рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Ситцеве весілля | Марлева весілля | 1 рік весілля | Що подарувати на ситцеве весілля | 1 річниця весілля

  1. Ситцеве весілля | Марлева весілля | 1 рік весілля | Що подарувати на ситцеве весілля | 1 річниця...
  2. Ви теж можете провести любовний ритуал з хусточками на ситцеве весілля
  3. Подарунки на ситцеве (марлеве) весілля
  4. Поздоровлення, вірші та тости на марлеву (ситцеве) весілля
  5. Ситцеве весілля | Марлева весілля | 1 рік весілля | Що подарувати на ситцеве весілля | 1 річниця весілля
  6. Традиції та обряди ситцевого весілля
  7. Ви теж можете провести любовний ритуал з хусточками на ситцеве весілля
  8. Подарунки на ситцеве (марлеве) весілля
  9. Поздоровлення, вірші та тости на марлеву (ситцеве) весілля
  10. Ситцеве весілля | Марлева весілля | 1 рік весілля | Що подарувати на ситцеве весілля | 1 річниця весілля
  11. Традиції та обряди ситцевого весілля
  12. Ви теж можете провести любовний ритуал з хусточками на ситцеве весілля
  13. Подарунки на ситцеве (марлеве) весілля
  14. Поздоровлення, вірші та тости на марлеву (ситцеве) весілля
  15. Ситцеве весілля | Марлева весілля | 1 рік весілля | Що подарувати на ситцеве весілля | 1 річниця весілля
  16. Традиції та обряди ситцевого весілля
  17. Ви теж можете провести любовний ритуал з хусточками на ситцеве весілля
  18. Подарунки на ситцеве (марлеве) весілля
  19. Поздоровлення, вірші та тости на марлеву (ситцеве) весілля
  20. Ситцеве весілля | Марлева весілля | 1 рік весілля | Що подарувати на ситцеве весілля | 1 річниця весілля
  21. Традиції та обряди ситцевого весілля
  22. Ви теж можете провести любовний ритуал з хусточками на ситцеве весілля
  23. Подарунки на ситцеве (марлеве) весілля
  24. Поздоровлення, вірші та тости на марлеву (ситцеве) весілля

Ситцеве весілля | Марлева весілля | 1 рік весілля | Що подарувати на ситцеве весілля | 1 річниця весілля

Ситцеве весілля |  Марлева весілля |  1 рік весілля |  Що подарувати на ситцеве весілля |  1 річниця весілля

Ситцеве весілля відзначають після зеленої весілля , Через 1 рік. Марлевою або ситцевій весіллям називають перший ювілей весілля. Медовий місяць вже позаду, подружжя вже встигли пізнати деякі складності і скуштувати безліч принад сімейного життя, новизна відносин ще присутній в їхньому шлюбі, тому їх все ще можна вважати молодятами.

Ситець і марля не випадково дали назву 1 весільної річниці. Ситець, як відомо, матеріал зазвичай яскравий, але тонкий і неміцний. Життя молодого подружжя лише через рік після весілля асоціюється саме з цією тканиною. Любов молодят в цей період зазвичай палка, життя емоційна, пристрасть ще не охолола, але відносини ще не настільки міцні, і навіть сама незначна «буря в стакані» може зруйнувати незміцнілий шлюб молодої сім'ї.

Але ось 1-й рік подружнього життя вже залишився позаду, молодята встигли краще пізнати один одного в новій якості, подолали найперші сімейні розбіжності і проблеми, і потроху починають стикатися з буденністю сімейних відносин. Тому існує ще одна гіпотеза походження назви ситцевій (марлевою) весілля, обумовлена ​​тим, що в перший рік життя наречених вже встигає увійти деяка буденність у відносинах, так звана «ситцеве простота». Зазвичай ситець використовується для пошиття домашньої повсякденного одягу, так як це дуже проста матерія.

Своєрідним «випробувальним терміном» вважається для молодого сімейства 1 рік з моменту вступу в законний шлюб. Відбувається притирання характерів і глибше пізнання один одного. За перший рік з дня вступу в шлюб подружжя вже повинні навчитися поступатися один одному, зважати на обопільними інтересами і, звичайно бути разом в скрутну хвилину, підтримуючи один одного.

«Притир», звикаючи і підлаштовуючись, молоде подружжя відкривають для себе один в одному нові якості, що проявилися лише в шлюбі. На жаль, часто ці якості виявляються негативними і категорично неприйнятними для другої сторони. Вважається, що перший рік в шлюбі - один з найскладніших періодів. Часто саме 1 рік весілля визначає, чи будуть міцними сімейні узи, або ж вони розірвуться, як ситець або марля, не витримавши натиску розбіжностей і проблем.

Всього лише рік тому відбулося весілля, а психологи вже пророкують сім'ї наближається перша криза у взаєминах. Як стверджують фахівці з сімейних стосунків, після першого року шлюбу, навіть ті пари, які згодом проживуть разом довго і щасливо, повинні бути готові до різкого спаду у взаєминах, який триватиме приблизно пару років, а поліпшення взаємин відбудеться, за їхніми даними, їх тільки в проміжку між 3 і 5 роками шлюбу. Це твердження зовсім не про вашу гармонійну пару? Все одно радимо вам бурхливо і яскраво відсвяткувати перший день народження молодої сім'ї, влаштувавши веселе свято, що супроводжується поздоровленнями і подарунками!

Традиції та обряди ситцевого весілля

Вже давно забуті більшість обрядів і традицій, але деякі збереглися. Один з найголовніших слов'янських весільних обрядів , Що дійшов до наших днів, пов'язаний з ритуалом на любов і вірність.

До нас дійшла традиція підносити подружжю один одному в подарунок на свою першу річницю весілля ситцеві хусточки. А обрядом на ситцеве річницю прийнято вважати ритуальне зав'язування вузликів на ситцевих хусточках, подарованих один одному чоловіком і дружиною. Проведення цього обряду символізувало бажання молодих навік зберегти свою любов. Цей обряд схожий на своєрідну клятву любові і вірності.

Ви теж можете провести любовний ритуал з хусточками на ситцеве весілля

Подаруйте на 1 рік спільного життя коханому чоловікові (або ненаглядної дружині) ситцевий хусточку. Нехай ваш чоловік у відповідь піднесе вам такий же подарунок. Зауважте на хустинках вузлики, даючи один одному клятви вірності і любові, як і спільне обіцянку пронести ці прекрасні почуття через все життя. Далі необхідно вимовити ритуальні слова, що мають, на думку наших предків, силу заклинання, але тільки після того, як від щирого серця вимовлені обопільні обіцянки і клятви, а вузлики на хустинках зав'язані. Поверніться з чоловіком один до одного обличчям і візьміть за руки свого коханого чоловіка.

Вимовте разом наступне: «Як вузлики, зав'язані нами, міцні, так і слова наші міцні. Як вітер, гуляка в полі ниву розбудить, так радість і щастя довіку з нами перебуватиме ». Завершуючи обряд, приберіть в потаємне місце хусточки з зав'язаними вузликами і зберігайте їх все життя далеко від сторонніх очей. Наші предки вірили, що сім'я буде жити в любові щасливо, довго і дружно, а негоди і негаразди обійдуть її стороною, якщо правильно провести обряд зав'язування вузликів. Вважалося, що змова на ситцеві хусточки втрачав свою силу тільки одночасно з відходом одного з подружжя з життя.

