рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Merry Christmas! або Різдво по-американськи

Наближаються Новий Рік та Різдво - свята, яких з нетерпінням чекають у всіх куточках світу як діти, так і дорослі Наближаються Новий Рік та Різдво - свята, яких з нетерпінням чекають у всіх куточках світу як діти, так і дорослі. Напередодні Різдвяних свят люди купують подарунки родичам і близьким, підписують листівки, прикрашають будинки і наряджають новорічні ялинки. Не виняток і американці, для них це теж один з найулюбленіших свят в році. Давайте подивимося, як вони готуються до Christmas Holidays, і що вас чекає, якщо вам пощастить опинитися на Різдво в США.

Як відомо, для американців більш значним святом є Різдво, а не Новий Рік. Відзначають Різдво в США 25 грудня. Вперше офіційним святом цей день був проголошений в 1836 році в штаті Алабама, однак приживалося офіційне святкування Різдва досить довго - останнім штатом, де його прийняли, став штат Оклахома лише в 1907 році.

Вперше офіційним святом цей день був проголошений в 1836 році в штаті Алабама, однак приживалося офіційне святкування Різдва досить довго - останнім штатом, де його прийняли, став штат Оклахома лише в 1907 році

Новорічна ялинка в Нью Йорку

Як і в будь-якій країні, в США є свої Різдвяні традиції, без яких це свято просто немислимий. Отже, перш за все це Новорічна ялинка. Головна ялинка в США (National Christmas Tree) встановлюється в столиці США - Вашингтоні, біля Білого Дому. Вперше вона була встановлена ​​тут в 1923 році. Навколо цієї ялинки навколо в формі еліпса встановлюють ялинки поменше, надіслані з інших штатів. На кожній з них є напис, що вказує звідки вона прибула. У перших числах грудня ялинку урочисто запалюють, ця церемонія називається National Tree Lightning Ceremony. Не менш значною подією є відкриття Новорічної ялинки в Нью-Йорку. Тут її встановлюють з 1931 року навпроти Рокфеллерівського центру. У 1933 на гірляндах було 700 лампочок, зараз їх вже 30 000, а на вершині красується кришталева зірка діаметром 2,7 метрів.


Торговий центр Macy's, Нью-Йорк

Інший невід'ємний атрибут Різдвяних свят в США - Різдвяні покупки. Все починається з чорної п'ятниці (Black Friday) - яка йде після дня Подяки . В цей день в магазинах і торгових центрах починається сезон Різдвяних знижок. Найпопулярніші для шопінгу місця в Нью-Йорку - Saks Fifth Avenue, Tiffany's, Bloomingdales, Barneys і Macy's. Напередодні свят ці місця буквально переповнені людьми. Практично в кожному торговому центрі можна зустріти і сфотографуватися з Санта Клаусом.

Як відомо, подарунки американцям розносить не Дід Мороз, а Санта Клаус. Його праобразом вважається Святий Миколай (Санта - святий, Клаус - Микола), відомий своєю благодійністю у вигляді допомоги бідним людям таємними подарунками. Прийнято вважати, що пересувається Санта Клаус на санях, запряжених вісьмома оленями: Dasher (Приголомшливий), Dancer (Танцюрист), Prancer (Гарцюючий), Vixen (Злісний), Comet (Комета), Cupid (Купідон), Dunder (Бовдур) і Blixem (Блискавичний). Ці імена вперше прозвучали в 1823 році в поемі Клемента Мура «Ніч перед Різдвом», або «Візит Святого Миколая»:

Now! Dasher
Now, Dancer!
Now, Prancer and Vixen!
On, Comet! On, Cupid!
On Dunder and Blixem!
To the top of the porch!
To the top of the wall!
Now, dash away!
Dash away!
Dash away all!

Вже більше ста років в США існує так звана «Операція« Санта-Клаус », яка полягає в тому, що будь-хто може виступити в ролі Санта Клауса, взявши в поштовому відділенні листа, написаного дитина, і відправивши йому замовлений подарунок.

У числі Різдвяних звичаїв США є чудова традиція прикрашати будинки, вітрини магазинів і інші будівлі гірляндами і новорічними вогниками У числі Різдвяних звичаїв США є чудова традиція прикрашати будинки, вітрини магазинів і інші будівлі гірляндами і новорічними вогниками. Прикрашають навіть дерева, тому міста буквально виблискують тисячами вогнів. Жителі вивішують на дверях будинків вінки з сосни або ялиці, виставляють на вікнах фігурки оленів, янголят, Мадонни і Ісуса, свічки. Всередині будинку жителі встановлюють і наряджають Новорічну ялинку.

Різдво і Новий Рік - це, мабуть, самі сімейні свята, не тільки в США, але і у всьому світі. Це чудовий привід зібратися з родичами, привітати всіх друзів і близьких і побажати всім Щасливого Різдва! Merry Christmas and Happy New Year to everybody!

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com