рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Які бувають весілля по роках: список назв, що дарувати, які річниці весілля бувають окрім золотої

  1. Які річниці весілля бувають
  2. Які бувають весілля по роках: що дарувати на кожну річницю

Кожна пара молодят мріє прожити все життя разом і з натхненням відзначає щороку день народження своєї сім'ї. Є маса прикмет і звичаїв з приводу святкування річниць весілля. Їх можна дотримуватися, можна не дотримуватися, але незмінно одне - в цей день вся сім'я і друзі збираються, вітають винуватців торжества, дарують символічні (чи ні) подарунки. Саме подружжя теж не забувають привітати один одного, поцілувати і ще раз нагадати, як вони люблять один одного.

Мало хто знає, які бувають весілля (крім, звичайно, всіма відомої золотий), тому часто святкування полягає лише в застілля і привітаннях

Мало хто знає, які бувають весілля (крім, звичайно, всіма відомої золотий), тому часто святкування полягає лише в застілля і привітаннях. Але є маса прикмет і традицій, які не дарма були придумані нашими предками. Та й назви весіль носять не просто вигаданий характер, в кожному є свій психологічний аспект. Чим більше років прожили разом молоді, тим «міцніше» назва річниці. Наприклад, «скляна» весілля натякає на крихкість любовних відносин 15-річного рубежу. При зустрічі з кризою подружжя повинні зберегти свою любов так само, як і речі зі скла, подаровані на їх п'ятнадцяту річницю.

Які річниці весілля бувають

Безпосередньо саму весілля (нульову річницю) називають «зеленою», позначаючи цим кольором юність нареченого і нареченої, а також їх сім'ї. Весь рік аж до першої річниці все молодо-зелено, ще свіжо і незнайоме.

