рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Корисні властивості айви - Вітаміни на Вашому столі - Цілюще харчування - Харчування - Vitaminov.net

3 листопада 2014

3 листопада 2014

Дерева айви вважаються одними з найдавніших дерев, відомих людині - їх вирощують в Азії і Середземномор'я вже протягом більше 4000 років. Айвові дерева так само, як яблуневі та грушеві, належать до сімейства розоцвітих. І так само, як і інші члени цього сімейства, вони приносять м'ясисті зерняткові плоди - у плодів є зовнішня м'ясиста частина, навколишнє насіннєві камери. Хоча виглядає айва дуже схоже на яблуко або грушу, смак у неї інший. Її наукова назва Cydonia oblonga. Структура айви нагадує структуру яблука, однак її шкірка має зернисту, шорстку текстуру через присутність в ній більшої кількості кам'янистих клітин.

Айва також зростає в Сполучених Штатах Америки, Латинській Америці і на Близькому Сході. Однак смак сортів, що ростуть в тропічних регіонах, трохи відрізняється від смаку інших різновидів. Тоді як сорти, характерні для тропічних регіонів, можна їсти в сирому вигляді, ті, що ростуть в регіонах з більш холодним кліматом, не годяться для вживання в їжу без попередньої термічної обробки через твердої шкірки. Листя айвового дерева можуть бути довгастими або широкими біля основи і вузькими на кінці. Вони досягають приблизно 5 см в ширину і 10 см в довжину. Квіти мають білий колір, а їх діаметр становить близько 5 см.

поживна цінність

У 100 грамах айви міститься 11 г вуглеводів, 7,5 грам клітковини і 200 кілоджоулів енергії. Якщо айву згасити з цукром, то в одній 100-грамової порції буде міститися 21 грам вуглеводів, 5 грам клітковини і 350 кілоджоулів енергії. Корисні для здоров'я властивості цього фрукта численні. Вважається, що айва сприяє травленню і зниження ваги. Також відомо, що вона має здатність знижувати рівні холестерину. В Ірані і Афганістані її насіння використовуються для лікування пневмонії.

застосування

Хоча в сирому вигляді айва може бути кислуватою на смак і здаватися неїстівної, приготована вона володіє чудовим ароматом і чудовим смаком. Багата на пектин, айва відмінно підходить для консервування. Що стосується застосування в кулінарії, з її м'якоті роблять джеми, желе і мармелад. Існує цікавий факт про взаємозв'язок між терміном «мармелад» ( «marmalade») і айвою. Можна простежити походження цього терміна від португальського слова «marmelo». Португальці використовують слова «marmelo» і «marmalade», кажучи про айву і айвовом джемі відповідно.

рецепти

М'якоть, сік або шматочки айви використовуються для додання аромату деяким м'ясних страв, пирогів, джемів, соусів і тістечком. Ті, кому подобається робити желе, можуть домагатися надання йому аромату груші і яблука, використовуючи цей фрукт. У деяких рецептах айву можна навіть використовувати в якості заміни яблукам або груш. Можна заливати часточки айви сумішшю з меду, соку лайма і невеликої кількості води, і запікати при температурі 150 ° C, накривши фольгою. Цей фрукт також можна гасити або варити в окропі.

Рецепт з використанням м'якоті айви

Інгредієнти: айва, вода, лимонний сік

Почистіть айву і наріжте на невеликі шматочки. Обов'язково відразу помістіть нарізану айву в ємність з водою. Не залишайте її на повітрі, так як вона окислюється і темніє. Додайте до айві чайну ложку лимонного соку. Поставте на невеликий вогонь і варіть протягом 2-3 годин до тих пір, поки айва не стане м'якою. В приготованому вигляді вона набуває рожевий колір. Остудіть і зцідіть рідину. Помістіть айву в холодильник і використовуйте для майбутніх цілей.

Рецепт тушкованою айви

Інгредієнти: свіжа айва - 2 шт., Коричневий цукор - 120 гр., Питна вода - ¼ літра

Візьміть каструлю і налийте в неї воду. Додайте коричневий цукор і доведіть до кипіння. Покіпятіть протягом 10-15 хвилин, поки цукор повністю не розчиниться. Очистіть айву від шкірки і наріжте на половинки. Помістіть в воду і варіть до тих пір, поки вона не стане м'якою. Подавайте айву гарячої, полив фруктовим сиропом.

Тепер, маючи уявлення про застосування айви в кулінарії, можна використовувати її для додання аромату страв з м'яса, пудингам і желе.

Відео


джерело: buzzle.com
Фото: buyfruit.com.au

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com