офарбуйте поверхню дошки акриловою фарбою пісочного кольору. У деяких місцях зробіть невеликі мазки білої і темно-коричневої фарбами і розітріть їх сухою плоскою кистю. У вас вийде імітація фактури пофарбованого дерева. Добре висушіть фарбу.

Добре висушіть фарбу

  1. Тепер вам будуть потрібні зображення пряних трав. Краще не вирізати їх, а обережно вирвати руками - це дозволить надати виробу більш "рустикальний" стиль.

Краще не вирізати їх, а обережно вирвати руками - це дозволить надати виробу більш рустикальний стиль

Вирізати картинки з серветок або виривати їх руками - питання стилю. Якщо ви робите річ "під старовину" або в вінтажному стилі, краще картинки саме виривати руками.

  1. Розшарується отримані зображення.

Розшарується отримані зображення

  1. Розкладіть зображення пряних трав на поверхні дошки відповідно до обраної композицією і обережно промажте зверху лаком для декупажу, приклеюючи їх до поверхні. Після цього обережно пропрасуйте пензлем, щоб розправити можливі складочки і видалити повітряні бульбашки. Якщо ви використовуєте в роботі саме серветки, пам'ятайте, гумовий валик - не для них! Серветки занадто тонкі, легко намокають, розтягуються і при прокочуванні валиком пошкоджуються.

Серветки занадто тонкі, легко намокають, розтягуються і при прокочуванні валиком пошкоджуються

  1. Коли лак для декупажу висохне, покрийте всю поверхню дошки засобом № 1 для отримання кракелюров (патинують лаком). Підсушіть засіб, але не до кінця, а до тієї стадії, коли воно буде злегка липнути до рук. Якщо недосушити патинують лак перед нанесенням кракелюрного, у вас вийдуть великі тріщини, якщо повністю висушити - дрібні.
  2. Покрийте всю поверхню дошки засобом № 2 для отримання кракелюров (кракелюрний лаком). Висушіть його повністю. Коли лак висохне, вся дошка покриється мережею тріщин.
  3. Загорніть шматочок вати в бавовняний клапоть і намажте вийшов тампон темно-коричневої акварельного пастеллю.

Загорніть шматочок вати в бавовняний клапоть і намажте вийшов тампон темно-коричневої акварельного пастеллю

  1. Проявіть тріщини: пройдіться тампоном по всій поверхні дошки круговими рухами, затираючи в тріщини пастель. Після цього ретельно змийте кракелюрний лак з поверхні дошки під струменем води. Пам'ятайте: він занадто нестійкий, виконує лише допоміжну функцію і при подальшій обробці може зіпсувати вашу роботу.

Пам'ятайте: він занадто нестійкий, виконує лише допоміжну функцію і при подальшій обробці може зіпсувати вашу роботу

  1. Висушіть дошку і покрийте її декоративним акриловим лаком.

Один з головних принципів в класичному декупажу - забезпечення неподільності малюнка і фону. Для цього виріб покривається лаком, бажано декількома шарами. Додаткові шари лаку ніколи не будуть зайвими! В основному для декупажу використовуються прозорі акрилові лаки на водній основі. Робота з використанням напівглянсова або матового лаку буде виглядати особливо ефектно.

До змісту

Блюдо "Червоне золото"

Це яскраве блюдо не залишиться непоміченим на святковому столі, а його декор поєднується з більшістю стилів, в т.ч. і з сучасними. Тут об'єднані техніки розпису по склу та декупаж.

Вам будуть потрібні:

  • біле блюдо;
  • фарби для кераміки під випал червоного і золотого кольорів;
  • засіб для декупажу під випал;
  • папір для декупажу з зображеннями осіннього листя;
  • ножиці;
  • кисті;
  • гумовий валик

Золота фарба для кераміки на перший погляд не золота, а біла. Це відбувається тому, що для її виробництва використовується натуральний металевий порошок, який осідає на дні баночки. Перед роботою ретельно перемішайте фарбу, поки вона не придбає насичений золотий колір.

Як це робиться

  1. Широкою плоскою кистю покрийте всю поверхню страви червоною фарбою по кераміці. Висушіть фарбу. Страву можна було б пофарбувати і за допомогою поролонового валика. Але, фарбуючи блюдо пензлем, ми добиваємося ефекту кераміки ручної роботи.

Але, фарбуючи блюдо пензлем, ми добиваємося ефекту кераміки ручної роботи

  1. Намалюйте на поверхні страви кілька звивистих смуг за допомогою золотої фарби, висушіть ці смуги.