    • Перша річниця - «ситцева». На честь першого дня народження сім'ї молоді та їхні гості за традицією випивають пляшку шампанського, припасеного ще з дня весілля. Ситець, як відомо, матеріал не найміцніший. Таким чином давали зрозуміти молодим, що які б негаразди не трапилися за цей час, це лише так звана «притирання»: подружжя тільки роблять перші кроки назустріч, вчаться приймати один одного і знаходити компроміси. Тому їх шлюб ще не зовсім міцний, «ситцевий». Є і ще одна версія, чому весілля названа ситцевої. Це пов'язано з активною інтимним життям недавно одружилися людей. Тому на річницю гості дарують нове ситцеве постільна білизна: старе адже вже, напевно, потерлося.
    • Друга річниця - «паперова». Інформація, які бувають весілля по роках, часто буває суперечлива і може ввести в оману. Здавалося б, прожили ще один рік, а весілля чомусь паперова: але папір адже ще більш тендітна, ніж ситець. А пов'язано це з тим, що в цьому час зазвичай в родині з'являється дитина, що додає клопоту молодій сім'ї (але в першу чергу, звичайно, радість). Однак, як знали наші мудрі предки, не всі шлюби витримують це випробування, і до другої річниці подружжя вже не раз сваряться і намагаються збирати речі. І це не пов'язано з тим, що люди одружилися невдало. Це нормальний період в житті сім'ї, так би мовити, перехід на новий щабель. Успішно пройшли цей етап сім'ї стають подвійно міцними.
    • Третя річниця - «шкіряна». Шкіра вже набагато міцніше ситцю і паперу. А це означає, що, пройшовши всі труднощі і випробування перших двох років, сім'я нарешті досягла своєї першої значної дати. Як м'яка шкіра, подружжя стало більш поступливими, навчилися підлаштовуватися один під одного, відносини їх стали більш гнучкими.
    • Четверта річниця - «лляна». До четвертого дня народження сім'ї, подружжя вже обзавелися майном і, в першу чергу, лляними скатертинами, що говорять про достаток сім'ї і є більш дорогими у порівнянні з ситцевими простирадлами. Звідси і така цікава назва. Цю річницю називають також «воскової». Можливо, з тієї ж причини, що і шкіряну, адже віск м'який, піддатливий матеріал.
    • П'ята річниця - «дерев'яна». Якщо говорити про те, які бувають ювілеї весіль, цей п'ятирічний перший ювілей можна назвати самим «бурхливим». Подружжя ще дуже молоді, повні сил і бажання відзначати річницю по повній. Деякі дружини навіть надягають своє Весільна сукня і фату . Дерево - матеріал міцний, з нього можна побудувати будинок і навіть цілу фортецю. Але поки що таке міцне дерев'яна споруда, яким є молода сім'я, має побоюватися пожеж. Якщо подружжя на п'яту річницю посадять дерево, воно виросте могутнім, міцним і переживе всі негоди, приносячи удачу і достаток в сім'ю.
    • Шоста річниця - «чавунна». Ось і перший «метал» шлюбних відносин. Відносини вже настільки міцні, що їх можна назвати металевими. Але чавун ще не настільки міцний, щоб витримати все. Його цілком можна розбити сильним ударом. А це значить, подружжю ще є, чого побоюватися і розслаблятися ще рано.
    • Сьома річниця - «мідна». Мідь - гарний, міцний і цінний матеріал, як і сімейні відносини між подружжям. Нехай це ще не дорогоцінний метал, але 7 років шлюбу - це вже досягнення, привітайте один одного від душі. Мідь також вказує і на матеріальне становище сім'ї. Діти вже підросли, всім необхідним подружжя обзавелися, побут налагодили, справи пішли в гору.
    • Восьма річниця - «бляшана». Цікавлячись, які бувають весілля, їх назви, люди зупиняються на слові «жесть» і вкладають в нього негативний зміст, будь то недорогий метал або сучасний молодіжний сленг. Однак тут мається на увазі таке якість жерсті, як блиск. Відносини подружжя набувають своєрідний лиск, перетворюються, виблискують всіма своїми гранями.
  • Дев'ята річниця - «фаянсова». Є два трактування цієї назви. Одна характеризує сімейні відносини після 9 років спільного життя такими ж затишними і міцними, як чай в красивих фаянсових чашках. Це символ благополуччя і духовної близькості. Інша ж тлумачення говорить про те, що це критичний період в житті подружжя, це час, коли «все набридло». Це означає, що шлюб стає крихким, як фаянс.
