рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Вибір штор для альтанок: рулонні, пвх, тканину, жалюзі, 21 ФОТО прозорих фіранок і захисних з непромокаючої тканини, приклади виготовлення ПВХ штор для альтанок

  1. Функціональне призначення штор
  2. Види штор для альтанок
  3. Штори зі спеціальних матеріалів
  4. текстильні штори
  5. ПВХ фіранки
  6. способи кріплення
  7. Так що ж вибрати?
  8. Як самостійно зробити штори з плівки ПВХ
  9. вибираємо матеріал
  10. виготовлення завісок
  11. Як кріпити люверси

сучасна альтанка - це, по-перше, затишний куточок, призначений для дружніх посиденьок і проведення сімейних вечорів, а по-друге - один з найважливіших елементів ландшафтного дизайну двору. Тому декорування цього невеликого споруди потрібно приділити максимум уваги.

Дуже непоганим способом зробити альтанку красивою і затишною є оформлення її шторами. Сучасною промисловістю випускаються різні види цього декору. При бажанні можна виготовити також штори для альтанок своїми руками.

Функціональне призначення штор

Штори в альтанці на дачі виконують кілька важливих функцій:

  • Служать прикрасою екстер'єру.
  • Захищають внутрішній простір від несприятливих факторів зовнішнього середовища. Це, мабуть, найголовніша причина, по якій господарі заміських ділянок вважають за краще використовувати фіранки в альтанках. Захисні шторки захистять відпочиваючих від дощу, сонячних променів і вітру, а предмети обстановки від пилу.
  • Декоративні завіси крім усього іншого роблять внутрішній простір альтанки затишним.

Види штор для альтанок

Отже, які існують види штор для альтанок? У наш час для прикраси цих невеликих дачних споруд найчастіше використовуються фіранки зі спеціальних тканин, текстильні або ПВХ.

Штори зі спеціальних матеріалів

Завіси зі спеціальних матеріалів призначені саме для використання на вулиці, а тому відрізняються практичністю і довговічністю. Дуже популярні, наприклад, шторки з акрилової тканини для відкритої альтанки. Цей матеріал характеризується підвищеною міцністю і виглядає досить естетично. Крім того, вуличні акрилові шторки практично не притягають пил, не вигоряють і непогано захищають внутрішній простір альтанки від сонячних променів. До недоліків декорування такими фіранками можна віднести лише те, що під час дощу їх все ж доводиться знімати.

До недоліків декорування такими фіранками можна віднести лише те, що під час дощу їх все ж доводиться знімати

Акрилові фіранки - варіант дуже гарний і при цьому довговічний

Другим досить поширеним варіантом є водонепроникні штори для альтанки з брезенту. Це надійний, але зовні не надто привабливий тип. Те ж саме можна сказати і про такий різновид, як поліетиленові фіранки.

Альтанка з шторами. Фото навісу, закритого брезентовим тканиною

Варіант з матеріалу блекаут, що відрізняється досить гарним зовнішнім виглядом, використовуються в тому випадку, якщо господарі альтанки бажають максимально ефективно захистити її внутрішній простір від сонячних променів. Ця тканина абсолютно не пропускає світло.

Вуличні рулонні штори для альтанок з тканини блекаут практично не пропускають сонячне світло

текстильні штори

Текстильні фіранки в якості прикраси для альтанки використовуються дуже рідко. Цей вид декору дуже швидко вигорає на сонці і не переносить інших несприятливих погодних факторів. До всього іншого він ще і не відрізняється особливою міцністю. До його переваг можна віднести лише привабливий зовнішній вигляд, різноманітність дизайнів і невисоку вартість. Часто такі шторки використовують в комплекті з тентової тканиною.

Часто такі шторки використовують в комплекті з тентової тканиною

Тканинні штори в альтанку. Фото варіанту, скомбінованого з фіранками з тентової тканини

Ідея: Текстильні фіранки дуже непогано використовувати для літньої альтанки в якихось урочистих випадках. Зрозуміло, тільки тоді, коли на вулиці стоїть гарна погода.

ПВХ фіранки

Дуже цікавим варіантом декору є штори для альтанки на дачі з тентової тканини. Остання проводиться з лавсану і покривається зверху поливинилхлоридом. До переваг цього варіанта можна віднести невелику вагу, міцність і еластичність. Такі штори відмінно захищають внутрішній простір альтанки як від дощу, так і від сонця. Крім усього іншого ця тканина дуже ремонтопригодна, так як легко зшивається.

Крім усього іншого ця тканина дуже ремонтопригодна, так як легко зшивається

М'які штори для альтанки з тентової тканини - один з найпопулярніших і надійних варіантів

Досить практичним варіантом для веранд, терас і альтанок можна назвати і другий різновид штор ПВХ - плівкову. Цей матеріал не так міцний, як тентовий, але коштує дешевше і здатний пропускати сонячне світло. Випускаються як звичайні прозорі пластикові фіранки, так і кольорові.

Прозора плівка ПВХ надійно захистить внутрішній простір альтанки від опадів і пилу

Важливо: Не варто вибирати дуже яскраві штори ПВХ для альтанок кричущих відтінків. В іншому випадку забарвлення предметів, що знаходяться всередині буде виглядати неприродною. Та й очі відпочиваючих в ній людей почнуть дуже швидко втомлюватися.