Намалюйте на поверхні страви кілька звивистих смуг за допомогою золотої фарби, висушіть ці смуги

  1. Виріжте зі спеціального паперу з зображеннями листя два великих листа каштана. (Перевага спеціального паперу: вона майже не просвічує, що зручно при роботі з яскравою поверхнею.) Намажте засобом для декупажу під випал (використовується замість клею) ті місця на блюді, куди ви плануєте приклеїти ці листя, покладіть листя, притисніть і намажте зверху цим ж засобом.

) Намажте засобом для декупажу під випал (використовується замість клею) ті місця на блюді, куди ви плануєте приклеїти ці листя, покладіть листя, притисніть і намажте зверху цим ж засобом

  1. Прокатайте наклеєні листя гумовим валиком.
  2. Приблизно через 40 хвилин злегка "позолотою" контури листя за допомогою тонкого пензлика і золотий фарби.
  3. Через чотири години обпечуся блюдо в духовці при температурі 170 градусів протягом 20 хвилин. Для цього помістіть виріб в холодну духовку, і від Мементо досягнення заданої температури розрахуйте час випалу. Виймайте готовий виріб тільки після того, як духовка повністю охолоне.

До змісту

Де брати картинки?

Картинки - це, мабуть, найважливіший елемент в техніці декупажу. Більше 50% успіху закладено в картинках. Де ж їх взяти? Є кілька можливостей.

По-перше, це декоративні багатошарові серветки з різними мотивами, ті самі, які продаються пачками в супермаркетах. А ще такі серветки продаються в спеціалізованих магазинах для художників і дизайнерів. Там ви можете придбати набори паперу з різними малюнками або серветки поштучно.

Перед роботою паперові серветки необхідно розшаровуватися, тому що для декупажу використовується тільки верхній, пофарбований шар. Не лякайтеся - розшаровуватися серветки дуже легко, потрібно просто взяти за куточок верхній шар і, притримуючи нижні шари, злегка потягнути вгору.

По-друге, це спеціальний папір для декупажу або так звані декупажние "карти", які являють собою листи великого формату. На кожному аркуші міститься добірка малюнків з певної теми, наприклад, "троянди", "море" або "сафарі".

Папір для декупажу особливо хороша тим, що її не потрібно спеціально готувати до роботи (розшаровуватися), і при цьому вона менш прозора, що дозволяє отримати більш яскравий малюнок при наклеюванні. Крім того, на аркушах паперу можна знайти великі картинки, чого, природно, не може бути на серветках. Дуже вишукані зразки зустрічаються на рисовому папері.

А по-третє, для декупажу можна використовувати і будь-яку іншу папір з картинками, які вам сподобалися, а саме: сторінки з журналів, ксерокопії, ошатну пакувальний папір, листівки, репродукції, календарі, шпалери, ноти, карти, фотографії тощо. А можна і зовсім не папір, а тканину, мереживо, жерсть та інші фактури, придатні для вирізання. Будь-яку "нетрадиційну" щільний папір для використання в декупажу потрібно готувати: розшаровуватися і використовувати тільки верхній шар. Але так просто, як серветки, вона розшаровуватися не буде. Її необхідно замочити на деякий час у воді, а потім обсушити, покласти на тверду гладку поверхню і розділити шари за допомогою зубочистки.

Обговорення

Дуже цікаві роботи у Вас вийшли, дійсно кращий подарунок, це подарунок зроблений своїми руками. А якщо це ще й задоволення приносить, так чому б цим і не займатися.

Досить довго займалася декупажем, освоювала техніки і т.д. У якийсь момент зрозуміла, що дуже складно придумати одночасно потрібну і красиву річ в цій техніці. Дошка, яка описана в статті - куди її? На стінку? Тарілку? Туди ж? Збирати пил і раз на рік виставити на стіл, щоб відразу ж закрити красу салатом? Дуже перепрошую перед неофітами в декупажу, з палаючими очима затирають тріщини в кракелюр за цю думку, але ... просто треба було виговоритися :)

.

Коментувати можут "Декупаж: два подарунки своїми руками. Майстер-клас для початківців"

Де ж їх взяти?
Дошка, яка описана в статті - куди її?
На стінку?
Тарілку?
Туди ж?
Збирати пил і раз на рік виставити на стіл, щоб відразу ж закрити красу салатом?
Де ж їх взяти?
Дошка, яка описана в статті - куди її?
На стінку?
Тарілку?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com