  • Десята річниця - «олов'яна». Ось і перший справжній ювілей. Олово, як відомо, метал гнучкий. Це означає, що відносини чоловіка і дружина міцні, як метал, але при цьому гнучкі. У цій річниці є інша назва - «рожева». Невідомо, чому міцний 10летній союз пов'язують з трояндами. Можливо, це символ весілля і рожевого букета нареченої. Адже троянда - знак любові і вірності.
  • Одинадцята річниця - «сталева». Шлюб загартувався, як сталь, став міцним і «нержавіючим». Подружжя вивчили звички один одного, злилися в єдине ціле. Сталь може бути настільки гладенькою, як дзеркальна поверхня. Це означає, що і чоловік з дружиною стали відображенням один одного.
  • Дванадцята річниця - «нікелева». Ця річниця зазвичай відзначається в 12,5 років, але її цілком можна перенести і на півроку раніше. Життя подружжя стає такою ж красивою, загартованої, надійної і стійкої до незгод, як нікель.
  • Тринадцята річниця - «мереживна». У цьому випадку 13 - щасливе число. Сімейне життя така ж красива і повітряна, як мереживо. Також це весілля називають «конвалієва», натякаючи на крихкість і витонченість любовних відносин.
  • Чотирнадцята річниця - «агатова». Нарешті сімейного життя присвоєно «дорогоцінний» статус. Агат - красивий і загадковий камінь з безліччю переливів і відтінків. Такий же стає життя подружжя. Міцної, міцної, але все ще зберігає загадку, мінливої.
  • П'ятнадцята річниця - «скляна». З одного боку, скло крихке, вимагає особливого дбайливого ставлення, але з іншого боку, це абсолютно прозорий і чистий матеріал, такий же, як любов подружжя, які прожили 15 років разом.
  • Шістнадцята річниця - «топазовая». За деякими джерелами, шістнадцята річниця не відзначається і ніякого назви не має. Проте є думка, що шістнадцятий рік названий топазові через кришталевої прозорості і чистоти цього каменю. Невідомо, яка версія правильна. І чи існує «топазовая» весілля, або ж це рекламна компанія ювелірних фірм.
  • Сімнадцята річниця офіційно не відзначається. Але якщо є бажання, можна влаштувати вечерю при свічках і відзначити це свято без гостей.
  • Вісімнадцята річниця - «бірюзова». Яскрава бірюза означає початок нового цікавого і яскравого періоду в житті подружжя. Діти вже виросли, побут остаточно налагоджений, настає час другої молодості.
  • Дев'ятнадцята річниця не відзначається.
  • Двадцята річниця - «порцелянова». Є дві версії назви цієї річниці. З одного боку, після 20 років спільного життя вважається, що всі чайні сервізи вже розбилися і прийшов час їх оновити подарунковими чашками з порцеляни. А з іншого боку, сімейне життя вже стала настільки гармонійною і майстерною, як тонкий китайський фарфор, чия цінність з роками лише зростає.
  • Двадцять перша річниця - «опалова». У списку, які бувають весілля, який доходить до ста, опис цієї річниці відсутня. Чому це весілля названа в честь опала, залишається загадкою. Можна тільки припустити, що цей разноликий камінь символізує безліч забарвлень, переливів і візерунків, якими багата життя подружжя.
  • Двадцять друга річниця - «бронзова». Бронза міцна, але пружна, як любов подружжя, котрі створили міцну сім'ю, вміють поступатися один одному і цінують свій союз.
  • Двадцять третя річниця - «берилові». Блискучий берил символізує блиск в очах подружжя, коли вони дивляться один на одного.
  • Двадцять четверта річниця - «атласна». До цього часу подружжя вже настільки міцно пов'язані один з одним, наскільки міцний атлас. А життя їх настільки гладка, наскільки гладкий струмує матеріал.
  • Двадцять п'ята річниця - «срібна». Перша грандіозна дата в житті подружжя. Чи варто пояснювати значення назви і без того відомого ювілею? Відсвяткувати слід з розмахом, адже до цього ювілею доходять не всі пари, а лише обрані, ті, хто зміг пройти через всі негаразди і труднощі 25-річної сімейного життя.