Недоліком такого різновиду, як захисні штори ПВХ для альтанок вважається те, що вони не здатні пропускати повітря. Для літа це не дуже добре. Але зате в альтанці, захищеної ними, можна поставити камін . У цьому випадку їй буде дуже зручно користуватися взимку.

У цьому випадку їй буде дуже зручно користуватися взимку

Зимова затишна альтанка з каміном, закрита плівкою ПВХ

способи кріплення

Отже, з матеріалом для штор ви визначилися. Тепер давайте розберемося з тим, як закріпити цей декор найкраще. Одним з найпопулярніших методів фіксації в отворі є використання роликів і направляючих. Зручність такого способу полягає в першу чергу в легкості розсовування і зрушення фіранок. Найбільш цікавим варіантом в цьому плані можна вважати тканинні рольштори і жалюзі для альтанок і веранд з дистанційним управлінням.

Найбільш цікавим варіантом в цьому плані можна вважати тканинні рольштори і жалюзі для альтанок і веранд з дистанційним управлінням

Акуратненька альтанка з прорізами, закритими жалюзі

Другим досить поширеним методом кріплення є люверсной. В цьому випадку по всьому периметру прорізів альтанки встановлюються спеціальні скоби. На самі ж полотна кріпляться люверси.

Порада: люверсной спосіб кріплення особливо хороший для альтанок, розташованих в тих регіонах, де дмуть сильні вітри. Оскільки фіранки в цьому випадку фіксуються з усіх боків, тримаються вони міцно і виходить дуже надійне укриття. Порада: люверсной спосіб кріплення особливо хороший для альтанок, розташованих в тих регіонах, де дмуть сильні вітри

ПВХ завіси зазвичай кріпляться на люверси

Так що ж вибрати?

Таким чином на вибір такого декору, як захисні штори для альтанки можуть вплинути три важливі чинники: декоративні якості, практичність і вартість. Який з них повинен стати пріоритетним, вирішувати, звичайно ж, самим господарям альтанки. У будь-якому випадку з використанням шторок цю споруду напевно стане набагато зручнішим і красивим.

Як самостійно зробити штори з плівки ПВХ

ПВХ фіранки - варіант, як ви вже зрозуміли, самий практичний. Однак стоять такі шторки досить-таки дорого. Тому багато хто напевно хотіли б знати про те, як виготовити штори для альтанки вуличні з ПВХ самостійно.

Тому багато хто напевно хотіли б знати про те, як виготовити штори для альтанки вуличні з ПВХ самостійно

Шторки ПВХ - самий практичний варіант

Насправді процес пошиття цього варіанту декору для дачних альтанок не так складний, як може здатися на перший погляд.

вибираємо матеріал

Перш за все потрібно визначитися з кольором шторок. Зазвичай для їх виготовлення використовується проста прозора плівка. Кольорові варіанти вибираються тільки в тому випадку, якщо цього вимагають особливості дизайну самої альтанки , Двору чи основної будівлі. Зрозуміло, при бажанні кольору можна поєднувати.

Зрозуміло, при бажанні кольору можна поєднувати

Випускається ПВХ плівка самих різних кольорів

Важливо: Для пошиття фіранок потрібно брати товсту плівку щільністю не менше 630г / м2. Інакше довго шторки НЕ прослужать.

Крім власне прозорою або кольорової плівки знадобиться який-небудь міцний водонепроникний і при цьому досить м'який матеріал. Наприклад, та ж щільна тентова тканина на лавсане. Також потрібні будуть люверси з поворотними дужками (краще придбати пластикові).

Також потрібні будуть люверси з поворотними дужками (краще придбати пластикові)

Люверси з поворотними дужками можна придбати в магазині

виготовлення завісок

Шиють прозорі штори для альтанки з ПВХ так:

  • Перш за все потрібно розкроїти плівку за розмірами прорізів альтанки між стійками.
  • Далі кожен вирізаний шматок обшивається по периметру смужками тентової тканини такої ширини, щоб в подальшому ця «рамка» не виступала за межі стійок в отвір. Матеріал при цьому найкраще скласти вдвічі, а плівку заправити в смужку до упору.

Зміцнити краю плівки ПВХ можна смужками, вирізаними з тентової тканини

  • Потім до шторкам - по краю - з кроком приблизно в 30см кріпляться овальні люверси.
  • Після цього фіранка приставляється до отвору для розмітки місць кріплення поворотних дужок.
  • На заключному етапі залишається тільки прикріпити дужки до стійок альтанки і надіти штори на прорізи.

Дужки і люверси розташовуються з кроком приблизно в 30см

Як кріпити люверси

Фіксація кілець на тканину своїми руками виконується наступним чином:

  • З тильного боку штори прикладається і обводиться олівцем люверс.
  • За отриманого контуру гострими ножицями вирізається отвір.
  • З двох сторін від нього ставляться і замикаються люверси.

Чим акуратніше буде вирізано отвір, тим міцніше буде триматися люверс

Важливо: Намагайтеся вирізати отвір якомога точніше. Якщо воно вийде надто великим, люверс з нього буде випадати. Найкраще скористатися навіть не ножицями, а спеціальним пробійником.

Варіантів штор для альтанок існує безліч. Який з них краще підійде в тому чи іншому випадку, залежить в основному від дизайну альтанки, її призначення, ну і, зрозуміло, особистих уподобань її господарів.

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com