Подарунки на ситцеве (марлеве) весілля

На Русі гості, запрошені на свято, готували молодому подружжю подарунки, згідно слов'янських традицій. Молодій дружині в цей день підносили в дар плаття, зшите з ситцевій тканини. Чоловік отримував в подарунок ситцеві сорочку або штани. Головним подарунком на перший рік спільного сімейного життя було ситцеве плаття, яке свекруха підносила в дар молодій дружині. Ці подарунки символізували собою побажання молодому подружжю надалі легких, яскравих і простих відносин, таких, як ситцева тканина. В цей день для ритуалу, описаного вище, молоді обмінювалися ситцевими хусточками. Чоловік міг також подарувати коханій дружині строкатий прикраси.

Друзям та рідним традиції наказували також дарувати чоловікові і дружині на першу річницю ситцеві пелюшки. Раніше в сім'ях вже до першої річниці, як правило, очікували первістка. Традиція дарувати «ситець на пелюшки» молодому подружжю на 1 рік з дня весілля дійшла до наших днів. До речі, зараз вона знову стає актуальною: адже багато пар живуть кілька років в цивільному шлюбі , Наважуючись вступити в законний шлюб лише з появою «пузожітель» в животику дружини.

До речі, зараз вона знову стає актуальною: адже багато пар живуть кілька років в   цивільному шлюбі   , Наважуючись вступити в законний шлюб лише з появою «пузожітель» в животику дружини

Існує думка, що вироби з ситцю на 1 річницю весілля, навпаки, краще не дарувати, так як сам ситець після перших кількох прань втрачає свій вигляд і виглядає зовсім непрезентабельно. З огляду на цей факт, поняття «ситець» сміливо можна розширити: в якості подарунка на перший рік з дня весілля можна піднести будь-які вироби з матерчатого полотна: постільна білизна, скатертини, фіранки і рушники. Даруйте молодим вироби з бавовни, ситцю, бязі або шовку. Головне, щоб все подарунки були потрібні молодій сім'ї і припали їм до смаку.

Якщо ви хочете піднести подружжю набір постільної білизни (прямо скажемо, широко поширений подарунок), спробуйте заздалегідь дізнатися розміри їх спального місця. Адже погодьтеся, буде досить образливо, якщо «рожеві» сни на подарованому вами молоді так і не подивляться, лише тому, що ви не вгадали з розміром, і під їх ковдру купили звичайну «півторатонку» замість необхідного двоспального «євро» комплекту. Хорошим вибором тканини буде бязь, яка не вицвітає, як ситець, як шовк не "морозить», і продається за приємною ціною, на відміну від дуже дорогих атласу і сатину.

Ви можете урізноманітнити інтер'єр сімейного гніздечка, вибравши в подарунок молодій сім'ї нові штори. Не менш практичними і вдалими подарунками можуть стати серветки ручної роботи або нова святкова скатертина.

Чудовим подарунком на ситцеве весілля стане затишний плед, під яким молоді зможуть в обнімку влаштуватися разом холодними осінніми або зимовими вечорами. На «ситцеве» річницю доречно дарувати одяг, а краще просто піднести подарунковий сертифікат на двох в улюблений магазин одягу.

Крім практичних подарунків, можна презентувати молодим на марлеву весілля і подарунки «для душі». Якщо ви готові витратити досить багато часу на подарунок молодятам, купите в магазині «все для шиття» набір для вишивання. П'яльці, тканину, нитки, схема малюнка, і практичне керівництво до роботи зазвичай до нього вже додаються. А можна спробувати самостійно зробити оригінальну листівку ручної роботи. Можете бути впевнені, що чоловік і жінка отримають від вас щось дійсно унікальне і оригінальне.

А можете трохи пофантазувати і намалювати для своїх друзів картину текстильної фарбою прямо на тканини. А якщо малювати ви абсолютно не вмієте, не турбуйтеся! Адже ви можете подарувати молодому подружжю більше, ніж просто подарунок. Влаштуйте для них веселий і незабутнє свято. Для цього купите кілька однотонних футболок для себе, дружини і чоловіка, і для всіх гостей. Також вам знадобляться різнокольорові текстильні фарби. Тепер ви можете влаштувати приголомшливу «художню ситцеве вечірку», і всім разом зануритися в нестримне творчість! Шедеври, які вийдуть, можна зберегти на пам'ять, щоб потім з посмішкою згадувати цей незабутній «ситцевий» свято.

Ну а якщо вам достеменно відомо, про що мріють чоловік і дружина, купіть для них краще саме цей жаданий подарунок. Річниці весілля, звичайно, не просто так носять різні назви, але заради того, щоб ощасливити довгоочікуваним подарунком молодого подружжя, деякі прикмети і звичаї можна «обійти».

В принципі, піднести, можна, що душа забажає, досить використання актуального для першої сімейної річниці ситець в якості упаковки. А якщо ви захоплюєтеся вишивкою, буде здорово, якщо ви додасте на «упаковку» з ситцю вишитий букет квітів або навіть текст невеликого привітання.

Для букетів на ситцеве весілля вибирайте прості польові квіти - волошки, маргаритки, ромашки і дзвіночки. Такий простий, але ніжний букет символізувати надію на те, що молоде подружжя проживуть в любові, гармонії і радості багато-багато років.

Ситцеве весілля - це своєрідний «рубіж», вже подоланий молодими. А попереду їх чекає ще безліч щасливих днів сімейного життя, вже знаходить унікальний досвід. Подаруйте молодому подружжю свої усмішки, і щасливі закохані обов'язково посміхнуться вам у відповідь! Що б ви не піднесли як подарунок, Не упускайте з виду головну на сьогодні мета: не тільки порадувати близьких людей, а й просто від душі порадіти за них!

Що б ви не піднесли як подарунок, Не упускайте з виду головну на сьогодні мета: не тільки порадувати близьких людей, а й просто від душі порадіти за них

Поздоровлення, вірші та тости на марлеву (ситцеве) весілля

***
Дорогі наші молоде подружжя! Вітаємо вас з першим днем ​​народження вашої молодої прекрасної сім'ї! Нехай ваше життя буде яскравою і веселою, як ситець! Від щирого серця вітаємо вас з першою річницею вашої щасливого сімейного життя!


***
Стеців річниця вашого весілля
Нас сьогодні разом зібрала.
Це здорово, адже ми вас дружно
Будемо вітати до самого ранку!
Став минулий рік для вас особливим:
Було в ньому сюрпризів багато, і клопоту ...
Але рішення просте ви дізналися,
Що ЛЮБОВ - всьому секретний код!

***



Ситцеве весілля | Марлева весілля | 1 рік весілля | Що подарувати на ситцеве весілля | 1 річниця весілля

Ситцеве весілля |  Марлева весілля |  1 рік весілля |  Що подарувати на ситцеве весілля |  1 річниця весілля

Ситцеве весілля відзначають після зеленої весілля , Через 1 рік. Марлевою або ситцевій весіллям називають перший ювілей весілля. Медовий місяць вже позаду, подружжя вже встигли пізнати деякі складності і скуштувати безліч принад сімейного життя, новизна відносин ще присутній в їхньому шлюбі, тому їх все ще можна вважати молодятами.

Ситець і марля не випадково дали назву 1 весільної річниці. Ситець, як відомо, матеріал зазвичай яскравий, але тонкий і неміцний. Життя молодого подружжя лише через рік після весілля асоціюється саме з цією тканиною. Любов молодят в цей період зазвичай палка, життя емоційна, пристрасть ще не охолола, але відносини ще не настільки міцні, і навіть сама незначна «буря в стакані» може зруйнувати незміцнілий шлюб молодої сім'ї.

Але ось 1-й рік подружнього життя вже залишився позаду, молодята встигли краще пізнати один одного в новій якості, подолали найперші сімейні розбіжності і проблеми, і потроху починають стикатися з буденністю сімейних відносин. Тому існує ще одна гіпотеза походження назви ситцевій (марлевою) весілля, обумовлена ​​тим, що в перший рік життя наречених вже встигає увійти деяка буденність у відносинах, так звана «ситцеве простота». Зазвичай ситець використовується для пошиття домашньої повсякденного одягу, так як це дуже проста матерія.

