рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Штори для альтанок і веранд своїми руками: варіанти виконання

  1. Декоративні тканинні штори
  2. ПВХ
  3. Рулонні штори
  4. фото

Один з кращих способів провести літній вечір на дачі або в заміському будинку - це влаштувати сімейне чаювання або галасливе гуляння на веранді або в альтанці. Затьмарити таку ідилію може лише несподівано зіпсувалася погода, дощ і сильний вітер. Щоб капризи природи раптово не зіпсували вам всі плани на відпочинок, виготовте штори для альтанок і веранд своїми руками. З їх допомогою ви зможете без праці не тільки сховатися від дощу, спеки, вітру і палючого сонця, але і захистити свій особистий простір від надокучливих поглядів випадкових перехожих і настирливих сусідів.

Розглянемо різновиди і способи їх виготовлення штор для альтанок і веранд.

Повернутися до змісту

Декоративні тканинні штори

Тканинні штори для альтанок і веранд виконують відразу кілька корисних функцій. В першу чергу, вони служать оригінальним декоративним прикрасою, за допомогою якого можна легко і просто поліпшити зовнішній вигляд альтанки як зовні, так і зсередини. Якщо пошити штори з непрозорого матеріалу, за такими шторами легко можна буде сховатися від сторонніх очей. Вони служать прекрасною захистом від комарів і інших комах, що як не можна актуально для любителів відпочити влітку на свіжому повітрі. Також тканинні штори можна використовувати в якості сонцезахисних штор для альтанок і веранд.

До переваг даного виду штор слід віднести простоту їх виготовлення і монтажу, невисоку вартість витратних матеріалів і здатність вільно пропускати всередину приміщення свіже повітря.

Такі штори не підійдуть вам, якщо ви шукайте спосіб захистити свою альтанку від дощу або сильного вітру, а також якщо ви хочете, щоб ваша альтанка була добре тепло- і звукоізольовані.

Такі штори не підійдуть вам, якщо ви шукайте спосіб захистити свою альтанку від дощу або сильного вітру, а також якщо ви хочете, щоб ваша альтанка була добре тепло- і звукоізольовані

Тканинні штори виглядають досить непогано, але захисну функцію не виконують

Тканинні штори найчастіше виготовляють з тюлю і марлі. Однак в останні роки з'являється все більше і більше цікавих альтернатив традиційним матеріалам.

Так, ви можете зустріти безліч оголошень про продаж акрилових штор для альтанок і веранд. Такі штори не тільки служать хорошим захистом від впливу прямих сонячних променів, але і захищають приміщення альтанки від пилу і вологи. Він значно більш довговічні, ніж тюлеві або марлеві штори, і можуть витримувати навіть великі перепади температур.

Також міцним і довговічним матеріалом для штор є тканина з тефлоновим покриттям. Головна перевага тефлоновим штор для альтанок і веранд - це те, що тефлоновая просочення не дає матеріалу вбирати вологу і бруд. Однак за таку перевагу вам доведеться чимало заплатити, так як тканини з тефлоновим покриттям стоять на порядок дорожче, ніж звичайна тканина.

Менш довговічні, але значно більш цікаві моделі штор можна виготовити з таких натуральних матеріалів, як льон, бавовна, бамбук і т.д.

д

Бамбукові штори позитивно відрізняються екологічністю

Технологія пошиття тканинних штор мало чим відрізняється від пошиття звичайних штор для дому. Вам також буде потрібно зробити карнизи над кожним отвором веранди, де планується розміщення штор. Слід передбачити можливість легко знімати і одягати назад штори після прання, так як пил і бруд зовні будуть змушувати вас прати такі штори досить часто.

Для тих, хто хоче більш надійно захистити свою альтанку, існує маса інших матеріалів крім тканини.

Повернутися до змісту

ПВХ

Один з найбільш популярних матеріалів для виготовлення вуличних штор - це ПВХ. Існують кольорові і прозорі штори ПВХ для альтанок і веранд. Штори з ПВХ нерідко називають також тентовими шторами для альтанок і веранд, так як з їх допомогою можна створити також легких переносний тент на полегшеної конструкції з металевого або ПВХ профілю.

Кольорові штори - це фактично повноцінна заміна стін альтанки. Слід віддавати перевагу спокійним світлим кольорам, таким як зелений, жовтий і коричневий, які не дратують око і не будуть нагріватися на сонці, створюючи всередині альтанки своєрідний парник.

