рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Технологія обробки чавуну на верстатах з ЧПУ

Технологія обробки чавуну на верстатах з ЧПУ    Види чавуну Технологія обробки чавуну на верстатах з ЧПУ


Види чавуну.
Чавун по своїй класифікації може бути наступних видів: білий, сірий і з кулястим графітом.
Але також, можна ще виділити кілька видів, які були прийняті не так давно: високоміцний чавун з ізотермічним відпалом, і чавун з вермікулярним графітом.
Матеріал на верстатах слід обробляти, враховуючи міцність і вид оброблюваного чавуну. Припустимо, сірий чавун - один з найбільш використовуваних і недорогих. У своєму складі має пластинчасті частинки графіт, а, отже, досить гарні амортизаційні властивості. І такий чавун речі для виготовлення деталей двигуна. Сірий чавун один з найбільш добре оброблюваних.
А ось вермікулярним чавун містить включення графіту червоподібної форми. Завдяки цьому, є міцніше і легше сірого чавуну. З такого виду чавуну в основному виготовляють деталі, на які будуть діяти механічні та теплові навантаження.
Чавун з кулястим графітом складається з включень графіту, що мають сфероїдальну форму. Даний вид чавуну має ряд корисних властивостей: висока пластичність, хороша втомна міцність, ізносостойкость.Еслі говорити про те, який чавун найскладніше обробляти, то природно, на думку спадає загартований ковкий чавун. Незважаючи на те, що зважаючи на складну термообробці, має хорошу міцність від утоми, зносостійкість і подовження до руйнування, є ряд недоліків: велика міцність і пружність - як наслідок низька оброблюваність чавуну.
Токарська обробка чавуну.
Токарська обробка чавуну повинна визначати число операцій, потрібних для досягнення поставленої мети.
Ось, якщо, наприклад, властивості заготовки невідомі, то що робити? Зазвичай, просто включають ще один етап - чистову обробку (до слова, це впливає на термін обробки продукту). Для скорочення кількості операцій, необхідно ретельно підбирати інструмент для обробки деталі.
Якщо трапилося так, що заготовка в отлитом стані не відповідає технічним вимогам, то все одно вона підлягає обробці, хоч це і затратно.
Фрезерна обробка чавуну.
Припустимо, потрібно виготовити станину верстата з чавуну. З чого почати і як поступати? Очевидно, що з точки зору економії, виготовлення всієї масивної деталі з високою точністю, невигідно просто. Саме тому, існують спеціальні форми невисокої точності, в які відливають чавун. А ось вже потім, йде виконання операції обробки фрезеруванням, наприклад.
Чавун досить легко обробляти фрезеруванням, так як в його складі є графіт, який сприяє отриманню розсипчастою короткої стружки і володіє змащує властивістю.

Якщо обробка проводиться за допомогою кінцевих фрез, то передній кут ріжучої кромки - негативний, або з невеликим позитивним значенням.

Якщо обробка проводиться за допомогою кінцевих фрез, то передній кут ріжучої кромки - негативний, або з невеликим позитивним значенням

Також необхідно врахувати, що фрези повинні мати зносостійке покриття, так як різець фрези, зазвичай, при обробці чавуну може зазнавати абразивний знос. Відзначимо і складнощі, що виникають при даному виді обробки чавуну. Як говорилося вище, заготовки часто виходять шляхом лиття, а, значить, при фрезеруванні є такі недоліки:

- припуск на відливання нерівномірний;

- є ливарна кірка, що перешкоджає обробці;

- пісок, який потрапляє з ливарної форми, сприяє зносу інструменту.

Для обробки чавуну на верстатах з ЧПУ необхідно враховувати характерні властивості чавуну, щоб правильно підібрати інструмент для обробки даного матеріалу і поліпшити якість обробки, скоротивши час на операції.

Матеріал для статті наданий нашим партнером: Компанія "ІнженерПоможет"


Ось, якщо, наприклад, властивості заготовки невідомі, то що робити?
З чого почати і як поступати?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com