Своєрідним «випробувальним терміном» вважається для молодого сімейства 1 рік з моменту вступу в законний шлюб. Відбувається притирання характерів і глибше пізнання один одного. За перший рік з дня вступу в шлюб подружжя вже повинні навчитися поступатися один одному, зважати на обопільними інтересами і, звичайно бути разом в скрутну хвилину, підтримуючи один одного.

«Притир», звикаючи і підлаштовуючись, молоде подружжя відкривають для себе один в одному нові якості, що проявилися лише в шлюбі. На жаль, часто ці якості виявляються негативними і категорично неприйнятними для другої сторони. Вважається, що перший рік в шлюбі - один з найскладніших періодів. Часто саме 1 рік весілля визначає, чи будуть міцними сімейні узи, або ж вони розірвуться, як ситець або марля, не витримавши натиску розбіжностей і проблем.

Всього лише рік тому відбулося весілля, а психологи вже пророкують сім'ї наближається перша криза у взаєминах. Як стверджують фахівці з сімейних стосунків, після першого року шлюбу, навіть ті пари, які згодом проживуть разом довго і щасливо, повинні бути готові до різкого спаду у взаєминах, який триватиме приблизно пару років, а поліпшення взаємин відбудеться, за їхніми даними, їх тільки в проміжку між 3 і 5 роками шлюбу. Це твердження зовсім не про вашу гармонійну пару? Все одно радимо вам бурхливо і яскраво відсвяткувати перший день народження молодої сім'ї, влаштувавши веселе свято, що супроводжується поздоровленнями і подарунками!

Традиції та обряди ситцевого весілля

Вже давно забуті більшість обрядів і традицій, але деякі збереглися. Один з найголовніших слов'янських весільних обрядів , Що дійшов до наших днів, пов'язаний з ритуалом на любов і вірність.

До нас дійшла традиція підносити подружжю один одному в подарунок на свою першу річницю весілля ситцеві хусточки. А обрядом на ситцеве річницю прийнято вважати ритуальне зав'язування вузликів на ситцевих хусточках, подарованих один одному чоловіком і дружиною. Проведення цього обряду символізувало бажання молодих навік зберегти свою любов. Цей обряд схожий на своєрідну клятву любові і вірності.

Ви теж можете провести любовний ритуал з хусточками на ситцеве весілля

Подаруйте на 1 рік спільного життя коханому чоловікові (або ненаглядної дружині) ситцевий хусточку. Нехай ваш чоловік у відповідь піднесе вам такий же подарунок. Зауважте на хустинках вузлики, даючи один одному клятви вірності і любові, як і спільне обіцянку пронести ці прекрасні почуття через все життя. Далі необхідно вимовити ритуальні слова, що мають, на думку наших предків, силу заклинання, але тільки після того, як від щирого серця вимовлені обопільні обіцянки і клятви, а вузлики на хустинках зав'язані. Поверніться з чоловіком один до одного обличчям і візьміть за руки свого коханого чоловіка.

Вимовте разом наступне: «Як вузлики, зав'язані нами, міцні, так і слова наші міцні. Як вітер, гуляка в полі ниву розбудить, так радість і щастя довіку з нами перебуватиме ». Завершуючи обряд, приберіть в потаємне місце хусточки з зав'язаними вузликами і зберігайте їх все життя далеко від сторонніх очей. Наші предки вірили, що сім'я буде жити в любові щасливо, довго і дружно, а негоди і негаразди обійдуть її стороною, якщо правильно провести обряд зав'язування вузликів. Вважалося, що змова на ситцеві хусточки втрачав свою силу тільки одночасно з відходом одного з подружжя з життя.

Подарунки на ситцеве (марлеве) весілля

На Русі гості, запрошені на свято, готували молодому подружжю подарунки, згідно слов'янських традицій. Молодій дружині в цей день підносили в дар плаття, зшите з ситцевій тканини. Чоловік отримував в подарунок ситцеві сорочку або штани. Головним подарунком на перший рік спільного сімейного життя було ситцеве плаття, яке свекруха підносила в дар молодій дружині. Ці подарунки символізували собою побажання молодому подружжю надалі легких, яскравих і простих відносин, таких, як ситцева тканина. В цей день для ритуалу, описаного вище, молоді обмінювалися ситцевими хусточками. Чоловік міг також подарувати коханій дружині строкатий прикраси.

Друзям та рідним традиції наказували також дарувати чоловікові і дружині на першу річницю ситцеві пелюшки. Раніше в сім'ях вже до першої річниці, як правило, очікували первістка. Традиція дарувати «ситець на пелюшки» молодому подружжю на 1 рік з дня весілля дійшла до наших днів. До речі, зараз вона знову стає актуальною: адже багато пар живуть кілька років в цивільному шлюбі , Наважуючись вступити в законний шлюб лише з появою «пузожітель» в животику дружини.

До речі, зараз вона знову стає актуальною: адже багато пар живуть кілька років в   цивільному шлюбі   , Наважуючись вступити в законний шлюб лише з появою «пузожітель» в животику дружини

Існує думка, що вироби з ситцю на 1 річницю весілля, навпаки, краще не дарувати, так як сам ситець після перших кількох прань втрачає свій вигляд і виглядає зовсім непрезентабельно. З огляду на цей факт, поняття «ситець» сміливо можна розширити: в якості подарунка на перший рік з дня весілля можна піднести будь-які вироби з матерчатого полотна: постільна білизна, скатертини, фіранки і рушники. Даруйте молодим вироби з бавовни, ситцю, бязі або шовку. Головне, щоб все подарунки були потрібні молодій сім'ї і припали їм до смаку.

Якщо ви хочете піднести подружжю набір постільної білизни (прямо скажемо, широко поширений подарунок), спробуйте заздалегідь дізнатися розміри їх спального місця. Адже погодьтеся, буде досить образливо, якщо «рожеві» сни на подарованому вами молоді так і не подивляться, лише тому, що ви не вгадали з розміром, і під їх ковдру купили звичайну «півторатонку» замість необхідного двоспального «євро» комплекту. Хорошим вибором тканини буде бязь, яка не вицвітає, як ситець, як шовк не "морозить», і продається за приємною ціною, на відміну від дуже дорогих атласу і сатину.

Ви можете урізноманітнити інтер'єр сімейного гніздечка, вибравши в подарунок молодій сім'ї нові штори. Не менш практичними і вдалими подарунками можуть стати серветки ручної роботи або нова святкова скатертина.

Чудовим подарунком на ситцеве весілля стане затишний плед, під яким молоді зможуть в обнімку влаштуватися разом холодними осінніми або зимовими вечорами. На «ситцеве» річницю доречно дарувати одяг, а краще просто піднести подарунковий сертифікат на двох в улюблений магазин одягу.

Крім практичних подарунків, можна презентувати молодим на марлеву весілля і подарунки «для душі». Якщо ви готові витратити досить багато часу на подарунок молодятам, купите в магазині «все для шиття» набір для вишивання. П'яльці, тканину, нитки, схема малюнка, і практичне керівництво до роботи зазвичай до нього вже додаються. А можна спробувати самостійно зробити оригінальну листівку ручної роботи. Можете бути впевнені, що чоловік і жінка отримають від вас щось дійсно унікальне і оригінальне.

