рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Міфи про соки

1_02

Ми продовжуємо серію публікацій "Міфи про соки" за участю експертів, професійно знайомих з цією темою. Сьогодні ми поговоримо нема про соках як таких, а про різні види упаковки, яка допомагає зберегти ці вітамінні напої протягом усього терміну придатності - без додавання будь-яких хімічних консервантів. Ми розглянемо всі плюси і мінуси кожного виду сучасної упаковки і спробуємо з'ясувати, який з них є найбільш надійним для збереження корисних властивостей соку. А допоможе нам розібратися в пакувальних тонкощах і хитрощах наш консультант - начальник відділу нових продуктів ТОВ "Сандора" Галина Приходько.

Міф № 4 "Скло - найкраща упаковка для соку"

Це твердження вже давно не є аксіомою, і багато фахівців з ним не погодяться. Сьогодні існує три основних види тари для розливу готових соків: скло, пластик і картон. Очевидно, що скло є самим традиційним пакувальним матеріалом. І до недавнього часу саме скляна тара, дійсно, була переважним видом упаковки соків. Сьогодні ж у скляних банок і пляшок з'явилися серйозні конкуренти - картонні пакети і пластикові пляшки. Серед незаперечних плюсів скляної упаковки: екологічність і можливість використовувати таку тару повторно. У той же час упакований в скло сік важить більше, а розбити пляшку - простіше простого. Тому давати скляні пляшки в руки дітям вкрай небажано. Крім того, скляна упаковка не охороняє сік від руйнівного впливу ультрафіолету - і на користь продукту це її властивість, природно, не йде.

Про упаковку з пластику існує безліч страшних історій. Однак для упаковки рідких продуктів, в тому числі соків, використовують спеціальний - так званий харчової - пластик. Формат ПЕТ володіє такими позитивними якостями як прийнятна ціна, міцність і легкість. У той же час, не дивлячись на всі хитрощі - використання пофарбованого пластику і багатошарових технологій напилення - ПЕТ-упаковка все-таки пропускає світло і кисень, що негативно впливає на сік.

Картонний пакет, а правильніше комбінована картонна упаковка "Тетра Пак", сьогодні є найбільш зручною в обігу і, отже, найпопулярнішою. На користь останнього твердження свідчить і уперта статистика 80% соків, що продаються на території України, упаковані саме в непрозорі картонні пакети. І хоча більшості з нас здається, що картонний пакет - конструкція досить проста, це зовсім не так. Насправді такий пакет являє собою складний шестишарові "тортик": зовні - картон, всередині - найтонша, менш сотої частки міліметра, алюмінієва фольга, а між ними, так само як і на обох поверхнях, - поліетиленова плівка. Така структура упаковки дозволяє вберегти міститься в ній сік від згубного впливу світла, проникнення сторонніх запахів і вологи. Саме винахід комбінованого картонного пакета "Тетра Пак" стало інновацією, яка дала змогу найкращим чином захистити сік від впливу зовнішнього середовища.

Хочу порадити всім любителям соку: при виборі цього продукту звертайте увагу не тільки на вигляд упаковки, але і її герметичність, а також на термін придатності. Приділивши кілька секунд такої перевірки, ви гарантовано отримаєте бажане - якісний, смачний і корисний для здоров'я продукт! Приємного сокопітія!

Міф №1. "Сік корисніше лимонаду"

Міф №2. "Фреш корисніше пакетованого соку"

Міф №3 "Нектар - це просто дешевий замінник соку"

Міф № 5 "Відновлений сік - це щось штучне"

Міф №6 "Колір соку не має значення, важливий тільки смак"

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com