рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Міфи про шкоду ПЕТ тари

Серед споживачів ходить багато чуток про шкоду продуктів, які упаковані в пластмасову тару. Всім відомо, що покупці «люблять очима», тобто вибирають той продукт, який візуально подобається їм більше, однак, особисті упередження кінцевого споживача можуть робити не менше впливу на рішення про покупку. Так, наприклад, не дивлячись на те що до сих пір не зареєстровано жодного наукового доказу про шкідливий вплив ПЕТ на організм людини, серед споживачів побутує чимало міфів про шкоду пластикової тари.

Так, наприклад, не дивлячись на те що до сих пір не зареєстровано жодного наукового доказу про шкідливий вплив ПЕТ на організм людини, серед споживачів побутує чимало міфів про шкоду пластикової тари

міф №1

«Пиво в пластикових пляшках містить ЯД!»

»

Легенда про те що при виробництві ПЕТ пляшок використовується шкідливий хімікат, який передає свої властивості вмісту пляшки, вже давно розбурхує уми споживачів. З наукової точки зору, матеріал упаковки не може вступити в хімічні реакції з збереженими речовинами, так як він інертний. Офіційний висновок масштабного дослідження ПЕТ-пляшок, проведеного Інститутом технологій і упаковки "Fraunhofer IVV" (Німеччина) підтверджує вищесказане. Ними в лабораторних умовах були проаналізовані на можливий зміст усіх шкідливих речовин, які коли - небудь згадувалися в публікаціях про ПЕТ тарі: фталати (дибутилфталат, ізобутілфталат і ще 11 фталатів), бісфенол, метанол, формальдегід. «Жодне з досліджених речовин не було виявлено в зразках ПЕТ і ПЕТ пляшок, досліджені зразки відповідають всім вимогам безпеки Статті 3 Рамкової положення (EC) № 1935/2004 при контакті з усіма типами харчових продуктів, при будь-яких умовах контакту і при будь-якому рівні наповнення »*.

міф №2

«При нагріванні ПЕТ виділяється дибутилфталат»

«При нагріванні ПЕТ виділяється дибутилфталат»

Найбільш страшним для споживачів міфом є ​​міф про те, що вода в пляшці пролежала кілька годин в машині на сонці не придатна для вживання, так як при нагріванні виділився дибутилфталат. Немає жодного наукового доказу цієї міської легенди. Сухі факти свідчать про те, що зміни властивостей Пет тари можливо при температурі 62,5 ° С градусів, а плавлення відбувається при досить високій температурі - 260 ° С. І навіть при такому переміщенні молекул концентрація шкідливих речовин настільки мала що не представляє ніякої небезпеки. Заслужений хімік РФ, Президент Союзу хіміків, Віктор Іванов відзначає, що «зазначені в проведених дослідженнях показники дибутилфталата як мінімум в десять разів нижче норм, встановлених Росспоживнаглядом» До речі, норма: 0,0005 мг / л. Тобто то, про що говорить заслужений хімік, - менш 0,00005 мг / л.

міф №3

«Напої з ПЕТ тари призводять до захворювань ендокринної та нервової систем»

«Напої з ПЕТ тари призводять до захворювань ендокринної та нервової систем»

Фахівці вважають, що зберігати воду і харчові продукти в пластикових пляшках небезпечно і шкідливо для здоров'я людини, а ПЕТ пляшки не придатні для багаторазового використання, тому що починають виділяти в вміст токсичні речовини і шкідливі бактерії. Шкідливий вплив води з ПЕТ тари пояснюється дією хімічної речовини бісфенолу-А. Такі заяви важко назвати правдивими, так як Бісфенол А використовується у виробництві іншого полімеру - полікарбонату. У виробництві ПЕТ він не використовується і не утворюється. Бісфенол А не міститься в ПЕТ. Для визначення матеріалу пластикової пляшки достатньо звернути увагу на маркування ємностей.