А можете трохи пофантазувати і намалювати для своїх друзів картину текстильної фарбою прямо на тканини. А якщо малювати ви абсолютно не вмієте, не турбуйтеся! Адже ви можете подарувати молодому подружжю більше, ніж просто подарунок. Влаштуйте для них веселий і незабутнє свято. Для цього купите кілька однотонних футболок для себе, дружини і чоловіка, і для всіх гостей. Також вам знадобляться різнокольорові текстильні фарби. Тепер ви можете влаштувати приголомшливу «художню ситцеве вечірку», і всім разом зануритися в нестримне творчість! Шедеври, які вийдуть, можна зберегти на пам'ять, щоб потім з посмішкою згадувати цей незабутній «ситцевий» свято.

Ну а якщо вам достеменно відомо, про що мріють чоловік і дружина, купіть для них краще саме цей жаданий подарунок. Річниці весілля, звичайно, не просто так носять різні назви, але заради того, щоб ощасливити довгоочікуваним подарунком молодого подружжя, деякі прикмети і звичаї можна «обійти».

В принципі, піднести, можна, що душа забажає, досить використання актуального для першої сімейної річниці ситець в якості упаковки. А якщо ви захоплюєтеся вишивкою, буде здорово, якщо ви додасте на «упаковку» з ситцю вишитий букет квітів або навіть текст невеликого привітання.

Для букетів на ситцеве весілля вибирайте прості польові квіти - волошки, маргаритки, ромашки і дзвіночки. Такий простий, але ніжний букет символізувати надію на те, що молоде подружжя проживуть в любові, гармонії і радості багато-багато років.

Ситцеве весілля - це своєрідний «рубіж», вже подоланий молодими. А попереду їх чекає ще безліч щасливих днів сімейного життя, вже знаходить унікальний досвід. Подаруйте молодому подружжю свої усмішки, і щасливі закохані обов'язково посміхнуться вам у відповідь! Що б ви не піднесли як подарунок, Не упускайте з виду головну на сьогодні мета: не тільки порадувати близьких людей, а й просто від душі порадіти за них!

Що б ви не піднесли як подарунок, Не упускайте з виду головну на сьогодні мета: не тільки порадувати близьких людей, а й просто від душі порадіти за них

Поздоровлення, вірші та тости на марлеву (ситцеве) весілля

***
Дорогі наші молоде подружжя! Вітаємо вас з першим днем ​​народження вашої молодої прекрасної сім'ї! Нехай ваше життя буде яскравою і веселою, як ситець! Від щирого серця вітаємо вас з першою річницею вашої щасливого сімейного життя!


***
Стеців річниця вашого весілля
Нас сьогодні разом зібрала.
Це здорово, адже ми вас дружно
Будемо вітати до самого ранку!
Став минулий рік для вас особливим:
Було в ньому сюрпризів багато, і клопоту ...
Але рішення просте ви дізналися,
Що ЛЮБОВ - всьому секретний код!

***



Ситцеве весілля | Марлева весілля | 1 рік весілля | Що подарувати на ситцеве весілля | 1 річниця весілля

Ситцеве весілля |  Марлева весілля |  1 рік весілля |  Що подарувати на ситцеве весілля |  1 річниця весілля

Ситцеве весілля відзначають після зеленої весілля , Через 1 рік. Марлевою або ситцевій весіллям називають перший ювілей весілля. Медовий місяць вже позаду, подружжя вже встигли пізнати деякі складності і скуштувати безліч принад сімейного життя, новизна відносин ще присутній в їхньому шлюбі, тому їх все ще можна вважати молодятами.

Ситець і марля не випадково дали назву 1 весільної річниці. Ситець, як відомо, матеріал зазвичай яскравий, але тонкий і неміцний. Життя молодого подружжя лише через рік після весілля асоціюється саме з цією тканиною. Любов молодят в цей період зазвичай палка, життя емоційна, пристрасть ще не охолола, але відносини ще не настільки міцні, і навіть сама незначна «буря в стакані» може зруйнувати незміцнілий шлюб молодої сім'ї.

Але ось 1-й рік подружнього життя вже залишився позаду, молодята встигли краще пізнати один одного в новій якості, подолали найперші сімейні розбіжності і проблеми, і потроху починають стикатися з буденністю сімейних відносин. Тому існує ще одна гіпотеза походження назви ситцевій (марлевою) весілля, обумовлена ​​тим, що в перший рік життя наречених вже встигає увійти деяка буденність у відносинах, так звана «ситцеве простота». Зазвичай ситець використовується для пошиття домашньої повсякденного одягу, так як це дуже проста матерія.

Своєрідним «випробувальним терміном» вважається для молодого сімейства 1 рік з моменту вступу в законний шлюб. Відбувається притирання характерів і глибше пізнання один одного. За перший рік з дня вступу в шлюб подружжя вже повинні навчитися поступатися один одному, зважати на обопільними інтересами і, звичайно бути разом в скрутну хвилину, підтримуючи один одного.

«Притир», звикаючи і підлаштовуючись, молоде подружжя відкривають для себе один в одному нові якості, що проявилися лише в шлюбі. На жаль, часто ці якості виявляються негативними і категорично неприйнятними для другої сторони. Вважається, що перший рік в шлюбі - один з найскладніших періодів. Часто саме 1 рік весілля визначає, чи будуть міцними сімейні узи, або ж вони розірвуться, як ситець або марля, не витримавши натиску розбіжностей і проблем.

Всього лише рік тому відбулося весілля, а психологи вже пророкують сім'ї наближається перша криза у взаєминах. Як стверджують фахівці з сімейних стосунків, після першого року шлюбу, навіть ті пари, які згодом проживуть разом довго і щасливо, повинні бути готові до різкого спаду у взаєминах, який триватиме приблизно пару років, а поліпшення взаємин відбудеться, за їхніми даними, їх тільки в проміжку між 3 і 5 роками шлюбу. Це твердження зовсім не про вашу гармонійну пару? Все одно радимо вам бурхливо і яскраво відсвяткувати перший день народження молодої сім'ї, влаштувавши веселе свято, що супроводжується поздоровленнями і подарунками!

Традиції та обряди ситцевого весілля

Вже давно забуті більшість обрядів і традицій, але деякі збереглися. Один з найголовніших слов'янських весільних обрядів , Що дійшов до наших днів, пов'язаний з ритуалом на любов і вірність.

До нас дійшла традиція підносити подружжю один одному в подарунок на свою першу річницю весілля ситцеві хусточки. А обрядом на ситцеве річницю прийнято вважати ритуальне зав'язування вузликів на ситцевих хусточках, подарованих один одному чоловіком і дружиною. Проведення цього обряду символізувало бажання молодих навік зберегти свою любов. Цей обряд схожий на своєрідну клятву любові і вірності.

Ви теж можете провести любовний ритуал з хусточками на ситцеве весілля

Подаруйте на 1 рік спільного життя коханому чоловікові (або ненаглядної дружині) ситцевий хусточку. Нехай ваш чоловік у відповідь піднесе вам такий же подарунок. Зауважте на хустинках вузлики, даючи один одному клятви вірності і любові, як і спільне обіцянку пронести ці прекрасні почуття через все життя. Далі необхідно вимовити ритуальні слова, що мають, на думку наших предків, силу заклинання, але тільки після того, як від щирого серця вимовлені обопільні обіцянки і клятви, а вузлики на хустинках зав'язані. Поверніться з чоловіком один до одного обличчям і візьміть за руки свого коханого чоловіка.

Вимовте разом наступне: «Як вузлики, зав'язані нами, міцні, так і слова наші міцні. Як вітер, гуляка в полі ниву розбудить, так радість і щастя довіку з нами перебуватиме ». Завершуючи обряд, приберіть в потаємне місце хусточки з зав'язаними вузликами і зберігайте їх все життя далеко від сторонніх очей. Наші предки вірили, що сім'я буде жити в любові щасливо, довго і дружно, а негоди і негаразди обійдуть її стороною, якщо правильно провести обряд зав'язування вузликів. Вважалося, що змова на ситцеві хусточки втрачав свою силу тільки одночасно з відходом одного з подружжя з життя.

