рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Ситцеве весілля 1 рік - перша річниця спільного життя.

  1. Походження назви ситцевого весілля
  2. Оригінальні традиції святкування ситцевого весілля
  3. Поздоровлення і подарунки один одному
  4. Що подарувати подружжю в день ситцевого весілля?

Весілля є одним з головних свят подружньої пари. Для кожної з них ювілей весілля - це символічне торжество, доказ того, що можливо знайти свою другу половинку, прожити з нею все життя в любові та злагоді, довго і щасливо, протягом багатьох років. Весілля і ювілей весілля - підтвердження того, що створена нова сім'я на землі, а при бажанні молодих, союз чоловіка з дружиною полягає і на небесах при вінчанні.

Але, на жаль, швидкість життя стрімка, і скільки б ми не намагалися все уповільнити, торжество проходить, перетворюється в будні і, можливо, навіть підлягає забуттю, якби не традиція відзначати спільну річницю весілля і дарувати подарунки на пам'ять. Кожна річниця спільного життя, кожен ювілей називається по-різному і її назва напряму пов'язано з кількістю прожитих спільно років, розкриває етап життя і стосунків пари і, найчастіше має подвійний сенс. Почнемо спочатку розглянемо першу, ситцеве річницю весілля. 1 рік весілля порівнюють з ситцем, тому вона так і називається - ситцеве весілля.

Зміст статті

Походження назви ситцевого весілля

Існує кілька варіантів походження назви «ситцеве». З давніх часів народ спостерігав за всім навколишнім його середовищем, за розвитком відносин в сім'ї та робив висновки, виходячи зі свого досвіду. З цих джерел беруть коріння існуючі нині традиції, прикмети та повір'я. Так, і з варіантами назви весіль і ситцева - не виняток. Вважається, що походження назви перша річниця весілля пов'язано з неміцністю і хиткість у відносинах між подружжям. Погодьтеся: притирання в новій сім'ї тільки-тільки почалася, подружжя стало вивчати один одного в повсякденному житті, а побут, на жаль, має огидне властивість - повільно вбивати любов і ускладнювати життя, як чоловікові, так і жінці. Скільки сварок і негараздів буває в спільному житті спочатку - хоч греблю гати.

Хлопцю і дівчині здається, що розрив відносин може відбутися в будь-який момент, а наступні кілька років це буде повторюватися. А в народі самим неміцним матеріалом вважався ситець, він часто рвався і слугував не дуже-то вже довго. Таке порівняння досить логічне і мудре. Але якщо життя на протязі першого року після весілля була райдужної, і відбулося зміцнення відносин, існує й інший варіант походження назви перша річниця весілля. Ситцеве весілля (1 рік) відносин пішла від слова «сітрас», що в перекладі з санскриту означає «строкатий». Чи не погодитися з тим, що перший рік у молодят був яскравим, барвистим і незабутнім ніяк не можна. У зв'язку з цим хлопцеві дарували строкату сорочку.

Ситцеве весілля (1 рік) ще називається марлевою, і цього теж є народне пояснення. Простирадла з давніх часів робилися з ситцю, а через активність молодят в ліжку протягом першого року після весілля, незабаром стиралися до стану марлі. Ось так і назвали першу річницю весілля - марлевою весіллям, а традиція дарувати нові простирадла на ситцеве весілля і відсвяткувати перший рік з розмахом збереглася.

Оригінальні традиції святкування ситцевого весілля

Святкування ситцевого весілля (1 рік) спільного життя означає тільки одне - пара впоралася з випробуваннями важкого першого року разом, настав усвідомлення себе одним цілим, характери один одного добре відомі і можна сміливо далі планувати спільне життя на кілька років вперед. Формування відносин відбулося, вони стали безпосередніми і довірчими, настав час відсвяткувати свою річницю.

За традицією святкування 1 річниці спільного життя дуже схоже на другий день весілля. Чоловік називається нареченим, а дружина - нареченою. Відсвяткувати можна в ресторані чи вдома. Молодята зустрічають гостей і приймають поздоровлення за накритим столом. Для того, щоб гості не нудьгували і торжество запам'яталося надовго, можна привнести різні конкурси, ігри, які нікого із запрошених не залишать байдужими, скільки б не тривало торжество. Тому краще чоловікові з дружиною подумати про це заздалегідь.

Тому краще чоловікові з дружиною подумати про це заздалегідь

Але недарма є народна приказка, що оповідає про те, що на смак і колір товаришів немає. Виходячи з цього, відсвяткувати свою першу річницю можна як завгодно. Наприклад, в затишному ресторані з романтичною атмосферою, за келихом вина або шампанського, дарувати при цьому один одному ніжні посмішки, насолоджуючись своїми міцними почуттями.

До речі, пляшка шампанського за традицією повинна залишитися з дня весілля. Можливо, хлопцю більше до душі галаслива компанія, він бажає повідомити друзям і родичам про святкування такої дати.