Відсвяткувати слід з розмахом, адже до цього ювілею доходять не всі пари, а лише обрані, ті, хто зміг пройти через всі негаразди і труднощі 25-річної сімейного життя

  • Двадцять шоста річниця - «нефритова». Союз, який протримався 26 років, вже практично непорушний, як і неймовірно міцний нефрит.
  • Двадцять сьома і двадцять восьма річниці не відзначається.
  • Двадцять дев'ята річниця - «оксамитова». Не важко здогадатися, чому саме оксамит послужив символом 29 прожитих років. Це багатий, дорогий, красивий і вишуканий матеріал, настільки ж цінний і прекрасний, як і союз двох людей, що підійшли до тридцятирічного сімейного ювілею.
  • Тридцята річниця - «перлова». Як шторму і хвилі шліфують справжні перли, так і життєві негаразди роблять шлюб тільки міцніше і прекрасніше. Перли не тільки красивий, він ще і міцний, що не тьмяніє з часом і неймовірно цінний.
  • Тридцять перша річниця - «смаглява». Серед безлічі перерахувань, які бувають весілля, назви яких зазвичай означають який-небудь матеріал, ця річниця викликає деякий подив. Можна припустити, що смуглость, загар має на увазі загартування, під якими ховаються зморшки і труднощі прожитих років.
  • Тридцять друга річниця весілля не відзначається.
  • Тридцять третя річниця - «кам'яна». Назва говорить сама за себе. Союз вже настільки міцний, що ніяким негараздам ​​і вітрам не під силу зруйнувати його.
  • Тридцять четверта річниця - «бурштинова». Прозорий і дуже цінний бурштин відображає шлях, який пройшли подружжя. Янтар проходить безліч трансформацій, перш ніж з смоли стати каменем. Такий же довгий шлях в 34 роки пройшли чоловік і дружина перш, ніж досягли такої згоди.
  • Тридцять п'ята річниця - «коралова». Корали з маленького поліпа виростають в цілі коралові рифи, що є символом зростаючої з кожним роком любові подружжя.
  • Тридцять шоста річниця не відзначається.
  • Тридцять сьома річниця - «муслінову». Муслін - це дорога тканина, процес виробництва якої є дуже трудомістким. За 37 років чоловік і дружина змогли створити відносини настільки ж цінні, міцні і прекрасні, як ця тканина.
  • Тридцять восьма річниця - «ртутна». Зазвичай цю річницю не відзначають зовсім або відзначають у вузькому сімейному колі. Ртуть - рідкий метал, здатний приймати будь-яку форму. Такими ж пластичними стають відносини чоловіка і дружина, які прожили разом 38 років.
  • Тридцять дев'ята річниця - «крепова». Життя подружжя так міцно сплетені між собою, як міцні нитки крепу. Відомо, що розірвати цей матеріал дуже складно.
  • Сороковий річниця - «рубінова». Прекрасний дорогоцінний камінь червоного, як кров, кольору, не дарма став символом цієї знаменної дати. Це означає, що подружжя стало так близькі, що у них вже одна на двох кров, душа і доля.

Це означає, що подружжя стало так близькі, що у них вже одна на двох кров, душа і доля

  • Сорок перша, друга і третя річниці не відзначається, хоча сорок другий і третій річниці мають свою назву - «перламутрова» і «фланелева» відповідно.
  • Сорок четверта річниця - «топазовая». Через 44 роки спільного життя приходить кінець сварок, образ, незлагод. Життя подружжя стає такою ж чистою і прозорою, як цей самоцвіт.
  • Сорок п'ята річниця - «сапфірове». Сапфір - коштовний камінь, що приносить щастя і благополуччя своєму власникові. Подібно до цього оберегу, чоловік і дружина зберігають спокій один одного.
  • Сорок шоста річниця - «лавандова». Цей ніжна квітка символізує любов, спокій прожитих років, доброту, з якою подружжя ставляться один до одного.
  • Сорок сьома річниця - «кашеміру». Відносини подружжя такі ж теплі і м'які, як кашемір. Вони розуміють один одного, оберігають і дарують тепло.
  • Сорок восьма річниця - «аметистова». Прекрасний прозорий камінь символізує чистоту і щирість сімейних відносин.
  • Сорок дев'ята річниця - «кедрова». Кедр - витривале дерево, яке живе не одне століття, таке ж, як любов двох людей, які прожили разом майже 50 років.
  • П'ятидесятих річниця - «золота». Найзнаменніша і довгоочікувана в житті подружжя. Отримати «золото» можуть тільки люди, яких об'єднує справжня любов, вірність і нескінченне терпіння до життя і один до одного. Прийнято купувати нові обручки і носити разом з першими. Або ж старі кільця можна передати неодруженим внукам (а то і правнукам).