Подарунки на ситцеве (марлеве) весілля

На Русі гості, запрошені на свято, готували молодому подружжю подарунки, згідно слов'янських традицій. Молодій дружині в цей день підносили в дар плаття, зшите з ситцевій тканини. Чоловік отримував в подарунок ситцеві сорочку або штани. Головним подарунком на перший рік спільного сімейного життя було ситцеве плаття, яке свекруха підносила в дар молодій дружині. Ці подарунки символізували собою побажання молодому подружжю надалі легких, яскравих і простих відносин, таких, як ситцева тканина. В цей день для ритуалу, описаного вище, молоді обмінювалися ситцевими хусточками. Чоловік міг також подарувати коханій дружині строкатий прикраси.

Друзям та рідним традиції наказували також дарувати чоловікові і дружині на першу річницю ситцеві пелюшки. Раніше в сім'ях вже до першої річниці, як правило, очікували первістка. Традиція дарувати «ситець на пелюшки» молодому подружжю на 1 рік з дня весілля дійшла до наших днів. До речі, зараз вона знову стає актуальною: адже багато пар живуть кілька років в цивільному шлюбі , Наважуючись вступити в законний шлюб лише з появою «пузожітель» в животику дружини.

До речі, зараз вона знову стає актуальною: адже багато пар живуть кілька років в   цивільному шлюбі   , Наважуючись вступити в законний шлюб лише з появою «пузожітель» в животику дружини

Існує думка, що вироби з ситцю на 1 річницю весілля, навпаки, краще не дарувати, так як сам ситець після перших кількох прань втрачає свій вигляд і виглядає зовсім непрезентабельно. З огляду на цей факт, поняття «ситець» сміливо можна розширити: в якості подарунка на перший рік з дня весілля можна піднести будь-які вироби з матерчатого полотна: постільна білизна, скатертини, фіранки і рушники. Даруйте молодим вироби з бавовни, ситцю, бязі або шовку. Головне, щоб все подарунки були потрібні молодій сім'ї і припали їм до смаку.

Якщо ви хочете піднести подружжю набір постільної білизни (прямо скажемо, широко поширений подарунок), спробуйте заздалегідь дізнатися розміри їх спального місця. Адже погодьтеся, буде досить образливо, якщо «рожеві» сни на подарованому вами молоді так і не подивляться, лише тому, що ви не вгадали з розміром, і під їх ковдру купили звичайну «півторатонку» замість необхідного двоспального «євро» комплекту. Хорошим вибором тканини буде бязь, яка не вицвітає, як ситець, як шовк не "морозить», і продається за приємною ціною, на відміну від дуже дорогих атласу і сатину.

Ви можете урізноманітнити інтер'єр сімейного гніздечка, вибравши в подарунок молодій сім'ї нові штори. Не менш практичними і вдалими подарунками можуть стати серветки ручної роботи або нова святкова скатертина.

Чудовим подарунком на ситцеве весілля стане затишний плед, під яким молоді зможуть в обнімку влаштуватися разом холодними осінніми або зимовими вечорами. На «ситцеве» річницю доречно дарувати одяг, а краще просто піднести подарунковий сертифікат на двох в улюблений магазин одягу.

Крім практичних подарунків, можна презентувати молодим на марлеву весілля і подарунки «для душі». Якщо ви готові витратити досить багато часу на подарунок молодятам, купите в магазині «все для шиття» набір для вишивання. П'яльці, тканину, нитки, схема малюнка, і практичне керівництво до роботи зазвичай до нього вже додаються. А можна спробувати самостійно зробити оригінальну листівку ручної роботи. Можете бути впевнені, що чоловік і жінка отримають від вас щось дійсно унікальне і оригінальне.

А можете трохи пофантазувати і намалювати для своїх друзів картину текстильної фарбою прямо на тканини. А якщо малювати ви абсолютно не вмієте, не турбуйтеся! Адже ви можете подарувати молодому подружжю більше, ніж просто подарунок. Влаштуйте для них веселий і незабутнє свято. Для цього купите кілька однотонних футболок для себе, дружини і чоловіка, і для всіх гостей. Також вам знадобляться різнокольорові текстильні фарби. Тепер ви можете влаштувати приголомшливу «художню ситцеве вечірку», і всім разом зануритися в нестримне творчість! Шедеври, які вийдуть, можна зберегти на пам'ять, щоб потім з посмішкою згадувати цей незабутній «ситцевий» свято.

Ну а якщо вам достеменно відомо, про що мріють чоловік і дружина, купіть для них краще саме цей жаданий подарунок. Річниці весілля, звичайно, не просто так носять різні назви, але заради того, щоб ощасливити довгоочікуваним подарунком молодого подружжя, деякі прикмети і звичаї можна «обійти».

В принципі, піднести, можна, що душа забажає, досить використання актуального для першої сімейної річниці ситець в якості упаковки. А якщо ви захоплюєтеся вишивкою, буде здорово, якщо ви додасте на «упаковку» з ситцю вишитий букет квітів або навіть текст невеликого привітання.

Для букетів на ситцеве весілля вибирайте прості польові квіти - волошки, маргаритки, ромашки і дзвіночки. Такий простий, але ніжний букет символізувати надію на те, що молоде подружжя проживуть в любові, гармонії і радості багато-багато років.

Ситцеве весілля - це своєрідний «рубіж», вже подоланий молодими. А попереду їх чекає ще безліч щасливих днів сімейного життя, вже знаходить унікальний досвід. Подаруйте молодому подружжю свої усмішки, і щасливі закохані обов'язково посміхнуться вам у відповідь! Що б ви не піднесли як подарунок, Не упускайте з виду головну на сьогодні мета: не тільки порадувати близьких людей, а й просто від душі порадіти за них!

Що б ви не піднесли як подарунок, Не упускайте з виду головну на сьогодні мета: не тільки порадувати близьких людей, а й просто від душі порадіти за них

Поздоровлення, вірші та тости на марлеву (ситцеве) весілля

***
Дорогі наші молоде подружжя! Вітаємо вас з першим днем ​​народження вашої молодої прекрасної сім'ї! Нехай ваше життя буде яскравою і веселою, як ситець! Від щирого серця вітаємо вас з першою річницею вашої щасливого сімейного життя!


***
Стеців річниця вашого весілля
Нас сьогодні разом зібрала.
Це здорово, адже ми вас дружно
Будемо вітати до самого ранку!
Став минулий рік для вас особливим:
Було в ньому сюрпризів багато, і клопоту ...
Але рішення просте ви дізналися,
Що ЛЮБОВ - всьому секретний код!

***



Ситцеве весілля | Марлева весілля | 1 рік весілля | Що подарувати на ситцеве весілля | 1 річниця весілля

Ситцеве весілля |  Марлева весілля |  1 рік весілля |  Що подарувати на ситцеве весілля |  1 річниця весілля

Ситцеве весілля відзначають після зеленої весілля , Через 1 рік. Марлевою або ситцевій весіллям називають перший ювілей весілля. Медовий місяць вже позаду, подружжя вже встигли пізнати деякі складності і скуштувати безліч принад сімейного життя, новизна відносин ще присутній в їхньому шлюбі, тому їх все ще можна вважати молодятами.

