рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Книги на всі часи

Людмила Сухомлинова: Чи потрібна в епоху гаджетів особиста медична бібліотека лікаря

Людмила Сухомлинова: Чи потрібна в епоху гаджетів особиста медична бібліотека лікаря?

На певному етапі життя кожній людині судилося звернути свій погляд у минуле і спробувати оцінити пройдений шлях з позицій сьогодення. Наприклад, професійний шлях з позицій нинішньої реальності. А реальність змушує говорити про становище лікаря в нашому мінливому суспільстві. Не вдаючись в довгі міркування, виділю три основні «касти» лікарів - не можу підібрати іншого визначення.

Перша, яку все частіше і частіше називають «совкової» (тобто, «догаджетовой»). Ці люди жили і працювали з почуттям професійної гідності та в практичній, і в науковій сфері. По-різному складалися долі. Найсвітліші голови писали багатосторінкові монографії, використовуючи і свій багаторічний досвід роботи, і знання попередніх поколінь. Багато з них не гребували переводити на рідну мову і потім видавати багатотисячними тиражами новітні світові праці за своєю спеціальністю. Нехай з певним відставанням у часі, але ці книги видавалися. Писалися підручники і керівництва для наступних поколінь.

Інша каста - сучасні молоді лікарі, випускники медичних вузів, до яких, з легкої руки досвідчених колег, вже приліпилося визначення «недоучки». Причому, як не дивно, самі вони не заперечують з приводу такого визначення, адже спростування в публічному просторі відсутні.

Найскладніша - проміжна каста: найбільш неоднорідна, багато в чому суперечлива. На частку цих людей випали і негаразди, і досягнення перехідного періоду. Саме ці фахівці свого часу були навчені професії Вчителями - «совками». Їм випало не тільки жити в іншому інформаційному полі, але і працювати і спілкуватися в умовах інших міжособистісних відносин. Частина з них стали працювати в практичній медицині, частина, написавши дисертації, самі перетворилися в педагогів для майбутніх «недоучок». Чимала частина зовсім пішли з професії. Мені здається, саме тоді, під впливом об'єктивних обставин, стався розрив зв'язку поколінь вітчизняної медицини - здавалося б, непорушної. Наслідки очевидні і для лікарів, і для пацієнтів.

Чому я раптом вирішила про це заговорити? Стала переглядати книги за своєю та суміжної спеціальностями, які довелося перемістити на дачу через дефіцит території для їх зберігання в квартирі. Але розлучитися з ними не наважилася! Ось тоді і виникло питання, на який у мене немає відповіді. А чи є особиста медична бібліотека (КНИГИ!) У сучасних лікарів? Зрозуміло, я не говорю про лікарські династії, для них це питання риторичне. Але чи є в особистій бібліотеці сучасного лікаря саме монографії, цінність яких не зникає з роками, незважаючи на стрімкий розвиток науки і сучасні засоби комунікацій? І, взагалі, як часто в справжній відрізок часу пишуться і видаються справжні монографії, чи є в цьому необхідність? Або цілком достатньо просто витягувати на вимогу з віртуального простору фрагменти наукових розробок? Невже для практичної діяльності лікаря цілком достатньо мати безіменно розроблені стандарти і рекомендації, як керівництво до дії?

Невже для практичної діяльності лікаря цілком достатньо мати безіменно розроблені стандарти і рекомендації, як керівництво до дії

На фото - невелика ілюстрація, близька до теми. Імена, які стали легко забувати ...

Автор - Людмила Сухомлинова, з 1977 по 1993 завідувач відділенням реанімації в ГКБ №7 м Москви

А які книги ви ніколи не приберете зі своєї бібліотеки лікаря?

© Алла Астахова.Ru

Про сайт

Підписатися на щотижневу розсилку новин сайту

Facebook / Telegram / Twitter / VKontakte / Особисте здоров'я / Почитати

© Алла Астахова.Ru

Людмила Сухомлинова: Чи потрібна в епоху гаджетів особиста медична бібліотека лікаря?
Чому я раптом вирішила про це заговорити?
А чи є особиста медична бібліотека (КНИГИ!) У сучасних лікарів?
Але чи є в особистій бібліотеці сучасного лікаря саме монографії, цінність яких не зникає з роками, незважаючи на стрімкий розвиток науки і сучасні засоби комунікацій?
І, взагалі, як часто в справжній відрізок часу пишуться і видаються справжні монографії, чи є в цьому необхідність?
Або цілком достатньо просто витягувати на вимогу з віртуального простору фрагменти наукових розробок?
Невже для практичної діяльності лікаря цілком достатньо мати безіменно розроблені стандарти і рекомендації, як керівництво до дії?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com