Слід зауважити, що нездатність штор з ПВХ пропускати повітря є, мабуть, їх головних недоліком. З одного боку, така герметичність забезпечує хороший захист від несприятливих погодних умов і дозволяє довше зберігати тепло в приміщенні. З іншого боку, вам необхідно буде періодично провітрювати приміщення, щоб в альтанці не було занадто душно. Однак ця проблема вирішується монтажем вікна чи двері прямо в полотні штор.

Пластикові штори для альтанок і веранд легко мити. Вони досить міцні і довговічні, не гниють і не вигоряють на сонці. Однак на час сильних вітрів і шторму їх рекомендується скачувати, тому що в противному випадку вони можуть порватися.

Як і будь-який пластик, пластикові штори дуже практичні при експлуатації

Найвразливіше місце даного типу штор - це місця їх кріплення. Існує кілька способів, як ПВХ штори можна закріпити на отворах альтанки. Найбільш поширений на увазі використання звичайної міцної мотузки.

Вам знадобиться:

  • Необхідна кількість тканини ПВХ виходячи з розмірів альтанки;
  • Набір металевих люверсів;
  • Ножиці;
  • Металеві кріплення або анкера;
  • Міцна синтетична мотузка.

Якщо ви ще тільки задумалися над тим, як спорудити альтанку на своїй ділянці, то рекомендуємо до прочитання статтю про   пристрій навісу   , Які може стати основою веранди Якщо ви ще тільки задумалися над тим, як спорудити альтанку на своїй ділянці, то рекомендуємо до прочитання статтю про пристрій навісу , Які може стати основою веранди. Як самостійно зробити барбекю з цегли читайте по засланні . Можливо, підходящим варіантом стане виготовити дах альтанки з полікарбонату http://vse-postroim-sami.ru/building/roof/2359_kak-sdelat-kryshu-iz-polikarbonata/ .

Процес виготовлення таких штор надзвичайно простий.

  1. Відміряйте необхідну кількість тканини для кожного отвору. Від підлоги штори повинні відходити як мінімум на 10 см.
  2. На рівних проміжках по краях відміряних шматків тканини поставте люверси.
  3. Встановіть кріплення, на якому буде триматися мотузка зі шторою.
  4. Протягніть мотузку через люверси і намотайте на кріплення.

Повернутися до змісту

Рулонні штори

Вуличні рулонні штори для альтанок і веранд об'єднують переваги жалюзі і красу традиційних тканинних штор. Вони можуть бути виконані їх різних матеріалів. Найчастіше - це поліестер, просочений полівінілхлоридом. Головна їхня особливість - це досить складна конструкція, в порівнянні зі звичайними шторами. Рулонні штори являють собою єдине полотно, яке намотується на вал, розташовані над отвором. Рулонні штори можуть мати як ручне, так і автоматичне керування.

Зазвичай рулонні штори продаються вже з готовими комплектами для монтажу. Існує два варіанти кріплення рулонних штор: з використанням скоб ПВХ або за допомогою спеціальної липучки. До кожної такої штори додається інструкція від виробника, в якій докладно описаний порядок її складання всіх необхідних кронштейнів, кріплень і т.д.

Декоративні штори з ниток з листям

Існують і зовсім вже нестандартні способи заповнити простір віконних і дверних прорізів веранди за допомогою нанизаних на шнур або волосінь різнокольорових намистин, трубочок, кульок і т.д. Вибір матеріалу обмежений лише вашою фантазією. Слід врахувати, проте, що такі штори будуть виконувати переважно декоративну функцію. Від вологи та вітру вони вас навряд чи зможуть якось захистити. Якщо ж ви не женіться за привабливим зовнішнім виглядом альтанки, а хочете лише надійно захистити її від негоди, наприклад, на осінньо-зимовий період, ви можете використовувати звичайний брезент.

Повернутися до змісту

фото

Нижче представлено кілька прикладів вдалого оформлення альтанок вуличними шторами.

Нижче представлено кілька прикладів вдалого оформлення альтанок вуличними шторами

Білосніжні штори з тюлю для літньої альтанки

Білосніжні штори з тюлю для літньої альтанки

Стильні фіранки з зшитих між собою клаптиків прямокутної форми

Стильні фіранки з зшитих між собою клаптиків прямокутної форми

Чи не штори, але вельми оригінальний спосіб оформлення, причому економний

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com