Ситець і марля не випадково дали назву 1 весільної річниці. Ситець, як відомо, матеріал зазвичай яскравий, але тонкий і неміцний. Життя молодого подружжя лише через рік після весілля асоціюється саме з цією тканиною. Любов молодят в цей період зазвичай палка, життя емоційна, пристрасть ще не охолола, але відносини ще не настільки міцні, і навіть сама незначна «буря в стакані» може зруйнувати незміцнілий шлюб молодої сім'ї.

Але ось 1-й рік подружнього життя вже залишився позаду, молодята встигли краще пізнати один одного в новій якості, подолали найперші сімейні розбіжності і проблеми, і потроху починають стикатися з буденністю сімейних відносин. Тому існує ще одна гіпотеза походження назви ситцевій (марлевою) весілля, обумовлена ​​тим, що в перший рік життя наречених вже встигає увійти деяка буденність у відносинах, так звана «ситцеве простота». Зазвичай ситець використовується для пошиття домашньої повсякденного одягу, так як це дуже проста матерія.

Своєрідним «випробувальним терміном» вважається для молодого сімейства 1 рік з моменту вступу в законний шлюб. Відбувається притирання характерів і глибше пізнання один одного. За перший рік з дня вступу в шлюб подружжя вже повинні навчитися поступатися один одному, зважати на обопільними інтересами і, звичайно бути разом в скрутну хвилину, підтримуючи один одного.

«Притир», звикаючи і підлаштовуючись, молоде подружжя відкривають для себе один в одному нові якості, що проявилися лише в шлюбі. На жаль, часто ці якості виявляються негативними і категорично неприйнятними для другої сторони. Вважається, що перший рік в шлюбі - один з найскладніших періодів. Часто саме 1 рік весілля визначає, чи будуть міцними сімейні узи, або ж вони розірвуться, як ситець або марля, не витримавши натиску розбіжностей і проблем.

Всього лише рік тому відбулося весілля, а психологи вже пророкують сім'ї наближається перша криза у взаєминах. Як стверджують фахівці з сімейних стосунків, після першого року шлюбу, навіть ті пари, які згодом проживуть разом довго і щасливо, повинні бути готові до різкого спаду у взаєминах, який триватиме приблизно пару років, а поліпшення взаємин відбудеться, за їхніми даними, їх тільки в проміжку між 3 і 5 роками шлюбу. Це твердження зовсім не про вашу гармонійну пару? Все одно радимо вам бурхливо і яскраво відсвяткувати перший день народження молодої сім'ї, влаштувавши веселе свято, що супроводжується поздоровленнями і подарунками!

Традиції та обряди ситцевого весілля

Вже давно забуті більшість обрядів і традицій, але деякі збереглися. Один з найголовніших слов'янських весільних обрядів , Що дійшов до наших днів, пов'язаний з ритуалом на любов і вірність.

До нас дійшла традиція підносити подружжю один одному в подарунок на свою першу річницю весілля ситцеві хусточки. А обрядом на ситцеве річницю прийнято вважати ритуальне зав'язування вузликів на ситцевих хусточках, подарованих один одному чоловіком і дружиною. Проведення цього обряду символізувало бажання молодих навік зберегти свою любов. Цей обряд схожий на своєрідну клятву любові і вірності.

Ви теж можете провести любовний ритуал з хусточками на ситцеве весілля

Подаруйте на 1 рік спільного життя коханому чоловікові (або ненаглядної дружині) ситцевий хусточку. Нехай ваш чоловік у відповідь піднесе вам такий же подарунок. Зауважте на хустинках вузлики, даючи один одному клятви вірності і любові, як і спільне обіцянку пронести ці прекрасні почуття через все життя. Далі необхідно вимовити ритуальні слова, що мають, на думку наших предків, силу заклинання, але тільки після того, як від щирого серця вимовлені обопільні обіцянки і клятви, а вузлики на хустинках зав'язані. Поверніться з чоловіком один до одного обличчям і візьміть за руки свого коханого чоловіка.

Вимовте разом наступне: «Як вузлики, зав'язані нами, міцні, так і слова наші міцні. Як вітер, гуляка в полі ниву розбудить, так радість і щастя довіку з нами перебуватиме ». Завершуючи обряд, приберіть в потаємне місце хусточки з зав'язаними вузликами і зберігайте їх все життя далеко від сторонніх очей. Наші предки вірили, що сім'я буде жити в любові щасливо, довго і дружно, а негоди і негаразди обійдуть її стороною, якщо правильно провести обряд зав'язування вузликів. Вважалося, що змова на ситцеві хусточки втрачав свою силу тільки одночасно з відходом одного з подружжя з життя.

Подарунки на ситцеве (марлеве) весілля

На Русі гості, запрошені на свято, готували молодому подружжю подарунки, згідно слов'янських традицій. Молодій дружині в цей день підносили в дар плаття, зшите з ситцевій тканини. Чоловік отримував в подарунок ситцеві сорочку або штани. Головним подарунком на перший рік спільного сімейного життя було ситцеве плаття, яке свекруха підносила в дар молодій дружині. Ці подарунки символізували собою побажання молодому подружжю надалі легких, яскравих і простих відносин, таких, як ситцева тканина. В цей день для ритуалу, описаного вище, молоді обмінювалися ситцевими хусточками. Чоловік міг також подарувати коханій дружині строкатий прикраси.

Друзям та рідним традиції наказували також дарувати чоловікові і дружині на першу річницю ситцеві пелюшки. Раніше в сім'ях вже до першої річниці, як правило, очікували первістка. Традиція дарувати «ситець на пелюшки» молодому подружжю на 1 рік з дня весілля дійшла до наших днів. До речі, зараз вона знову стає актуальною: адже багато пар живуть кілька років в цивільному шлюбі , Наважуючись вступити в законний шлюб лише з появою «пузожітель» в животику дружини.

До речі, зараз вона знову стає актуальною: адже багато пар живуть кілька років в   цивільному шлюбі   , Наважуючись вступити в законний шлюб лише з появою «пузожітель» в животику дружини

Існує думка, що вироби з ситцю на 1 річницю весілля, навпаки, краще не дарувати, так як сам ситець після перших кількох прань втрачає свій вигляд і виглядає зовсім непрезентабельно. З огляду на цей факт, поняття «ситець» сміливо можна розширити: в якості подарунка на перший рік з дня весілля можна піднести будь-які вироби з матерчатого полотна: постільна білизна, скатертини, фіранки і рушники. Даруйте молодим вироби з бавовни, ситцю, бязі або шовку. Головне, щоб все подарунки були потрібні молодій сім'ї і припали їм до смаку.

Якщо ви хочете піднести подружжю набір постільної білизни (прямо скажемо, широко поширений подарунок), спробуйте заздалегідь дізнатися розміри їх спального місця. Адже погодьтеся, буде досить образливо, якщо «рожеві» сни на подарованому вами молоді так і не подивляться, лише тому, що ви не вгадали з розміром, і під їх ковдру купили звичайну «півторатонку» замість необхідного двоспального «євро» комплекту. Хорошим вибором тканини буде бязь, яка не вицвітає, як ситець, як шовк не "морозить», і продається за приємною ціною, на відміну від дуже дорогих атласу і сатину.

Ви можете урізноманітнити інтер'єр сімейного гніздечка, вибравши в подарунок молодій сім'ї нові штори. Не менш практичними і вдалими подарунками можуть стати серветки ручної роботи або нова святкова скатертина.

Чудовим подарунком на ситцеве весілля стане затишний плед, під яким молоді зможуть в обнімку влаштуватися разом холодними осінніми або зимовими вечорами. На «ситцеве» річницю доречно дарувати одяг, а краще просто піднести подарунковий сертифікат на двох в улюблений магазин одягу.