Або ж старі кільця можна передати неодруженим внукам (а то і правнукам)

  • П'ятдесят перша - п'ятдесят четверта річниці не відзначається.
  • П'ятдесят п'ята річниця - «смарагдова». Зелений колір смарагду символізує вічну молодість і красу, яку набувають відносини через півстоліття.
  • П'ятдесят шоста - п'ятдесят дев'ята річниці не відзначається.
  • Шістдесята річниця - «діамантова». Мабуть, важко уявити щось міцніше алмазу (діаманта), як і неможливо уявити, що щось ще здатне розлучити пару, яка прожила разом шістдесят років. Їх любов непорушна і міцна, як цей дорогоцінний камінь.
  • Шістдесят перша - шістдесят четверта річниці не відзначається.
  • Шістдесят п'ята річниця - «залізна». Просте, але сильне назву для річниці, що символізує фортецю шлюбу.
  • Шістдесят шоста - шістдесят дев'ята річниці зазвичай не відзначаються, але 67,5 річниця називається «кам'яної», знаменуючи непорушність подружніх відносин.
  • Сімдесяті роковини - «благодатна». Також цю річницю називають вдячною. Проживши стільки років разом, подружжя згадують минуле, своє весілля, всі радощі і труднощі, що довелося подолати, і розуміють, що така любов - це божа благодать, а також дякують один одному за тепло і розуміння.
  • Наступна річниця, яку відзначають подружжя, - сімдесят п'ята, «коронна». Ця річниця заслуговує воістину королівського урочистості, яке влаштовують діти, внуки і правнуки подружжя. Сімдесят п'ята річниця - вінець сімейного життя.
  • Вісімдесята річниця - «дубова». Назва говорить сама за себе, адже дуб - саме довговічне і могутнє дерево.
  • Дев'яноста річниця - «гранітна». Річниця названа в честь міцного матеріалу, довговічного і при цьому красивого на вигляд - граніту. Це говорить про те, що чоловік і жінка після 90 років спільного життя пов'язані навіки.
  • Столітній ювілей або «червона» весілля - це просто неймовірна подія, якого бажають парі на кожній річниці. Відомий лише один випадок такого весілля, у подружжя довгожителів Агаєв. Чому подружжя вирішило назвати цей рекордний ювілей червоним, залишається загадкою.

Які бувають весілля по роках: що дарувати на кожну річницю

Дарувати чи винуватцям торжества символічні подарунки згідно з традиціями або ж зупинити свій вибір на чомусь корисному в побуті або просто милому - вирішувати вам. Головне - проявити свою креативність в повній мірі. Звичайно, не обов'язково розсікати по всьому місту в пошуках чавуну, сталі або нікелевих речей.

Якщо дозволяють фінанси, можна подарувати справжні перли, прикраси з золота, сапфірів і діамантів. Такі подарунки не тільки символічні та зворушливі, вони дозволяють виразити любов подружжя один до одного (наприклад, коли чоловік дарує на 30летній ювілей перлове намисто своїй дружині).

Якщо річниця названа «смаглявої», не поспішайте купувати крем для автозагара або абонемент в солярій. Люди за 50 не дарують такі подарунки. Краще купіть щось миле, але натякають на почуття. Наприклад, статуетку щось туркотять голубків або кришталеві келихи з їх зображенням. Діти можуть подарувати путівку в жаркі країни. Це і символічно, і неймовірно порадує подружжя.

Проаналізувавши інформацію про те, які бувають весілля, у скільки років подружжя святкують ту чи іншу дату, можна зробити висновок, що чим більше років подружжя прожило разом, тим складніше вибирати їм подарунок. Вони вже всім обзавелися, остаточно налагодили свій побут, тому незайвим буде проявити фантазію. Нехай подарунок буде недорогим, але романтичним і душевним. Наприклад, на платинову весілля замість неймовірно дорогих прикрас з платини можна зібрати фотографії пари, починаючи з весілля, і зробити фільм з найбільш пам'ятних моментів їхнього життя. Дивитися таке кіно буде приємно і гостям, і винуватцям торжества.

На смарагдове весілля можна подарувати щось смарагдового кольору. Наприклад, фоторамку, прикрашену зеленими стразами, а в неї вставити колаж із сімейних фотографій різних років.

Рекомендуємо такоже

Чи варто пояснювати значення назви і без того відомого ювілею?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com