рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Декантер

  1. Для чого потрібен цей посудину?
  2. Види і моделі
  3. матеріали
  4. секрети використання
  5. Які ще напої необхідно декантирувати

Вино - вимогливий напій, до якого необхідно знайти особливий підхід, щоб розкрити його смакові якості і багатий аромат. Недарма знавці присвячують все життя вивченню способів зберігання вина, вдосконалюють винні келихи і придумують все нові варіанти подачі вина до столу. На місце звичайного графина, що підходить під всі напої і не має специфічних характеристик, прийшов декантер, винайдений спеціально для вина.

WESTWING знає всі тонкощі правильної подачі вина, тому серед наших щоденних акцій ми пропонуємо аксесуари для різних видів вина від відомих світових виробників. Ми із задоволенням поділимося з Вами секретами вибору, розповімо, як слід зберігати вино і що впливає на його смак.

Ми із задоволенням поділимося з Вами секретами вибору, розповімо, як слід зберігати вино і що впливає на його смак

Великий вибір стильний Декантер на WESTWING (фото)

Для чого потрібен цей посудину?

Декантація - спосіб переливання вина з пляшки в декантер для відділення осаду і перевірки якості вина.

Декантер називається спеціальний прозорий графин, службовець для декантування і сервірування вина. Це не просто красивий посуд, але і корисний помічник для любителів вина. При переливанні вина з пляшки можна відстежити наявність осаду на денці пляшки і оцінити, чи не змінився колір напою. Декантація дозволяє не допустити потрапляння осаду в келих, що складно зробити при безпосередньому переливанні з пляшки з темного скла.

Інша корисна властивість - насичення вина киснем - аерація, - що особливо важливо для молодих вин. Після переливання вина з пляшки його залишають в Декантер, де воно «дихає» протягом недовго часу перед подачею до столу (від 20 хвилин до кількох годин). Чим старше вино, тим менше часу йому потрібно для насичення.

Види і моделі

Існує два основних типи Декантер, призначених для молодого і витриманого вина. Вони відрізняються як формою, так і властивостями, які ми описали вище.

  1. Для молодих вин. Це графин з широкою нижньою частиною і шийкою в формі воронки без пробки. Така форма дозволяє вину активно насичуватися киснем. Вино наливається таким чином, щоб перебувати нижче найширшої частини посудини, тим самим збільшується площа контакту напою з повітрям.
  2. Для витриманих вин. Такі графини вужчі, оскільки старим винам не потрібна додаткова аерація. Однак вони часто містять осад, і декантер в даному випадку служить перш за все для його відділення. Форма таких моделей може бути різною, найчастіше можна зустріти графини з кулястою нижньою частиною.
  3. Для рожевих вин. Цей тип можна виділити окремо, оскільки зазвичай він забезпечений кришкою або пробкою - рожевим винам не рекомендується занадто багато «дихати».

Цей тип можна виділити окремо, оскільки зазвичай він забезпечений кришкою або пробкою - рожевим винам не рекомендується занадто багато «дихати»

матеріали

Традиційно декантери виготовляються з дутого скла або кришталю, їх обсяг становить від 0,75 до 1,5 л.

Часто можна зустріти судини з кольорового скла, проте кращим матеріалом вважається прозорий кришталь, яке дозволяє відстежити колір і осад напою. Фахівці завжди віддадуть перевагу простому і якісному прозорому Декантер, незважаючи на те, що декоровані варіанти виглядають більш привабливо.

Невеликі декоративні деталі допустимі, якщо вони не заважають сприйняттю вина і не відволікають від нього. Графини для вина з кольорового скла, з різьбленням, інкрустацією, орнаментом і елементами зі срібла і позолоти можна використовувати в якості декору інтер'єру , Однак справжні декантери створені, щоб підкреслити справжню красу вина.

Графини для вина з кольорового скла, з різьбленням, інкрустацією, орнаментом і елементами зі срібла і позолоти можна використовувати в якості   декору інтер'єру   , Однак справжні декантери створені, щоб підкреслити справжню красу вина

Стильні аксесуари для вина на WESTWING (фото): купити онлайн з доставкою

секрети використання

Досвідчені сомельє і бармени, для максимального відділення осаду, використовують деякі хитрощі. Наприклад, пляшку з вином, яку збираються декантирувати, встановлюють у вертикальному положенні на певний проміжок часу, починаючи від кількох годин до кількох діб. Таким чином, наявний осад максимально опускається на дно пляшки. Під час переливу напою з пляшки в декантер обов'язково запалюється свічка. Таким чином, декантіруя витримане вино, в момент переливу, вогонь свічки допоможе сомельє не упустити мить, коли до шийки пляшки наблизиться осад. Процес переливу тут же зупиняється. Якщо декантирують молоде вино, то запалена свічка здатна надати процесу особливий шарм.

Для того щоб смак витриманого вина максимально зберігся, рекомендується починати процес переливання з ополіскування Декантер невеликою кількістю цього ж напою. Для цього в графин спочатку наливають трохи вина, злегка збовтують, щоб напій покрив все стінки судини зсередини, після чого, виливають його в окремий стаканчик. Як правило, досвідчені сомельє і бармени утримують посудину за горлечко. Якщо необхідно трохи зігріти вино, то його тримають за денце, таким чином, тепло від руки віддається напою. Слід пам'ятати, що не всі витримані червоні вина здатні перенести контакт з повітрям, в деяких випадках відзначається погіршення його смакових якостей. Подібні сортів не піддають процесу Декантірованіе, з пляшок напій наливається відразу в келихи.

Які ще напої необхідно декантирувати

Крім вина, вишуканий аромат мають віскі і коньяки, церемоніал вживання яких включає в себе насолоду їх незвичайним запахом і зовнішнім виглядом. Для максимального розкриття цих напоїв, їх так само декантирують в момент подачі до столу. Модель для коньяку і віскі має деякі відмінності від варіанту для вина. В основному, це квадратний, або округлої форми графин з невисоким горлом і злегка розширеними «плічками». Як правило, для його виготовлення використовується кришталь або прозоре безбарвне скло. Прозорість судини дозволить помилуватися напоєм, що, в свою чергу, додасть процесу естетики.

Прозорість судини дозволить помилуватися напоєм, що, в свою чергу, додасть процесу естетики

Для чого потрібен цей посудину?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com