Крім практичних подарунків, можна презентувати молодим на марлеву весілля і подарунки «для душі». Якщо ви готові витратити досить багато часу на подарунок молодятам, купите в магазині «все для шиття» набір для вишивання. П'яльці, тканину, нитки, схема малюнка, і практичне керівництво до роботи зазвичай до нього вже додаються. А можна спробувати самостійно зробити оригінальну листівку ручної роботи. Можете бути впевнені, що чоловік і жінка отримають від вас щось дійсно унікальне і оригінальне.

А можете трохи пофантазувати і намалювати для своїх друзів картину текстильної фарбою прямо на тканини. А якщо малювати ви абсолютно не вмієте, не турбуйтеся! Адже ви можете подарувати молодому подружжю більше, ніж просто подарунок. Влаштуйте для них веселий і незабутнє свято. Для цього купите кілька однотонних футболок для себе, дружини і чоловіка, і для всіх гостей. Також вам знадобляться різнокольорові текстильні фарби. Тепер ви можете влаштувати приголомшливу «художню ситцеве вечірку», і всім разом зануритися в нестримне творчість! Шедеври, які вийдуть, можна зберегти на пам'ять, щоб потім з посмішкою згадувати цей незабутній «ситцевий» свято.

Ну а якщо вам достеменно відомо, про що мріють чоловік і дружина, купіть для них краще саме цей жаданий подарунок. Річниці весілля, звичайно, не просто так носять різні назви, але заради того, щоб ощасливити довгоочікуваним подарунком молодого подружжя, деякі прикмети і звичаї можна «обійти».

В принципі, піднести, можна, що душа забажає, досить використання актуального для першої сімейної річниці ситець в якості упаковки. А якщо ви захоплюєтеся вишивкою, буде здорово, якщо ви додасте на «упаковку» з ситцю вишитий букет квітів або навіть текст невеликого привітання.

Для букетів на ситцеве весілля вибирайте прості польові квіти - волошки, маргаритки, ромашки і дзвіночки. Такий простий, але ніжний букет символізувати надію на те, що молоде подружжя проживуть в любові, гармонії і радості багато-багато років.

Ситцеве весілля - це своєрідний «рубіж», вже подоланий молодими. А попереду їх чекає ще безліч щасливих днів сімейного життя, вже знаходить унікальний досвід. Подаруйте молодому подружжю свої усмішки, і щасливі закохані обов'язково посміхнуться вам у відповідь! Що б ви не піднесли як подарунок, Не упускайте з виду головну на сьогодні мета: не тільки порадувати близьких людей, а й просто від душі порадіти за них!

Що б ви не піднесли як подарунок, Не упускайте з виду головну на сьогодні мета: не тільки порадувати близьких людей, а й просто від душі порадіти за них

Поздоровлення, вірші та тости на марлеву (ситцеве) весілля

***
Дорогі наші молоде подружжя! Вітаємо вас з першим днем ​​народження вашої молодої прекрасної сім'ї! Нехай ваше життя буде яскравою і веселою, як ситець! Від щирого серця вітаємо вас з першою річницею вашої щасливого сімейного життя!


***
Стеців річниця вашого весілля
Нас сьогодні разом зібрала.
Це здорово, адже ми вас дружно
Будемо вітати до самого ранку!
Став минулий рік для вас особливим:
Було в ньому сюрпризів багато, і клопоту ...
Але рішення просте ви дізналися,
Що ЛЮБОВ - всьому секретний код!

***



Ситцеве весілля | Марлева весілля | 1 рік весілля | Що подарувати на ситцеве весілля | 1 річниця весілля

Ситцеве весілля |  Марлева весілля |  1 рік весілля |  Що подарувати на ситцеве весілля |  1 річниця весілля

Ситцеве весілля відзначають після зеленої весілля , Через 1 рік. Марлевою або ситцевій весіллям називають перший ювілей весілля. Медовий місяць вже позаду, подружжя вже встигли пізнати деякі складності і скуштувати безліч принад сімейного життя, новизна відносин ще присутній в їхньому шлюбі, тому їх все ще можна вважати молодятами.

Ситець і марля не випадково дали назву 1 весільної річниці. Ситець, як відомо, матеріал зазвичай яскравий, але тонкий і неміцний. Життя молодого подружжя лише через рік після весілля асоціюється саме з цією тканиною. Любов молодят в цей період зазвичай палка, життя емоційна, пристрасть ще не охолола, але відносини ще не настільки міцні, і навіть сама незначна «буря в стакані» може зруйнувати незміцнілий шлюб молодої сім'ї.

Але ось 1-й рік подружнього життя вже залишився позаду, молодята встигли краще пізнати один одного в новій якості, подолали найперші сімейні розбіжності і проблеми, і потроху починають стикатися з буденністю сімейних відносин. Тому існує ще одна гіпотеза походження назви ситцевій (марлевою) весілля, обумовлена ​​тим, що в перший рік життя наречених вже встигає увійти деяка буденність у відносинах, так звана «ситцеве простота». Зазвичай ситець використовується для пошиття домашньої повсякденного одягу, так як це дуже проста матерія.

Своєрідним «випробувальним терміном» вважається для молодого сімейства 1 рік з моменту вступу в законний шлюб. Відбувається притирання характерів і глибше пізнання один одного. За перший рік з дня вступу в шлюб подружжя вже повинні навчитися поступатися один одному, зважати на обопільними інтересами і, звичайно бути разом в скрутну хвилину, підтримуючи один одного.

«Притир», звикаючи і підлаштовуючись, молоде подружжя відкривають для себе один в одному нові якості, що проявилися лише в шлюбі. На жаль, часто ці якості виявляються негативними і категорично неприйнятними для другої сторони. Вважається, що перший рік в шлюбі - один з найскладніших періодів. Часто саме 1 рік весілля визначає, чи будуть міцними сімейні узи, або ж вони розірвуться, як ситець або марля, не витримавши натиску розбіжностей і проблем.

Всього лише рік тому відбулося весілля, а психологи вже пророкують сім'ї наближається перша криза у взаєминах. Як стверджують фахівці з сімейних стосунків, після першого року шлюбу, навіть ті пари, які згодом проживуть разом довго і щасливо, повинні бути готові до різкого спаду у взаєминах, який триватиме приблизно пару років, а поліпшення взаємин відбудеться, за їхніми даними, їх тільки в проміжку між 3 і 5 роками шлюбу. Це твердження зовсім не про вашу гармонійну пару? Все одно радимо вам бурхливо і яскраво відсвяткувати перший день народження молодої сім'ї, влаштувавши веселе свято, що супроводжується поздоровленнями і подарунками!

Традиції та обряди ситцевого весілля

Вже давно забуті більшість обрядів і традицій, але деякі збереглися. Один з найголовніших слов'янських весільних обрядів , Що дійшов до наших днів, пов'язаний з ритуалом на любов і вірність.

До нас дійшла традиція підносити подружжю один одному в подарунок на свою першу річницю весілля ситцеві хусточки. А обрядом на ситцеве річницю прийнято вважати ритуальне зав'язування вузликів на ситцевих хусточках, подарованих один одному чоловіком і дружиною. Проведення цього обряду символізувало бажання молодих навік зберегти свою любов. Цей обряд схожий на своєрідну клятву любові і вірності.

Ви теж можете провести любовний ритуал з хусточками на ситцеве весілля

Подаруйте на 1 рік спільного життя коханому чоловікові (або ненаглядної дружині) ситцевий хусточку. Нехай ваш чоловік у відповідь піднесе вам такий же подарунок. Зауважте на хустинках вузлики, даючи один одному клятви вірності і любові, як і спільне обіцянку пронести ці прекрасні почуття через все життя. Далі необхідно вимовити ритуальні слова, що мають, на думку наших предків, силу заклинання, але тільки після того, як від щирого серця вимовлені обопільні обіцянки і клятви, а вузлики на хустинках зав'язані. Поверніться з чоловіком один до одного обличчям і візьміть за руки свого коханого чоловіка.