Говорячи про шкідливі бактерії, що розмножуються в пластикових пляшках варто відзначити, що відкриті ПЕТ пляшки дійсно можуть містити деяку кількість бактерій, проте, їх кількість буде приблизно дорівнює бактеріям, які перебувають на гуртках або ємностях. Матеріал ПЕТ тари ніяк не сприяє розмноженню бактерій. В ідеалі, всі ємності з ПЕТ перед повторним використанням слід промити гарячою мильною водою і висушити. Цього буде достатньо для дезінфекції.

Для виробників напоїв та інших харчових продуктів першочерговою вимогою у виборі тари є ступінь захисту тієї продукції, яка в ній знаходиться. До екологічно чистим і безпечним видам пластику, дозволеним до застосування для виробництва тари рідких продуктів, відноситься поліетилентерефталат. Також в цих цілях може використовуватися поліетилен високої щільності. Поліетилентерефталат маркується літерами PET / PETE, тоді як для позначення поліетилену високої щільності використовують абревіатуру PEHD / HDPE. ПЕТ тара (PET / PETE) набула більшого поширення серед виробників через свою доступності.

Загальносвітова статистика використання ПЕТ тари за 2014 рік для упаковки бутильованих продуктів:

- 46-47% для розливу газованих та слабоалкогольних напоїв,

- 20-21% для розливу мінеральних вод,

- 13-14% для розливу продуктів пивоваріння,

- 16% для розливу олійно-жирових продуктів (рослинне, оливкова та інші харчові масла, включаючи соуси),

- 2-3% для розливу побутової хімії та інших агресивних рідин.

ПЕТ є всесвітньо визнаним в якості безпечного і екологічно чистого пакувального матеріалу, що забезпечує повний захист якості продукції. Пакування напоїв у пляшки з ПЕТ (PET / PETE) здатне забезпечувати газо-, паро- та водонепроникність одночасно. Крім цього, ПЕТ НЕ вбирає і не передає запахів, має відмінну жиростійкості є економічно ефективним матеріалом, а готова продукція не втрачає презентабельний зовнішній вигляд, при тому, що для упаковки досить використовувати плівку з піддоном або навіть без нього. Еластичність даного пакувального матеріалу дозволяє надати пляшці практично будь-яку форму, залишаючи простір для фантазії дизайнерам і маркетологам. Найбільш вигідний зовнішній вигляд продукції на тлі конкурентів в даному випадку вважається відносно дешевим, ніж унікальна скляна тара. Також в деяких випадках забарвлення ПЕТ в зелений, блакитний або коричневий кольори дозволяє не тільки надати зовнішній вигляд продукції максимально відповідає запитам споживачів, але і сприяє найбільш тривалого збереження якості напою при прямих сонячних променях (наприклад, пиво і квас набагато краще зберігаються в темно-коричневої тарі).

Лінія розливу ПЕТ крім іншого обладнання включає в себе видувні установки. Наявність автомата видування в складі лінії є економічно виправданим. Закупівля і обслуговування видувного обладнання є оптимальним рішенням для організації випуску продукції в пластиковій тарі. Переналагодження даних ліній спрощується з причини відсутності на деяких автоматах турнекетних груп (утримання і супровід пляшки здійснюється «під горло», а не за тіло пляшки).

Таким чином, тарування в ПЕТ можна вважати найбільш вигідним альтернативним способом упаковки в порівнянні з алюмінієвими банками або скляними пляшками для напоїв.

* Дослідження проводилися з точністю вимірювання до 1 нанограмма на грам речовини (10-9). Дослідженню піддалися російські марки ПЕТ заводів виробників (Алко-Нафта, Поліеф і Сибур-ПЕТФ, Сенеж), а також, отримані з цих марок полімеру ПЕТ пляшки, вироблені з преформ на заводах компанії Ретал і Європласт. Згідно з офіційним висновком Інституту Фраунхофера.

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com