Дівчина може піти назустріч його бажанням, щоб не псувати відносини, при цьому обов'язково варто запросити батьків і свідків. Як варіант, створіть свій сценарій проведення свята - і вам і гостям буде цікаво. А, може, ви любитель підняти адреналін в крові? Тоді рада: проведіть цей день екстремально, з вогником і незабутніми відчуттями для обох. Як варіант - чоловікові можна подарувати стрибок з парашутом або з моста (називаеться роуп-джампінг), дружині краще дарувати дайвінг.

Поздоровлення і подарунки один одному

що подарувати на першу річницю весілля ? 1 рік - не 10 і не 25 років, але все-таки, то ювілей, тому назавжди запам'ятайте, що найбільш важливим і дорогим подарунком для коханої половинки буде саме ваш презент. Природно, щире привітання теж важливо. Кожен знає, що набагато приємніше, коли дарують щирі, може бути не дуже гарні, слова, але головне, щоб від душі. Подарувати можна і привітання у віршах - це вдвічі приємніше. Ви складали колись вірші коханому хлопцеві? Якщо так, то яка була реакція? Звичайно ж, позитивна. Прикольні поздоровлення, знайдені в інтернеті, теж приємні, але, погодьтеся, не настільки.

А от щодо подарунків один одному - вибір величезний А от щодо подарунків один одному - вибір величезний. З давніх-давен чоловіки дарують жінкам сарафани з ситцю, а дружина чоловікові - сорочку. Зараз же ці подарунки на ситцеве весілля можна вдосконалити, тобто зробити більш сучасними. Наприклад, подарувати чоловікові футболку, а дружині - халат, що, безсумнівно, стане в нагоді за кілька наступних років.

Хороша древня традиція - обмінятися ситцевими хусточками, зав'язавши вузлики по діагоналі, як символ вірності відносин, вічної любові і благополуччя в майбутньому для їх сім'ї. Тому, якщо немає можливості дарувати річ з ситцю, дарують простий хустинку.
Ну і, звичайно, ніхто не заборонить подарувати хлопцеві чи дівчині те, про що вони давно мріють, або який-небудь знаковий, дорогий подарунок, який залишиться з ними на все життя. Дружина ніколи не відмовиться від прикраси і буде вдячна чоловікові за такий подарунок на перший рік спільного життя. Але обов'язково знайдіть на першу - 1 -сітцевую річницю подарунок своїй половинці.

Що подарувати подружжю в день ситцевого весілля?

Назва «ситцеве весілля» (1 рік) спільного життя наштовхує на думку про символічному подарунок. На такий ювілей варто подарувати щось із цієї тканини або ж яскравого ситцевого кольору. Це може бути набір піжам для чоловіка і дружини, оригінально дарувати два банних халата. Оригінальним подарунком після перших років життя будуть футболки для обох подружжя зі смішними написами, іменами або фотографіями. Також, без сумнівів, запам'ятається подарунок у вигляді картини на полотні із зображенням, наприклад, весільної фотографії, тому їх часто дарують гості.

Безперечно, можна обійтися практичними подарунками, які стануть в нагоді в побуті кожній молодій сім'ї і починає господині. Яка господиня не зрадіє таким необхідним речам? Наприклад, можна подарувати красиві скатертини, вишиті серветки, рушники, фіранки або яскраве покривало. Хлопцеві, звичайно, такий подарунок не дуже схожий, але потрібно звикати, що подарунки тепер загальні, одні на двох, як і все життя.

Хлопцеві, звичайно, такий подарунок не дуже схожий, але потрібно звикати, що подарунки тепер загальні, одні на двох, як і все життя

Чоловікові і дружині, які святкують ювілей - всього 1 рік спільного життя, не прийнято натякати на відсутність дітей або очікування поповнення, але якщо пара після першого року не приховує радісну новину, то подарунки на ситцеве весілля, так чи інакше пов'язані з дитиною, теж можливі. Можна дарувати дитяче ковдру або сушилку для речей - в побуті стане в нагоді.

Друзям потрібно знати: якщо у молодої сім'ї все є, і не можна знайти корисного подарунка на ювілей весілля, можна просто зробити чоловікові і дружині приємне - подарувати відпочинок, для їх відносин це буде позитивним моментом, адже протягом наступних років спільного життя, це може відбуватися не так вже й часто. Хороший вибір - дарувати хлопцю і дівчині на ювілей спільний похід в театр, кіно, спа-салон, масаж або путівка на море. Стеців річниця - перший серйозний ювілей молодої сім'ї, і підходити до його організації варто грунтовно.

А, може, ви любитель підняти адреналін в крові?
Ви складали колись вірші коханому хлопцеві?
Якщо так, то яка була реакція?
Що подарувати подружжю в день ситцевого весілля?
Яка господиня не зрадіє таким необхідним речам?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com