Вимовте разом наступне: «Як вузлики, зав'язані нами, міцні, так і слова наші міцні. Як вітер, гуляка в полі ниву розбудить, так радість і щастя довіку з нами перебуватиме ». Завершуючи обряд, приберіть в потаємне місце хусточки з зав'язаними вузликами і зберігайте їх все життя далеко від сторонніх очей. Наші предки вірили, що сім'я буде жити в любові щасливо, довго і дружно, а негоди і негаразди обійдуть її стороною, якщо правильно провести обряд зав'язування вузликів. Вважалося, що змова на ситцеві хусточки втрачав свою силу тільки одночасно з відходом одного з подружжя з життя.

Подарунки на ситцеве (марлеве) весілля

На Русі гості, запрошені на свято, готували молодому подружжю подарунки, згідно слов'янських традицій. Молодій дружині в цей день підносили в дар плаття, зшите з ситцевій тканини. Чоловік отримував в подарунок ситцеві сорочку або штани. Головним подарунком на перший рік спільного сімейного життя було ситцеве плаття, яке свекруха підносила в дар молодій дружині. Ці подарунки символізували собою побажання молодому подружжю надалі легких, яскравих і простих відносин, таких, як ситцева тканина. В цей день для ритуалу, описаного вище, молоді обмінювалися ситцевими хусточками. Чоловік міг також подарувати коханій дружині строкатий прикраси.

Друзям та рідним традиції наказували також дарувати чоловікові і дружині на першу річницю ситцеві пелюшки. Раніше в сім'ях вже до першої річниці, як правило, очікували первістка. Традиція дарувати «ситець на пелюшки» молодому подружжю на 1 рік з дня весілля дійшла до наших днів. До речі, зараз вона знову стає актуальною: адже багато пар живуть кілька років в цивільному шлюбі , Наважуючись вступити в законний шлюб лише з появою «пузожітель» в животику дружини.

До речі, зараз вона знову стає актуальною: адже багато пар живуть кілька років в   цивільному шлюбі   , Наважуючись вступити в законний шлюб лише з появою «пузожітель» в животику дружини

Існує думка, що вироби з ситцю на 1 річницю весілля, навпаки, краще не дарувати, так як сам ситець після перших кількох прань втрачає свій вигляд і виглядає зовсім непрезентабельно. З огляду на цей факт, поняття «ситець» сміливо можна розширити: в якості подарунка на перший рік з дня весілля можна піднести будь-які вироби з матерчатого полотна: постільна білизна, скатертини, фіранки і рушники. Даруйте молодим вироби з бавовни, ситцю, бязі або шовку. Головне, щоб все подарунки були потрібні молодій сім'ї і припали їм до смаку.

Якщо ви хочете піднести подружжю набір постільної білизни (прямо скажемо, широко поширений подарунок), спробуйте заздалегідь дізнатися розміри їх спального місця. Адже погодьтеся, буде досить образливо, якщо «рожеві» сни на подарованому вами молоді так і не подивляться, лише тому, що ви не вгадали з розміром, і під їх ковдру купили звичайну «півторатонку» замість необхідного двоспального «євро» комплекту. Хорошим вибором тканини буде бязь, яка не вицвітає, як ситець, як шовк не "морозить», і продається за приємною ціною, на відміну від дуже дорогих атласу і сатину.

Ви можете урізноманітнити інтер'єр сімейного гніздечка, вибравши в подарунок молодій сім'ї нові штори. Не менш практичними і вдалими подарунками можуть стати серветки ручної роботи або нова святкова скатертина.

Чудовим подарунком на ситцеве весілля стане затишний плед, під яким молоді зможуть в обнімку влаштуватися разом холодними осінніми або зимовими вечорами. На «ситцеве» річницю доречно дарувати одяг, а краще просто піднести подарунковий сертифікат на двох в улюблений магазин одягу.

Крім практичних подарунків, можна презентувати молодим на марлеву весілля і подарунки «для душі». Якщо ви готові витратити досить багато часу на подарунок молодятам, купите в магазині «все для шиття» набір для вишивання. П'яльці, тканину, нитки, схема малюнка, і практичне керівництво до роботи зазвичай до нього вже додаються. А можна спробувати самостійно зробити оригінальну листівку ручної роботи. Можете бути впевнені, що чоловік і жінка отримають від вас щось дійсно унікальне і оригінальне.

А можете трохи пофантазувати і намалювати для своїх друзів картину текстильної фарбою прямо на тканини. А якщо малювати ви абсолютно не вмієте, не турбуйтеся! Адже ви можете подарувати молодому подружжю більше, ніж просто подарунок. Влаштуйте для них веселий і незабутнє свято. Для цього купите кілька однотонних футболок для себе, дружини і чоловіка, і для всіх гостей. Також вам знадобляться різнокольорові текстильні фарби. Тепер ви можете влаштувати приголомшливу «художню ситцеве вечірку», і всім разом зануритися в нестримне творчість! Шедеври, які вийдуть, можна зберегти на пам'ять, щоб потім з посмішкою згадувати цей незабутній «ситцевий» свято.

Ну а якщо вам достеменно відомо, про що мріють чоловік і дружина, купіть для них краще саме цей жаданий подарунок. Річниці весілля, звичайно, не просто так носять різні назви, але заради того, щоб ощасливити довгоочікуваним подарунком молодого подружжя, деякі прикмети і звичаї можна «обійти».

В принципі, піднести, можна, що душа забажає, досить використання актуального для першої сімейної річниці ситець в якості упаковки. А якщо ви захоплюєтеся вишивкою, буде здорово, якщо ви додасте на «упаковку» з ситцю вишитий букет квітів або навіть текст невеликого привітання.

Для букетів на ситцеве весілля вибирайте прості польові квіти - волошки, маргаритки, ромашки і дзвіночки. Такий простий, але ніжний букет символізувати надію на те, що молоде подружжя проживуть в любові, гармонії і радості багато-багато років.

Ситцеве весілля - це своєрідний «рубіж», вже подоланий молодими. А попереду їх чекає ще безліч щасливих днів сімейного життя, вже знаходить унікальний досвід. Подаруйте молодому подружжю свої усмішки, і щасливі закохані обов'язково посміхнуться вам у відповідь! Що б ви не піднесли як подарунок, Не упускайте з виду головну на сьогодні мета: не тільки порадувати близьких людей, а й просто від душі порадіти за них!

Що б ви не піднесли як подарунок, Не упускайте з виду головну на сьогодні мета: не тільки порадувати близьких людей, а й просто від душі порадіти за них

Поздоровлення, вірші та тости на марлеву (ситцеве) весілля

***
Дорогі наші молоде подружжя! Вітаємо вас з першим днем ​​народження вашої молодої прекрасної сім'ї! Нехай ваше життя буде яскравою і веселою, як ситець! Від щирого серця вітаємо вас з першою річницею вашої щасливого сімейного життя!


***
Стеців річниця вашого весілля
Нас сьогодні разом зібрала.
Це здорово, адже ми вас дружно
Будемо вітати до самого ранку!
Став минулий рік для вас особливим:
Було в ньому сюрпризів багато, і клопоту ...
Але рішення просте ви дізналися,
Що ЛЮБОВ - всьому секретний код!

***



Це твердження зовсім не про вашу гармонійну пару?
Це твердження зовсім не про вашу гармонійну пару?
Це твердження зовсім не про вашу гармонійну пару?
Це твердження зовсім не про вашу гармонійну пару?
Це твердження зовсім не про вашу гармонійну пару?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com